Μόνη λύση η Επανάσταση

Μόνη λύση η επανάσταση

AUDIO

Όλοι οι τρόποι δοκιμάστηκαν στην Ελλάδα και απέτυχαν. Η κατάσταση δεν βελτιώνεται. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι βελτιώνεται αλλά την διαφορά την βλέπει καθένας στην τσέπη του και την ζωή του και διαφορά δεν υπάρχει. Ίσα ίσα που χειροτερεύει η κατάσταση γιατί στερεύουν οι καταθέσεις και αυξάνονται τα χρέη. Εννοούμε αυτό που συμβαίνει στον καθένα και όχι τα συνολικά νούμερα που συχνά είναι απατηλά γιατί δεν δείχνουν την εικόνα του μέσου ανθρώπου. Ένα παράδειγμα είναι πως η αύξηση του εθνικού εισοδήματος μπορεί να πηγαίνει σε πολύ λίγους.

Υποτίθεται ότι αυξήθηκαν οι καταθέσεις στις τράπεζες τον Ιούλιο. Βέβαια ήταν ο πέμπτος διαδοχικός μήνας. Ας υποθέσουμε ότι είναι αλήθεια. Μπορεί όλοι αυτοί που έκλεβαν σαρανταπέντε χρόνια, να τα είχαν βγάλει έξω για να δυσκολέψουν τους αντιπάλους τους. Τώρα τα έφεραν γιατί ήρθαν οι δικοί τους και θέλουν να τους βοηθήσουν. Σημασία έχει πως ο καθένας ξέρει από την ζωή του και την τσέπη του πως η κατάσταση μένει στάσιμη ή χειροτερεύει. Αυτό ισχύει για τους πολλούς.

Έχουμε πει ότι αυτή η πολύ στρεβλή Δημοκρατία δεν μπορεί να εκφράσει την λαϊκή βούληση και δεν εξασφαλίζει την λαϊκή ευημερία που είναι ο σκοπός της. Χρειάζεται κατεπειγόντως να αντικατασταθεί από τον λαό στον οποίο ανήκουν όλες οι εξουσίες, από μια καλύτερη Δημοκρατία. Θεωρητικά έχουμε Δημοκρατία. Σε ένα πολύ επιφανειακό επίπεδο ισχύει.

Θεωρητικά υπάρχουν δύο λύσεις. Η μία είναι μέσα από τα κόμματα να αναδειχθούν έντιμοι και ικανοί άνθρωποι που θα κάνουν τις αλλαγές. Είναι τέτοια η σαπίλα, η αναξιοκρατία, η διαφθορά, η παρακμή που κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Μια δεύτερη εναλλακτική είναι  κάποιοι που θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα, να κάνουν ένα κόμμα και να κατέβουν στις εκλογές για να το καταφέρουν. Αυτό είναι μιας τελείως επιφανειακή αντίληψη. Αν δει κανείς κάτω από την επιφάνεια, θα διαπιστώσει ότι κάτι τέτοιο είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατο.

Ας υποθέσουμε ότι μαζεύονται πενήντα έντιμοι και ικανοί άνθρωποι, όχι εμείς άλλοι. Έχουν καλές ιδέες και αν ποτέ έρθουν στην διακυβέρνηση θα κάνουν μεγάλο καλό στην χώρα. Κατορθώνουν να βρουν από γνωστούς και φίλους άλλους πεντακόσιους. Μετά τι γίνεται; Τίποτα απολύτως. Δεν τους ξέρει κανένας. Αν κατέβουν σε εκλογές θα πάρουν απογοητευτικά ποσοστά.

Για να τους μάθουν πρέπει να τους βγάλουν τα μίντια και κυρίως τα κανάλια. Δεν θα το κάνουν ποτέ γιατί είναι συνεργοί με τους καθεστωτικούς. Μαζί τα τρώγανε και μαζί παραπλανούσαν τον λαό. Θα μπορούσαν οι έντιμοι άνθρωποι να πληρώσουν κάποιο κανάλι για να τους προβάλει. Και η προεκλογική εκστρατεία χρειάζεται πολλά λεφτά. Ποιος θα τους δώσει τα λεφτά και γιατί; Θα τα δώσει κανένας για το καλό της χώρας; Θα τα δώσουν για να πάρουν πίσω περισσότερα! Κανένας δεν πρόκειται να το κάνει για το καλό της χώρας. Όλοι θα κοιτάξουν πως θα φάνε.

Ας υποθέσουμε ότι οι έντιμοι γίνονται και αυτοί κακοί δαίμονες και υπόσχονται σε καναλάρχες, χορηγούς και χρηματοδότες ότι θα φάνε καλά όταν εκλεγούν, αν τους βοηθήσουν. Δεν θα τους προτιμήσουν. Τους άλλους τους ξέρουν και τους εμπιστεύονται. Έχουν στήσει πολλά κόλπα μαζί. Αυτούς τους καινούριους δεν τους ξέρουν.

Επιπλέον το καθεστώς έχει στήσει έναν ιστό της αράχνης στο Δημόσιο. Ελέγχουν πλήρως την Δικαιοσύνη. Έχουν αποκτήσει μεγάλη οικονομική δύναμη με χρήματα που έχουν πάρει με ανήθικους η παράνομους τρόπους από τον ελληνικό λαό. Με αυτά τα χρήματα κρατιούνται στην εξουσία. Αυτά τα χρήματα και τους δίνουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε κάθε νέο διεκδικητή της εξουσίας.

Ας υποθέσουμε πάραυτα ότι με κάποιο τρόπο κατορθώνουν οι καινούριοι να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες και να μπουν στην Βουλή. Αν συμμετέχουν ως μικρό κόμμα σε συγκυβέρνηση, θα μπορέσουν να περάσουν κάποιες δικές τους πολιτικές αλλά είναι άγνωστο ποιες θα είναι. Για να εφαρμόσουν την λαϊκή βούληση, τα μέτρα τα οποία θέλει ο ελληνικός λαός, δεν αρκεί να μπουν στην Βουλή. Χρειάζεται να κερδίσουν τις εκλογές και μάλλον θα είναι απαραίτητη αυτοδυναμία. Ρεαλιστικά όμως δεν είναι μεγάλες πιθανότητες για ένα νέο κόμμα να κερδίσει την πρώτη θέση και με αυτοδυναμία. Ίσως χρειαστούν πολλά χρόνια ή μάλλον δεκαετίες για κάτι τέτοιο.

Αυτή η πολύ στρεβλή δημοκρατία που έχει αποτύχει παταγωδώς χρειάζεται άμεσα να αντικατασταθεί με μια καλύτερη. Με τις εκλογές δεν αλλάζει τίποτα. Το σύστημα δεν αλλάζει μέσα από το σύστημα, πρέπει να γίνει απέξω. Αυτό είναι βέβαιο. Δεν υπάρχει άλλη λύση από την επανάσταση.  Ο λαός καταργεί αυτήν την Δημοκρατία και την αντικαθιστά με μια καλύτερη. Έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση όταν αυτή η Δημοκρατία δεν εκφράζει την βούληση του και δεν μπορεί να του εξασφαλίσει την ευημερία του που είναι ο απώτερος σκοπός.

Scroll to Top