ΤΕΛΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΕΛΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

AUDIO

Δεν βαρεθήκατε να κάθεστε ώρες ολόκληρες μπροστά στην τηλεόραση και να ακούτε τους ίδιους και τους ίδιους να λένε τα ίδια και τα ίδια; Τόσες πολλές εκπομπές στην τηλεόραση, κάθε μέρα, μισή, μία, δύο ώρες, τι να πουν; Αναγκάζονται και λένε τα ίδια και τα ίδια και σας τρώνε το χρόνο σας. Προσπαθώντας να γεμίσουν τον δικό τους τηλεοπτικό χρόνο, σας τρώνε το δικό σας το χρόνο. Από όλα αυτά που λένε, εκτός του ότι επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια, ουσιαστικό και χρήσιμο είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό. Δηλαδή από τις εκατό ώρες μιας εκπομπής, αυτό που αξίζει είναι λιγότερο από δέκα ώρες. Υπολογίστε πόσες ατέλειωτες ώρες κάθεστε μπροστά στις τηλεοράσεις, πόσα πολύ λίγα παίρνετε σε αυτές τις ώρες και πόσα πολλά πράγματα θα μπορούσατε να κάνατε με αυτό το χρόνο.

Ναι αλλά πρέπει να ενημερωνόμαστε για την πολιτική και γενικότερα. Η πολιτική επηρεάζει την ζωή μας και το ελάχιστο που πρέπει να κάνουμε είναι να ενημερωνόμαστε. Σύμφωνοι αλλά για ενημέρωση δεν χρειάζεται να στήνεστε μπροστά στην τηλεόραση συγκεκριμένες ώρες. Ούτε χρειάζεται να ακούτε τα ίδια και τα ίδια και πολλά άχρηστα πράγματα ανακατεμένα με λίγα χρήσιμα και ουσιαστικά.  Όχι μόνο θα σας αποκαλύψουμε την τελική ιδεολογία αλλά εφαρμόζουμε και τον τελικό τρόπο ενημέρωσης. Περιοριζόμαστε αποκλειστικά στα ουσιαστικά και τα έχουμε διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή. Σας δίνουμε την ουσία, δεν σας κλέβουμε το χρόνο σας για να γεμίσουμε τηλεοπτικό χρόνο. Σας απελευθερώνουμε πάρα πολύ χρόνο.

Προσπαθούμε να αναπτύξουμε ένα θέμα, μέσα σε πέντε λεπτά και μια σελίδα Α4, εκτός ειδικών περιπτώσεων. Πάντοτε θα υπάρχουν εξαιρέσεις που κάποιο θέμα απαιτεί μεγαλύτερη ανάπτυξη. Δεν θέλουμε να σας τρώμε το χρόνο σας. Τα βασικά σημεία οποιουδήποτε θέματος μπορούν να παρουσιαστούν σε μια σελίδα και πέντε λεπτά. Προσφέρουμε τρία σε ένα, βίντεο, κείμενο και ήχο. Επιλέγετε όποιο σας αρέσει. Προτιμούμε το βίντεο από το audio γιατί το βίντεο περιέχει μέσα και audio. Φτιάχνουμε τα βίντεο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να ακουστούν και μόνο σαν audio. Βλέπετε το βίντεο ή μόνο το ακούτε εάν έχετε smartphone. Μπορείτε να τα κατεβάσετε σε mp3. Στο smart phone ή στο mp3, το βλέπετε ή  το ακούτε, στο λεωφορείο, στο τρένο, στο αυτοκίνητο, στο περπάτημα. Όποιος προτιμάει το διάβασμα ή θέλει να ρίξει μια γρήγορη ματιά υπάρχει και το κείμενο. Χρησιμοποιούμε όσο είναι δυνατό καθημερινή κατανοητή γλώσσα. Για κάποια ζητήματα είναι αναπόφευκτη μια πιο τεχνική γλώσσα.

Τα βίντεο/audio και τα κείμενα θα είναι πάντα εκεί και θα σας περιμένουν, ό,τι ώρα και να 'ναι. Δεν πρόκειται να πάνε πουθενά. Δεν θα σας προδώσουν ποτέ και δεν θα σας εγκαταλείψουν ποτέ. Θα είναι πιστά σε εσάς όπως τα πιο πιστά σκυλιά. Μπορείτε να τους κάνετε ότι θέλετε, να τα ξεκινήσετε, να τα σταματήσετε να τα προχωρήσετε, να τα πάτε πίσω. Θα είναι πάντα δίπλα σας, ότι ώρα και να τα χρειαστείτε. Μην κάθεστε πια μπροστά στις τηλεοράσεις. Μιλήστε με τη γυναίκα σας, τον άντρα σας, τα παιδιά σας. Πάρτε τηλέφωνο τους γονείς σας, τους συγγενείς σας και τους φίλους σας. Πηγαίνετε μια βόλτα, για καφέ ή στο γυμναστήριο. Αναζητήστε τον έρωτα και την ευτυχία. Δουλέψτε παραπάνω για να βγάλετε περισσότερα λεφτά. Ακούστε μουσική, διαβάστε ένα βιβλίο ή ασχοληθείτε με ένα χόμπυ. Κάντε επιτέλους ότι θέλετε όποτε θέλετε. Όταν δεν έχετε τίποτα άλλο να κάνετε, μπείτε στην ιστοσελίδα μας από smartphone, laptop ή pc. Μέσα σε πέντε λεπτά και μια σελίδα A4, θα έχετε την ουσία κάθε θέματος.

Η Νέα Αρχή είναι διαδικτυακό περιοδικό της ομώνυμης κίνησης. Σε περιοδικά διαστήματα ανεβάζουμε στον ιστότοπο μας στο Διαδίκτυο βίντεο ή audio μαζί με τα κείμενα τους. Παρουσιάζουμε τις απόψεις της κίνησης σε βίντεο, κείμενο και ήχο. Ο τρόπος ενημέρωσης που εφαρμόζουμε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε θέμα, όχι μόνο για πολιτικά ούτε μόνο για την Νέα Αρχή. Εμείς, η GReACTIV, αρχικά τον χρησιμοποιούμε για τις απόψεις της Νέας Αρχής. Μελλοντικά μπορεί να τον χρησιμοποιήσουμε και για άλλα θέματα. Προς το παρόν τα παρουσιάζω εγώ αλλά είναι πιθανό αργότερα να έχουμε κι άλλους παρουσιαστές και παρουσιάστριες.

Scroll to Top