ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχετικά

AUDIO

Webzine - Διαδικτυακό περιοδικό

Η ΝΕΑ ΑΡΧΗ είναι ένα Web Magazine του πολιτικού και κοινωνικού Δικτύου βάσης ΝΕΑ ΑΡΧΗ. Στα Περιεχόμενα  βρίσκονται τα άρθρα που είναι οργανωμένα σε κατηγορίες. Σχεδόν όλα τα άρθρα συνοδεύονται από video/audio (δεν ισχύει πλέον) που ανεβαίνουν στο κανάλι You Tube της GReACTIV και γίνονται embed στη σελίδα του άρθρου. Επιπλέον όλα τα video και audio βρίσκονται συγκεντρωμένα σε κάποιες σελίδες. Ο αριθμός των video/audio σε κάθε σελίδα είναι τέτοιος ώστε να μην αργεί η φόρτωση τους. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018, τα video είχαν διάρκεια περίπου δέκα λεπτά και έπιαναν περίπου δύο σελίδες Α4. Όσα θέματα απαιτούσαν μεγαλύτερη ανάπτυξη, τα κάναμε σε audio και προσθέταμε εικόνες ώστε να γίνουν video. Από τον Ιανουάριο του 2019, προσπαθούμε να αναπτύξουμε ένα θέμα σε μια σελίδα Α4 και πέντε λεπτά video ή audio. Αυτός είναι ο κανόνας αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις. 

Για ένα μεγάλο διάστημα ο επίσημος ιστότοπος του Δικτύου βρισκόταν στη διεύθυνση www.neaarche.eu που καταργήθηκε. Ο δημόσιος διάλογος της κίνησης γινόταν στο ιστολόγιο Δέκα  όπου επίσης φιλοξενούνταν κάποιες θέσεις ή ανακοινώσεις της κίνησης. Το πρώτο άρθρο δημοσιεύτηκε στις αρχές Απριλίου 2013 και το τελευταίο στα μέσα Νοεμβρίου 2016. Αναρτήθηκαν περισσότερα από χίλια άρθρα. Μετά από τρεισήμισι χρόνια, ο δημόσιος διάλογος ολοκληρώθηκε συμβάλλοντας σημαντικά στη διαμόρφωση των θέσεων της κίνησης. Το ιστολόγιο Δέκα διατηρείται αλλά δεν ενημερώνεται με νέες αναρτήσεις. Οι δύο ιστότοποι, Δέκα και www.neaarche.eu, συγχωνεύθηκαν σε ένα, το Διαδικτυακό περιοδικό Νέα Αρχή.

Πλέον οι  θέσεις και οι ανακοινώσεις της κίνησης βρίσκονται εδώ. Κρίναμε ότι ήταν προτιμότερο να δημιουργήσουμε, αντί για επίσημο ιστότοπο, ένα διαδικτυακό περιοδικό  με κείμενα & video/audio καθώς μας δίνει μεγαλύτερη ευελιξία και ελευθερία έκφρασης. Σε αυτή τη φάση θεωρούμε υπερβολικό να έχουμε παράλληλα με το διαδικτυακό περιοδικό και επίσημο ιστότοπο που θα λένε τα ίδια πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Μελλοντικά και ανάλογα με τις συνθήκες ενδέχεται να δημιουργήσουμε έναν επίσημο ιστότοπο.

Στο Δέκα, τα άρθρα συνέτασσε η διαχειριστική ομάδα του ιστολόγιου αλλά βασίζονταν σε συζητήσεις με μέλη και φίλους της κίνησης. Αντίθετα με ότι συνέβαινε στο Δέκα, τα κείμενα γράφονται από μέλη της Συντονιστικής Ομάδας της Νέας Αρχής. Τα άρθρα του Δέκα είναι ο βασικός οδηγός που έχει η Συντονιστική Ομάδα της Νέας Αρχής για τη συγγραφή των κειμένων σε αυτό το διαδικτυακό περιοδικό. Τα άρθρα που χρησιμοποιούνται διαγράφονται από το Δέκα για να μην υπάρχουν εις διπλούν. Έτσι ο αριθμός των αναρτήσεων μειώνεται. Επιπλέον χρησιμοποιούνται καθημερινές συζητήσεις με πολίτες που ουδέποτε σταμάτησαν αλλά απλά δεν δημοσιεύονται στο Δέκα

Οι απόψεις αυτές δεν ανήκουν σε μια μικρή ομάδα αλλά στην πλειοψηφία των πολιτών του κέντρο+δεξιού χώρου. Δεν εκφράζονται ποτέ στα συστημικά ΜΜΕ αλλά ακούγονται καθημερινά σε συζητήσεις απλών πολιτών. Θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος στη λογοκρισία του φαύλου Συστήματος και να δώσουμε φωνή στους απλούς πολίτες της κέντρο+δεξιάς. Θέλουμε εκπροσωπήσουμε το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών του κέντρο+δεξιού χώρου που αυτή τη στιγμή δεν έχουν εκπροσώπηση. Χρησιμοποιούμε απλή, καθημερινή, κατανοητή γλώσσα. Έχουμε δεχτεί κριτική για τις λέξεις που χρησιμοποιούμε, θεωρούνται από κάποιους σκληρές. Συμβαίνει όμως ακριβώς το αντίθετο. Είναι πολύ πιο ήπιες από αυτές που χρησιμοποιούν οι πολίτες. Αποφεύγουμε τις χυδαίες εκφράσεις αλλά επιδιώκουμε αυτά που παρουσιάζουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στα λόγια των απλών πολιτών. Επιθυμούμε να δείξουμε την μεγάλη αγανάκτηση, την έντονη οργή, το βαθύ, άσβεστο, σιωπηλό μίσος του μεγαλύτερου μέρους της κέντρο+δεξιάς. Ο βασικός λόγος που προτιμήσαμε ηλεκτρονικό περιοδικό αντί για επίσημη ιστοσελίδα είναι πως επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης. 

Έχουμε πάρει κάποιες γενικές κατευθύνσεις από νομικούς συμβούλους αλλά δεν περνούν όλα τα κείμενα από νομικό έλεγχο. Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι παραβιάζουμε το νόμο σε κάποιο σημείο, ενημερώστε μας. Θα το εξετάσουμε πιο προσεκτικά και εάν χρειάζεται θα κάνουμε τις απαραίτητες τροποποιήσεις ή διευκρινήσεις. Αυτός ο ιστότοπος δεν είναι πολιτικά ανεξάρτητος και ούτε στοχεύει στον πλουραλισμό απόψεων. Η GReACTIV με προθυμία θα φιλοξενήσει διαφορετικές προσωπικές απόψεις στο Πραγματικά που επιδιώκει την πολιτική ουδετερότητα και την πολυφωνία.

 

GReACTIV

Η GReACTIV συμμετέχει εθελοντικά στην οργάνωση, διαχείριση και επικοινωνία του Δικτύου. Οι απόψεις και οι θέσεις δεν ανήκουν στην GReACTIV αλλά στην Νέα Αρχή. Η GReACTIV είναι ουδέτερη πολιτικά και μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε οργάνωση από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά. Όσα παραθέτουμε στα κείμενα και στα video/audio αποτελούν απόψεις και αντιλήψεις της Νέας Αρχής. Αυτές με τη σειρά τους βασίζονται στις απόψεις και αντιλήψεις της πλειοψηφίας των κέντρο+δεξιών ψηφοφόρων. Δεν είναι αδιαμφισβήτητα γεγονότα και απόλυτη αλήθεια αλλά απόψεις.

Scroll to Top