ΣΧΕΤΙΚΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ 

Το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είναι ένα web multimedia magazine γενικής θεματολογίας της GReACTIV. Επιδιώκουμε τα άρθρα, videos, audios να είναι σύντομα ώστε να μην κουράζουν. O στόχος μας είναι περίπου 500 - 700  λέξεις για τα κείμενα και 5 λεπτά για τα audios, videos. Αυτό βέβαια δεν είναι εφικτό σε κάθε περίπτωση. Την πολιτική αυτή δεν την είχαμε εξαρχής. Έτσι τα παλαιότερα δεν είναι τόσο σύντομα. 

Τα άρθρα, videos, audios προέρχονται από την συντακτική ομάδα του Πραγματικά ή οποιονδήποτε επιθυμεί να εκφράσει μια άποψη. Στην δεύτερη κατηγορία μπορεί να δηλώνεται όλο το ονοματεπώνυμο, το μικρό ή ένα ψευδώνυμο. Πολλά άρθρα συνοδεύονται από audio ή video. Όταν συμβαίνει αυτό, υπάρχει σύνδεσμος στην πάνω δεξιά πλευρά.

Δεν είμαστε ειδησεογραφικό site να παρουσιάζουμε γεγονότα. Παρουσιάζουμε απόψεις που ανήκουν σε αυτούς που τις εκφράζουν. Δεν εγγυόμαστε την ορθότητα τους. Συχνά οι απόψεις αναφέρονται σε γεγονότα αλλά δεν παύουν να είναι απόψεις για τα γεγονότα. Δεν διερευνούμε αν είναι σωστές ή λάθος.

Οι ενότητες Ντοκουμέντα & Πραγματική Μαφία στηρίζονται σε δημόσιες πληροφορίες. Δεν εγγυόμαστε την εγκυρότητα τους αλλά το γεγονός ότι έχουν δημοσιευτεί. Η διευκρίνηση αυτή είναι απαραίτητη και για νομικούς λόγους. Η ενότητα Πραγματική Μαφία ασχολείται μόνο με ανθρώπους που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή. Αναφορά σε κάποιους εν ζωή γίνεται μόνο σε σχέση με τους πρώτους. 

Έχουμε πάρει γενικές κατευθύνσεις από νομικούς συμβούλους ούτως ώστε να βρισκόμαστε μέσα στα πλαίσια του νόμου αλλά δεν περνάμε όλα τα άρθρα, videos, audios, photos από νομικό έλεγχο. Εάν τυχόν θεωρείτε ότι σε κάποιο σημείο έχουμε παραβιάσει το νόμο, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας. Θα εξετάσουμε τη συγκεκριμένη περίπτωση πιο προσεκτικά και εάν χρειάζεται θα επανορθώσουμε.Το Σύστημα προωθεί τους δικούς του και μπλοκάρει τους υπόλοιπους.

Οι συστημικοί είναι μια μικρή μειοψηφία. Η πλειοψηφία είναι μη συστημικοί. Όποιοι δεν "τρώνε με χρυσά κουτάλια" από το σύστημα, είναι μη συστημικοί. Οι μη συστημικοί πρέπει να στηρίζουν ανθρώπους σαν και αυτούς, όχι τους συστημικούς.Το Σύστημα έχει σκοπό το ίδιον όφελος σε βάρος των υπολοίπων που τους έχει πεταμένους.

Οι μη συστημικοί να μη στηρίζουν το Σύστημα αλλά την παράκαμψη του. 

Πρέπει να δημιουργήσουν ένα Αντισύστημα, ένα άλλο ξεχωριστό σύστημα που να έχει σκοπό το δικό τους όφελος και όχι των συστημικών. Αφού οι συστημικοί έχουν τους μη συστημικούς «πεταμένους απέξω να βλέπουν μέσα τους συστημικούς να τρώνε και να πίνουν», έτσι και οι μη συστημικοί πρέπει να πετάξουν τους συστημικούς απέξω από το Αντισύστημα και να τους περιθωριοποιήσουν. 

βρείτε περισσότερα στην κατηγορία Αντισύστημα ...


Το Πραγματικά δεν είναι απλά αντισυστημικό αλλά κάτι παραπάνω δηλαδή ανατρεπτικό καθώς προσπαθεί να ανατρέψει (αλλάξει) την υπάρχουσα κατάσταση. Συμβάλλει στην κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Παρουσιάζει άτομα και απόψεις που δεν βγαίνουν στα συστημικά μίντια. Στοχεύουμε στην πολιτική ουδετερότητα και επιδιώκουμε την πολυφωνία. Καθένας μπορεί να παρουσιάσει τις απόψεις, εμπειρίες ή γνώσεις του.

Σε πολιτικοκοινωνικά θέματα έχουμε προτίμηση σε απόψεις που δεν παρουσιάζονται στα συστημικά μίντια. Σε άλλα ζητήματα όπως τέχνη, μόδα, πολιτισμό, υγεία, διατροφή κλπ αυτό που κάνει το Πραγματικά αντισυστημικό είναι ότι οι άνθρωποι δεν προωθούνται από τα συστημικά μίντια. Να διευκρινίσουμε ότι τα πρόσωπα που παρουσιάζουμε δεν είναι απαραίτητα αντισυστημικά, ειδικά αν το θέμα με το οποίο πραγματεύονται δεν είναι πολιτικοκοινωνικό. Είναι όμως άνθρωποι που δεν προωθούνται από τα συστημικά μίντια.

Δεν απαγορεύουμε σε κανέναν να εκφράσει μια γνώμη αλλά προσπάθεια μας είναι να δημοσιεύονται απόψεις και θέματα που δεν βγάζουν τα συστημικά μίντια και εκεί εστιάζουμε περισσότερο. Δεν έχει κανένα νόημα να δημοσιεύσουμε μία γνώμη ή να παρουσιάσουμε κάποιο πρόσωπο που βρίσκεται στα κανάλια, στις μεγάλες εφημερίδες και στα συστημικά site. Αν κάποιος επισκέπτης τα βρίσκει εκεί, γιατί να έρθει σε μας; Θα έρθει σε μας για να βρει απόψεις, πρόσωπα, θέματα που δεν βρίσκει εκεί.

Το σύστημα προωθεί τους δικούς του. Συμβαίνει σε όλους τους χώρους και περισσότερο στα επαγγέλματα δημοσιότητας (πολιτικούς, παρουσιαστές, καλλιτέχνες, συγγραφείς κλπ). Συμπληρωματικά η GReACTIV έχει δημιουργήσει το web πρακτορείο επαγγελμάτων δημοσιότητας Nastazia Agency (Nastag) και βοηθάει σημαντικά τα πολιτικά δίκτυα βάσης Νέα Αρχή & Δ.Ε.Κ.Α. για να προωθεί ανθρώπους που δεν προωθεί το σύστημα.

Η Νέα Αρχή βρίσκεται στο χώρο της δεξιάς και η Δ.Ε.Κ.Α στο χώρο το κέντρου. Η GReACTIV δεν επιδίωξε μέχρι στιγμής κάτι αντίστοιχο στον χώρο της αριστεράς καθώς είναι υπερπλήρης αντισυστημικών οργανώσεων. Βέβαια είναι πιθανό στο μέλλον να προωθήσει ένα αριστερό πολιτικό δίκτυο βάσης.

error: Content is protected !!
Scroll to Top