Αναβάλλεται η απογείωση

Αναβάλλεται η απογείωση

AUDIO

Έχουμε γράψει σε άρθρο και πει σε audio ότι θα απογειώσουμε την οικονομία της Ελλάδας. Δεν λέμε ιστορίες επιστημονικής φαντασίας όπως η Νέα Δημοκρατία. Μας κατηγορούν ότι ασκούμε κυρίως κριτική και δεν παίρνουμε θέσεις για το πως θα λυθούν τα προβλήματα. Υπάρχει σοβαρός λόγος που το κάνουμε σε αυτό. Έχουμε σχέδια για να λύσουμε όλα τα προβλήματα. Αν φανερώσουμε τα σχέδια μας θα μπορεί να μπαίνει ο Μητσοτάκης και ο οποιοσδήποτε στην σελίδα μας και να τα αντιγράφει δωρεάν. Δεν μπορούμε να τα χαρίσουμε στον κάθε Μητσοτάκη για να κάνει τον σπουδαίο με την δικιά μας δουλειά και προσπάθεια. Αναγκαστικά φανερώνουμε κάποιες πολύ γενικές κατευθύνσεις αλλά σε καμία περίπτωση δεν χαρίζουμε τα σχέδια μας. Λεπτομέρειες θα πούμε μόνο λίγες βδομάδες πριν τις εκλογές, αν κατέβουμε ανεξάρτητα ή συνεργαστούμε με άλλους.

Ένα σχέδιο που μπορεί να φέρει ακόμη και διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης έχει μεγάλη αξία. Όποιος κατορθώσει να πετύχει τέτοια ανάπτυξη θα κυβερνάει μέχρι το 2050. Ας μας δώσει ο Μητσοτάκης τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης για να εφαρμόσουμε το σχέδιο μας που θα απογειώσει την οικονομία της χώρας. Ή εναλλακτικά να μας δώσει πολλά εκατομμύρια. Υποθετικά βέβαια τα λέμε αυτά γιατί δεν πρόκειται να συμβεί ούτε το ένα ούτε το άλλο. Είναι η νοοτροπία τους τέτοια. Θεωρούν ότι δεν χρειάζεται να παράγουν ουσιαστικό έργο αλλά να ελέγχουν τους μηχανισμούς προπαγάνδας δηλαδή τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, με τους οποίους θα δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι παράγεται έργο. Βέβαια δεν θα τους κακόπεφτε να έπαιρναν τζάμπα ένα σχέδιο απογείωσης της ελληνικής οικονομίας.

Εμάς το σχέδιο μας στηρίζεται στο μικρότερο μέρος στις ξένες επενδύσεις και στο μεγαλύτερο σε άλλα που θα ανακοινώσουμε προεκλογικά. Δημιουργεί τις προϋποθέσεις να έρθουν οι ξένες επενδύσεις. Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να το κάνει γιατί θα πρέπει να συγκρουστεί με το φαύλο σύστημα που τον στηρίζει. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να χειραγωγεί τους αδαείς ψηφοφόρους αλλά δεν μπορεί να κάνει το ίδιο με τους ξένους επενδυτές που θα το ψάξουν πολύ καλά πριν φέρουν τα ωραία τους λεφτάκια στην χώρα μας.

Θεωρούμε ότι δεν θα εμπιστευτούν τον Σταϊκούρα και τον Γεωργιάδη. Θα μάθουν ότι πίσω από την κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκονται αυτοί που κατέστρεψαν την οικονομία, ο Σημίτης και ο Καραμανλής. Ο Σημίτης έβγαλε τον Μητσοτάκη πρώτο στις εσωκομματικές εκλογές και τον στηρίζει παρασκηνιακά με κάθε τρόπο. Ο Καραμανλής δεν τον στηρίζει άμεσα προσωπικά αλλά έμμεσα στηρίζοντας το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Θα μάθουν ότι πίσω από το Μητσοτάκη βρίσκεται το σύστημα που έστησε όλα τα κόλπα και τις κομπίνες και περιμένουν τους επενδυτές για να τους μαδήσουν. Θα μάθουν ότι στην Ελλάδα οι μπίζνες δεν γίνονται όπως στις αναπτυγμένες χώρες αλλά όπως στις μπανανίες, με πολύ γραφειοκρατία, λαδώματα, ευνοιοκρατία και «στο μιλητό». Σοβαροί επενδυτές θα έρθουν πολύ λίγοι, οι περισσότεροι θα είναι αεριτζήδες και μαφιόζοι.

Το ερώτημα είναι γιατί δεν μπορούν στη ΝΔ να αναπτύξουν ένα παρόμοιο σχέδιο. Δεν έχουν τις γνώσεις, τις ικανότητες και την αντίληψη. Ο Γεωργιάδης δεν ξέρει οικονομικά. Απλά ξέρει περισσότερα οικονομικά από τον μέσο ψηφοφόρο. Ο Σταϊκούρας γνωρίζει μόνο για το τραπεζικό σύστημα. Επιλέχτηκαν για λόγους εσωκομματικών ισορροπιών. Ο Σταϊκούρας είναι πρωτοπαλίκαρο του Καραμανλή και ο Γεωργιάδης του Σαμαρά. Μιας και αναφερόμαστε σε πρωτοπαλίκαρα, ο Χρυσοχοΐδης είναι πρωτοπαλίκαρο του Σημίτη, ηγέτης της εκσυγχρονιστικής πτέρυγας της ΝΔ.

Γενικά η Νέα Δημοκρατία έχει σοβαρές ελλείψεις σε στελεχιακό δυναμικό. Όσοι σοβαροί και ικανοί άνθρωποι πέρασαν από εκεί, έφυγαν τρέχοντας μόλις κατάλαβαν τι συμβαίνει. Κάποιοι άλλοι έχουν θεωρητικές γνώσεις αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν την πραγματική οικονομία. Πηγαίνουν όπως λέμε «by the book», με τις θεωρίες που γράφουν τα βιβλία.

Εμάς μας ενδιαφέρει να εφαρμοστεί το σχέδιο απογείωσης της ελληνικής οικονομίας, για το καλό της χώρας. Δεν μπορούμε όμως να το χαρίσουμε. Ή θα συμμετέχουμε στην κυβέρνηση που θα το εφαρμόσει ή θα το δώσουμε για πολλά εκατομμύρια. Θα κάνουμε μια προσπάθεια να συμμετέχουμε στην επόμενη κυβέρνηση που πιθανώς να έχει κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν δίνουμε πολλές πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο αλλά ούτε λίγες, μάλλον μέτριες, 50-50. Σε κάθε περίπτωση η απογείωση της ελληνικής οικονομίας αναβάλλεται επ’ αόριστο. 

Scroll to Top