η πρόταση μας

Η πρόταση μας

AUDIO

Τότε που έμενα στις ΗΠΑ, πριν πολλά χρόνια, είχε χρειαστεί αρκετές φορές να έρθω σε επαφή με το Δημόσιο για κάποια ζητήματα. Απαντούσαν στο τηλέφωνο αμέσως πολύ ευγενικά. Τους εξηγούσα τον λόγο επικοινωνίας, μου έκαναν κάποιες ερωτήσεις, τους έδινα τη διεύθυνση μου και 1-2 μέρες μου είχαν στείλει με το Ταχυδρομείο, χωρίς χρέωση, ότι ζητούσα. Με έπαιρνε το πολύ ένα λεπτό. Με ποσοστό φορολογίας ως προς το GDP 26%, το δημόσιο δουλεύει ρολόι. Εδώ έχουμε 39% φορολογία και δεν δουλεύει τίποτα.

Έτσι θα κάνουμε το ελληνικό δημόσιο, εάν μας δώσει ο λαός την ευκαιρία. Πως θα το κάνουμε; Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε το τροχό. Θα φέρουμε τα συστήματα έτοιμα από τις ΗΠΑ που είναι μια από τις πιο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου. Πότε θα το ολοκληρώσουμε; Μέσα σε 3-4 χρόνια από τη στιγμή που θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση. Δεν γίνεται ούτε σε μια μέρα ούτε σε ένα μήνα ούτε σε ένα χρόνο. Στο τέλος της θητείας μας θα είναι με βεβαιότητα το Δημόσιο έτσι. Ότι δεν έκαναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε σαρανταπέντε χρόνια, θα το κάνουμε εμείς σε τέσσερα.

Θα φέρουμε τα συστήματα, και την νοοτροπία στα επαγγελματικά. Ταυτόχρονα θα κάνουμε όποιες τροποποιήσεις είναι απαραίτητες. Θα διαφυλάξουμε όμως την ελληνική κουλτούρα. Όχι μόνο θα τη διαφυλάξουμε αλλά θα προωθήσουμε σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο την ελληνική πολιτισμική κληρονομιά. Επίσης όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει, θα διατηρήσουμε την πολιτική παράδοση του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Θα κάνουμε όλη την Ελλάδα όπως τις ΗΠΑ, όχι μόνο το Δημόσιο. Θα είναι πολύ καλύτερη γιατί τέτοια φύση και τέτοια γεωγραφική θέση δεν υπάρχει στις ΗΠΑ. Οι ψεύτες της ΝΔ, μας υπόσχονταν οικονομική σύγκλιση με τις πιο πλούσιες χώρες της ΕΕ. Αντ’ αυτού έχουμε οικονομική απόκλιση. Εμείς θα φτάσουμε την Ελλάδα σχεδόν στο ίδιο οικονομικό επίπεδο με τις ΗΠΑ που είναι ανώτερο από τις πιο πλούσιες ευρωπαϊκές χώρες. Βέβαια αυτό δεν θα το κατορθώσουμε μέσα σε μια θητεία, ίσως χρειαστούν δέκα, είκοσι και παραπάνω χρόνια. Όμως μέσα σε μια τετραετία θα βάλουμε τις βάσεις και θα μπει η χώρα στο σωστό δρόμο ούτως ώστε να πλησιάζει διαρκώς το επίπεδο των ΗΠΑ.

Πως θα το καταφέρουμε αυτό; Μα το είπαμε ήδη. Θα φέρουμε όλα τα συστήματα από εκεί, διατηρώντας την ελληνική κουλτούρα και την πολιτική παράδοση του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ήδη έχουμε κάνει μια προετοιμασία. Εάν είμαστε στη διακυβέρνηση, θα έχουμε το κύρος, να ζητήσουμε συνεργασία σε αυτή τη προσπάθεια, από Αμερικανικούς οργανισμούς. Θα μεσολαβήσει η ομογένεια με την οποία έχουμε ήδη αναπτύξει σχέσεις.

Γιατί δεν το έχουν κάνει τόσα χρόνια στη ΝΔ; Εμείς θα το απαντήσουμε αυτό; Ρωτήστε τους να σας πουν γιατί δεν το έκαναν. Ίσως να μην τους κόβει για να το σκεφτούν ή να βαριόντουσαν να το κάνουν. Μπορεί να μην τους ενδιαφέρει να λύσουν προβλήματα αφού κατορθώνουν να εκλέγονται με άλλους τρόπους. Ενδεχομένως να μη θέλουν να δυσαρεστήσουν τα γαλαζοπράσινα κομματόσκυλα του Δημοσίου ή να τα περιμένουν παθητικά όλα από την ΕΕ. Το θέμα είναι ότι δεν το έχουν κάνει και ούτε πρόκειται να το κάνουν. Εμείς όμως αυτά που λέμε, όλα θα τα κάνουμε.

Η ΝΔ θα κάνει τους Έλληνες τα γκαρσόνια της Ευρώπης και μάλιστα άνεργα γκαρσόνια. Ποια είναι η πρόταση της ΝΔ για την Ελλάδα; Να είναι μια αποικία εξαθλίωσης, με το μεγάλο μέρος του πληθυσμού μέσα στη φτώχεια και μια μικρή μειοψηφία να έχει όλα τα πλούτη και τα προνόμια. Ποια είναι η δική μας πρόταση. Θα κάνουμε την Ελλάδα τη Silicon Valley και το Hollywood της Μεσογείου και άλλα πολλά. Θα κάνουμε τους Έλληνες αστροφυσικούς και αεροναυπηγούς της ΝΑΣΑ. Δεν έχει σημασία αν θα είμαστε εντός ή εκτός της ΕΕ. Αυτό θα το αποφασίσουν οι πολίτες με δημοψήφισμα.

Μπορεί να σκεφτεί κανείς «δεν με νοιάζει εμένα αν γίνει η Ελλάδα Silicon Valley και Hollywood της Μεσογείου». Όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στην τσέπη του καθενός. Εάν φτάσουμε τα επίπεδα της Αμερικής θα έχουμε υπερδιπλάσιους μισθούς και συντάξεις. Αυτό ενδιαφέρει τον κόσμο. Όλα τα άλλα είναι το μέσο για να το πετύχουμε.

Νομίζω δεν τίθεται δίλημμα για τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους μεταξύ της εξαθλίωσης και της υποδούλωσης της ΝΔ και της δικής μας πρότασης για ανάπτυξη, πρόοδο, οικονομική ευημερία και αυτονομία. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μας δώσουν οι ψηφοφόροι τη δυνατότητα να κάνουμε στη πράξη αυτά που λέμε και να μη μείνουν στα λόγια.

Scroll to Top