Καταληψίες και πειρατές

Καταληψίες και πειρατές

AUDIO

Θέλουμε να μας εξηγήσουν ο Μητσοτάκης, ο Χατζηδάκης, o Μίλτους Μπάρμπι, ο Γεωργιάδης και οι άλλοι νεολιμπεράλες κάτι απλό. Πως έχουν την απαίτηση να πάρουν 35% όταν εκπροσωπούν τις απόψεις και τα συμφέροντα του 5%. Επειδή δεν θα μας απαντήσουν, θα δώσουμε εμείς την απάντηση. Κάνουμε την ερώτηση και δίνουμε την απάντηση. Σκέφτονται να το κάνουν με εξαπάτηση. Δηλαδή θα εξαπατήσουν το 30% ότι δήθεν εκπροσωπούν τα συμφέροντα και τις απόψεις τους ενώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Αυτή η φράξια των νεοφιλελεύθερων ήταν ανέκαθεν μια πολύ μικρή μειοψηφία. Ποτέ δεν είχε δύναμη στην εκλογική βάση του κόμματος. Έτσι εξηγείται ότι ο Μητσοτάκης βρισκόταν στην τελευταία θέση, κατά τις εσωκομματικές εκλογές. Εκεί θα παρέμενε, εάν δεν έσπευδαν στη βοήθεια του ψηφοφόροι από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Μας έχουν έρθει πληροφορίες από πολλές μεριές ότι υπήρξε σημαντική κινητοποίηση στα δύο αυτά κόμματα για να κατέβουν στις εκλογές της ΝΔ και να ψηφίσουν υπέρ του Μητσοτάκη. Για να λήξει αυτό το θέμα, ας βγάλουν τη γνήσια και όχι τη πλαστή λίστα με όσους ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές και ας τους ψάξουμε όλοι, για να διαπιστώσουμε επιτέλους από που προέρχονται.

Οι νεολιμπεράλες είναι μια φράξια που πήρε την εξουσία στο κόμμα πειρατικά και όχι νομότυπα. Έκαναν πειρατεία για να πάρουν τον έλεγχο του σκάφους. Δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να εκλεγεί ο Μητσοτάκης πρόεδρος από τη βάση της ΝΔ όπως δεν εξελέγη και η αδελφή του. Ο Σαμαράς βγήκε πρόεδρος γιατί ήταν απέναντι στη Μπακογιάννη. Όποιος και να ήταν απέναντι στη Μπακογιάννη, θα τον ψήφιζαν οι Καραμανλικοί και θα έβγαινε. Εκτός αν ήταν ο Κυριάκος ή κάποιος άλλος της οικογένειας Μητσοτάκη. Τότε θα μοιραζόντουσαν οι Καραμανλικοί.

Εάν έκανε δικό του κόμμα ο Μητσοτάκης, θα έπαιρνε 2% όπως η αδελφή του. Αυτό είναι βέβαιο. Και αυτή αποστάτησε όπως ο Σαμαράς. Το έκανε για τη τιμή των Μνημονίων. Να τονίσουμε ότι η Μπακογιάννη πήρε τόσο χαμηλό ποσοστό σε μια εποχή που οι μισοί και παραπάνω ψηφοφόροι του κόμματος είχαν φύγει. Δεν κατόρθωσε από το ενάμιση και εκατομμύριο να πάρει τίποτα.

Αυτή η μικρή φράξια είχε κάποια χρησιμότητα. Έφερνε ψήφους από το ανώτερο δεκατημόριο δηλαδή το 10% και το κυριότερο, έφερνε λεφτά από τους πλούσιους φίλους τους. Είχαν μεγάλη πέραση στα βόρεια και στα νότια προάστεια και στις αντίστοιχες ακριβές περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας. Δεν ήταν όμως ποτέ το κυρίαρχο δόγμα και δεν είχαν ποτέ απήχηση στο μεγάλο μέρος της βάσης. Είναι καθαρά αντιλαϊκό δόγμα που υποστηρίζει τα συμφέροντα των πολύ πλουσίων.

Οι νεοφιλελέδες είναι ένα αλοπρόσαλο δόγμα. Είναι άκρα δεξιά σε οικονομικά ζητήματα και κεντροαριστερά σε κοινωνικά. Είναι σκέτη σχιζοφρένεια. Λανθασμένα χαρακτηρίζονται μετριοπαθείς ή κεντρώοι. Η βάση της ΝΔ είναι στη πλειονότητα τους μετριοπαθείς και όχι ακραίοι όπως επιμένουν να ισχυρίζονται διάφοροι όπως Μπαλτάκος κλπ. Κι αυτή η φράξια όπως οι νεοφιλελέδες εκφράζει ένα πολύ μικρό ποσοστό της βάσης.

Αυτή η μικρή μειοψηφία των νεολιμπεράλων, συμμάχησαν με τους εχθρούς της ΝΔ όπως ο Γεωργιάδης και η Σπυράκη για να πάρουν πειρατικά την εξουσία στο κόμμα. Ο Γεωργιάδης είναι προς τα άκρα και στα οικονομικά και στα κοινωνικά θέματα. Πίσω από τον Γεωργιάδη βρίσκεται ο κωλοτούμπας, αποστάτης Σαμαράς και κινεί τα νήματα. Ο Γεωργιάδης είναι η βιτρίνα του Σαμαρά. Αυτό μας λένε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, μη μας κάνει καμιά μήνυση ο Γεωργιάδης. Γνωρίζονται από την εποχή της αποστασίας, είχε αποστατήσει και αυτός. Μένουν κοντά στα βόρεια προάστεια, στις γειτονιές των πλουσίων, τα συμφέρονται των οποίων υπηρετούν, ενάντια στα συμφέροντα της μεσαίας τάξης.

Η ΝΔ είμαστε εμείς, μετριοπαθείς κέντρο + δεξιοί που υποστηρίζουμε τη μεσαία τάξη. Αυτοί όλοι είναι καταληψίες. Εδώ ισχύει ότι «μπήκαν στην πόλη οι οχτροί». Έχετε ακούσει κάτι ιστορίες που μπαίνουν λαθραίοι σε εξοχικά σπίτια και μένουν. Είναι πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Μια τέτοια περίπτωση είναι. Ήρθαν οι λαθραίοι στο σπίτι μας και έκαναν κατάληψη κι εμείς είμαστε απέξω. Κατέλαβαν πειρατές το σκάφος μας. Αυτοί δεν είναι η ΝΔ. Αυτοί είναι καταληψίες της ΝΔ και πειρατές. Εμείς είμαστε η ΝΔ που βρεθήκαμε απέξω από το σπίτι μας γιατί μπήκαν μέσα λαθραίοι και μας έδιωξαν. Εμείς είμαστε η ΝΔ που χάσαμε τον έλεγχο του σκάφους μας γιατί πήδηξαν μέσα πειρατές.

Scroll to Top