ΑΡΘΡΑ 5

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΩΝ 5

(κάντε κλικ στον τίτλο για να μεταφερθείτε στο άρθρο)

1     2     3    4     5     6

 

Φιλοσοφία - Θρησκεία - Ιστορία

Μηδενισμός και σκεπτικισμός

Ο σκεπτικισμός είναι μια στάση αμφισβήτησης ενώ ο μηδενισμός απόρριψης ή άρνησης. Σκεπτικισμός και μηδενισμός μπορεί να αφορά οτιδήποτε, γνώσεις, δοξασίες, θεσμούς, αρχές, μεταφυσικά, φιλοσοφία, πολιτική. Οι ευρωσκεπτικιστές αμφισβητούν την χρησιμότητα της ΕΕ. Οι απολιτίκ απορρίπτουν το πολιτικό σύστημα. Ο φιλοσοφικός σκεπτικισμός είναι ένα ρεύμα φιλοσοφικό που έχει σκεπτικιστική στάση. Πρωτοεμφανίστηκε κατά την αρχαιότητα στην Ελλάδα και στην Ινδία.

Εσωτερισμός αποκρυφισμός

Όσα θα αναφέρω αποτελούν απόψεις που ανήκουν σε φίλους. Μου την μετέφεραν σε κάποια συζήτηση και μου έδωσαν την άδεια να τη δημοσιοποιήσω χωρίς να αναφέρω τα ονόματα τους. Πρέπει να αντιμετωπισθεί ως άποψη και όχι ως αδιαμφισβήτητη αλήθεια. Οι θρησκείες έχουν μια εξωτερική πλευρά και μια εσωτερική. Η εξωτερική είναι για τις μάζες των λαϊκών, εκλαϊκευμένη και απλουστευμένη. Η εσωτερική είναι για ανώτερους ιερείς και μοναχούς που έχουν εξελιχθεί πνευματικά.

Αρχαία Σπάρτη

Στην Αρχαία Σπάρτη, οι καθαρόαιμοι Σπαρτιάτες που ήταν γεννημένοι από γνήσιους γονείς Σπαρτιάτες λεγόντουσαν Όμοιοι γιατί υπήρχε ομοιογένεια σε όλα. Οι Όμοιοι δεν εργαζόντουσαν και αποκλειστική ασχολία τους ήταν οι στρατιωτικές ασκήσεις. Η υπηρεσία στο στρατό ήταν υποχρεωτική μέχρι τα εξήντα τους χρόνια. Η πόλη της Σπάρτης ήταν ένα τεράστιο στρατόπεδο. Οι Όμοιοι ήταν πολιτικά ίσοι αλλά δεν είχαν όλοι την ίδια κτηματική περιουσία, άλλοι ήταν πλούσιοι και άλλοι φτωχοί. 

Ορθόδοξοι Χριστιανοί

Ορθόδοξοι δεν υπάρχουν μόνο στους Χριστιανούς αλλά και σε άλλες θρησκείες όπως τους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους. Η λέξη σημαίνει σωστή πίστη και οι Ορθόδοξοι πιστεύουν ότι η δική τους είναι η σωστή πίστη. Οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι υπολογίζονται σε 200-250 εκατομμύρια. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο Χριστιανικό Δόγμα μετά τους Καθολικούς. Οι Ορθόδοξοι είναι το 12% των Χριστιανών και το 4% του πληθυσμού της Γης. Οι Καθολικοί είναι το 50% των Χριστιανών.

Το Πατριαρχείο στην Θεσσαλονίκη

Οι Εβραίοι έχουν κάνει μια παγκόσμια κλίκα βάσει θρησκείας. Συμπεριλαμβάνουν και όλους όσους έχουν παντρευτεί Εβραία (περισσότερο) ή Εβραίο. Έχουν κατορθώσει να γίνουν πανίσχυροι. Μεταξύ τους υπάρχει μεγάλη αλληλοβοήθεια. Οι Εβραίοι είναι περίπου 13,5 εκατομμύρια, το 0.19% παγκοσμίως. Το 80% ζει στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ, κάθε μία από τις δύο χώρες έχει περίπου το 40%. Το μέγεθος των θρησκειών σε ποσοστό % είναι: Χριστιανοί 31.4, Μωαμεθανοί 23.2, Ινδουιστές 15.4...

Τέχνη - Λογοτεχνία

Αναζήτηση στο Cafe Τώρα

Πίσω μου βλέπετε το εξώφυλλο του βιβλίου Αναζήτηση στο Café Τώρα. Η φωτογραφία είναι ένα Café σε ένα πεζόδρομο, με συνθήκες πυκνής ομίχλης. Φαίνονται όλα θαμπά λόγω πυκνής ομίχλης και όχι λόγω κακής εκτύπωσης. Είναι μια φανταστική εικόνα που δεν συναντάμε στην πραγματικότητα. Με πυκνή ομίχλη δεν κάθεται κανείς έξω σε μια καφετέρια. Τόσο το Café όσο και η ομίχλη σχετίζονται με το βιβλίο. Στην ιστορία, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το Café Τώρα που είναι επίσης φανταστικό. 

Επαγρύπνηση στην Hellas

Η οικογένεια Πετράκου επιστρέφει στην Ελλάδα το 1999, μετά από 15 χρόνια παραμονής στη Νέα Υόρκη. Θεωρούν ότι βρίσκονται στον Παράδεισο. Σιγά σιγά διαπιστώνουν ότι ο αναμενόμενος Παράδεισος είναι μία Κόλαση (Hell). Στη Κόλαση χορεύουν οι Διαβόλοι, μια παρασιτική μικρή μειοψηφία παλιανθρώπων που ζουν πολύ καλά σε βάρος των υπολοίπων. Η οικογένεια Πετράκου αντιμετωπίζει απανωτά προβλήματα στην Hellas. Ο μεγαλύτερος γιος Αλέξανδρος ...

Συνέντευξη με μοντέλο Κωνσταντίνα

-Τι ζώδιο είσαι; Πόσο ύψος έχεις; Πως σε φωνάζουν οι φίλοι σου;

-Είμαι Τοξότης και έχω ύψος 1,76. Οι φίλοι μου με φωνάζουν Κόνα.

-Ποιος είναι αγαπημένος σου προορισμός; Τι μουσική ακούς; Ποιο φαγητό σου αρέσει περισσότερο;

-Αγαπημένοι μου προορισμοί είναι το Παρίσι και η Σαντορίνη. 

Κοινωνικά

Πίσω από την κάμερα

Έχουμε ξεκινήσει στη GReACTIV τη σειρά βίντεο «Στο δρόμο» όπου καταγράφουμε απόψεις ανθρώπων στο δρόμο, σε πολιτικά θέματα και όχι μόνο. Στα κανάλια παρουσιάζεται μια άποψη σε διάφορες παραλλαγές, από 8 στους 10. Που και που δείχνουν μια διαφορετική άποψη, έτσι για ξεκάρφωμα. Δίνεται η εντύπωση με αυτό το τρόπο ότι η άποψη του συστήματος είναι η άποψη της πλειοψηφίας. Στο δρόμο όμως ακούμε τελείως διαφορετικές απόψεις από τους 8 στους 10 που ποτέ ...

Κυρ Παντελής

Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια, παράδοση, είναι τετράπτυχο που ασπάζεται ένα μεγάλο μέρος του αστικού χώρου, κέντρου και δεξιάς. Η αριστερά - κεντροαριστερά τους κατηγορούν ή τους κοροϊδεύουν για αυτό. Η στάση αυτή περιγράφεται στο έντεχνο μουσικό κομμάτι  «κυρ-Παντελής». Το κομμάτι τελειώνει με τον στίχο «σκουλήκι άχρηστο σε αυτή τη γη». Οι στίχοι και η μουσική είναι του Πάνου Τζαβέλα. Το πανκ ροκ συγκρότημα Magic de Spell έχει κάνει μια πολύ καλή διασκευή.

Η βλακεία του κυρ-Παντελή

Ο κυρ Παντελής είναι ένα στενόμυαλο ανθρωπάκι που δεν μπορεί να δει πέρα από την μύτη του. Οι κυρ Παντελήδες είναι οι στηλοβάτες του συστήματος. Τα βάζουν με το ανθρωπάκι τον κυρ-Παντελή και δεν τα βάζουν με το φαύλο σύστημα που κατέστρεψε την χώρα. Το τραγούδι βγήκε το 1975. Σήμερα ο κυρ Παντελής θα είχε καταστραφεί ολοκληρωτικά και θα είχε αυτοκτονήσει. Αφού είναι έντιμος, θα ψήφιζε κάνοντας το καθήκον του. Πιθανότατα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία, ενδεχομένως να έχει ψηφίσει και ΠΑΣΟΚ.

Gay Party

Η λέξη πάρτι στα Αγγλικά έχει πολλές έννοιες. Εκτός από συγκέντρωση ανθρώπων με σκοπό την διασκέδαση, σημαίνει πρόσωπο, ομάδα, πολιτικό κόμμα. Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι το μόνο κόμμα με γκέι. Σύμφωνα με μια άποψη το 1/3 της Βουλής, εκατό βουλευτές, είναι ομοφυλόφιλοι ή αμφιφυλόφιλοι. Η ΝΔ έχει γκέι σε ψηλές θέσεις. Και το ΠΑΣΟΚ έχει γκέι σε ψηλές θέσεις. Πολλές φήμες ακούγονταν για τον Λαλιώτη. Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ πιθανώς είχε πρόεδρο γκέι.

Υπερισχύουν οι μπινέδες

Ο μπάι και ο μπινές είναι το ίδιο; Για τον μπάι ο ορισμός είναι ξεκάθαρος. Είναι ο αμφιφυλόφιλος, αυτός που πηγαίνει και με άντρες και με γυναίκες. Προέρχεται από το αγγλικό bisexual. Για τον μπινέ τα πράγματα είναι μπερδεμένα. Υπάρχουν τρεις εκδοχές. Κατά μία εκδοχή είναι ο μπάι. Η δεύτερη και επικρατέστερη λέει ότι είναι ο ομοφυλόφιλος που έχει ενεργητικό και παθητικό ρόλο. Η τρίτη είναι οι δύο προηγούμενες μαζί. Ο μπινές πηγαίνει με άντρες και με γυναίκες και έχει παθητικό ...

Πρέπει να είσαι γκέι

Αυτό που ρίξατε πριν είναι βόμβα μεγατόνων. Είναι ίσο με δέκα ατομικές βόμβες. Όλα τα μεγάλα ονόματα της ΝΔ είναι γκέι! Η ΝΔ είναι το κλουβί με τις τρελές! Αν είναι ο Καραμανλής γκέι, τότε και οι λοχαγοί του Καραμανλή θα είναι γκέι. Σκέψου τώρα να έβγαινε ότι όλα τα μεγάλα ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ είναι γκέι, ο Τσίπρας, ο Παππάς, ο Τσακαλώτος, ο Φλαμπουράρης, ο Δραγασάκης, ο Σταθάκης, ο Κατρούγκαλος. Εδώ μιλάμε για ένα συντηρητικό κόμμα που πρεσβεύει τις αρχές «Πατρίς, Θρησκεία ...

Οι απολιτίκ είναι κεντρώοι

Ένας συνηθισμένος ορισμός του απολιτίκ είναι η απάθεια ή αντιπάθεια προς πολιτικές παρατάξεις ή ιδεολογίες. Ένα χαρακτηριστικό των απολιτίκ είναι η μη συμμετοχή στα πολιτικά. Βέβαια και οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους, τους δήθεν πολιτικοποιημένους, περιορίζουν την πολιτική τους συμμετοχή στα ελάχιστα. Ενημερώνονται από τα λάθος μέσα και πηγαίνουν και ψηφίζουν λάθος. Αρκετοί απολιτίκ ψηφίζουν, κάπως στην τύχη. Υπάρχουν δεξιοί, αριστεροί και κεντρώοι που δεν ψηφίζουν πλέον.

Η εκδίκηση της πουτάνας

Oι χιλιάδες αυτοκτονίες που προκάλεσαν οι πολιτικές και οι πρακτικές της Νέας Δημοκρατίας και των Σημιτικών, είναι ένα θέμα που κάπως έχει βγει, παρόλη την προσπάθεια του φαύλου συστήματος να το αποσιωπήσει. Ένα άλλο πολύ σοβαρό θέμα δεν έχει βγει καθόλου. Είναι πολύ λεπτό και κρυφό. Δεν οδήγησαν μόνο στην αυτοκτονία οι πολιτικές του φαύλου συστήματος αλλά και εξώθησαν στην πορνεία χιλιάδες Ελληνίδες.Να μιλήσουμε έξω από τα δόντια. Έχει γεμίσει η Ελλάδα εγχώριες πουτάνες. 

Τεχνολογία

Web tv

Η Greactiv είναι μια ομάδα της Grebiz. Από το 2012 έχουμε ασχοληθεί με τη παρουσίαση μορφή κειμένου διαφόρων θεμάτων στο διαδίκτυο. Πρώτοι ξεκινήσαμε με τη δημοσιογραφία πολιτών. Αρχές του 2014 κάναμε τα πρώτα βίντεο που ανεβάσαμε στο you tube. Παραδεχόμαστε ότι δεν ήταν πολύ καλά.Τώρα αποφασίσαμε να κάνουμε πολλά βίντεο. Ευελπιστούμε να είναι ικανοποιητικά στην αρχή και σταδιακά να γίνουν αρκετά καλά. Δεν έχουμε κερδίσει χρήματα από αυτή τη δραστηριότητα και ούτε περιμένουμε να αλλάξει κάτι. Το κάνουμε για κοινωνική ...

Social media και web browsers

Στο χώρο των social media και του Ίντερνετ, τα πράγματα αλλάζουν με ραγδαία ταχύτητα. Για λίγα χρόνια, Myspace και Hi-5 ήταν στην κορυφή της λίστας. Τώρα βρίσκονται πολύ χαμηλά. Το Internet Explorer της Microsoft, το 2008 βρισκόταν στη θέση του Chrome, με σχεδόν 70% των χρηστών. Πλέον το Explorer βρίσκεται πολύ χαμηλά και η Microsoft έχει βγάλει ένα καινούριο web browser το Edge. Τα μεγαλύτερα σε χρήστες social media είναι:

 FaceBook  Youtube  WhatsApp  FB messenger  WeChat  Instagram  Tiktok

Συμπεριφορές στα Social media

Με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξεκίνησα γύρω στο 2005, με το Μyspace, πριν ακόμη διαδοθεί το FB. Με το Ιντερνετ είχα αρχίσει να ασχολούμαι αρκετά, τουλάχιστον μια δεκαετία πριν, από τις αρχές του ’90. Το αναφέρω γιατί σε πολλούς επικρατεί η αντίληψη ότι διαδίκτυο είναι Πλατφόρμες Κοινωνικής Δικτύωσης. Στη πραγματικότητα είναι ένα απειροελάχιστο μέρος του διαδικτύου. Οι ηλικίες μέσα στο Myspace ήταν κάτω των 25 και κυρίως κάτω των 20. Εγώ ήμουν αρκετά μεγαλύτερος. Έψαχνα να βρω κάποιους γνωστούς αλλά μάταια.

Html & Ιστοσελίδες

Τον  Δεκέμβριο του 2016 είχαμε φτιάξει μια παρουσίαση σε 2 video σχετικά με την HTML. Το ζητούμενο μας δεν ήταν να εκπαιδεύσουμε κάποιους ενδιαφερόμενους αλλά να δώσουμε στους επισκέπτες μια ιδέα από τον κώδικα HTML που βρίσκεται πίσω από κάθε τι που υπάρχει στο διαδίκτυο. Θα ξεκινήσω από εκείνη τη  παρουσίαση για να εξηγήσω κάποια πράγματα σχετικά με το Διαδίκτυο. Τα λέω αρκετά απλουστευμένα, μερικές φορές και υπερ-απλουστευμένα ώστε να μπορούν να τα καταλάβουν όλοι. 

Κατασκευή ιστοσελίδων

Η κατασκευή (web development) και ο σχεδιασμός ιστοσελίδων (web design) είναι όροι παρεμφερείς και συχνά χρησιμοποιούνται σαν να είναι το ίδιο. Η διαφορά είναι ότι το development επικεντρώνεται περισσότερο στο κομμάτι του προγραμματισμού ενώ το design στο σχεδιαστικό και αισθητικό. Οι developers είναι προγραμματιστές του Διαδικτύου. Για τους περισσότερους ιστότοπους χρησιμοποιούνται πλατφόρμες CMS (Content Management System) όπως WordPress, Joomla, Drupal ...

Φιλοξενία ιστοσελίδων

Παράλληλα με τη κατασκευή, υπάρχουν και κάποια  τεχνικά θέματα. Οι ιστότοποι πρέπει κάπου να φιλοξενηθούν και η επιλογή του κατάλληλου host είναι ένα θέμα που απαιτεί προσοχή. Πάντοτε πρέπει να κινούμαστε με γνώμονα τις ανάγκες και τις επιθυμίες του πελάτη. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι πελάτες ζητούν απλά το πιο οικονομικό hosting. Άλλες φορές θέματα όπως down time, ασφάλεια, ταχύτητα είναι πολύ σημαντικά. Το down time, η ασφάλεια και η ταχύτητα απασχολούν ...

Προώθηση ιστοσελίδων

Η προώθηση είναι κάτι διαφορετικό από την κατασκευή αλλά η βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης SEO (search engine optimization) ξεκινάει με τη κατασκευή. Η σωστή κατασκευή είναι σημαντική ώστε οι ιστότοποι να έχουν ψηλή σειρά κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης. Η δομή του ιστότοπου πρέπει να είναι φιλική πρώτα προς τους χρήστες αλλά και προς τις μηχανές αναζήτησης. Επίσης τα κείμενα πρέπει να είναι γραμμένα κατά τέτοιο τρόπο (seo κειμενογράφηση) ...

Scroll to Top