Νέου τύπου Επανάσταση

Νέου τύπου Επανάσταση

AUDIO

Σε ενάμιση περίπου χρόνο θα έχουμε την επέτειο από την αρχή της Επανάστασης των Ελλήνων κατά των Τούρκων. Πριν την Επανάσταση οι Έλληνες αγωνιστές είχαν σπίτι για να μείνουν και φαγητό να φάνε. Πήγαιναν βόλτες με τα άλογα και έκαναν γλέντια. Η ζωή τους ήταν υποφερτή για τα δεδομένα της εποχής. Όμως προτίμησαν να επαναστατήσουν.

Κατά την περίοδο κάθε επανάστασης, οι άνθρωποι βρίσκονται συνήθως σε χειρότερη κατάσταση από ότι πριν. Η επανάσταση είναι επικίνδυνη για την υγεία, την σωματική ακεραιότητα και ακόμα αυτήν τη ζωή. Όμως αποφασίζουν να επαναστατήσουν γνωρίζοντας όλους τους κινδύνους. Αν οι αγωνιστές της Επανάστασης του 1821 είχαν χαζοβολευτεί σε μια υποφερτή ζωή, τώρα θα είμαστε ακόμη Οθωμανική επαρχία.

«Δηλαδή δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να πάρουμε τα όπλα και να πάμε στα βουνά όπως έκαναν το 1821;» ρωτήσαμε κάποιον άνθρωπο με γνώσεις. Η απάντηση του μας εξέπληξε.

«Δεν χρειάζονται τέτοιες ακραίες συμπεριφορές. Αυτές είναι παλαιού τύπου επαναστάσεις. Έχουν βγει καινούρια μοντέλα. Ο Γκάντι υποστήριζε την μη βίαιη Επανάσταση. Πλήγμα στο Καθεστώς θα είναι η οικονομική καταστροφή των στηλοβατών του. Είναι γνωστό ποιοι οικονομικοί μεγαλοπαράγοντες στηρίζουν το Καθεστώς. Χρειάζεται μποϊκοτάρισμα των προϊόντων που πουλάνε και των υπηρεσιών που προσφέρουν. Τα περισσότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ιδίως τα κανάλια στηρίζουν το Καθεστώς. Πρέπει οι Έλληνες να τα μποϊκοτάρουν καθώς και όλες τις άλλες επιχειρήσεις που έχουν οι Όμιλοι. Ξεκινάτε με αυτό γιατί αυτό θα διαρκέσει το μεγαλύτερο διάστημα. Επίσης αυτό δεν έχει κάποιο αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία δηλαδή δεν θα επηρεάσει αρνητικά και τους υπόλοιπους. Είναι στοχευμένο σε συγκεκριμένους ανθρώπους και Ομίλους. Αυτή είναι η πρώτη φάση της Επανάστασης.

Η δεύτερη φάση ξεκινάει λίγο μετά την πρώτη. Καταναλώνονται μόνο τα τελείως απαραίτητα. Αποφεύγονται κάθε είδους αγορές εκτός από τις τελείως απαραίτητες. Γίνεται αποφυγή, όσο είναι δυνατόν, κάθε είδους πληρωμής όπως ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού, εφορίας, ταμείων, διοδίων. Υπάρχει χρονική αλληλοκάλυψη μεταξύ των φάσεων. Όταν ξεκινάει η επόμενη, η προηγούμενη δεν σταματάει αλλά συνεχίζεται. Δηλαδή όταν ξεκινήσει η δεύτερη φάση, το μποϊκοτάρισμα των στηλοβατών του Καθεστώτος συνεχίζεται.

Οι δύο πρώτες φάσεις διαρκούν αρκετά. Η τρίτη και η τέταρτη φάση είναι πιο σύντομες. Στην τρίτη φάση γίνεται απόσυρση όλων των χρημάτων από τις ελληνικές τράπεζες, το ελληνικό Χρηματιστήριο και τα ελληνικά ομόλογα. Τα χρήματα πρέπει να φύγουν σε ασφαλείς τοποθετήσεις στο εξωτερικό. Δεν είναι κάτι δύσκολο και υπάρχουν πολλές εναλλακτικές. Κάποιο μικρό ποσό για τα τρέχοντα θα κρατηθεί σε ασφαλές μέρος στο σπίτι ή σε τραπεζική θυρίδα. Και τα δύο είναι επίφοβα. Το ένα από τους κλέφτες και το άλλο από την πιθανότητα να ανοίξουν τις θυρίδες. Όμως αν όλα είναι σωστά οργανωμένα και συντονισμένα, η τρίτη και η τέταρτη φάση δεν θα κρατήσουν πολύ.

Στην τέταρτη φάση κατεβάζετε τα μολύβια, τα κατσαβίδια, τα σφυριά, τα μυστριά, ότι κρατάτε τέλος πάντων. Δεν πηγαίνετε στα δικαστήρια και τα σχολεία. Αν δεν θέλετε να διαδηλώσετε μην το κάνετε. Απλά μην κάθεστε σπίτι, βγείτε όλοι στους δρόμους. Η φάση αυτή από μόνη της δεν θα έχει αποτέλεσμα. Αν όμως έχουν προηγηθεί οι άλλες τρεις, θα έχουν γονατίσει το Καθεστώς. Η τέταρτη φάση θα είναι το τελικό χτύπημα ενάντια στο Καθεστώς και θα καταρρεύσει. Μια γροθιά δεν αρκεί για να βγάλει τον πυγμάχο νοκ άουτ. Αν έχουν προηγηθεί άλλες, μια φτάνει.

Αυτό το σχέδιο θέλει να είναι καλά οργανωμένο και συντονισμένο ώστε να μην κρατήσει πολύ η περίοδος της αντίδρασης που σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο για την χώρα. Για να έχει η Ελλάδα ένα λαμπρό μέλλον θα χρειαστεί για ένα μικρό διάστημα να περάσουμε μια περίοδο μικρής αναστάτωσης. Δεν γίνεται αλλιώς και δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Όπως στην Ελληνική Επανάσταση και σε όλες τις επαναστάσεις είναι απαραίτητο και ο μόνος τρόπος ώστε μετά την Επανάσταση να είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα από πριν. Δεν είναι καλύτερα κατά την Επανάσταση αλλά μετά την Επανάσταση».

Scroll to Top