Προσδεθείτε απογειωνόμαστε

Προσδεθείτε γιατί απογειωνόμαστε

AUDIO

Είμαστε έτοιμοι να απογειώσουμε οικονομικά τη χώρα. Σε βάθος χρόνου, θα κάνουμε την Ελλάδα καλύτερη, πλουσιότερη και πιο οργανωμένη από τη Γερμανία. Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο. Διάφορα σημεία του σχεδίου τα αποκαλύπτουμε στα άρθρα που δημοσιεύουμε. Όλο το σχέδιο, όλες τις θέσεις μας και όλες τις λύσεις σε σημαντικά προβλήματα θα τα παρουσιάσουμε όταν συμμετέχουμε σε εθνικές εκλογές, λίγο καιρό πριν την ημέρα των εκλογών. Έτσι δεν θα προλάβει ο Μητσοτάκης ή όποιος άλλος αρχηγός της ΝΔ να μας πάρει τις ιδέες.

Υπάρχει ένα μεγάλο εμπόδιο στην οικονομική απογείωση της χώρας. Το εμπόδιο αυτό λέγεται Νέα Δημοκρατία, αυτή η ΝΔ. Ο σκοπός της Νέας Αρχής είναι να αλλάξει ριζικά την ΝΔ ή να την αντικαταστήσει με ένα άλλο πολύ καλύτερο πολιτικό σχήμα. Σε αυτή τη ΝΔ δεν γυρίζουμε πίσω. Τι να κάνουμε; Να τρέχουμε πίσω από το Μητσοτάκη που θα τρέχει πίσω από τη Μέρκελ για να του υποδείξει πως θα κάνει την Ελλάδα γερμανική αποικία εξαθλίωσης και τους Έλληνες τα γκαρσόνια της Ευρώπης;

Αν αλλάξουμε ριζικά τη ΝΔ, θα γυρίσουμε πίσω γιατί οι περισσότεροι από εκεί προερχόμαστε. Θα πάρουμε μαζί μας και κεντρώους του δικτύου της Νέας Αρχής που προέρχονται από άλλα κόμματα. Το έχουμε ήδη συμφωνήσει μαζί τους. Θα δώσουμε το σχέδιο μας για οικονομική απογείωση της χώρας και θα το εφαρμόσει η ριζικά αλλαγμένη ΝΔ όταν θα γίνει κυβέρνηση.

Αν δεν αλλάξει η ΝΔ, θα προσπαθήσουμε να την αντικαταστήσουμε με ένα άλλο σχήμα στο οποίο θα συμμετέχουμε και εμείς. Δεν έχει νόημα για εμάς να πάρουμε πέντε, δέκα ή δεκαπέντε τοις εκατό. Δεν υποτιμούμε ούτε το 0,5 % αλλά δεν εξυπηρετεί τον σκοπό μας. Εμείς θέλουμε να απογειώσουμε οικονομικά τη χώρα. Ακόμα και με 15% που είναι μεγάλο ποσοστό για τρίτο κόμμα, δεν θα το κατορθώσουμε. Σκοπός μας είναι να συμμετέχουμε στο κόμμα εξουσίας της κεντροδεξιάς είτε είναι μια ριζικά αλλαγμένη Νέα Δημοκρατία είτε είναι ένα άλλο νέο πολύ καλύτερο πολιτικό σχήμα. Τότε μόνο θα μπορέσουμε να απογειώσουμε οικονομικά τη χώρα.
Βέβαια ενδεχομένως να χρειαστούν δύο ή τρία βήματα για να το καταφέρουμε. Το 3% είναι το ελάχιστο που θέτουμε τον πήχυ για το πρώτο βήμα αλλά δεν είναι ο τελικός σκοπός. Αν ο σκοπός μας ήταν να πάρουμε τις βουλευτικές ή τις ευρωβουλευτικές καρέκλες, το 3% θα ήταν αρκετό. Δεν υποτιμούμε τον μισθό του βουλευτή ή του ευρωβουλευτή που είναι πολύ καλοί. Δεν είναι όμως αυτός ο σκοπός μας και δεν είναι αυτός ο σκοπός ανθρώπων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που έχουν δεσμευτεί να μας βοηθήσουν.

Μερικοί μας κατηγορούν ότι δεν ασκούμε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Το εμπόδιο στην οικονομική απογείωση της χώρας δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η ΝΔ. Αν κατορθώσουμε να αλλάξουμε ριζικά τη ΝΔ ή να κάνουμε ένα νέο πολιτικό σχήμα την πρώτη δύναμη της κεντροδεξιάς, θα αναμετρηθούμε στις εκλογές με όποιο είναι το πρώτο κόμμα της κεντροαριστεράς. Τότε θα είναι η ώρα να τους ασκήσουμε κριτική. Δεν έχουμε φτάσει όμως σε αυτό το σημείο.
Σε αυτές τις ευρωεκλογές αλλά και στις εθνικές εκλογές που θα ακολουθήσουν χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. Θέλετε μια Ελλάδα γερμανική αποικία εξαθλίωσης; Τότε ψηφίζετε ΝΔ. Αν όμως δεν θέλετε μια Ελλάδα γερμανική αποικία εξαθλίωσης αλλά μια Ελλάδα καλύτερη από την Γερμανία, σε βάθος χρόνου, τότε δεν ψηφίζετε ΝΔ. Θα έχουμε μια καλή πιθανότητα να αλλάξουμε ριζικά την ΝΔ ή να την αντικαταστήσουμε με ένα άλλο πολύ καλύτερο πολιτικό σχήμα. Και στις δυο περιπτώσεις, η πρώτη δύναμη της κεντροδεξιάς θα είναι έτσι όπως πάντοτε θα έπρεπε να είναι. Θα απογειώσει οικονομικά την Ελλάδα ώστε σε δέκα, είκοσι χρόνια να ξεπεράσει την Γερμανία.

Scroll to Top