Πόλεμος Ελλάδας Τουρκίας

Πόλεμος Ελλάδας Τουρκίας

θα αναρτηθεί ΒΙΝΤΕΟ

Σε καιρό ειρήνης έχει μικρή σημασία ο συσχετισμός στρατιωτικής ισχύος. Όσο μεγαλώνει η πιθανότητα πολέμου, τόσο μεγαλώνει η πολιτική δύναμη των στρατιωτικά ισχυρών χωρών. Σε καιρό πολέμου ο συσχετισμός στρατιωτικής ισχύος είναι το παν. Η προπαγάνδα των ΜΜΕ δεν μπορεί να σταματήσει τα κανόνια και τους πυραύλους. Το καλοκαίρι του 2020 είχε κυκλοφορήσει στα τουρκικά φόρουμ το σχέδιο Godfather δηλαδή Νονός.

Αρχικά οι πύραυλοι Gezgin που έχουν εμβέλεια 800 έως 1200 χλμ θα πλήξουν αεροδρόμια, ραντάρ και συστήματα επικοινωνίας. Στη συνέχεια οι πύραυλοι Atmaca με εμβέλεια 280 έως 360 χλμ θα κτυπήσουν τα ελληνικά πλοία. Το δεύτερο κύμα επίθεσης θα ξεκινήσει με την ανατολή του ηλίου. Τουρκικά αεροπλάνα θα επιτεθούν σε θέσεις πυροβολικού και άρματα μάχης για να ανοίξουν δρόμο και ο τουρκικός στρατός θα εισβάλει στον Έβρο. Θα συνοδεύεται από drones και πυραύλους Kashira, Bora 2, Yildirim 2.

Όπως εμείς θα ζητήσουμε την βοήθεια της Γαλλίας, έτσι και η Τουρκία μπορεί να ζητήσει βοήθεια από άλλες χώρες. Πιθανότερη είναι το Πακιστάν με το οποίο έχουν πολύ καλές σχέσεις. Βρίσκεται στην δέκατη σειρά της κατάταξης στρατιωτικής ισχύος της Global Firepower. Εμείς βρισκόμαστε στην 29η θέση και η Τουρκία στην 11η. Σε σύγκριση Τουρκίας - Ελλάδας της Global Firepower, η Τουρκία υπερτερεί σε όλους σχεδόν τους τομείς. Αν είμαστε ισάριθμοι θα επικρατούσαμε αλλά οι Τούρκοι είναι οχταπλάσιοι.  

Ένα εφιαλτικό σενάριο που ήταν απίθανο πριν την συμφωνία Ελλάδας Γαλλίας είναι τριπλή επίθεση Τουρκίας, Αλβανίας, Αιγύπτου από Ανατολή, Βορρά και Νότο με την συνδρομή  του Πακιστάν. Το 1821 πολέμησαν στην ίδια μεριά. Με τους Αιγύπτιους έχουν κάποιες δυσκολίες στις σχέσεις τους που όμως μπορούν να τις ξεπεράσουν. Η δική μας συμμαχία με την Αίγυπτο μπορεί να ακυρωθεί λόγω της ελληνογαλλικής συμφωνίας. Παρομοίως οι σχέσεις με την Αλβανία να ξανακυλήσουν προς τις κακές. Οι Αλβανοί διεκδικούν την Τσαμουριά στην Ήπειρο και οι Τούρκοι τουλάχιστον το τμήμα της Θράκης με πολλούς Μουσουλμάνους και κάποια νησιά.

Η Τουρκία θα εισβάλει στον Έβρο, η Αλβανία στην Ήπειρο και ο αιγυπτιακός στρατός θα αποβιβαστεί στην Κρήτη. Την εποχή του Βυζαντίου η Κρήτη ήταν χαλιφάτο Σαρακηνών πειρατών. Ένας αστάθμητος παράγοντας είναι το 1/3 των στρατεύσιμων που είναι αλβανικής καταγωγής και ο μεγάλος αριθμός Αλβανών και Πακιστανών που ζουν στην Ελλάδα. Είναι με ερωτηματικό πως θα αντιδράσουν όταν η Ελλάδα πολεμάει εναντίον Αλβανίας και Πακιστάν. 

Ενδέχεται ΗΠΑ, Βρετανία, Ρωσία να «κάνουν τα στραβά μάτια» αρχικά ώστε να αποδειχθεί η αδυναμία της Γαλλίας να προστατέψει την Ελλάδα. Σίγουρα θα εμποδίσουν την Τουρκική συμμαχία να καταλάβει όλη την Ελλάδα αλλά μπορεί να υπάρξει απώλεια εδαφών που δύσκολα θα τα πάρουμε πίσω. Βέβαια η Τουρκία δύσκολα θα ξεπεράσει κάποια όρια αν υπογραφεί συμφωνία Ελλάδας ΗΠΑ. Η συμμαχία της Τουρκίας δεν πρόκειται να αναμετρηθεί στρατιωτικά με την συμμαχία της AUKUS γιατί ξέρουν πως δεν έχουν καμία ελπίδα. Με την Γαλλία όμως μπορεί να τα βάλουν.

Σε πρώτη φάση θα σπεύσει σε βοήθεια μας η Γαλλία. Αν δεν τα καταφέρει, θα επέμβει σίγουρα η AUKUS ειρηνευτικά.  Τελικά θα καταλήξουμε να ζητήσουμε την προστασία της AUKUS αλλά θα έχει μεσολαβήσει πόλεμος και πιθανώς απώλεια εδαφών. Ό,τι έχουν καταλάβει δύσκολα θα το επιστρέψουν όπως έχει γίνει με τον Κύπρο εδώ και μισό αιώνα. Αυτά τα γεγονότα είναι πιθανό να οδηγήσουν σε ανατροπή του τωρινού συστήματος εξουσίας. Κάποιοι ίσως προσπαθήσουν να φύγουν στο εξωτερικό, σε χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία. 

error: Content is protected !!
Scroll to Top