Απόβαση στην Νορμανδία

Απόβαση στην Νορμανδία

AUDIO

Ο Πάιατ προσπαθεί να τα έχει καλά με όλους. Αυτός είναι ο ρόλος του ως διπλωμάτη. Δεν φταίει ο Πάιατ που τα έχει καλά με τον Μητσοτάκη. Και με τον Τσίπρα τα είχε καλά. Φταίνε οι Έλληνες που ψηφίζουν τον Μητσοτάκη. Όποιος και να ήταν στην θέση του Μητσοτάκη, ο Αμερικανός πρέσβης καλά θα τα είχε μαζί του. Ο Πάιατ υπηρετεί τα αμερικανικά συμφέροντα και πολύ καλά κάνει. Αυτή είναι η δουλειά του. Ο Μητσοτάκης και το ευρώδουλο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας υπηρετούν την κυριαρχία της Γερμανίας στην Ευρώπη. Εμείς στη ΔΕΚΑ υπηρετούμε τα ελληνικά συμφέροντα.

Η εξωτερική πολιτική της Αμερικής συνδιαμορφώνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών (State Department) μαζί με άλλους φορείς. Οι πρεσβείες απλά συμβάλλουν με πληροφόρηση. Εμείς φθάνουμε στο State Department μέσω του Παγκόσμιου Ελληνισμού δηλαδή της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Ο Μητσοτάκης πρώτα από όλα είναι με την Γερμανία γιατί το κόμμα στο οποίο ηγείται είναι ευρώδουλο. Ως πρόσωπο έχει καλές σχέσεις με την Αμερική λόγω σπουδών και πολύ καλές σχέσεις με τον Παγκόσμιο Εβραϊσμό. Εμάς οι σχέσεις μας με τον Παγκόσμιο Εβραϊσμό είναι ανύπαρκτες αλλά λόγω των συγκυριών βλέπουμε ως σύμμαχο το Ισραήλ. Εδώ συμβαίνει όμως το εξής παράδοξο. Παρόλο που οι σχέσεις μας με τον Παγκόσμιο Εβραϊσμό είναι ανύπαρκτες, η λύση που προτιμούμε εμείς είναι πολύ ανώτερη για τον Παγκόσμιο Εβραϊσμό από αυτό που υπηρετεί ο Μητσοτάκης που έχει άριστες σχέσεις με τον Παγκόσμιο Εβραϊσμό. Επίσης η δική μας εναλλακτική κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Αμερική. Μέχρι πρόσφατα οι Αμερικάνοι υποστήριζαν να διατηρηθεί και να προχωρήσει η ΕΕ. Η προσπάθεια της Γερμανίας να κυριαρχήσει στην Ευρώπη και να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο άλλαξε σιγά σιγά τα πράγματα. Επίσης συνέβαλε και η εκλογή Τραμπ.

Η λύση που προτιμούμε είναι η συμμετοχή σε μια χαλαρή Ένωση οικονομικών σχέσεων από τις Συμμαχικές Δυνάμεις, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Καναδά, ΗΠΑ, Αγγλία. Θα έχουμε ανεξαρτησία και την ελευθερία να λύσουμε μόνοι μας τα προβλήματα μας. Σε αυτή την χαλαρή Ένωση θα συμμετέχουν και άλλες χώρες όπως το Ισραήλ. Για αυτό την θεωρεί ανώτερη ο Παγκόσμιος Εβραϊσμός. Η Γαλλία υποκατέστησε την Ιταλία στον Άξονα. Ίσως η Ιταλία υποκαταστήσει την Γαλλία στις Συμμαχικές Δυνάμεις γιατί υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια με την ΕΕ.

Ο Μητσοτάκης υπηρετεί την ιδέα της γερμανικής Ευρώπης όπου η Ελλάδα θα είναι υπόδουλο έθνος. Δεσμεύεται από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που είναι ευρώδουλο. Επίσης δεσμεύεται από συμφωνίες και συμμαχίες που έχει κάνει με πρόσωπα του Γερμανογαλλικού Άξονα όπως η αδελφή του, ο Σημίτης, ο Βενιζέλος, ο Λοβέρδος. Πήγε να το παίξει πονηρός ο Μητσοτάκης αλλά θα αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να τους ικανοποιήσει όλους. Ήδη δυσαρέστησε έναν σημαντικό σύμμαχο, τον Σαμαρά.

Εμείς προσπαθούμε να αναπτύξουμε ακόμα καλύτερες σχέσεις με τον Παγκόσμιο Ελληνισμό. Ευελπιστούμε σε βοήθεια από τον αμερικανικό παράγοντα στον αγώνα μας για ανεξαρτησία από την γερμανική κυριαρχία. Όπως στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, θα στηριχτούμε στις Συμμαχικές Δυνάμεις που τυγχάνει να είναι χώρες όπου ο Παγκόσμιος Ελληνισμός είναι ισχυρός. Στην Γερμανία είναι ισχυρή η τουρκική μειονότητα. Επίκειται Νέα Απόβαση στην Νορμανδία;

Ο αγώνας μας είναι διπλός, κατά του φαύλου συστήματος και κατά της γερμανικής κυριαρχίας. Αυτά τα δύο συνδέονται. Το φαύλο σύστημα είναι στην συντριπτική του πλειοψηφία ευρώδουλο. Το ευρώδουλο φαύλο σύστημα μας έφερε υποδούλωση και εξαθλίωση. Αντί για περισσότερη δημοκρατία και λιγότερη διαφθορά, συνέβη ακριβώς το αντίθετο με την ΕΕ.

Στον αγώνα μας, θα δημιουργήσουμε ετερόκλητες συμμαχίες. Στο εσωτερικό, βλέπουμε ως δυνητικούς συμμάχους όλους όσους είναι εναντίον του φαύλου συστήματος ή επιθυμούν ανεξαρτησία, από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά. Η αριστερά είναι σε γενικές γραμμές ενάντια στην Αμερική, κάτι που προέρχεται από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Η αριστερή τρομοκρατία έχει κτυπήσει Αμερικανούς πολίτες. Αυτό είναι ένα πρόβλημα για την Αμερικανική πρεσβεία.

Εδώ υπάρχει μια σύγκρουση μεταξύ των εξωτερικών και των εσωτερικών συμμάχων. Σκοπεύουμε να λύσουμε το πρόβλημα με πολύ διαφορετικό τρόπο από αυτόν του Μητσοτάκη. Μην ξεχνάμε ότι στον Γοργοπόταμο ήταν συνδυασμένη επίθεση ΕΑΜ, ΕΔΕΣ και Άγγλων. Τους ένωνε ο αγώνας ενάντια στον κοινό αντίπαλο.

Ξένες δυνάμεις μας βοήθησαν να απελευθερωθούμε από τους Τούρκους και από τότε έχουν παρουσία στην Ελλάδα. Οι Γερμανοί έχουν πατήσει πόδι από τον Όθωνα που ήταν Βαυαρός. Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ηττήθηκαν. Η Ελλάδα ήταν με τις Συμμαχικές δυνάμεις και πέρασε υπό Βρετανική και Αμερικανική επιρροή. Η δικτατορία και τα γεγονότα της Κύπρου διατάραξαν τις σχέσεις της Ελλάδας με Άγγλους και Αμερικανούς. Στραφήκαμε προς τον Γερμανογαλλικό Άξονα που τελικά αποδείχθηκε πολύ χειρότερη εναλλακτική.

Στην ζωή, καμμιά φορά συμβαίνει το εξής. Αφήνουμε κάποια γυναίκα (ή άντρα) γιατί μας κάνει νερά και βρίσκουμε καινούρια. Αυτή αποδεικνύεται χειρότερη και διαπιστώνουμε έτσι ότι η προηγούμενη δεν ήταν τόσο κακή. Βέβαια στην ζωή υπάρχουν πολλές επιλογές από γυναίκες (ή άντρες) και δεν είναι αναγκασμένος κανείς να γυρίσει στην προηγούμενη που διαπίστωσε ότι δεν ήταν τόσο κακή. Στην εξωτερική πολιτική οι επιλογές μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Είναι ο Γερμανογαλλικός Άξονας, οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι, οι Ρώσοι και οι Κινέζοι. Τέσσερις επιλογές είναι όλες και όλες.

Scroll to Top