Πραγματική Δημοκρατία εδώ και τώρα

Πραγματική Δημοκρατία εδώ και τώρα

AUDIO

Είναι πέρα από κάθε αμφιβολία ότι αυτή η Δημοκρατία μαϊμού έχει αποτύχει και χρειάζεται κατεπειγόντως αντικατάσταση από μια καλύτερη δημοκρατία. Ο λαός έχει υποχρέωση, όχι απλώς δικαίωμα, να πάρει πίσω την εξουσία που οι κακοί δαίμονες του υφάρπαξαν. Μακάρι αυτό να γινόταν με τις εκλογές. Όμως δεν γίνεται. Άρα ο λαός πρέπει να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε τρόπο, ακόμα και την βίαιη επανάσταση ως ύστατη λύση. Είναι κάτι που πράγματι απευχόμαστε αλλά αν αποτύχουν όλοι οι άλλοι τρόποι δεν μένει τίποτε άλλο. Όταν ο λαός πάρει πίσω την εξουσία που του ανήκει πρέπει να τιμωρήσει πολύ αυστηρά αυτούς που την υφάρπαξαν με την ανώτερη ποινή που είναι τα ισόβια.

Περιμέναμε δέκα χρόνια. Περιμέναμε να τελειώσει και το έργο τον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επειδή ήταν ένα νέο έργο. Αυτό το έργο της Νέας Δημοκρατίας το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές. Είναι το ίδιο έργο που βλέπαμε επί Καραμανλή και Σαμαρά. Δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης. Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Το έργο αυτό το βλέπουμε από το ‘96 γιατί έχουν βάλει μέσα και μια μεγάλη τσόντα Σημιτισμού. Ξέρουμε ότι αυτό το έργο έχει κακό τέλος. Δεν μπορούμε να ξαναδούμε πάλι το ίδιο έργο που βλέπουμε από το ‘96 και ξέρουμε ότι έχει πολύ κακό τέλος. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο.

Τα ίδια θα κάνουν, θα κλέβουν, θα παραπλανούν, θα κοροϊδεύουν και θα καταστρέφουν. Γιατί να μην τα κάνουν:; Έπαθαν μήπως τίποτα που τα έκαναν επί σαράντα χρόνια. Αφού δεν έπαθαν τίποτα θα συνεχίσουν να τα κάνουν. Θα ξαναφέρουν πάλι την καταστροφή σε δέκα, σε είκοσι χρόνια. Αυτό το μεγάλο κακό που μας βρήκε έπρεπε να είναι η αφορμή να ξυπνήσει ο λαός και να ξεσηκωθεί, να πάρει πίσω την εξουσία που του ανήκει και να διεκδικήσει την ευημερία του. Εάν δεν το κάνουμε ούτε τώρα, είμαστε άξιοι της μοίρας μας και την Ελλάδα την περιμένει ένα μαύρο μέλλον.

Τώρα ήρθε η ώρα να δούμε ένα άλλο έργο. Το έργο όπου ο λαός παίρνει πίσω την εξουσία που του ανήκει. Το έργο όπου επιτέλους γίνεται αυτό που θέλει ο λαός και όχι αυτό που θέλει η μικρή μειοψηφία. Το έργο όπου αφού ο λαός ξαναπαίρνει την εξουσία που του είχαν υφαρπάξει και γίνεται αυτό που θέλει, αρχίζει σιγά σιγά να ευημερεί. Είναι η ώρα να αλλάξει η δημοκρατία μαϊμού της παρακμιακής, παρασιτικής, καταδυναστευτικής μειοψηφίας σε μια πραγματική δημοκρατία.

Πως θα είναι η πραγματική δημοκρατία; Όπως θέλει ο ελληνικός λαός. Δεν θα το καθορίσουμε εμείς αλλά ο ελληνικός λαός. Για παράδειγμα, έχουμε παρουσιάσει τρεις προτάσεις. Εκτός από αυτές έχουμε και άλλες. Δεν είναι όμως μόνο οι δικές μας. Σίγουρα υπάρχουν και άλλες. Χρειάζεται να γίνει δημόσιος διάλογος.

Η μία πρόταση μας είναι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για δέκα σημαντικά θέματα, κάθε πέντε χρόνια, παράλληλα με άλλες εκλογές. Η δεύτερη είναι η αντικατάσταση των βουλευτών από τοπικούς αντιπροσώπους (Θα κάνουμε την Βουλή πολυχώροΤοπικοί αντιπρόσωποι αντί για βουλευτές). Η τρίτη είναι να μετατραπεί το κανάλι της Βουλής σε κανάλι πολιτικού διαλόγου (Ενισχύουμε τον διάλογο) που θα έχει 24/7 πολιτικές συζητήσεις και παρουσιάσεις.

Και οι τρεις έχουν σκοπό να εκφράζεται η λαϊκή βούληση, να υπηρετούνται τα συμφέροντα του λαού και να επιδιώκεται η λαϊκή ευημερία. Εξηγήσαμε τις προτάσεις μας σε ένα μικρό αντιπροσωπευτικό δείγμα ψηφοφόρων και υπήρξε υποστήριξη από την συντριπτική πλειοψηφία. Άρα το πιθανότερο είναι ότι το σύνολο των πολιτών θα τις υποστηρίξουν. Επομένως είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Πως όμως θα γίνει;

Ένας τρόπος είναι να κάνουμε κόμμα και να κατέβουμε στις εκλογές. Αυτό έχει πολλές δυσκολίες. Πολλοί ψηφοφόροι μπορεί να συμφωνούν με τα μέτρα που προαναφέραμε αλλά να μην συμφωνούν με άλλα που υποστηρίζουμε και να μην μας ψηφίσουν. Αυτό βέβαια είναι το λιγότερο.

Οι κακοί δαίμονες έχουν κάνει έτσι το σύστημα ώστε να μην μπορεί να αλλάξει μέσα από το σύστημα. Αν δεν σας αρέσει ο μεταφυσικός όρος κακοί δαίμονες βάλτε εσείς έναν δικό σας όρο, παλιάνθρωποι, τέρατα, καθάρματα, λαμόγια, εκμεταλλευτές, δυνάστες. Χρειάζεται η αλλαγή να γίνει έξω από το σύστημα.

Γιατί έγιναν οι διάφορες επαναστάσεις; Γιατί δεν υπήρχε άλλος τρόπος να βελτιωθούν τα πράγματα. Η κατάσταση δεν βελτιώνεται κατά την διάρκεια της επανάστασης αλλά μετά την επανάσταση αφού πετύχει. Το ερώτημα είναι τι είδους θα είναι η επανάσταση. Σαφέστατα προτιμούμε την ειρηνική αλλά αν δεν πετύχει, δεν μένει άλλη εναλλακτική από  την βίαιη επανάσταση. Περιγράψαμε μια Νέου τύπου Επανάσταση. Η κατάργηση Προέδρου, Πρωθυπουργού, Βουλής, Συντάγματος με υπογραφές που έχουμε παρουσιάσει σε δύο άρθρα (Το αφεντικό είναι ο λαόςΩς εδώ) είναι και αυτή επανάσταση και μάλιστα με σχεδόν μηδαμινή αναστάτωση. Μπορεί να υπάρχει και άλλος τρόπος. Σίγουρα όμως δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την επανάσταση. Μετά την επανάσταση θα έχουμε πάλι και δημοκρατία με εκλογές αλλά διαφορετικού τύπου.

Scroll to Top