Αλλαγές λόγω Απελευθέρωσης

Αλλαγές λόγω Απελευθέρωσης

Η Απόβαση στην Νορμανδία, με την κωδική ονομασία Επιχείρηση Ποσειδών, έγινε στις 6 Ιουνίου 1944. Στη συνέχεια, ο Κόκκινος Στρατός προχωρούσε στα Βαλκάνια. Ήταν θέμα χρόνου να κόψει τις γραμμές ανεφοδιασμού και διαφυγής των Γερμανικών στρατευμάτων. Η παρουσία των Γερμανών στην Ελλάδα είχε καταστεί στρατηγικά ασύμφορη.

Έτσι αναγκάστηκαν να αποφασίσουν την αποχώρηση τους από την Ελλάδα για να αποφύγουν την περικύκλωση τους. Στις 26 Σεπτεμβρίου 1944, υπεγράφη η Συμφωνία της Καζέρτας μεταξύ της ελεύθερης ελληνικής κυβέρνησης εθνικής ενότητας και των αντιστασιακών οργανώσεων. Όλες οι αντιστασιακές οργανώσεις θα υπάγονταν στη κυβέρνηση.

Νωρίς το πρωί της 12ης Οκτωβρίου 1944 ξεκίνησε η αποχώρηση των μηχανοκίνητων τμημάτων των Γερμανών δια μέσου της Ιεράς οδού. Στις 8.00 πμ, ο επικεφαλής των Δυνάμεων Κατοχής Στρατηγός Φέλμι και ο δωσίλογος δήμαρχος Αθηνών Γεωργάτος κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Αργότερα το πλήθος το ποδοπάτησε.

Στις 9.15 πμ, η Γερμανική φρουρά της Ακρόπολης κατέβασε την σημαία των Δυνάμεων Κατοχής. Ακολούθησε εκκένωση της Αθήνας από τα Γερμανικά στρατεύματα. Η 12η Οκτωβρίου 1944 θεωρείται επίσημα το τέλος της Γερμανικής Κατοχής. Στις 18 Οκτωβρίου έφθασαν τα πρώτα μέλη της κυβέρνησης εθνικής ενότητας και υψώθηκε η ελληνική σημαία στην Ακρόπολη.

Οι συλλήψεις των δωσίλογων είχαν ξεκινήσει μερικές βδομάδες πριν την Απελευθέρωση από την Εθνική Πολιτοφυλακή. Μετά την Απελευθέρωση, έγιναν μαζικά. Οι δωσιλογικές κυβερνήσεις Κατοχής ήταν τρεις, Τσολάκογλου (Απρίλιος 1941 - Δεκέμβριος 1942), Λογοθετόπουλου (Δεκέμβριος 1942 - Απρίλιος 1943) και Ράλλη (Απρίλιος 1943 - Οκτώβριος 1944).

Ο Ιωάννης Ράλλης συνελήφθη αμέσως μετά την Απελευθέρωση. Τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης του συνελήφθησαν σταδιακά στη συνέχεια. Ο Ράλλης δικάστηκε για εσχάτη προδοσία τον Φεβρουάριο του 1945 και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Πέθανε στη φυλακή τον Φεβρουάριο του 1946. Συνήγοροι ήταν ο γιός του Γεώργιος Ράλλης και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, παππούς του πρώην υπουργού.

Ούτως ή άλλως, οι Γερμανοί θα αποχωρούσαν από την Ελλάδα καθώς στις 8 Μαΐου 1945 τελείωσε ο πόλεμος στην Ευρώπη. Η προέλαση των Σοβιετικών, επέσπευσε την αποχώρηση τους. Η τέταρτη Διάσκεψη της Μόσχας (9 Οκτωβρίου 1944) και η συμφωνία της χαρτοπετσέτας ή των ποσοστών έγινε τρεις μέρες πριν την αποχώρηση των Γερμανικών στρατευμάτων από την Αθήνα. Η έκβαση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου είχε ήδη κριθεί.

Ο τελευταίος δωσίλογος πρωθυπουργός Ράλλης δεν έκανε κάποιο διάγγελμα ή δεν έβγαλε κάποια ανακοίνωση πριν την Απελευθέρωση για να ενημερώσει τους Έλληνες σχετικά με την την αποχώρηση των Γερμανικών στρατευμάτων. Έκανε διάγγελμα μετά την αποχώρηση, ανακοινώνοντας την παραίτηση της κυβέρνησης του και μετά από λίγο συνελήφθη. Ο Ιωάννης Ράλλης δεν έκανε ποτέ διάγγελμα ή δεν έβγαλε ανακοίνωση εξηγώντας πως η έκβαση του πολέμου είχε κριθεί και πως οι Δυνάμεις του Άξονα μετά βεβαιότητας θα ηττούντο.

Την μία μέρα ήταν πρωθυπουργός και την άλλη ήταν στην φυλακή. Ούτε έγινε κάποια δημοσίευση στα ΜΜΕ πριν την Απελευθέρωση καθώς ήταν ελεγχόμενα από τις δυνάμεις Κατοχής. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα. Δηλαδή μην περιμένετε από τον Μητσοτάκη ή οποιονδήποτε ευρωπαϊστή πρωθυπουργό να σας πει πως η ΝΤΠ έχει ήδη ηττηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη τελειώσει.

Ούτε να περιμένετε κάτι τέτοιο από τα ΜΜΕ καθώς όπως στην Κατοχή, είναι πλήρως ελεγχόμενα από τη ΝΤΠ. Κάποια μέρα, θα έρθει η Απελευθέρωση από την ΝΤΠ - ΕΕ, όπως ήρθε η Απελευθέρωση την 12η Οκτωβρίου 1944, χωρίς κάποια ανακοίνωση πριν από την όποια δωσιλογική κυβέρνηση ή κάποια δημοσίευση στα ελεγχόμενα από τις Δυνάμεις Κατοχής ΜΜΕ.

Όπως στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ΝΤΠ - ΕΕ έχουν ήδη ηττηθεί. Είναι περίπου σαν να βρισκόμαστε στον Σεπτέμβριο του 1944. Η έκβαση του πολέμου είχε μετά βεβαιότητας κριθεί και οι Σύμμαχοι σχεδίαζαν τις μεταπολεμικές διεθνείς σχέσεις. Αλλά ο πόλεμος δεν είχε τελειώσει και στην Ελλάδα εξακολουθούσε να υπάρχει κατοχική κυβέρνηση δωσίλογων. Στο μέλλον, θα αποχωρήσουν οι Νεοταξικές ευρωπαϊστικές κυβερνήσεις αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμη.

Αναμένονται κοσμογονικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας όπως και άλλων χωρών. Όλοι οι ευρωπαϊστές θα πάνε στα σπίτια τους, στην καλύτερη για αυτούς περίπτωση. Στην χειρότερη θα πάνε στην φυλακή και θα κατασχεθεί όλη η περιουσία τους. Οι προδοτικές κυβερνήσεις της Κατοχής, την μία μέρα ήταν στην εξουσία και την άλλη στην φυλακή.

Θα αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας νέα πρόσωπα που δεν είναι πολύ γνωστά στους πολίτες. Η ΝΤΠ ελέγχει τα ΜΜΕ και προβάλλουν μόνο τους δικούς τους δηλαδή Νεοταξίτες ευρωπαϊστές. Προφανέστατα, μετά την Απελευθέρωση, οι Δυνάμεις Κατοχής δεν έλεγχαν πλέον τα ΜΜΕ. Παρομοίως, μετά την αποχώρηση των Νεοταξιτών ευρωπαϊστών από την εξουσία, η ΝΤΠ δεν θα ελέγχει πλέον τα ΜΜΕ.

Πολλοί αναρωτιούνται πως θα περάσει η διακυβέρνηση της χώρας στην ΑντίΝΤΠ. Ένας τρόπος είναι ό,τι έγινε με τον Καραμανλή το 1955. Δεν άλλαξε το κόμμα που ήταν στην διακυβέρνηση. Απλά άλλαξε το πρόσωπο που ηγείτο του κόμματος. Ο ιδρυτής του Ελληνικού Συναγερμού Παπάγος ούτως ή άλλως θα άλλαζε καθώς ήταν ετοιμοθάνατος.

Με παρέμβαση των Βρετανών, τοποθετήθηκε πραξικοπηματικά επικεφαλής του κόμματος ο συνεργάτης των Γερμανών Καραμανλής ενώ είχε μηδενικές πιθανότητες να εκλεγεί από την κοινοβουλευτική ομάδα. Θα εκλέγονταν ένας από τους δύο αντιπρόεδρους, ο Στέφανος Στεφανόπουλος ή ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος. Περισσότερες πιθανότητες είχε ο Στεφανόπουλος καθώς ο Παπάγος τον είχε ορίσει αντικαταστάτη του.

Χωρίς να αλλάξει το κόμμα που ήταν στην διακυβέρνηση, μόνο και μόνο με την τοποθέτηση του Καραμανλή στην ηγεσία του, η Ελλάδα πέρασε στον έλεγχο της ΝΤΠ και κανένας δεν κατάλαβε τίποτα. Με τον ίδιο τρόπο, μπορεί η Ελλάδα να περάσει στον έλεγχο της ΑντίΝΤΠ, αν επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος τοποθετηθεί κάποιος υποστηρικτής της ΑντίΝΤΠ. Εάν δεν είναι εφικτό αυτό, θα γίνει με ένα άλλο κόμμα.

Εδώ και δεκαετίες, υπάρχει μια συμπαιγνία πολιτικού και μιντιακού ευρωπαϊστικού συστήματος σε βάρος των Ελλήνων πολιτών. Εξαπατούν συστηματικά τους πολίτες και παρουσιάζουν την συμμετοχή στην ΕΕ ως ωφέλιμη για τη χώρα και τους πολίτες ενώ είναι άκρως επιζήμια, στην κυριολεξία καταστροφική,. Όταν οι πολίτες συνειδητοποιήσουν την αλήθεια, θα στραφούν κατά των ευρωπαϊστών και θα υποστηρίξουν άλλα νέα κόμματα.

Βασική προϋπόθεση είναι να σταματήσουν να ελέγχονται τα ΜΜΕ από ΝΤΠ-ΕΕ. Αυτό θα συμβεί κάποια μέρα και όσα γράφουμε στο Πραγματικά εδώ και χρόνια, θα παρουσιάζονται από μεγάλα κανάλια και ΜΜΕ. Τώρα όλοι οι ιδιοκτήτες και οι διευθυντές των ΜΜΕ είναι δικοί τους, όργανα της ΝΤΠ που υπηρετούν το σχέδιο και τους σκοπούς της ΝΤΠ σε βάρος των συμφερόντων της χώρας.

Προφανέστατα, μαζί με το πολιτικό σύστημα και το μιντιακό σύστημα θα μπει στη φυλακή. Η ζημιά που έχει γίνει στη χώρα από την ευρωπαϊκή πορεία είναι τεράστια, ασύλληπτη. Αυτό θα αποδειχθεί στα δικαστήρια πέρα από κάθε αμφιβολία. Η μόνη σωτηρία για τους δωσίλογους του πολιτικού, μιντιακού και επιχειρηματικού συστήματος είναι να κάνουν μια συμφωνία με την ΑντίΝΤΠ.

Όμως δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο. Ίσα ίσα, η στάση τους είναι ακριβώς η αντίθετη. Επιμένουν με αρρωστημένη εμμονή στο σχέδιο της ΝΤΠ και στην συνέχιση της ΕΕ ενώ και τα δύο μετά βεβαιότητας έχουν ήδη καταργηθεί. Επομένως, το πιθανότερο σενάριο για τους δωσίλογους ευρωπαϊστές είναι να μην πάνε απλώς στο σπίτι τους αλλά στη φυλακή, όπως συνέβη με τις προδοτικές κυβερνήσεις της Κατοχής.

Ιωάννης

Αγώνας κατά ΕΕ-ΝΤΠ   Καλό ή άσχημο τέλος   Η Κατοχή συνεχίζεται   Γιουσουφάκια Δυτικοευρωπαίων   Ο Παπάγος βγάζει τον Μητσοτάκη   Το πρόβλημα είναι η ΕΕ   Τέλος προδοτών ευρωπαϊστών   Χρόνος τιμωρίας ευρωπαϊστών   Aποζημίωση χιλιάδων ευρώ   Σκεπτικό ποινών ευρωπαϊστών   Διαδικασία ποινών ευρωπαϊστών   Σχέδιο τιμωρίας ευρωπαϊστών   Βαριές καταδίκες σε ευρωπαϊστές

Scroll to Top