ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ

Εμείς θα σώσουμε τη χώρα

AUDIO

Έχετε αναρωτηθεί τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ; Είναι πολιτικοί θα απαντήσει κάποιος. Ναι αλλά τι κάνουν, ποια είναι η βασική τους δουλειά; Κοροϊδεύουν τους χαζούς, αυτό κάνουν. Κοροϊδεύουν τους χαζούς όπου και όπως μπορούν. Κοροϊδεύουν τους χαζούς ότι θα σώσουν τη χώρα και οι χαζοί τους πιστεύουν. Δεν κάθεται κανείς από τους χαζούς να αναρωτηθεί πως θα σώσουν τη χώρα αυτοί που την κατέστρεψαν; Εάν είναι τόσο ικανοί γιατί κατέστρεψαν τη χώρα; Μπορούν να μας απαντήσουν;

Τι πρέπει δηλαδή να σας κάνουν για να σταματήσετε να τους ψηφίζετε. Να σας σκοτώσουν; Μόνο αυτό δεν έχουν κάνει ακόμα. Το έκαναν έμμεσα, όχι άμεσα. Οδήγησαν πολλούς στην αυτοκτονία με την οικονομική καταστροφή που προκάλεσαν. Εάν σας σκοτώσουν τότε εκ των πραγμάτων δεν θα μπορείτε να τους ψηφίσετε. Λοιπόν, εάν έρθει αυτή η ΝΔ, «ζήτω που καήκαμε». Δεν υπάρχει καμία απολύτως ελπίδα με αυτούς που κατέστρεψαν την χώρα. Μόνο εμείς μπορούμε να σώσουμε τη χώρα. Και γιατί να πιστέψουμε εσάς θα σκεφτεί κανείς. Θα εξηγήσω το γιατί, είναι πολύ απλό. Θα το καταλάβουν ακόμη και οι χαζοί.

Βάζουν τον κάθε άσχετο στα υπουργεία και μαθαίνει στου «κασίδη το κεφάλι». Έβαλαν τον Γεωργιάδη στο Υγείας. Απο που κι ως που; Το παιδί δεν ξέρει το χώρο της υγείας. Στη τηλεόραση έβγαινε και πούλαγε βιβλία. Το έκανε πολύ καλά, ήταν καλός σε αυτό. Επειδή έβγαινε στη τηλεόραση και πούλαγε βιβλία δεν πάει να πει ότι ξέρει καλά από υγεία. Έβαλαν τον δικηγόρο Χατζηδάκη στο Ανάπτυξης και έφερε - 25% υποανάπτυξη. Αντί να το διορθώσουν, έβαλαν τη θεία Ντόρα στο Ανάπτυξης. Τον αποτυχημένο υπουργό Χατζηδάκη έχουν βάλει συντονιστή σύνταξης προγράμματος. Το γράφουν στην ιστοσελίδα τους και δεν ντρέπονται.

Ο Κικίλιας έπαιζε καλό μπασκετάκι. Επειδή το παιδί έπαιζε καλό μπασκετάκι, έπρεπε να τον βάλει ο Σαμαράς στο Δημόσιας Τάξης κι ο Μητσοτάκης στο Εθνκής Αμύνας; Ας έβαζαν αυτόν στο Υγείας και όχι τον Γεωργιάδη. Ας τον έβαζαν στο Αθλητισμού δηλαδή του Πολιτισμού. Τουλάχιστον κάτι ξερει από υγεία και αθλητισμό. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για όλους τους άλλους. Αναφέραμε κάποια παραδείγματα. Είναι κόμμα του ό,τι νάναι όπως νάναι, όπως τύχει, όλα στο γόνατο, άρπα κόλλα, χύμα στο κύμα, για πολλά γέλια ή για πολλά κλάματα.

Η λογική τους είναι πως θα μοιράσουν τις υπουργικές καρέκλες για να εξασφαλίσουν τις εσωκομματικές ισορροπίες. Οι καρέκλες είναι μετρημένες και κάθε φορά γίνεται μεγάλη σφαγή για το ποιος θα τις πάρει. Στις ΗΠΑ, οι υπουργοί είναι συνήθως εξωκοινοβουλευτικοί. Δεν σημαίνει ότι όποιος γίνεται βουλευτής κάνει και για υπουργός. Αυτά είναι διαφορετικά. Ο βουλευτής εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους. Είναι νομοθετικό το έργο του. Του υπουργού το έργο είναι εκτελεστικό.

Κανονικά τις καρέκλες έπρεπε να τις παίρνουν οι ικανότεροι και καταλληλότεροι. Δεν μπορούν να βρουν τους ικανότερους και καταλληλότερους για υπουργούς; Μα και βέβαια μπορούν. Υπάρχουν μάλιστα ειδικοί επαγγελματίες Ανθρώπινου Δυναμικού που ξεχωρίζουν ποιος κάνει και ποιος δεν κάνει. Δεν είναι κάτι δύσκολο. Μπορούν αλλά δεν θέλουν. Θέλουν τις υπουργικές καρέκλες να τις πάρουν αυτοί.

Δεν μπορούν να έχουν κορυφαίους συμβούλους δίπλα τους στα υπουργεία; Μα και βέβαια μπορούν. Δεν είναι κάτι δύσκολο. Δεν θέλουν γιατί συμβούλους παίρνουν τους δικούς τους που τους βοηθούν να εκλεγούν και είναι όλοι άσχετοι. Δεν μπορούν στα υπουργεία να βάλουν τους ικανότερους και τους καταλληλότερους δημόσιους υπαλλήλους; Μα και βέβαια μπορούν αλλά πως θα κερδίσουν ψήφους έτσι; Ενώ με το ρουσφέτι έπαιρναν ψήφους. Έχουμε ένα Δημόσιο, υπουργούς, συμβούλους και όλους τους παρακάτω που είναι όλοι άσχετοι. Για αυτό η χώρα πηγαίνει «κατά διαόλου».

Εμείς θα τα διορθώσουμε όλα αυτά. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες και δεν έχουμε βάλει τους δικούς μας στο Δημόσιο. Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων της Νέας Αρχής δεν ενδιαφέρεται για καρέκλες. Θέλουν μόνο να ξαναπάρουν τις δουλειές που είχαν και τα λεφτά που έκαναν. Αυτό τους ενδιαφέρει. Αυτό είναι το κίνητρο μας και όχι οι καρέκλες. Τώρα μέσα από αυτή τη δραστηριοποίηση, μπορεί λίγοι να καταλήξουν να ασχοληθούν με την πολιτική. 

Θα βάλουμε στις θέσεις των υπουργών, των υφυπουργών και των συμβούλων, τους ικανότερους και τους καταλληλότερους. Δεν είναι κάτι δύσκολο. Όλοι μπορούν να το κάνουν αλλά δεν θέλουν. Θα κάνουμε επανασχεδιασμό του Δημοσίου και επαναπροκήρυξη πεντακοσίων χιλιάδων θέσεων εργασίας. Σε όλο το Δημόσιο από τον υπουργό, μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο, θα είναι έντιμοι, ικανοί και κατάλληλοι. Έτσι θα σώσουμε τη χώρα. Όλοι μπορούν να το κάνουν αλλά δεν θέλουν. Μόνο εμείς θέλουμε να το κάνουμε και μόνο εμείς μπορούμε να σώσουμε τη χώρα. 

Scroll to Top