Θέλουμε πέντε υπουργεία

Θέλουμε πέντε υπουργεία

AUDIO

Ασχολούμαστε πολύ με την πιθανότητα δημιουργίας Νέας Ένωσης. Το κάνουμε γιατί το θέμα δεν είναι απλά μεγάλο, ούτε τεράστιο. Είναι πολύ παραπάνω. Από μόνο του είναι πιο σημαντικό από όλα τα άλλα θέματα μαζί που απασχολούν τα ΜΜΕ. Μπορεί να συμμετέχουμε σε ένα οικονομικό μπλοκ που με μόλις 12 χώρες θα ελέγχει το 40% της παγκόσμιας παραγωγής που είναι 87,3 τρις. Αν αντί για 12, είναι 11 οι χώρες, τότε αντί για το 40% θα είναι το 35%. Μπορεί όμως να είναι παραπάνω από 12 και να φθάσει ή να ξεπεράσει το 50% της παγκόσμιας παραγωγής. Από την άλλη η ΕΕ με 23 χώρες θα ελέγχει μόλις το 15% της παγκόσμιας παραγωγής, όσο περίπου και η Κίνα.

Επιπλέον θα έχουμε εθνική ανεξαρτησία και ελευθερία να λύσουμε μόνοι μας τα προβλήματα μας. Να το πούμε απλά για να το καταλάβουν όλοι. Αν γίνει, σωθήκαμε! Θα τελειώσουν όλα μας τα προβλήματα. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι αυτή τη φορά θα το κάνουν σωστά και δεν θα επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν στην ΕΕ. Είναι πολύ καλό το ότι υπάρχει η εμπειρία 60 ετών της ΕΕ, τόσο για τα θετικά όσο και για τα αρνητικά.

Θα απογειώσουμε την οικονομία. Το είπαμε και θα το κάνουμε, αν γίνει η Νέα Ένωση. Έχουμε και άλλους τρόπους. Θέλει φαντασία. Όσοι πηγαίνουν σαν τα στρατιωτάκια πίσω από τους Γερμανούς ή by the book δεν κάνουν τίποτα. Το θέμα της Νέας Ένωσης ξεκίνησε από εμάς. Έχουμε παρουσιάσει διάφορες εναλλακτικές λύσεις, τόσο για την ΕΕ όσο και για την Νέα Ένωση. Βέβαια παράλληλα με εμάς μπορεί να είχαν και άλλοι άνθρωποι ή ομάδες σε όλο τον κόσμο παρόμοιες σκέψεις.

Το προώθησαν οι ομογενείς κυρίως στις ΗΠΑ αλλά και σε Αυστραλία και Καναδά επίσης. Βέβαια αν κάνουν τη Νέα Ένωση, δεν θα το κάνουν επειδή το λέμε εμείς ή επειδή τους το λένε οι ομογενείς. Θα το κάνουν επειδή θέλουν και τους συμφέρει. Αυτό που θα κάνουν επειδή τους το λένε οι ομογενείς είναι να συμπεριλάβουν και την Ελλάδα στην Νέα Ένωση.

Η Ελλάδα είναι οικονομικά ασήμαντη. Το ΑΕΠ της είναι περίπου το 0,5% της Νέας Ένωσης. Είναι μια χρεοκοπημένη και οικονομικά κατεστραμμένη χώρα. Αυτό που μετράει είναι η γεωγραφική θέση, η ιστορία και πάνω από όλα η πολιτική πίεση των ομογενών. Επίσης παίζει σημαντικό ρόλο ότι επειδή θα είναι χαλαρή η Ένωση, τα προβλήματα της μίας δεν θα επηρεάζουν τις άλλες.

Στη Νέα Ένωση, θα αντιμετωπίσουμε μόνοι μας τα προβλήματα μας αλλά κάτω από πολύ καλές συνθήκες. Τώρα έτσι όπως έχει η κατάσταση, οι συνθήκες είναι πολύ κακές. Μπορεί οι Αμερικάνοι να βοηθήσουν και με άλλους τρόπους. Είναι γενικά large, σε αντίθεση με τους Γερμανούς. Μοιράζουν λεφτά σε όλο τον κόσμο. Όμως δεν στηριζόμαστε σε αυτό ούτε το περιμένουμε. Απλά το αναφέρουμε γιατί δεν αποκλείεται.

Ο Μητσοτάκης το μόνο που ήξερε να κάνει είναι να τρέχει πίσω από τους Γερμανούς. Κανονικά θα έπρεπε να του πούμε: « Μητσοτάκη παιδί μου, χάρη σε εμάς θα απογειωθεί η ελληνική οικονομία και θα λυθούν όλα τα προβλήματα της χώρας ως δια μαγείας. Φύγε τώρα εσύ και αναλαμβάνουμε εμείς από εδώ και πέρα». Αυτό είναι το σωστό. Να φύγει ο Μητσοτάκης και να πάρουμε όλα τα υπουργεία. Δεκαοκτώ είναι μαζί με το Επικρατείας.

Δεν το λέμε όμως γιατί υπάρχουν τεχνικά ζητήματα. Τυπικά έχει εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες. Άλλο τι γίνεται υπόγεια. Αντί για δεκαοκτώ υπουργεία, θέλουμε τρία με πέντε. Του χαρίζουμε την πρωθυπουργία και του χαρίζουμε δεκατρία με δεκαπέντε υπουργεία.  Είναι το ελάχιστο για μεγάλο καλό που κάναμε στην χώρα και στον Μητσοτάκη.

Αυτά τα υπουργεία θέλουμε να τα κρατήσουμε και με την επόμενη κυβέρνηση με τον Τσίπρα ή όποιον άλλο. Με αυτούς θα το συζητήσουμε όταν θα έρθει η σειρά τους. Τώρα στην διακυβέρνηση είναι η ΝΔ. Δεν το κάνουμε για να πάρουμε τις καρέκλες. Δεν κρύβουμε βέβαια ότι απαιτούμε κάποια ανταμοιβή και από τον Μητσοτάκη και από τον Τσίπρα. Μπορεί όμως να είναι άλλης μορφής η ανταμοιβή.

Το κάνουμε για να είμαστε σίγουροι ότι αυτή η τεράστια δεύτερη ευκαιρία που θα δοθεί στην χώρα με την Νέα Ένωση δεν θα πάει χαμένη. Το κάνουμε για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε κάποια από όσα λέμε, για το καλό της χώρας. Το κάνουμε για να ακολουθείται η λαϊκή βούληση, να υπηρετούνται τα συμφέροντα του λαού και να επιδιώκεται η ευημερία του λαού. Το κάνουμε για να έχουμε επιτέλους πραγματική Δημοκρατία, Δικαιοσύνη και σωστή Ενημέρωση αντί για προπαγάνδα. Είναι και αυτό μια Επανάσταση. Κάποιας μορφής Επανάσταση θα γίνει έτσι και αλλιώς. Καλύτερα για την χώρα να είναι όσο το δυνατόν πιο ήπια.

Scroll to Top