Ο ΤΡΑΜΠ, ΟΙ ΠΕΡΙΞ & ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ

Ο Τραμπ, οι πέριξ και το φεγγάρι

AUDIO

Έχω ξαναπεί ότι πρέπει να εξετάσουμε το Τραμπ, ιεραρχώντας τα θέματα με πρώτα αυτά που αφορούν την Ελλάδα. Ο Τραμπ εξελέγη γιατί έκανε κάτι πολύ έξυπνο. Κάτι που κάνουμε και εμείς στην Νέα Αρχή τα τελευταία πέντε χρόνια. Άκουσε το μέσο πολίτη και έκφρασε τη φωνή του. Το ψήφισαν πολλοί που παραδοσιακά ψήφιζαν Δημοκρατικούς όπως οι blue collar workers (εργάτες με μπλε κολλάρο). Τον ψήφισαν και οι περισσότεροι Ελληνοαμερικάνοι, παρόλο που οι ηγεσίες των οργανώσεων είχαν ταχθεί με την Κλίντον. Δεν πήγαμε στην Αμερική να κάνουμε δημοσκόπηση αλλά αυτό μας λένε ομογενείς με τους οποίους έχουμε επαφές.

Στη ΝΕΑ ΑΡΧΗ, προσπαθούμε εδώ και πολύ καιρό να βρούμε έναν Έλληνα Ντόναλντ Τράμπ. Δεν εννοούμε κάποιον που να έχει ακριβώς τις απόψεις και το προφίλ του Τράμπ αλλά μερικά χαρακτηριστικά του Τράμπ. Τις γενικές κατευθύνσεις στις θέσεις μας τις έχουμε εκφράσει. Δεν είναι ίδιες με του Τράμπ καθώς ο Τραμπ απευθύνεται σε διαφορετικούς ψηφοφόρους που βρίσκονται σε διαφορετικές συνθήκες. Έχουμε αφιερώσει πάρα πολύ χρόνο και προσπάθεια για να διαμορφώσουμε τις θέσεις μας. Θεωρούμε ότι εκφράζουν με το καλύτερο τρόπο, το μέσο κέντρο+δεξιό Έλληνα που είναι δυσαρεστημένος και αγανακτισμένος με τη κατάσταση. Εάν οι επιτελείς του Τραμπ έχουν κάνει καλή δουλειά, οι θέσεις του θα εκφράζουν με το καλύτερο τρόπο το μέσο κέντρο + δεξιό Αμερικάνο που είναι δυσαρεστημένος με την κατάσταση.

Ψάχνουμε κάποιον που να έχει αναγνωρισιμότητα και χωρίς να είναι τελείως αντισυστημικός, να έχει διάθεση να πάει κόντρα στο πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο. Να αναγνωρίζει τα προβλήματα και να επιχειρεί να βρει λύσεις, αντί να υποκρίνεται πως δεν υπάρχουν και να προσπαθεί να πείσει και τους υπολοίπους μέσω της προπαγάνδας ότι δεν υπάρχουν. Δεν μας ενδιαφέρει να ανατρέψουμε το πολιτικοοικονομικό σύστημα της ελεύθερης οικονομίας. Θέλουμε να διορθώσουμε τις αδυναμίες του και να ανατρέψουμε το σάπιο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο που λεηλάτησε τη χώρα, στο τέλος τη κατέστρεψε και εξαθλίωσε τους πολίτες.

Όταν καταφέρουμε να βρούμε τον Έλληνα Ντόναλντ Τραμπ και δέκα ικανούς και έντιμους ανθρώπους να τον πλαισιώσουν, θα βάλουμε λουκέτο στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και θα στείλουμε τους άχρηστους και ανέντιμους πολιτικούς στο σπίτι τους η στη φυλακή. Ο Τραμπ βέβαια εκλέχτηκε Πρόεδρος ως υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών που είναι κατά κάποιο τρόπο το αντίστοιχο της Νέας Δημοκρατίας στις ΗΠΑ. Όμως μεγάλο μέρος του κατεστημένου του κόμματος τον πολέμησε.

Στην Αμερική υπάρχει η δυνατότητα οποιοσδήποτε να διεκδικήσει την θέση του υποψηφίου Προέδρου και στα δύο μεγάλα κόμματα. Στην Ελλάδα είναι πρακτικά αδύνατο. Εάν υπήρχε ένα αντίστοιχο σύστημα στην Ελλάδα, θα υποστηρίζαμε έναν αντίστοιχο Τραμπ να διεκδικήσει τη θέση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζοντας τις θέσεις μας. Δεν αποκλείουμε αυτή τη περίπτωση αλλά τη βλέπουμε μακρινή και δύσκολη. Πιο άμεσο και εύκολο βλέπουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο σχήμα μαζί με το υγιές κομμάτι της ΝΔ και άλλες υγιείς πολιτικές δυνάμεις. 

Ανάμεσα στις δύο πρώτες επιλογές του Τραμπ ήταν ο Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Reince Priebus. Στην ομιλία αποδοχής του, oTrump είχε δώσει μόνο το μικρόφωνο στο Reince Priebus, εκτός από την προσφώνηση του αντιπροέδρου Mike Pence. Τον είχε αποκαλέσει superstar και τον είχε καλέσει στο βήμα για να απευθύνει χαιρετισμό. Θεωρείται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επικράτηση του Τραμπ επι της Κλίντον. Παλαιότερα είχαμε στείλει μια ηλεκτρονική επιστολή στον Reince Priebus που είναι πρόεδρος του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων. Στις ΗΠΑ, οι πρόεδροι των κομμάτων είναι διαφορετικά πρόσωπα από τους υποψήφιους για την προεδρία της χώρας. 

Ο πατέρας του Reince Priebus είναι γερμανικής καταγωγής και δούλευε ως Union electrician, ηλεκτρολόγος μέλος εργατικής Ένωσης. Όσοι είναι σε Union έχουν πολύ καλούς μισθούς και σχετική ασφάλεια εργασίας. Η μητέρα του Δήμητρα η Ρούλα είναι γεννημένη στο Σουδάν με καταγωγή από τη Μυτιλήνη και δούλευε ως κτηματομεσίτρια. Ο Priebus είναι σχετικά νέος σε ηλικία. Γεννήθηκε το 1972 και μέχρι την ηλικία των επτά ετών ζούσε με την οικογένεια του στο New Jersey. Στη συνέχεια μετακόμισαν στο Wisconsin. Σπούδασε Αγγλικά, πολιτικές επιστήμες και νομικά. Παράλληλα με τις σπουδές του δούλευε ως clerk δηλαδή κατώτερος διοικητικός υπάλληλος.

Το όνομα του είχε ακουστεί για δύο θέσεις. Η μία ήταν πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα και η άλλη αυτή που τελικά πήρε.

Το 2004 δεν πέτυχε να εκλεγεί γερουσιαστής στο Wisconsin αλλά το 2007 κατάφερε να γίνει πρόεδρος του Ρεπουμπλικάνικου κόμματος σε αυτή τη πολιτεία, όντας ο νεώτερος που κατείχε αυτό το αξίωμα. Με τις προσπάθειες του οι Ρεπουμπλικάνοι επικράτησαν στη πολιτεία το 2010 ενώ στο παρελθόν υπερίσχυαν οι Δημοκρατικοί. Κατόρθωσε να φέρει σε συμβιβασμό το κατεστημένο του Ρεπουμπλικάνικου κόμματος της πολιτείας με την οργάνωση Tea Party της πολιτείας.

Συνέβαλε στην ανάδειξη του Speaker of the US House of Representatives Paul Ryan και του Κυβερνήτη της πολιτείας Scott Walker. Οι τρεις αποτέλεσαν μια ισχυρή τρόϊκα στη πολιτεία και απέκτησαν εθνική φήμη και ισχύ. O Paul Ryan ήταν υποψήφιος αντιπρόεδρος το 2012 και μαζί με τον Preibus είναι ένα πολύ ισχυρό ντουέτο μέσα στους Ρεπουμπλικάνους. Το 2011, ο Reince Priebus εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος του Ρεπουμπλικάνικου κόμματος. Η θητεία είναι διετής και επανεξελέγη άλλες δύο φορές.

Έχει σχέση με το Tea Party, μια εθνική (παναμερικανική όχι εθνικιστική) οργάνωση – κίνηση ακτιβιστών της κεντροδεξιάς, εάν και οι απόψεις για το πρόσωπο του μέσα στους κόλπους της οργάνωσης διίστανται. Υποστηρικτής του Tea Party είναι επίσης ο αντιπρόεδρος Μάικ Πένς. Ο Πενς κατάγεται από οικογένεια Ιρλανδών Καθολικών και Δημοκρατών. Ξεκίνησε στα νιάτα του ως Καθολικός και Δημοκρατικός, ψήφισε τον Κάρτερ και ήταν θαυμαστής του Κέννεντυ και του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ.  Ο Trump έχει ιδεολογικές επιρροές από το Tea Party. Η Sarah Palin  και άλλοι ηγέτες του Tea Party στήριξαν εξ αρχής τον Trump. 

Για να μη παρεξηγηθώ, εγώ προσωπικά εκτιμώ τον ακτιβισμό του Τea Party αλλά σε μερικά σημεία έχω διαφορετικές απόψεις. Η Νέα Αρχή είναι οργάνωση βάσης όπως το Tea Party. Πιστεύουμε σε μικρό και αποτελεσματικό κράτος με χαμηλή συνολική φορολογία και αποκεντρωμένη δομή όπως το Tea Party αλλά σε μερικά ζητήματα έχουμε πιο κεντρώα και λιγότερο συντηρητική τοποθέτηση. Εξάλλου ο μέσος Έλληνας ψηφοφόρος βρίσκεται πιο αριστερά από το μέσο Ευρωπαίο που με τη σειρά του βρίσκεται πιο αριστερά από το μέσο Αμερικάνο. Πάραυτα υπάρχουν παραλληλισμοί μεταξύ των δύο οργανώσεων, της Νέας Αρχής και του Tea Party. 
Οι θέσεις του Tea Party είναι μεταξύ ελευθεριακής δεξιάς (right libertarians), συντηρητισμού και λαϊκισμού. Επειδή η οργάνωση έχει αποκεντρωμένη δομή, υπάρχουν διαφορές μεταξύ των τοπικών οργανώσεων. Κοινό σημείο είναι ο περιορισμός του ρόλου του κράτους, η μείωση των κρατικών δαπανών, των φόρων, του ελλείμματος και του χρέους. Στα διεθνή θέματα είναι αντίθετοι με τον διεθνισμό των liberal. Στην Αμερική σε αντίθεση με την Ευρώπη, ο όρος liberal χρησιμιποιείται για τη κεντροαριστερά. Είναι κατά της ανάμειξης των ΗΠΑ σε θέματα άλλων χωρών, εκτός εάν είναι τελείως απαραίτητο. Σε αυτή τη περίπτωση προτιμούν δραστικές και επιθετικές ενέργειες.

Διάφορα κέντρα περνάνε στα ΜΜΕ τη γραμμή της καταγγελίας (impeachment) του Τραμπ. Τον Μπιλ Κλίντον τον είχε καταγγείλει (impeach) η Βουλή των Αντιπροσώπων για το σκάνδαλο της Λεβίνσκι. Τον είχε κατηγορήσει για ψευδορκία και παρεμπόδιση δικαιοσύνης. Αργότερα η Βουλή των Γερουσιαστών τον απάλλαξε και έτσι παρέμεινε στη θέση του. Οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν αυτή τη στιγμή και τις δύο Βουλές, των Αντιπροσώπων και των Γερουσιαστών. Θα πρέπει οι Δημοκρατικοί να εξασφαλίσουν την υποστήριξη σημαντικού μέρους των Ρεπουμπλικάνων για να κάνουν impeach τον Τραμπ και βέβαια πρώτα από όλα να βρουν κατηγορίες που στέκουν. Θα είναι όμως σοβαρό πολιτικό πλήγμα για τους Ρεπουμπλικάνους καθώς ο Τραμπ εξελέγη δημοκρατικά ως υποψήφιος τους και μάλλον θα το αποφύγουν.

Ένα πολύ ακραίο και με λίγες πιθανότητες σενάριο είναι να παραιτηθεί ο Τραμπ, όπως έγινε και στη περίπτωση του Νίξον, εάν δει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για να τον καταγγείλουν και τα δύο σώματα. Τότε θα αναλάβει ο Μάικ Πενς που είναι περίπου ίδιων απόψεων με τον Τραμπ. Δηλαδή το πιο πιθανό είναι να παραμείνει ο Τραμπ και ένα σενάριο με μικρές πιθανότητες να αναλάβει ο Μάικ Πενς που θα κάνει περίπου τα ίδια με τον Τραμπ. Ακόμη και να αναγκάσουν σε παραίτηση το Τραμπ, θα έχει μικρή διαφορά επί της ουσίας ως προς τη πολιτική που θα ασκηθεί. 

Εάν εκλεγόταν η Κλίντον θα ήταν μια από τα ίδια όσον αφορά την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Η γραμμή Κλίντον που ήταν υπουργός Εξωτερικών του Ομπάμα, ήταν Ενωμένη Ευρώπη υπό την κυριαρχία της Γερμανίας. Στην Ελλάδα, όλο το σάπιο σύστημα της μεταπολίτευσης είχε ταχθεί υπερ της γραμμής Κλίντον και της εκλογής Κλίντον. Ο Τραμπ, εάν και δισεκατομυρριούχος και πρόσωπο των media με μεγάλη αναγνωρισιμότητα ήταν εκτός το πολιτικού συστήματος. Το γεγονός ότι είχε μεγάλη περιουσία και αναγνωρισιμότητα του έδωσε τη δυνατότητα να εκλεγεί ενάντια στο σύστημα τόσο του κόμματος του, όσο και γενικότερα. Η προσωποποίηση του συστήματος ήταν η Κλίντον. Η εκλογή Τραμπ έρχεται να ανατρέψει τα πράγματα, όχι μόνο στην Αμερική αλλά και παγκόσμια.

Καλώς η κακώς ξένες χώρες ασκούν επιρροή στις εξελίξεις στην Ελλάδα. Καλώς η κακώς οι ΗΠΑ είναι υπερδύναμη και έχει ιδιαίτερο ειδικό βάρος. Καλώς η κακώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Η εκλογή Τραμπ θα αλλάξει τα δεδομένα στην Ελλάδα, προς το καλύτερο η προς το χειρότερο. Σε κάθε περίπτωση δίνει τη δυνατότητα για ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης. Μια παροιμία λέει : «Οταν το δάχτυλο έδειχνε το φεγγάρι, ο ηλίθιος έβλεπε το δάχτυλο». Ο Τραμπ είναι το δάχτυλο και οι ηλίθιοι στην Ελλάδα ασχολούνται με τον Τραμπ, παρά με τις δυνατότητες που ανοίγει η εκλογή του Τραμπ.

Απευθύνομαι σε όλους, από την άκρα αριστερά έως την άκρα δεξιά, όσους που για οποιουσδήποτε λόγους δεν είναι ευχαριστημένοι με την κατάσταση που επέφερε το status quo, το σάπιο γαλαζοπράσινο σύστημα σύστημα της μεταπολίτευσης. Απευθύνομαι σε ανθρώπους της αριστεράς που σίγουρα δεν συμφωνούν σε πολλά με τον Τραμπ και μάλλον δεν τον συμπαθούν και πολύ. Απευθύνομαι επίσης στο υγιές κομμάτι του σάπιου γαλαζοπράσινου συστήματος που υπάρχει. Υπάρχουν έντιμοι, ικανοί  και δημοκρατικοί άνθρωποι και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ. Ξέρω ότι πολλοί είναι αυτοί που δεν είναι ευχαριστημένοι με την κατάσταση που έχει επιβάλλει το γαλαζοπράσινο καθεστώς, παρόλο που είναι μέσα στο καθεστώς.

Μην ασχολείστε με τον Τραμπ που είναι το δάκτυλο. Ασχοληθείτε με το φεγγάρι, τη δυνατότητα ανατροπής που προσφέρει η εκλογή Τραμπ. Δείτε το φεγγάρι και όχι το δάχτυλο. Κατά πόσο η εκλογή Τραμπ, τελικά έχει θετικά αποτελέσματα για την Ελλάδα, εξαρτάται ως ένα βαθμό και από εμάς τους Έλληνες και το τι θα κάνουμε. Εξαρτάται και από τη στάση της κυβέρνησης Τραμπ που περιμένουμε να ξεκαθαριστεί.

Όλες οι εξουσίες ανήκουν στον λαό που τις παραχωρεί. Ψηφίζει αντιπροσώπους και για αυτό έχουμε αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Το Δημοψήφισμα είναι άμεση Δημοκρατία. Στο Δημοψήφισμα ο λαός αποφασίζει άμεσα χωρίς την μεσολάβηση των αντιπροσώπων. Στις 5 Ιουλίου 2015, ο λαός αποφάσισε και είπε ΟΧΙ στα Μνημόνια. Από τη στιγμή που ο λαός αποφασίζει άμεσα σε ένα ζήτημα δεν χρειάζεται πλέον αντιπροσώπευση στο συγκεκριμένο ζήτημα. Όταν οι αντιπρόσωποι αποφασίζουν και δρουν ενάντια στην άμεση απόφαση το λαού, τότε έχουμε κατάλυση της Δημοκρατίας. Απο την 5 Ιουλίου 2015 έχουμε κοινοβουλευτική δικτατορία. Οι αντιπρόσωποι του λαού στάφηκαν ενάντια στο λαό και στη βούληση του.

Είναι παράτυπο, ανήθικο και αντιδημοκρατικό και για πολλούς παράνομο και αντισυνταγματικό. Το τι λένε οι νόμοι και το Σύνταγμα του άθλιου γαλαζοπράσινου κράτους έχει μικρή σημασία. Να δώσω ένα παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι η κοινοβουλευτική τυρανία ψηφίζει νόμο που λέει ότι οι βουλευτές μπορούν να παίρνουν τα σπίτια, τα αυτοκίνητα, τις περιουσίες, τις γυναίκες η τους άνδρες και τα παιδιά των πολιτών. Μάλιστα το περνάνε και σε Συνταγματικό άρθρο. Μπορεί να το επεκτείνουν ώστε να δίνει το ίδιο δικαίωμα και σε κομματικούς της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Έτσι θα είναι νόμιμο και συνταγματικό οι βουλευτές και οι κομματικοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να παίρνουν τα σπίτια, τις περιουσίες, τις γυναίκες η τους άνδρες και τα παιδιά των πολιτών. Δεν σημαίνει ότι είναι σωστό και ότι οι πολίτες στους οποίους ανήκουν όλες οι εξουσίες θα πρέπει να το δεχτούν. Θα πρέπει να ξεσηκωθούν ενάντια στου τυράνους.

Οι τρισάθλιοι γαλαζοπράσινοι κοινοβουλευτικοί έχουν κάνει κατάχρηση της εξουσίας που τους έχει δώσει ο Ελληνικός λαός. Η νομοθετική εξουσία ανήκει επίσης στο λαό και οι νόμοι πρέπει να εκφράζουν τη λαϊκή βούληση. Είναι λαϊκή βούληση να μη διώκονται οι βουλευτές για τα εγκλήματα τους; Εάν γινόταν δημοψήφισμα με συντριπτικό ποσοστό ο λαός θα αποφαινόταν το αντίθετο. Επομένως οι άθλιοι νόμοι ενός σάπιου συστήματος είναι άνευ σημασίας. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο λαός έχει όλες τις εξουσίες και απλά τις παραχωρεί σε κάποιους που οφείλουν να τον υπηρετούν αντι να τον καταδυναστεύουν και να τον εκμεταλλεύονται.

Ο Κάμερον δεν ήταν υποχρεωμένος να κάνει δημοψήφισμα, όμως το έκανε. Από τη στιγμή που το έκανε, είναι υποχρεωμένοι όλοι να τηρήσουν την απόφαση που πήραν οι πολίτες και θα το κάνουν στη Βρετανία που σε αντίθεση με την Ελλάδα έχει δημοκρατία. Στην Ελλάδα έχουμε κοινοβουλευτική δικτατορία. Τώρα εάν αλλάξουν σημαντικά οι συνθήκες θα μπορούσαν να κάνουν ένα νέο δημοψήφισμα. Δηλαδή εάν άλλαζε πάρα πολύ η ΕΕ θα μπορούσαν να ξαναθέσουν στη κρίση των Άγγλων πολιτών τη παραμονή η την έξοδο με τις πολύ διαφορετικές συνθήκες. Αλλιώς πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση των πολιτών. Μπορούν να διαπραγματετούν τέτοιες συμφωνίες ώστε η Αγγλία να μην είναι τελείως έξω από την ΕΕ. Σε καμμία περίπτωση όμως δεν μπορούν να παραμείνουν μέσα, χωρίς να το αποφασίσει ο λαός σε νέο δημοψήφισμα.

Φανταστείτε τι θα γινόταν εάν δεν εφαρμοζόταν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Αγγλία. Θα γέλαγε μαζί τους όλος ο πλανήτης όπως γελάει με την Ελλάδα. Η φανταστείτε τι θα γινόταν εάν στο Ελληνικό δημοψήφισμα για τη βασιλεία, τελικά παρέμενε η βασιλεία παρόλο το αρνητικό αποτέλεσμα. Θεωρητικά μιλάμε γιατί ο Καραμανλής δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο. Για το αντίθετο ήταν επίφοβος δηλαδή να έκανε το ΝΑΙ ΟΧΙ. Όταν το καθεστώς το βολεύει το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος, το εφαρμόζει. Όταν το καθεστώς δεν το βολεύει το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος δεν το εφαρμόζει.

Ο Τσίπρας καλώς η κακώς έκανε το δημοψήφισμα όπως το έκανε. Πρέπει να εφαρμόσει την απόφαση του ελληνικού λαού. Ούτε ο Τσίπρας αλλά ούτε και κανένας δεν έχει δικαίωμα να εφαρμόσει Μνημόνια. Αυτό είναι το μεγαλύτερο θέμα και όχι η αξιολόγηση η η διευθέτηση του χρέους και εάν και κατά πόσο θα μειωθούν οι συντάξεις.

Προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τρισάθλιους νόμους και τρισάθλια άρθρα του Συντάγματος ψηφισμένα απο ένα σάπιο σύστημα που έχει κάνει κατάχρηση εξουσίας. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, πιο καθαρά δεν γίνεται. Ήταν δικαίωμα του καθενός να είναι υπερ του ΝΑΙ και να υποστηρίξει σθεναρά την άποψη του μέχρι την ημέρα του Δημοψηφίσματος. Με το Δημοψήφισμα ο λαός αποφάσισε με άμεσο τρόπο την κατάργηση των Μνημονίων και δεν χρειάζεται αντιπροσώπευση στο συγκεκριμένο ζήτημα. Οι αντιπρόσωποι συνωμότησαν, για άλλη μια φορά, ενάντια στο λαό και ακύρωσαν τη λαϊκή απόφαση. Από την 5 Ιουλίου 2015 έχουμε κοινοβουλευτική δικτατορία που ο λαός πρέπει να ανατρέψει και να ανακτήσει τις εξουσίες που του ανήκουν.

Η εξουσία ανήκει στο λαό και ο λαός πρέπει να πάρει με κάθε τρόπο πίσω την εξουσία που του ανήκει από τους τυράνους κοινοβουλευτικούς. Μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι όσοι τοποθετήθηκαν ενάντια στη Δημοκρατία και να οδηγηθούν στις φυλακές. Όλοι όσοι μετά την 5 Ιουλίου 2015 υποστήριξαν εφαρμογή Μνημονίων σε ΜΜΕ η σε social media πρέπει να δικαστούν με συνοπτικές διαδικασίες και να οδηγηθούν στις φυλακές.

Από τη 5 Ιουλίου 2015 υπάρχει σοβαρότατο ζήτημα κατάλυσης της Δημοκρατίας και επιβολής δικτατορικού καθεστώτος. Χούντα είχαμε και πριν, μιντιακή και οικονομική, αλλά δεν ήταν τόσο ξεκάθαρο. Από την 5 Ιουλίου 2015 έχουμε ξεκάθαρα δικτατορία που πρέπει να ανατραπεί και να τιμωρηθούν παραδειγματιά όσοι στράφηκαν ενάντια στη βούληση του ελληνικού λαού.

Το ζήτημα δεν είναι τι πιστεύει καθένας. Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι ο λαός έκανε λάθος επιλογή, δικαίωμα του. Έτσι όμως αποφάσισε ο λαός και δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς την εφαρμογή της λαϊκής εντολής. Όποιος αρνείται την εφαρμογή της λαϊκής εντολής είναι ενάντια στη Δημοκρατία, πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά και να οδηγηθεί στις φυλακές.

Επανέρχομαι στο Τραμπ. Δεν είμαστε συνομιλητές του Τραμπ και δεν εγγυόμαστε για το Τραμπ. Όμως η εκλογή του δίνει τη δυνατότητα ανατροπής κάποιων καταστάσεων όχι μόνο στην Αμερική αλλά παγκόσμια και στην Ελλάδα. Ο Τραμπ φαίνεται να έχει φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία και όχι τόσο φιλικές με το Γερμανία. Ο Γερμανογαλλικός άξονας βρίσκεται πίσω από τη επιβολή του δικτατορικού καθεστώτος στην Ελλάδα καθώς συνδέεται στενά με το γαλαζοπράσινο καθεστώς που κατάλυσε τη Δημοκρατία.  

Είναι ένα ερωτηματικό, εάν ο Τραμπ σε συνεννόηση με τη Ρωσία μεσολαβήσει για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και την εφαρμογή της απόφασης του ελληνικού λαού που την 5 Ιουλίου 2015 αποφάνθηκε ΟΧΙ στα Μνημόνια. Μπορεί να το κάνει, μπορεί και όχι. Η εκλογή του όμως δίνει τη δυνατότητα ανατροπής της υπάρχουσας κατάστασης, από τους Έλληνες για την Ελλάδα. Οι κοινοβουλευτικοί πραξικοπηματίες πρέπει να ανατραπούν και να τιμωρηθούν πολύ αυστηρά ώστε να μην τολμήσουν ποτέ ξανά κοινοβουλευτικοί να συνομωτήσουν και να επιβάλλουν κοινοβουλευτική δικτατορία.  Ευελπιστούμε ότι ο Reince Priebus, ο Τραμπ και η κυβέρνηση του να κρατήσουν θετική στάση στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα και να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Scroll to Top