Σχετικά

ΣΧΕΤΙΚΑ


Το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είναι ένα web multimedia magazine γενικής θεματολογίας της GReACTIV. TVRadio και Photos είναι συμπληρωματικά. Επιδιώκουμε τα άρθρα, videos, audios να είναι σύντομα ώστε να μην κουράζουν. O στόχος μας είναι περίπου 500 - 750  λέξεις για τα κείμενα και 5 λεπτά για τα audios, videos. Αυτό βέβαια δεν είναι εφικτό σε κάθε περίπτωση. Την πολιτική αυτή δεν την είχαμε εξαρχής. Έτσι τα παλαιότερα δεν είναι τόσο σύντομα.

Από χρονική άποψη χωρίζονται σε τρεις ενότητες: Α) Τελευταία Β) Πρόσφατα Γ) Παλαιότερα. Τα παλαιότερα παραμένουν σε αυτό τον ιστότοπο για κάποιο διάστημα και στη συνέχεια μεταφέρονται στο δεύτερο ιστότοπο του Πραγματικά. Πολλά από αυτά τα παλαιότερα άρθρα είναι διαχρονικά και παρουσιάζουν ενδιαφέρον παρόλο που δεν είναι πρόσφατα.  

Οι κατηγορίες ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ (ΠΟΛΙΤΙΚΑ & ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ) στηρίζονται σε δημόσιες πληροφορίες. Δεν εγγυόμαστε την εγκυρότητα τους αλλά το γεγονός ότι έχουν δημοσιευτεί. Η διευκρίνηση αυτή είναι απαραίτητη και για νομικούς λόγους. Η ενότητα Αστυνομικά ασχολείται κυρίως με ανθρώπους που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή. Αναφορά σε κάποιους εν ζωή γίνεται μόνο σε σχέση με τους πρώτους.

Η κατηγορία  ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ - ΒΙΝΤΕΟ γράφεται από την βασική συντακτική ομάδα. Προσπαθεί να εντοπίσει κύρια σημεία παλαιότερων άρθρων όπου ενδεχομένως να προστίθενται και κάποια νέα στοιχεία. Ο σκοπός είναι διπλός. Πρωτίστως για να δημιουργήσει βίντεο περίπου 5' που θα βρίσκονται στο TVRadio ώστε να απευθυνθεί σ' ένα άλλο κοινό που δεν προτιμάει την μορφή κειμένου αλλά video/audio. Δευτερευόντως να δώσει κάποια κύρια σημεία των όσων γράφονται στους αναγνώστες.

Στην κατηγορία 6 ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ παρουσιάζονται απόψεις μελών και υποστηρικτών πολιτικών δικτύων. Επί τους παρόντος παρουσιάζονται δύο πολιτικά δίκτυα, η Νέα Αρχή της κεντροδεξιάς και η ΔΕΚΑ του κέντρου. Το Πραγματικά είναι αντισυστημικό αλλά πολιτικά ουδέτερο. Η προσπάθεια μας είναι να εκπροσωπηθεί και μια μη συστημική κίνηση/οργάνωση (ή δίκτυο) από τον χώρο της κεντραριστεράς/αριστεράς ώστε να επέλθει ισορροπία ως προς την εκπροσώπηση των πολιτικών χώρων.


Το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν είναι απλά αντισυστημικό αλλά κάτι παραπάνω δηλαδή ανατρεπτικό καθώς προσπαθεί να ανατρέψει (αλλάξει) την υπάρχουσα κατάσταση. Συμβάλλει στην κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Παρουσιάζει άτομα και απόψεις που δεν βγαίνουν στα συστημικά μίντια. Στοχεύουμε στην πολιτική ουδετερότητα και επιδιώκουμε την πολυφωνία. Καθένας μπορεί να παρουσιάσει τις απόψεις, εμπειρίες ή γνώσεις του.

Είμαστε ανοιχτοί σε απόψεις από όλους τους ιδεολογικούς χώρους, αρκεί να μην είναι οι απόψεις του συστήματος. Οι συμμετέχοντες όμως προέρχονται περισσότερο από τους χώρους του κέντρου και της κεντροδεξιάς. Αυτό βέβαια μπορεί να αλλάξει μελλοντικά. Δεν απαγορεύουμε σε κανέναν να εκφράσει μια γνώμη αλλά προσπάθεια μας είναι να δημοσιεύονται απόψεις και θέματα που δεν βγάζουν τα συστημικά μίντια και εκεί εστιάζουμε περισσότερο.

Σε πολιτικοκοινωνικά ζητήματα έχουμε προτίμηση σε απόψεις που δεν παρουσιάζονται στα συστημικά μίντια. Σε άλλα όπως τέχνη, μόδα, πολιτισμό, υγεία, διατροφή κλπ, αυτό που κάνει το Πραγματικά αντισυστημικό είναι ότι οι άνθρωποι δεν προωθούνται από τα συστημικά μίντια. Να διευκρινίσουμε ότι τα πρόσωπα που παρουσιάζουμε δεν είναι απαραίτητα αντισυστημικά, ειδικά αν το θέμα με το οποίο πραγματεύονται δεν είναι πολιτικοκοινωνικό. Είναι όμως άνθρωποι που δεν προωθούνται από τα συστημικά μίντια.

Δεν έχει κανένα νόημα να δημοσιεύσουμε μία γνώμη ή να παρουσιάσουμε κάποιο πρόσωπο που βρίσκεται στα κανάλια, στις μεγάλες εφημερίδες και στα συστημικά site. Αν κάποιος επισκέπτης τα βρίσκει εκεί, γιατί να έρθει σε μας; Θα έρθει σε μας για να βρει απόψεις, πρόσωπα, θέματα που δεν βρίσκει εκεί. Το σύστημα προωθεί τους δικούς του. Συμβαίνει σε όλους τους χώρους και περισσότερο στα επαγγέλματα δημοσιότητας (πολιτικούς, παρουσιαστές, καλλιτέχνες, συγγραφείς κλπ).


Το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ παρουσιάζει αποκλειστικά το κρυφό σχέδιο της Νέας Τάξης. Δίνει πληροφορίες που ούτε οι ίδιοι οι Νεοταξίτες δεν ξέρουν. Επιπλέον παρουσιάζει λίγα σημεία του κρυφού σχεδίου ανατροπής του Νεοταξικού συστήματος. Και στις δύο αυτές ενημερώσεις, ακολουθούμε την τακτική της ανταμοιβής των πιστών αναγνωστών μας. Έτσι πολλά σημεία του ενός σχεδίου και λίγα του ετέρου, δίνονται διάσπαρτα μέσα σε πολλά άρθρα, αντί να συγκεντρωθούν μόνο σε λίγα. Όσοι διαβάσουν σχεδόν όλα τα άρθρα, θα ξέρουν σχεδόν όλο το σχέδιο της Νέας Τάξης. Το σχέδιο ανατροπής του νεοταξικού συστήματος δεν μπορεί παρά να παρουσιαστεί σε πολύ λίγα σημεία του. 

Μια μικρή βασική συντακτική ομάδα πλαισιώνεται από συνεισφέροντες. Οι βασικοί συντάκτες ασχολούνται σε σταθερή βάση ενώ οι συνεισφέροντες όποτε το επιθυμούν. Κάποιοι έχουν δώσει μόνο ένα κομμάτι. Μπορεί να δηλώνουν όλο το ονοματεπώνυμο, το μικρό ή ένα ψευδώνυμο. Έχει επικρατήσει η πρακτική να δηλώνουν μόνο το μικρό. Έτσι εκφράζουν πιο εύκολα τις απόψεις τους γιατί δεν κινδυνεύουν να στοχοποιηθούν από το σύστημα. Πολλά άρθρα συνοδεύονται από audio ή video. Όταν συμβαίνει αυτό, υπάρχει σύνδεσμος στην πάνω δεξιά πλευρά.

Έχουμε πάρει γενικές κατευθύνσεις από νομικούς συμβούλους ούτως ώστε να βρισκόμαστε μέσα στα πλαίσια του νόμου αλλά δεν περνάμε όλα τα άρθρα, videos, audios, photos από νομικό έλεγχο. Εάν τυχόν θεωρείτε ότι σε κάποιο σημείο έχουμε παραβιάσει το νόμο, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας. Θα εξετάσουμε τη συγκεκριμένη περίπτωση πιο προσεκτικά κι εάν χρειάζεται θα επανορθώσουμε.


 

error: Content is protected !!
Scroll to Top