Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες

Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες

AUDIO

Έχουμε αναφερθεί αρκετά σε μια νέα Ένωση που μπορεί να δημιουργηθεί. Από την αρχή είπαμε ότι είναι μόνο ένα σενάριο και δεν γνωρίζουμε τίποτα παραπάνω. Δεν ξέρουμε αν το εξετάζουν σοβαρά. Μπορεί να μην το εξετάζουν καθόλου. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να γίνει και να υπάρχει θέση για εμάς.

Όσες περισσότερες εναλλακτικές έχουμε τόσο το καλύτερο. Δεν μας αναγκάζει κανείς να κάνουμε κάτι που δεν θέλουμε. Αυτό που έγινε με την ΕΕ, που μας έβαλαν χωρίς να μας ρωτήσουν δεν πρέπει θα ξαναγίνει. Το θέμα είναι να επιλέγει ο λαός τι θέλει να κάνει και να μην του το επιβάλλουν. Για εμάς αυτά είναι πρωταρχικά. Να υπάρχει σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωση και να αποφασίζει ο λαός τι θέλει να κάνει.

Ασχοληθήκαμε με την πιθανή νέα Ένωση γιατί μάλλον θα έχουν οι χώρες μεγαλύτερη ανεξαρτησία. Αυτό σημαίνει ότι ο λαός θα έχει ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο της μοίρας του, αν βέβαια πάρει πίσω την εξουσία που του έχει αφαιρέσει η μικρή εκμεταλλευτική και καταπιεστική μειοψηφία. Ευελπιστούμε για την νέα Ένωση: α) να πραγματοποιηθεί β) να είμαστε ευπρόσδεκτοι γ) να είναι καλύτερη Ένωση από την ΕΕ.

Σε αυτήν την περίπτωση θεωρούμε ότι ο ελληνικός λαός θα την επιλέξει αν ενημερωθεί σωστά. Δεν μιλάμε αυθαίρετα, το στηρίζουμε κάπου. Εμείς συμβαδίζουμε με την βούληση του ελληνικού λαού. Κάναμε μια πρόχειρη δημοσκόπηση σε μικρό δείγμα και τα αποτελέσματα ήταν υπέρ: 1) μιας πιο χαλαρής Ένωσης με εθνική ανεξαρτησία και ελευθερία να λύσουμε τα προβλήματα μας 55% 2) αυτής της ΕΕ 17% 3) των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης 15% 4) της μη συμμετοχής σε κάποια Ένωση 13%. Αυτό το αποτέλεσμα συμφωνεί εν μέρει με μια άλλη δημοσκόπηση που κάναμε σχετικά πρόσφατα και έδειξε ότι ενώ το 60% είναι υπέρ της ΕΕ, μόλις το 20% είναι ευχαριστημένο με αυτή την ΕΕ. Επιπλέον, σε περίπτωση που δεν αλλάξει η ΕΕ, τότε το 60% είναι υπέρ της εξόδου.

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση το 40% ήταν κατά κάθε ΕΕ. Στην πρόσφατη δεν αναφέρουμε συγκεκριμένα την ΕΕ αλλά κάποια Ένωση. Έτσι ένα 20% περίπου είναι κατά οποιασδήποτε ΕΕ αλλά θετικό σε μια άλλη Ένωση. Αυτό είναι επίσης ένα καλό παράδειγμα ότι ανάλογα με το πως τίθενται τα ερωτήματα, τα αποτελέσματα διαφοροποιούνται. Το χρησιμοποιούν οι δημοσκόποι του Διαβόλου για να βγάζουν τα συμπεράσματα που τους συμφέρει. Στηρίζει όσα είχαμε εξηγήσει στο άθρο/audio, οι δημοσκόποι του Διαβόλου.

Τα νούμερα που βγάζουμε δεν είναι απόλυτα σωστά γιατί τα δείγματα είναι μικρά. Πιστεύουμε όμως ότι χοντρικά πέφτουν μέσα. Το συμπέρασμα φαίνεται πιο καθαρά στην πρόσφατη δημοσκόπηση. Ο λαός προτιμάει μια πιο χαλαρή Ένωση με εθνική ανεξαρτησία και ελευθερία να λύσει τα προβλήματα του. Επειδή η ΕΕ δεν πρόκειται να γίνει ποτέ κάτι τέτοιο, η δημιουργία μιας άλλης Ένωσης με αυτά τα χαρακτηριστικά θα ικανοποιούσε την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας.

Όλα όσα έχουμε γράψει και έχουμε πει για ανάκτηση της εξουσίας από τον λαό δεν αναιρούνται ούτε παγώνουν επειδή ασχοληθήκαμε με το σενάριο δημιουργίας νέας Ένωσης. Δεν τα εγκαταλείπουμε όλα από μια πιθανότητα δημιουργίας νέας Ένωσης. Ίσα ίσα που η πιθανότητα δημιουργίας νέας Ένωσης τα κάνει ακόμη πιο επιτακτικά. Το βασικό και πάνω από όλα είναι να πάρει ο λαός την εξουσία που του έχουν υφαρπάξει.

Η Επανάσταση πρέπει να προχωρήσει πιο γρήγορα ώστε αν δημιουργηθούν νέες συνθήκες στο εξωτερικό περιβάλλον, ο λαός να έχει πάρει την εξουσία και να αποφασίσει τι θέλει να κάνει αντί να του επιβάλει η καταπιεστική μειοψηφία την θέληση της. Ότι είναι να γίνει δεν θα γίνει ούτε σε μια μέρα ούτε σε μια βδομάδα ούτε σε ένα μήνα, τόσο στο εξωτερικό της χώρας όσο και στο εσωτερικό. Παράλληλα με τις ενέργειες για την δημιουργία νέας Ένωσης, αν γίνει, ο λαός πρέπει να ανακτήσει την εξουσία στο εσωτερικό.

Οι νυν ή μελλοντικοί εταίροι δεν πρόκειται να ασχοληθούν με το αν μια μικρή μειοψηφία έχει υπόγεια υφαρπάξει την εξουσία από τον ελληνικό λαό και αν η δημοκρατία μας είναι δημοκρατία μαϊμού. Τους αρκεί ότι σε ένα εξωτερικό τελείως επίπεδο μοιάζει με δημοκρατία. Πιθανώς να μην ήθελαν για εταίρους μια χώρα με δικτατορία. Δεν έχει υφαρπάξει από αυτούς την εξουσία η παρασιτική μειοψηφία. Την έχει αφαιρέσει από τον ελληνικό λαό. Είναι θέμα του ελληνικού λαού να την πάρει πίσω και όχι των νυν ή των μελλοντικών εταίρων.

Το πρωταρχικό είναι να επικρατήσει πραγματική δημοκρατία, με δικαιοσύνη και σωστή, ολοκληρωμένη ενημέρωση αντί για προπαγάνδα, χειραγώγηση και πλύση εγκεφάλου. Να υπηρετούνται τα συμφέροντα του λαού, να εκφράζεται η βούληση του και να επιδιώκεται η ευημερία του. Αυτά δεν πρέπει να τα περιμένουμε από νυν ή μελλοντικούς εταίρους. Πρέπει να τα διεκδικήσουμε μόνοι μας. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. Δεν ανήκει ούτε σε ξένες δυνάμεις ούτε στην εκμεταλλευτική και καταπιεστική μειοψηφία που έχει υφαρπάξει την εξουσία από τον λαό.

Scroll to Top