Κογκολέζους θα μας κάνει η ΝΔ

Κογκολέζους θα μας κάνει η ΝΔ

AUDIO

Βγαίνει ο Κυριάκος των πλουσίων και των τραπεζών και κάνει διάφορες εξαγγελίες και μιλάει για φανταστικά προγράμματα. Είναι άνευ σημασίας. Ξεχάσατε τις προεκλογικές εξαγγελίες του Καραμανλή; Ξεχάσατε τα Ζάππεια του Σαμαρά; Είχαν καμιά σχέση με το αποτέλεσμα, τα πεπραγμένα τους; Καμία απολύτως! Ο Καραμανλής μας χρεοκόπησε και ο Σαμαράς μας εξαθλίωσε.

Δεν έχει σημασία τι λένε αλλά τι κάνουν. Αυτοί μπορεί να λένε ότι θέλουν. Τζάμπα είναι τα λόγια. Κοιτάξτε τι κάνουν. Μας έλεγαν ιστορίες για αγρίους. Μας έλεγαν ότι θα μας έκαναν Γερμανία και αντί για αυτό μας έκαναν Τουρκία. Η Ελλάδα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την Τουρκία, βάσει του κατά κεφαλήν εισοδήματος σε ισοδυναμία αγοραστικής δύναμης. Είναι ο καλύτερος δείκτης γιατί φανερώνει τι μπορεί να αγοράσει ο μέσος άνθρωπος.

Κάθε φορά που αλλάζει αρχηγός υποτίθεται ότι είναι ο καλός τους και διαφορετικός. Και ο Καραμανλής ήταν ο καλός τους και διαφορετικός. Και ο Σαμαράς ήταν ο καλός τους και διαφορετικός. Τώρα ο Μητσοτάκης είναι ο καλός τους και πολύ διαφορετικός από τους άλλους. Όλοι μια από τα ίδια είναι. Κοροϊδεύουν συστηματικά τους χαζούς. Σε αυτό οι άνθρωποι είναι άπιαστοι.  Έχουμε μια πρωτιά σε παγκόσμιο επίπεδο, στην κοροϊδία των χαζών ψηφοφόρων. Το έχουν αναγάγει σε ψηλή επιστήμη.   

Αυτοί είναι ικανοί να πουν ότι εκπροσωπούν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης όπως το ΚΚΕ, αν δουν ότι μπορούν να τσιμπήσουν και από εκεί λίγους ψήφους. Το θέμα δεν είναι τι λένε αλλά ποιος τους πιστεύει. Οι χαζοί τους πιστεύουν. Αν σε κοροϊδέψουν μια φορά είσαι καλοπροαίρετος. Αν σε κοροϊδέψουν δεύτερη είσαι ευκολόπιστος. Αν σε κοροϊδέψουν τρίτη είσαι βλάκας. Αν σε κοροϊδέψουν τέταρτη είσαι πολύ βλάκας και πάει λέγοντας.

Τώρα παριστάνουν τους υποστηρικτές της μεσαίας τάξης, αυτοί που εξαφάνισαν την μεσαία τάξη. Ο Σαμαράς εξαφάνισε την μεσαία τάξη. Μετά τον Σαμαρά υπήρχαν μόνο φτωχοί και πλούσιοι. Οι διαφορές εισοδήματος είχαν αρχίσει να μεγαλώνουν από τον Καραμανλή και λίγο από την εποχή Σημίτη. Επί Σαμαρά έγινε ακόμη χειρότερα και επί Μητσοτάκη θα γίνει τρισχειρότερα.

Λέτε ότι πρέπει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή αν η εναλλακτική στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν το κόμμα του Ρωχάμη και του Παλαιοκώστα και συμφωνούσατε ιδεολογικά θα τους ψηφίζατε; Εδώ που τα λέμε, ο Ρωχάμης με τον Παλαιοκώστα θα έκαναν καλύτερη δουλειά από την Νέα Δημοκρατία. Σίγουρα δεν θα έφερναν τέτοια καταστροφή. Εμείς δεν υποστηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θέλουμε μια τρίτη καλύτερη επιλογή μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μια κεντρώα επιλογή. Το ΚΙΝΑΛ δεν είναι κέντρο.

Ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι σκέτη αυτοκτονία. Αντί να ψηφίσεις ΝΔ πάρε ένα όπλο και αυτοκτόνησε. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει. Κάνουν πολύ μεγάλο κακό στη χώρα και πολύ μεγάλο καλό στους εαυτούς τους και στους φίλους τους.

Θα κάνουν την Ελλάδα Κογκό και τους Έλληνες Κογκολέζους. Δεν εννοώ βέβαια εμφανισιακά, αν και αυτό δεν αποκλείεται. Είναι ικανοί για όλα αυτοί. Εννοώ ότι θα φέρουν τους Έλληνες στο ίδιο βιοτικό επίπεδο με τους Κογκολέζους. Μαζί με το Μπουρούντι είναι οι πιο φτωχές χώρες του πλανήτη. Θα πουν κάποιοι ευρωλάγνοι ότι δεν γίνεται μια χώρα της ΕΕ να είναι Κογκό. Γίνεται και παραγίνεται. Και μέσα στην Ευρωζώνη θα είμαστε και στο ίδιο επίπεδο με το Κογκό. Γιατί τώρα που η Ελλάδα είναι Τουρκία, μέσα στην Ευρωζώνη δεν είναι;

Αντί για το ίδιο επίπεδο με τους Γερμανούς, μας έφεραν στο ίδιο επίπεδο με τους Τούρκους που είναι περίπου στη μέση της παγκόσμιας κατάταξης. Έτσι όπως πάμε, με την Νέα Δημοκρατία, θα γίνουμε Κογκό και Μπουρούντι. Μην ακούτε τι λένε, κοιτάξτε τι κάνουν. Μας χρεοκόπησαν, κατέστρεψαν την οικονομία, εξαθλίωσαν τους Έλληνες και εξαφάνισαν την μεσαία τάξη. Μην είστε πια τόσο αφελείς. 

Μετά θα αναρωτιέστε πως έγινε η Ελλάδα Κογκό. Τι πως έγινε; Αφού πάτε και ψηφίζετε αυτούς που κατέστρεψαν την χώρα, εκεί θα καταντήσουμε, Κογκό. Αυτοί όμως που κατέστρεψαν την χώρα δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα γιατί γίνονται συνεχώς πλουσιότεροι. Ο πλούσιοι ακόμα και στο Κογκό, καλά περνάνε. Η μεγάλη πλειοψηφία είναι που υποφέρει.

Scroll to Top