ΤΕΛΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ – ΠΕΜΠΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

 ΤΕΛΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ

  • ΠΕΜΠΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
  • Οικονομικοπολιτικοί Διάλογοι
  • Κωνσταντίνος Διαμαντάκος
  • ISBN  .................    
  • 14Χ21    Χ σελίδες     Χ λέξεις   
  • θα κυκλοφορήσει μελλοντικά

 

  • Κεντρική Διάθεση
  • θα ανακοινωθεί

 

  • Άμεση Παράδοση 
  • θα ανακοινωθεί

 

Περιέχει διαλόγους μεταξύ των χαρακτήρων του μυθιστορήματος «Εξαθλίωση στην Hellas – η σιωπηλή απόγνωση των νεόφτωχων». Αρχικά επρόκειτο να συμπεριληφθούν σε αυτό το βιβλίο. Όμως το ύφος τους δεν ταίριαζε καθώς στους παρόντες διαλόγους είναι μια πιο βαθιά εξέταση κάποιων πολιτικών και οικονομικών ζητημάτων. Επιλέον το κεντρικό θέμα τους είναι σχετικό αλλά διαφορετικό. Στο προηγούμενο (Εξαθλίωση στην Hellas), είναι η εξαθλίωση της μεσαίας τάξης ενώ στο παρόν η δημιουργία μια νέας ιδεολογίας από τη σύνθεση στοιχείων διαφόρων ιδεολογιών. Έτσι αποφάσισα να τα χωρίσω σε δυο βιβλία. Μπορούν να διαβαστούν και ανεξάρτητα το ένα από το άλλο αλλά καλύτερα είναι μαζί.

Οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι νέοι που καλύπτουν όλο το πολιτικό φάσμα. Θα μπορούσαν να είναι οποιοασδήποτε ηλικίας. Στο παρόν είναι μόνο διάλογοι, η ιστορία είναι ίδια με το προηγούμενο. Οι διάλογοι εξετάζουν πιο βαθιά κάποια ζητήματα που αγγίζονται στο μυθιστόρημα επιφανειακά αλλά και άλλα που δεν αναφέρονται. Μέσα από τους διαλόγους επιχειρείται μια σύνθεση στοιχείων από διάφορες ιδεολογίες για να δημιουργηθεί η τελική ιδεολογία.

Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και με ένα δοκίμιο. Προτιμώ τους διαλόγους από το δοκίμιο γιατί επιτρέπουν χρήση πιο απλής καθημερινής κατανοητής γλώσσας. Επίσης επιτρέπουν διάφορες απόψεις, αντιρρήσεις, ενδοιασμούς και την απάντηση σε αυτούς. Μπορούν να παρουσιαστούν σε ένα θεατρικό ή κινηματογραφικό έργο. Δεν απευθύνεται σε συναδέλφους οικονομολόγους αλλά στο μέσο αναγνώστη. Βέβαια οι συνάδελφοι μπορούν να το διαβάσουν και θα ωφεληθούν. Δεν είναι επιστημονικό σύγγραμα αλλά δίνει κάποιες κατευθύνσεις πρακτικών οικονομικών. Προσπάθησα να είναι όσο το δυνατό πιο κατανοητό στο μέσο αναγνώστη αλλά είναι αναπόφευκτη η χρήση τεχνικών όρων. Δεν είναι όμως περισσότερο τεχνικά τα κείμενα από αυτά που διαβάζουμε, ακούμε και βλέπουμε στα ΜΜΕ. 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ

Είναι σύμβουλος Επιχειρήσεων, Επενδύσεων και Επικοινωνίας, έχοντας παράλληλα επιχειρηματική και πολιτική δραστηριότητα. Έχει εργαστεί πολλά χρόνια στο χώρο των επιχειρήσεων ως στέλεχος ή ως μέτοχος. Γεννήθηκε το Μάιο του '63 στο Τολίντο, Οχάιο των ΗΠΑ. Τα μαθητικά χρόνια τα πέρασε στην Αθήνα. Ξεκίνησε σπουδές στην ΑΣΟΕΕ και τις ολοκλήρωσε στο California State University. Απέκτησε πτυχίο στα Οικονομικά και MBA. Στις ΗΠΑ έμεινε δέκα χρόνια, σε Σαν Φρανσίσκο, Λος Άντζελες και Νέα Υόρκη. Επέστρεψε στην Ελλάδα στα τέλη του '96. Εκτός από την Αθήνα, έχει ζήσει και εργαστεί σε Πάτρα, Πύργο και Άργος. Τον ελεύθερο χρόνο του περνά με συγγραφή, διάβασμα, βίντεο/φωτογράφηση, Διαδίκτυο, άσκηση, μαγειρική.

Δείτε περισσότερα