ΑΡΘΡΑ 5

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΩΝ 5

(κάντε κλικ στον τίτλο για να μεταφερθείτε στο άρθρο)

Ντοκουμέντα

Ντοκουμέντα

Οι πληροφορίες που παρουσιάζουμε στα Ντοκουμέντα είναι Δημόσιες δηλαδή έχουν δημοσιευτεί στα ΜΜΕ η στο Ιντερνετ. Δεν εγγυόμαστε την ορθότητα των πληροφοριών αλλά  ότι έχουν δημοσιευτεί. Σε γενικές γραμμές όμως είναι σωστές. Εμείς αυτό που κάναμε είναι συγκέντρωση και επεξεργασία δημόσιων πληροφοριών. Επιπλέον κατέχουμε πολύ περισσότερες εμπιστευτικές πληροφορίες από διάφορους ανθρώπους που δεν τις παρουσιάζουμε γιατί πιθανώς να κληθούμε να τις αποδείξουμε σε κάποιο δικαστήριο.

Cosa Nostra

Ο Νίκος Αγγελάκης ήταν υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας στην Πάτρα, παράγοντας της Παναχαϊκής και υποψήφιος της ΕΠΕΝ. Η κόρη του Αντιγόνη, επίσης τραπεζικός υπάλληλος παντρεύτηκε τον Τάκη Χατζή. Ο Τάκης Χατζής έφθασε μέχρι το Δημοτικό. Σύμφωνα με μαρτυρίες Πατρινών δούλευε σε ένα μαγέρικο και τηγάνιζε κεφτέδες. Πάραυτα, με άκρως περίεργο τρόπο, κατόρθωσε να γίνει διευθυντής της εφημερίδας Πελοποννήσου. Από τα καταστατικά των Ενώσεων Συντακτών απαιτείται ...

Καλογρίτσας και πέριξ

Ο Καλογρίτσας έχει καταγωγή από την Καρδίτσα. Ήταν συντοπίτης, κουμπάρος και άνθρωπος εμπιστοσύνης του Φλωράκη. Η σχέση του με τα ΜΜΕ, ξεκίνησε με την εφημερίδα Πρώτη του ΚΚΕ. Η Πρώτη κυκλοφόρησε από τον Απρίλιο του ’86 μέχρι τον Σεπτέμβριου του ’90. Διευθυντής ήταν αρχικά ο Λυκούργος Κομίνης και μετά ο Νίκος Τσαγκρής που έγινε αργότερα αντιπρόεδρος της Αυγής. Εκεί εργάστηκαν ο Παύλος Τσίμας, ο Σταύρος Λυγερός, ο Τάσος Τέλλογλου ...

ΔΕΗ και Ανδρικόπουλος

Πολλοί οφειλέτες της ΔΕΗ έχουν μηνύματα στο κινητό από την δικηγορική εταιρεία του Νικόλαου Ανδρικόπουλου. Στο μήνυμα αποστολέας είναι ANDRLAW και το μήνυμα λέει «παρακαλούμε επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για ενημέρωση υπόθεσης σας με ΔΕΗ ΑΕ στο 2111901030 Δικηγορική εταιρεία Ανδρικόπουλος». Όταν κάποιος οφειλέτης πάρει τηλέφωνο βγαίνει ένα τηλεφωνικό κέντρο εισπρακτικής εταιρείας. Το ένα θέμα είναι αν είναι νόμιμο μια ...

Συριζοδιαπλοκή

Πετσίτης, Κιτσάκος και Παππάς αποτελούν την «παρέα της Καισαριανής» στην οποία εντάχθηκε και ο Ανδρικόπουλος. Ο Ανδρικόπουλος συνδέεται με τον Αρτέμη Αρτεμίου, τον Κύπριο δικηγόρο των offshore. Αυτός γνωρίζεται πολλά χρόνια με τον Νίκο Παππά και έφερνε συχνά επενδυτικές προτάσεις στου Μαξίμου. Ο Μανώλης Πετσίτης εκπροσωπεί στην Ελλάδα τους Κύπριους δικηγόρους Λάμπρο Πιέρη, Σωτηράκη Παναγιώτου ...

Ο επικίνδυνος Θεοδωρικάκος

Γεννήθηκε το 1964 και μεγάλωσε στο Κερατσίνι. Είναι από οικογένεια κομμουνιστών του Δημοκρατικού Στρατού, Κνίτης από την εφηβεία του. Τέλειωσε Παιδαγωγική και έκανε μεταπτυχιακό σε Πολιτική επιστήμη και Κοινωνιολογία. Ήταν γραμματέας της ΚΝΕ το 90-91. Εκείνη την εποχή εκδότης της εφημερίδας Πρωϊνής του ΚΚΕ ήταν ο Καλογρίτσας, συμπατριώτης, κουμπάρος και άνθρωπος εμπιστοσύνης του γραμματέα του ΚΚΕ, Χαρίλαου Φλωράκη.

Τους έδωσε η εγγονή του Ράλλη

Η Μαρία Βαρβάρα (Μαίη) Ζαννή είναι εγγονή του αδελφού του Γεωργίου Ράλλη. Ήταν υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α' Αθηνών το 2012 και αργότερα έγινε αναπληρωτής Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ. Είχε προηγηθεί η γέννηση του παιδιού που απέκτησε με τον Κώστα Μπακογιάννη, τον Ιανουάριο του 2013. Στις 10 Ιανουαρίου 2016, εκλέγεται πρόεδρος της ΝΔ, ο Μητσοτάκης. Στις 25 του ίδιου μήνα είχαν προγραμματιστεί ασφαλιστικά μέτρα της Ζαννή κατά του Μπακογιάννη.

Ντοκουμέντα Γενικά 1

Άνθρωποι του Καραμανλικού κύκλου έχουν υποστηρίξει ότι οι δημόσιες δαπάνες εκτοξεύτηκαν στη δεύτερη διακυβέρνηση Καραμανλή, λόγω προσλήψεων και δημοσίων προμηθειών που έγιναν επί Κυβερνήσεων Σημίτη. Εάν τελικά ισχύει, τότε ο Σημίτης είναι υπεύθυνος για τη χρεοκοπία της χώρας. Είναι υπεύθυνος για ένα ακόμη λόγο. Έβαλε την Ελλάδα στο ευρώ, ενώ δεν ήταν έτοιμη, για προσωπικά και κομματικά πολιτικά οφέλη.

Ντοκουμέντα Γενικά 2

Ο Κώστας Καραμανλής τοποθετήθηκε στη αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας από τον ρουσφετο-Γιάννη Βαρβιτσιώτη και το Γιάννη Κεφαλογιάννη. Η γυναίκα του Κεφαλλογιάννη είναι της οικογενείας Βαρδινογιάννη. Ο Παύλος Βαρδινογιάννης ήταν ο μόνος που εκλέχτηκε βουλευτής μαζί με το Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με το κόμμα των Φιλελεύθερων το 1977. Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης καταδικάστηκε για υπόθαλψη εγκληματία. Η TELESIS απορροφήθηκε από τηνEurobank όπως και η τράπεζα Eργασίας του Λάζαρου Εφραίμογλου.

Σκάνδαλα Νέας Δημοκρατίας

Εφέτης ανακριτής ζήτησε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του ειδικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Παπαδόπουλου καθώς προέκυπτε εμπλοκή του σε υπόθεση χειραγώγησης μετοχών τη περίοδο 1999 – 2000. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αγόρασε το 1999, έκταση 375 στρεμμάτων στη Μύκονο για 285 εκατομμύρια. Το 1999 ήταν η κορύφωση της Χρηματιστηριακής φούσκας. Την έκταση την πούλησε μετά από λίγους μήνες για 2 δισεκατομμύρια. Την αγόρασε ο Ευγένιος Παπαδόπουλος για λογαριασμό της εταιρείας Κοροντζής ΑΕ.

Παπασταύρου και Μιωνής

Στα Panama Papers, εκτός από τον Σταύρο Παπασταύρου, εμπλέκονται τα ονόματα του Σπύρου Μεταξά και του Κώστα Λαναρά. Ο πρώτος σχετίζεται με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Είχε έρθει σε επαφή μαζί του ο Κάντας για τη διοχέτευση του μαύρου χρήματος. Ίδρυσε την εταιρεία Aisios, το 2005 μαζί με τον Σταύρο Παπασταύρου. Σοβαρό ρόλο στην εταιρεία Aisios έχει και ο τραπεζίτης Κώστας Λαναράς. Είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της Capital Management Advisors του Σάμπυ Μιωνή.

Το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου

Η Νέα Δημοκρατία είχε υποσχεθεί νέο ύφος, καταπολέμηση της διαπλοκής, διερεύνηση και τιμωρία στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Αντί αυτού έγινε το μεγαλύτερο κουκούλωμα που έχει γίνει ποτέ. Η συνειδητά εξαπατούσε τους ψηφοφόρους ο Καραμανλής η ήταν παντελώς άσχετος με τη πραγματικότητα. Δεν ήξερε ότι στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου πολλοί εάν όχι οι περισσότεροι προέρχονται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας; Δεν ήξερε, δεν ρώταγε;

Βατοπέδι 1

H τακτική του ελεεινού και τρισάθλιου πρασινογάλαζου ελληνικού κράτους να «βαφτίζει» με παρανοϊκούς νόμους δημόσιες τις ιδιωτικές εκτάσεις με τίτλους ιδιοκτησίας είναι άδικη, αντισυνταγματική, καταπιεστική, εκμεταλλευτική και απατεωνίστικη. Είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες, πολλοί από αυτούς μεσαίου και χαμηλού οικονομικού επιπέδου. Στη Νέα Αρχή, αγωνιζόμαστε για συνολική λύση του προβλήματος και είμαστε αντίθετοι στις κατά περίπτωση ύποπτες διευθετήσεις όπως αυτή του Βατοπεδίου. 

Βατοπέδι 2

Την εποχή 2006 – 2008 είχε έρθει στη δημοσιότητα βίντεο με το δικηγόρο Μιχάλη Κουκοβίνο και τον ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων Μάρκο Καραμπέρη, φίλο του Πάπιστα. Ο Καραμπέρης βάφτισε το πέμπτο παιδί του Πάπιστα με το όνομα Εφραίμ. Ο Καραμπέρης διαπραγματευόταν ανταλλάγματα για να αποτρέψει τους κατοίκους της Νέας Ραιδεστού να προχωρήσουν δικαστικά στην ακύρωση των παραχωρήσεων των οικοπέδων – «φιλέτων» στη μονή Βατοπεδίου και σαν συνέπεια της πώλησης τους στην εταιρεία το Πάπιστα.

Γρυλλάκης και Αλαφούζοι

Στοιχεία με αποσπάσματα από το βιβλίο «Αποκαλύτπω» του στρατηγού Ν. Γρυλλάκη.  Είχε στενή συνεργασία με το σταθμάρχη και άλλους ανώτερους αξιωματούχους της CIA στην Ελλάδα. Η πρώτη συνάντηση έγινε στη Νέα Υόρκη και οι υπόλοιπες στην Αθήνα. Τα παρακάτω ελέχθησαν από το σταθμάρχη S.N. κατά τη πρώτη συνάντηση: «Ξέρουμε ποιος είσαι. Ξέρουμε ότι είσαι ο πιο πολύτιμος συνεργάτης του Μητσοτάκη και ξέρουμε ότι προσφέρεις πολύ αξιόλογες υπηρεσίες στη ΝΔ. Θέλουμε να έχουμε στενή συνεργασία μαζί σου, διότι αποφασίσαμε να ...

Ο Καρούζος, τα Ντοράκια ... 1

Η ΝΔ είναι έξι οικογένειες: Καραμανλή, Μητσοτάκη, Βαρβιτσιώτη, Κεφαλογιάννη – Βαρδινογιάννη, Έβερτ και Σαμαρά – Αβέρωφ. Οι ισχυρότερες είναι οι δύο πρώτες (Καραμανλή & Μητσοτάκη) που έβγαλαν 4 αρχηγούς και 3 πρωθυπουργούς. Τα τρία εμπλεκόμενα πρόσωπα στο μεγασκάνδαλο Καρούζου είναι των δύο οικογενειών και πρόσωπα πρώτης γραμμής της Νέας Δημοκρατίας, την εποχή του σκανδάλου, αμέσως μετά τον Καραμανλή και τη Θεοδώρα Μητσοτάκη στη κομματική ιεραρχία. Ο Λιάπης είναι της οικογενείας Καραμανλή.

Ο Καρούζος, τα Ντοράκια ... 2

Η πρόεδρος της Βουλής  Κωνσταντοπούλου δεν έπραξε τα δέοντα όταν η Εισαγγελέας είχε στείλει τη δικογραφία για Τσοχατζόπουλο, Παπαντωνίου, Βενιζέλο και Μεϊμαράκη από τον Φεβρουάριο του 2015. Ο ένας μπήκε μέσα αλλά οι άλλοι τρεις κυκλοφορούν ελεύθεροι. Ο ΛΑΟΣ είχε ταχθεί υπερ της προανακριτικής σχετικά με το σκάνδαλο των υποβρυχίων, για τους πάντες και τα πάντα. Βέβαια ο Μεϊμαράκης υποστηρίζει ότι ο Καρατζαφέρης σε επίσκεψη του στο Πεντάγωνο του είχε ζητήσει να παραλάβει τις τορπίλες και τα υποβρύχια.

Σκάνδαλο Ζήμενς 1

Το ξέπλυμα  του μαύρου χρήματος της Siemens γινόταν μέσα από χρηματιστηριακές συναλλαγές και επενδύσεις real estate. Διεθυντές της Siemens ζητούσαν εξυπηρετήσεις με το «αζημίωτο» από γνωστούς ιδιώτες και χρηματιστές. Στην υπόθεση των μαύρου χρήματος της Siemens υπάρχει εμπλοκή τουλάχιστον των γαλάζιων:
Αθ. Ράμμου πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΠΗΓΑΣΟΣ
Σ. Γιαννακάκη αντιπροέδρου της Megatrust Ολυμπιακή

Σκάνδαλο Ζήμενς 2

Ο Δενδρινός κατηγορείται για απάτη σε συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου. Ο Δενδρινός ήταν ο πιο στενός και έμπιστος συνεργάτης του Χριστοφοράκου. Ήταν μέλος του ΔΣ της Siemens και επικεφαλής του τμήματος που χειριζόταν το C4I. Αρχικά ξεκίνησε ως ελεύθερος επαγγελματίας με συβάσεις έργου και αναρριχήθηκε πολύ γρήγορα στα ψηλότερα κλιμάκια της εταιρείας. Είχε ιδιαίτερη δραστηριότητα στις χορηγίες και τα δώρα προς τρίτους. Ένα παράδειγμα ήταν οι 600 χιλ ευρώ που είχε χορηγήσει στον Ισίδωρο Κούβελο ...

Τα Golden boys του Καραμανλή

Ένα κραυγαλέο παράδειγμα της μνημειώδους αποτυχίας της ΝΔ είναι τα Ολυμπιακά ακίνητα. Άλλες Ολυμπιακές πόλεις όπως το Λονδίνο και η Βαρκελώνη κατάφεραν να αξιοποιήσουν τα ολυμπιακά ακίνητα προς όφελος των πολιτών. Η ΝΔ άφησε τη περιουσία του ελληνικού λαού να ρημάξει, για να γίνουν τελικά επί ΣΥΡΙΖΑ χώροι φιλοξενίας μεταναστών. Ο Καραμανλής έβαλε τον Κολλεγιόπαιδα Χρήστο Χατζηεμμανουήλ επικεφαλής στην ομώνυμη εταιρεία που συστήθηκε. Ήταν μέλος της τρόικας των Golden boys η χρυσής τριανδρίας που «έλυναν και έδεναν» στου Μαξίμου ...

... Ευγένιος Παπαδόπουλος

Ο Ευγένιος Παπαδόπουλος είναι άνθρωπος των παρασκηνίων και αποφεύγει συστηματικά την προβολή του. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 είχε έντονη δραστηριότητα στην ΟΝΝΕΔ και την ΔΑΠ. Συμμετείχε ως αντικαταστάτης του προέδρου της Νεολαίας Βουλγαράκη στις συνεδριάσεις για την ίδρυση του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας. Τη περίοδο ’90 – ‘93 ήταν σύμβουλος του διοικητή της ΔΕΗ Ξανθόπουλου. Χειριζόταν τις προσλήψεις στην εταιρεία και εξυπηρέτησε πολλά γαλάζια στελέχη. Ο Ξανθόπουλος ήταν υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ από το ‘04 έως το ‘09 ...

... Νίκος Καραχάλιος

Η ζωή του Νίκου Καραχάλιου περιλαμβάνει ακριβά εστιατόρια, μπουζούκια, ατέλειωτα πάρτυ, μοντέλες, Μύκονο, πολυτάραχη φιλία με τον Κώστα Καραμανλή, επαγγελματική σχέση με τους Κλίντον. Κυνηγάει τον φακό και την προβολή του. Γενικά συγκρούεται και αποχωρεί επεισοδιακά. Στη πολιτική μπήκε λόγω της φιλίας του με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Ο πατέρας του ήταν καθηγητής στο Κολέγιο και οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν έξι χρονών. Μεγάλωσε σε ένα διαμέρισμα 42 τμ στα Πατήσια. Ανέλαβε γενικός γραμματέας του ΕΟΤ όταν ήταν υπουργός ...

... Δημήτρης Νέγρης

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και συγκεκριμένα το 1984, γίνεται η γνωριμία της Αντωνίας Μάρκου με τον Δημήτρη Νέγρη που ήταν προϊστάμενος της στην Ολύμπικ Κάτεριγκ. Αναπτύσσεται ερωτική σχέση. Είχαν κοινά κομματικά ενδιαφέροντα στη ΝΔ. Ο Νέγρης διετέλεσε πρόεδρος της ΝΟΔΕ Α1 και της τοπικής Αγίου Δημητρίου όπου είχε βάλει γραμματέα την Αντωνία Μάρκου. Ήταν επίσης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ. Ο Νέγρης ήταν παντρεμένος με τη Ζηνοβία Νέγρη και είχαν δύο παιδιά. Η Ζηνοβία Νέγρη γνώρισε τη Αντωνία Μάρκου σε ...

The Greek Connection

Να μας πει ο Μητσοτάκης. Γιατί ο Χρυσοχοΐδης αποκαλείται Παυλάρας αφού το όνομα του είναι Μιχάλης; Υπάρχει μεγαλοϋπουργός που κάνει χρήση κοκαΐνης; Ποιος οικονομικός μεγαλοπαράγοντας κρύβεται πίσω από το Πρώτο Θέμα που τόσο σθεναρά τον υποστήριζε; Έχει οικονομικά πάρε - δώσε με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη; Από που κατάγεται και με ποιους πολιτικούς συνδέεται που έχουν ίδιο τόπο καταγωγής; Αυτό για ορεκτικό. Πάμε στο κυρίως πιάτο. Υπάρχει υφυπουργός που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των Εσκομπάρ της Μυκόνου, ναρκωτικών και πορνείας; 

Μητσοτάκηδες

Η αποστασία του Μητσοτάκη ήταν η μεγαλύτερη. Τον Ιούλιο του 1965, έριξε τη κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου που είχε κερδίσει με τα ένα από τα ψηλότερα ποσοστά στην ιστορία των ελληνικών εκλογών, με 52,72 %. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αγέννητος στην αποστασία. Γεννήθηκε το 1968 και ο  πατέρας του ήταν τότε 50 χρονών. Εκείνη την εποχή, τα 50 ήταν ηλικία για κάποιον να γίνει παππούς. Φεύγω για λίγο εκτός θέματος. Μήπως είναι τελικά παππούς του; Κυκλοφορούσε και ακόμη κυκλοφορεί η φήμη ότι ο Κυριάκος είναι νόθος γιος ...

Επιστροφή Καραμανλή το '74

Ο ναύαρχος Αραπάκης ήταν αυτός που διαπραγματεύτηκε την λήξη των εχθροπραξιών, τον Ιούλιο του 1974. Σύμφωνα με όσα έχει γράψει, ήταν δική του πρωτοβουλία η παράδοση της διακυβέρνησης στους πολιτικούς. Είχε ρίξει την ιδέα από το βράδυ της 21ης Ιουλίου, στους άλλους δύο αρχηγούς, Γαλατσάνο και Παπανικολάου και είχαν συμφωνήσει. Στο μυαλό του είχε πάντοτε την λύση Καραμανλή. Το πρωί της 23ης Ιουλίου 1974, στις 7.30 πήγε μόνος του στον Μπονάνο που ήταν αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτός κάλεσε τους άλλους δύο αρχηγούς και συμφώνησαν να ...

Ομιλία Καραμανλή

...γιατί με το Συνέδριο αυτό πραγματοποιείται παλιά και μόνιμη επιθυμία μου: Να οργανωθεί δημοκρατικά το κόμμα... και γιατί δίνει το παράδειγμα για τη δημιουργία πολιτικών Οργανισμών δημοκρατικά συντεταγμένων στη θέση των βραχύβιων προσωπικών κομμάτων... συνδυάζει την υγιή παράδοση με ότι καλύτερο έχει να μας προσφέρει η σύγχρονη σκέψη... προωθεί στη Βαλκανική την ιδέα της πολυμερούς συνεργασίας που θα προαγάγει τα συμφέροντα των λαών της και θα προστατεύσει την ειρήνη της περιοχής...στο χώρο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας η χώρα μας ...

Τα Ντοκουμέντα βασίζονται σε δημόσιες πληροφορίες. Δεν εγγυόμαστε την ορθότητα τους αλλά το γεγονός ότι έχουν δημοσιευτεί.

error: Content is protected !!
Scroll to Top