Θα καταστρέψουν την οικονομία

Θα καταστρέψουν την οικονομία

Έβαλαν τον Χατζηδάκη στο Ανάπτυξης και έφερε υποανάπτυξη -25%. Το παιδί δεν ξέρει οικονομικά, δικηγόρος είναι. Ήταν χρόνια στις Βρυξέλλες και καθότανε όπως κάθονται όλοι οι γραφειοκράτες και μας τρώνε τα λεφτά. Άνθρωπος των Βρυξελλών και των Μητσοτάκηδων είναι. Για να διορθώσουν τη κατάσταση, έβαλαν τη θεία Ντόρα στο Ανάπτυξης που είναι ακόμα πιο άσχετη από τον Χατζηδάκη και τον Καραμανλή. Ολόκληρος πρωθυπουργός ο Καραμανλής και δεν καταλάβαινε οικονομικά. Όταν του έθιγαν οικονομικά θέματα, πέταγε το μπαλάκι στον Αλογοσκούφη. Ήταν στάνταρ η ατάκα «μίλα με τον Γιώργο». Δεν επιτρέπεται πρωθυπουργός να μην έχει καλές γνώσεις οικονομικών. Δεν λέμε υποχρεωτικά να έχει σπουδάσει οικονομικά αλλά να τις έχει αποκτήσει με κάποιο τρόπο, ιδιαίτερα μαθήματα, διάβασμα ή κάτι άλλο. Εμείς αυτό θα το φροντίσουμε.

Έβγαζαν στα κανάλια τον αρχαιολόγο Γεωργιάδη και διάφορους γιατρούς και δικηγόρους να εξηγήσουν στους πολίτες οικονομικά. Το παιδί δεν ξέρει οικονομικά, αρχαιολόγος είναι και πωλητής βιβλίων. Ο απλός πολίτης που δεν έχει ειδικές γνώσεις οικονομικών δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι είναι ημιμαθείς. Όσοι όμως ξέρουν οικονομικά, καταλαβαίνουν αμέσως ότι τα παιδιά δεν ξέρουν οικονομικά. Τους έμαθαν ένα ποίημα και βγαίνουν και το λένε. Δείχνει την παρακμή και την κατάντια του κόμματος. Δεν έχει οικονομολόγους βουλευτές η ΝΔ; Κι αν δεν έχει γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο; Μήπως δεν δίνει μεγάλη σημασία στα οικονομικά; Αυτοί θα καταστρέψουν την οικονομία.

Όσοι είμαστε οικονομολόγοι δεν κάνουμε τους ξύπνιους που ξέρουμε οικονομικά. Τα ξέρουμε γιατί τα σπουδάσαμε, όχι γιατί είμαστε ξύπνιοι. Εμείς δεν σκοπεύουμε να κάνουμε τέτοιες προχειρότητες. Οι υπουργοί θα είναι σχετικοί με το αντικείμενο τους. Στα οικονομικά υπουργεία, υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς θα έχουν τουλάχιστον πτυχίο στα Οικονομικά. Το ίδιο θα συμβαίνει και με όσους μιλάνε στη τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Τους καλούμε σε μονομαχία όπου και όταν θέλουν. Είναι σίγουρο ότι δεν θα δεχτούν και αυτό αποδεικνεύει τους ισχυρισμούς μας ότι είναι άσχετοι ή ανεπαρκείς. 

Καταλάβετε το. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ επικίνδυνοι. Είναι άρπα κόλλα, χύμα στο κύμα, όλα στο γόνατο, ό,τι νάναι όπως νάναι. Θα κάνουν τεράστια ζημιά στην οικονομία. Ήμουν στη Ειδική Κομματική Οργάνωση Οικονομολόγων της ΝΔ. Τους δίναμε προτάσεις και μελέτες και τις πέταγαν. Νομίζουν ότι επειδή είναι βουλευτές τα ξέρουν όλα. Δηλαδή όταν κάποιος γίνεται βουλευτής, του έρχεται επιφοίτηση και τα μαθαίνει όλα. Έκαναν ότι τους κατέβαζε η γκλάβα τους. Δεν είναι να απορεί κανείς πως χρεοκόπησε η χώρα.

Ποιούς οικονομολόγους έχει η ΝΔ; Ο Σταϊκούρας σπούδασε μηχανολόγος και μετά τραπεζικά. Το παιδί τραπεζικός είναι. Άλλο οικονομικά και άλλο τραπεζικά. Οι τράπεζες είναι ένας κλάδος της οικονομίας, όχι όλη η οικονομία. Δεν κάνει το παιδί για το Οικονομικών. Να τον διορίσουν σε μια τράπεζα, δεν έχουμε αντίρρηση. Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν την διαφορά. Είναι τελείως άσχετοι. Δεν λέμε ότι ο Σταϊκούρας είναι άσχετος αλλά θεωρούμε ότι δεν έχει επαρκείς γνώσεις για το υπουργείο Οικονομικών. Άλλη περιπτωσάρα είναι κι ο Μητσοτάκης. Κοινωνικές επιστήμες και Ευρωπαϊκή Ενοποίηση έχει σπουδάσει. Για υπουργός Οικονομικών δεν έκανε. Μη τρελλαθούμε τελείως ότι ξέρει οικονομικά όπως θέλουν να παρουσιάσουν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.

Δεν είναι όλα τα υπουργεία το ίδιο. Ενδεχομένως πχ το Πολιτισμού μπορεί να αναλάβει κάποιος που έχει απλώς καλλιέργεια. Ίσως και το Παιδείας να μπορεί να το αναλάβει κάποιος που έχει περάσει από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης ως μαθητής ή φοιτητής. Τα οικονομικά υπουργεία απαιτούν τεχνικές γνώσεις. Δεν έχει οικονομολόγους η ΝΔ για αυτό και κάνουν αισχρή δουλειά στα οικονομικά και καταστρέφουν την οικονομία. Η οικονομία είναι όμως το βασικότερο ζήτημα που απασχολεί τους ψηφοφόρους και το τελευταίο που απασχολεί τη ΝΔ. Φαίνεται από τη προχειρότητα που δείχνουν στη αντιμετώπιση των οικονομικών θεμάτων.

Για αυτό επιστράτευσαν τον Αλογοσκούφη, για να βρουν κάποιον να βάλουν στο Οικονομικών. Άλλη ιστορία και αυτός. Δεν αμφισβητούμε τις θεωρητικές γνώσεις οποιουδήποτε έχει διδακτορικό (στα Οικονομικά και όχι στα Τραπεζικά) αρκεί να είναι γνήσιο και όχι πλαστό. Από θεωρητική κατάρτιση ήταν υπερεπαρκής και κατάλληλος. Δεν ξέρουμε πόσο καλά αντιλαμβανόταν την πραγματική οικονομία. Φορτώθηκε πολιτικά τη χρεοκοπία ενώ ενδεχομένως ήταν ο μόνος που δεν έφταιγε. Ανεπιβεβαίωτες πληφορορίες μας λένε ότι είχε προειδοποιήσει τα τζάκια της ΝΔ για τους κινδύνους και αυτοί ενδιαφέρθηκαν για τις καρέκλες τους. Ανυπομονούμε να δούμε τι εξήγηση θα δώσει όταν θα τον καλέσουμε σε απολογία. Θα δώσει τους πραγματικούς υπεύθυνους; Δεν ήταν πολιτικός καριέρας και δεν τον πείραζε να του φορτώσουν πολιτικά τη χρεοκοπία και να αποσυρθεί από την πολιτική. Εάν όμως αυτό που διακυβεύεται είναι η ελευθερία του και κινδυνεύει να μπει στη φυλακή, μάλλον θα αναθεωρήσει τη στάση του και θα τους δώσει όλους.

Scroll to Top