ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Το Απόλυτο Αδιέξοδο του Μητσοτάκη

AUDIO

Έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι σύσσωμη η Αμερική, οι Γερμανοί και όλοι οι Εβραίοι του κόσμου στηρίζουν το Μητσοτάκη. Οτι 300 εκατομμύρια Αμερικάνοι, 80 εκατομμύρια Γερμανοί και 15 εκατομμύρια Εβραίοι «κοιμούνται και ξυπνάνε» με τη σκέψη του Μητσοτάκη και αγωνιούν εάν τελικά καταφέρει να γίνει πρωθυπουργός. Έτσι θέλει ο Μητσοτάκης να πιστεύουν κάτι βουλευτάκια της ΝΔ για να ψαρώνουν και να αναφωνούν «ο Μητσοτάκης είναι παντοδύναμος». Τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

Κατ’ αρχάς τους Αμερικάνους, τους Γερμανούς, τους Γάλλους, τους Ρώσους, τους Άγγλους, τους Εβραίους κλπ τους ενδιαφέρει να είναι κάποιος φιλικά διακείμενος προς αυτούς. Ποιος θα είναι αυτός καθόλου δεν τους απασχολεί. Θα πω μια χιουμοριστική και τελείως φανταστική ιστορία για το πως έγινε ο Μητσοτάκης αρχηγός. Είναι τελείως φανταστική αλλά η πραγματικότητα δεν διαφέρει πολύ.

Στις εσωκομματικές εκλογές πήγαν κάποια Κολεγιόπαιδα νεοφιλελέδες μητσοτακικοί, τύπου Μάνου & Ανδριανόπουλου (τύπου, όχι αυτοί απαραίτητα) στους εδώ Αμερικάνους… πρέσβη, υποπρέσβη κλπ. Να τονίσω ότι δεν μπορεί οποιοσδήπoτε να πάει στους Αμερικάνους, τους Γερμανούς, τους Ρώσους κλπ. Πρέπει να έχει δημιουργήσει μια καλή σχέση.   

Πάει λοιπόν ο Κολεγιόπαις, νεοφιλελές, μητσοτακικός στον Αμερικάνο και του λέει: «Όλοι οι Αμερικάνοι είναι υπέροχοι, ο πιο υπέροχος λαός του κόσμου αλλά εσείς είστε ο πιο καλός, ο πιο έξυπνος, ο πιο ικανός και ο πιο όμορφος. Σας προσκυνώ ενδοξότατε και εκλαμπρότατε αφέντη μου. Σας φιλώ τα χέρια, τα πόδια και το πισινό. Σας παρακαλώ πολύ, σας ικετεύω, σας εκλιπαρώ. Να στηρίξουμε το Κυριακούλη είναι πολύ καλό παιντί, έχει τελειώσει Αμερικανικό Κολλέγιο και έχει σπουδάσει στην Αμερική». «Hold on» του λέει ο Αμερικάνος δηλαδή περίμενε. Παίρνει τηλέφωνο στην Αμερική και ρωτάει: «Να στηρίξουμε κάποιον Μητσοτάκη; Έχω εδώ έναν που λέει ότι είναι καλό παιντί». «Κάντε ότι θέλετε μη μας πρήζετε με την Ελλάδα, έχουμε σοβαρά προβλήματα» του απαντανε στην Αμερική . «ΟΚ» λέει ο Αμερικάνος στον μητσοτακικό νεοφιλελέ Κολεγιόπαιδα. «By by» και όταν βγαίνει ο μητσοτακικός ο Αμερικάνος λεει: «Oh my God what an idiot» δηλαδή «Θεε μου τι βλάκας».

Με το που βγαίνει ο Μητσοτακικός αρχίζει περιχαρής τα τηλέφωνα στους άλλους Μητσοτακικούς: «Εντάξει, τα καταφέραμε. Κυριάκος …αρχηγός της ΝΔ και ο επόμενος πρωθυπουργός». Το μαθαίνουν κάποιοι καναλάρχες τύπου Αλαφούζων (τύπου, όχι απαραίτητα αυτοί) και παίρνουν τηλέφωνο τον Αμερικάνο με δάκρυα στα μάτια και φωνή τρεμάμενη από συγκίνηση: «Είναι αλήθεια αυτό που έμαθα για το Κυριάκο». «Yah» του λέει ο Αμερικάνος, του το κλείνει και λέει, «Oh my God another idiot, what a day». Δηλαδή «Θεέ μου κι άλλος ηλίθιος, τι μέρα και αυτή».

Πάει η Μαρέβα μαζί με τον Παπασταύρου στους Εβραίους. Παίρνει τον Παπασταύρου που έχει πολύ καλύτερα κονέ. Ο κολλητός του ο Μιωνής, ελληνικής καταγωγής είναι μεγαλοπαράγοντας του Ισραήλ.  Λέει η Μαρέβα στους Εβραίoυς: «Να στηρίξουμε το Κυριάκο να γίνω και εγώ κυρα-πρωθυπουργού. Εδώ έγινε η Περιστέρα από τη Καρδίτσα με τα ταγάρια και τα σανδάλια από το Μοναστηράκι. Ούτε που την είχε ακουστά ο Καίσαρης και δεν τη κάλεσε ποτέ στα πάρτυ του στο Εκάλη Κλαμπ. Εγώ τουλάχιστον έχω και ένα στυλ, φτιάχνω δικά μου ρούχα, είμαι από το Ψυχικό και έχω πάει σε όλα τα πάρτυ του Καίσαρη». Εκεί με τους Εβραίους δεν χρειάζεται παρακάλια. Είναι άγραφος νόμος. Εάν παντρευτείς Εβραία είσαι δικός τους και αλληλοβοηθούνται πάρα πολύ. Φεύγοντας η Μαρέβα τους λέει «δεν πιάνετε και το Σημίτη να μιλήσει στους Γερμανούς γιατί στη Ντόρα δεν έχω πολύ εμπιστοσύνη». Λένε λοιπόν και στο Σημίτη να μιλήσει στους Γερμανούς.

Πάει στο Γερμανό ο Σημίτης και λέει να στηρίξουν Μητσοτάκη. Λέει ο Γερμαναράς: «Δεν τέλειωσε Γερμανική και δεν σπούδασε Γερμανία. Αυτός δεν είναι δικός μας είναι των Αμερικάνων, γιατί να τον στηρίξουμε; Είναι καλός;»  «Ουυυυυυυυ πάρα πολύ καλός, εξαιρετικός» λέει ο Σημίτης. «Δεν τέλειωσε Γερμανική και δεν σπούδασε στη Γερμανία αλλά τέλειωσε Γερμανική και σπούδασε στη Γερμανία η αδελφή του η Θοδώρα. Εάν βγει ο Μητστοτάκης θα έχουν συναρχηγία. Το έχουν κανονίσει κρυφά αλλά αυτή έχει παζαρέψει και αντιπροεδρία με τον λαϊκάντζα  τον Μεϊμαράκη ώστε να είναι μέσα σε κάθε περίπτωση. Εξάλλου θα τον ελέγχω και εγώ αφού έχω παζαρέψει μαζί του καλή συμφωνία και μέσω του Βαγγέλη του Βενιζέλου που είναι κολλητός με τους Μητσοτάκηδες». «Καλά εντάξει» λέει ο Γερμαναράς «γιατί εμείς σκεφτόμαστε να στηρίξουμε τον πως τον είπες…τον λαϊκάντζα λόγω της Ντόρας και επειδή οι δικοί του ήταν μαζί μας στη Κατοχή όπως και ο πατέρας σου. Φύγε τώρα γιατί έχω δουλειά και κλείσε και τη πόρτα». Με το που κλείνει τη πόρτα λέει ο Γερμαναράς «Griechish swein» δηλαδή ελληνικό γουρούνι. Μετά αναλαμβάνουν Πρώτο θέμα, ΣΚΑΙ, Mega κλπ τα υπόλοιπα. Να παρουσιάσουν το Μητσοτάκη και τη Μητσοτάκαινα ως Θεούς.

Εντάξει η ιστορία είναι τελείως φανταστική και σατυρική, μη με ταράξουν στις μηνύσεις και τις αγωγές. Να γελάσουμε και λίγο γιατί πολύ κλάμα πέφτει με αυτά που μας έχουν κάνει οι Μητσοτάκηδες και οι φίλοι τους. Είναι σαν ένα μεγάλο ανέκδοτο, θα μπορούσε να είναι σκετς σε επιθεώρηση. Άρα μην τα πάρετε όλα στα σοβαρά, έχει υπερβολές ανακρίβειες και χοντράδες. Δεν έγινε έτσι στη πραγματικότητα όμως μοιάζει κάπως με τη πραγματικότητα. Κάπως έτσι είναι ίσως με άλλα πρόσωπα και άλλα λόγια αλλά η ουσία δεν είναι πολύ διαφορετική.

Τους Αμερικάνους, τους Γερμανούς, τους Εβραίους, τους Ρώσους, τους Άγγλους τους παρακαλάνε δεν παρακαλάνε αυτοί. Επαναλαμβάνω το μόνο που τους ενδιαφέρει να είναι κάποιος φιλικά προσκείμενος προς αυτούς. Ποιος θα είναι τους είναι αδιάφορο. Το Μητσοτάκη δεν τον θέλουν οι Αμερικάνοι, τον θέλουν ο Μάνος και ο Ανδριανόπουλος γιατί είναι όλοι νεοφιλελέδες. Δεν τον θέλουν οι Εβραίοι αλλά η Μαρέβα και Παπασταύρου που είναι συνεταίρος με τη Μαρέβα. Δεν τον θέλουν οι Γερμανοί αλλά ο Σημίτης. Απλά αυτοί έχουν καλύτερα κονέ από άλλους.

Ο Κολλεγιόπαιδας Νεοφιλελές Μητσοτακικός θα πάει στον εδώ Αμερικάνο και αυτός θα πάρει τηλέφωνο στην Αμερική. Ο Γερμανόφιλος θα πάει στον εδώ Γερμανό και αυτός θα πάρει τηλέφωνο στην Γερμανία. Εμείς στη Νέα Αρχή, το παρακάμπτουμε όλο αυτό και πάμε κατευθείαν στην Αμερική, στην Γερμανία η όπου αλλού μέσω της ομογένειας.

Τέρμα τα ανέκδοτα και να δούμε τη πραγματικότητα. Αυτά που λέω στη συνέχεια στηρίζονται σε φήμες και όχι αποδείξεις. Μου τα έχουν μεταφέρει κάποιοι πολύ σοβαροί άνθρωποι γιατί εγώ προσωπικά δεν ξέρω τίποτα και κανένα. Δεν είναι ράδιο αρβύλα άσχετων αλλά συζητιούνται σε σοβαρούς κύκλους «των παροικούντων στην Ιερουσαλήμ» δηλαδή ανθρώπων που έχουν πολύ καλή γνώση της πολιτικής πραγματικότητας. Πάραυτα, είναι φήμες και ενδέχεται σε κάποια σημεία να μην είναι σωστά. Σε γενικές γραμμές όμως έτσι είναι. Αντί για φιλοαμερικάνος, φιλογερμανός, φιλογάλλος κλπ θα χρησιμοποιώ για χάρι συντομίας σκέτο Αμερικάνος, Γερμανός, Γάλλος. Το φιλο υπονοείται γιατί αλλιώς θα πρέπει να το χρησιμοποιήσω 100 φορές.

Το στρατόπεδο της Δύσης είναι χωρισμένο στο Γαλλογερμανικό και Αγγλοσαξωνικό, ΗΠΑ και Αγγλία κυρίως. Ο Μητσοτάκης είναι μπασταρδεμένος, ΓερμανοΑμερικανοΕβραίος. Έχει κάνει ένα περίεργο τρίγωνο, του Διαβόλου τον ονομάζουν μερικοί, Αγγλοσάξωνες, Γερμανογαλλικός άξονας και παγκόσμιος Εβραϊσμός μέσω Μαρέβας. Μαρέβα, Παπασταύρου, Σάμπυ Μιωνής είναι Παγκόσμιος Εβραϊσμός. Ο Παγκόσμιος Εβραϊσμός βρίσκεται παντού αλλά είναι πιο ισχυρός στις ΗΠΑ και στην Αγγλία.

Θοδώρα Μητσοτάκη και Σημίτης είναι Γερμανοί. Ο Σημίτης είναι και λίγο Εβραίος. Ο Μητσοτάκης έκανε συμμαχία με το Σημίτη που είναι Γερμανός και το Βενιζέλο που είναι Γάλλος και πήρε τη βοήθεια των Εβραίων μέσω Μαρέβας. Αυτή η συμμαχία τον έφερε από την τέταρτη θέση, στη πρώτη θέση. Εξασφάλισε τη στήριξη της Γερμανίας και του ισχυρού εκσυγχρονιστικού σημιτικού συστήματος. Λέγεται ότι περίπου οι μισοί ψήφοι που πήρε στις εσωκομματικές ήταν από Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ.

Ο Τζιτζικώστας είναι Αμερικάνος και λίγο με Ρώσος. Αμερικάνοι επίσης είναι ο Σαμαράς, ο Μάνος, ο Ανδριανόπουλος αλλά και ο Πολύδωρας. Ο πολιτικός πατέρας του Σαμαρά Αβέρωφ, ήταν Άγγλος και ο Σαμαράς κληρονόμησε ότι είχε απομείνει από την Αβερωφική φράξια. Ο Σαμαράς είχε μικρή δύναμη μέσα στη ΝΔ, έπεσε αλεξιπτωτιστής μετά από πολλά χρόνια απουσίας. Στηριζόταν κυρίως στο καραμανλικό στρατόπεδο που του είπε να «κάτσει στα τέσσερα» γιατί είναι με το γαλλογερμανικό άξονα. Η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν φουλ γαλλογερμανικός άξονας. Στο δεύτερο γύρο, οι Αμερικάνοι Σαμαράς, Τζιτζικώστας και ο Άγγλος Γεωργιάδης πήγαν με τον μπασταρδεμένο Αμερικάνο Μητσοτάκη γιατί αποτελούν την αγγλοσαξωνική φράξια της ΝΔ.

Στο ΛΑΟΣ ήταν Άγγλοι λόγω διασυνδέσεων με τη βασιλική οικογένεια και λίγο Ρώσοι λόγω Ορθοδοξίας. Κάποια στιγμή αυτοί που έμειναν το γύρισαν σε Ρώσοι και όσοι έφυγαν δηλαδή Γεωργιάδης, Βορίδης κλπ παραμένουν Άγγλοι. Για αυτό ο Σαμαράς που είναι Αμερικάνος και Άγγλος λόγω του Αβέρωφ τους έφερε στη Νέα Δημοκρατία. Ο Βορίδης είναι ένα ερωτηματικό, πως δηλαδή ένας Άγγλος βρέθηκε με το Γερμανογαλλικό άξονα. Οι καραμανλικοί δεν τους γουστάρουν τους λαοσογενείς λόγω ιδεολογίας αλλά και γιατί αυτοί είναι Γάλλοι ενώ οι Λαοσογενείς είναι Άγγλοι. Οι καραμανλικοί δεν πολυγουστάρουν Άγγλους και Αμερικάνους γιατί έχουν μεγάλο έρωτα με τους Γάλλους.  Επίσης το ΛΑΟΣ τους είχε πολύ στη κόντρα επι Καραμανλή, και τους έκοβε μεγάλο ποσοστό.

Οι καραμανλικοί είναι Γάλλοι, κολλημένοι στο «Ελλάς Γαλλία συμμαχία» από το 1974. Η Ελλάδα καταστράφηκε και αυτοί ακόμα λένε «Ελλάς – Γαλλία Συμμαχία». Ακόμη και εάν η Γαλλία κάνει απόβαση στην Ελλάδα, οι καραμανλικοί θα παραμείνουν στο «Ελλάς – Γαλλία  Συμμαχία». Κυττάζουν και λίγο προς Ρωσία μεριά. Ο Μεϊμαράκης ήταν με το Γαλλογερμανικό Άξονα. Για αυτό η Θοδώρα που είναι Γερμανίδα είχε πάει με το Μεϊμαράκη αλλά παράλληλα υπόγεια υποστήριζε και το Κυριάκο ώστε να είναι «μέσα» σε κάθε περίπτωση.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι περισσότερο με τους Αγγλοσάξωνες. Οι Πασόκοι που πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ είναι Παπανδρεϊκοί που είναι Αμερικάνοι. Αυτοί που έφυγαν από το ΣΥΡΙΖΑ Λαφαζάνης κλπ είναι Ρώσοι όπως Ρώσοι είναι στη ΧΑ οι περισσότεροι αλλά έχει και μερικούς Γερμανούς. Στη κυβέρνηση Καραμανλή ήταν και Αμερικάνοι όπως ο Βουλγαράκης. Άλλο κυβέρνηση Καραμανλή και άλλο καραμανλικοί. Για αυτό ο Βουλγαράκης βοηθάει τους ΑΝΕΛ, εάν ισχύουν όσα ισχυρίζεται ο Κουράκος.

Οι πρόσφατες εκλογές έχουν φέρει τα πάνω κάτω στην Αμερική, παγκόσμια και στην Ελλάδα. Παραδοσιακά οι blue collar είναι με τους Δημοκρατικούς όπως το μεγαλύτερο μέρος των ΕλληνοΑμερικανών και των ΑμερικανοΕβραίων. Οι blue collar δηλαδή μπλε κολλάρο είναι εργάτες και τεχνίτες ενώ οι white collar (λευκό κολλάρο) είναι επιστήμονες, στελέχη επιχειρήσεων κλπ. Οι ηγεσίες των εργατικών σωματείων στήριξαν Κλίντον αλλά οι blue collar ψήφισαν Τραμπ. Το ίδιο έγινε και με τους Ελληνοαμερικάνους. Οι ηγεσίες των οργανώσεων στήριξαν Κλίντον αλλά οι ΕλληνοΑμερικάνοι ψήφισαν Τραμπ.

Εδώ στην Ελλάδα, όλοι έπαιξαν το χαρτί Κλίντον και τους βγήκε Τραμπ. Δεν το έκαναν μόνο οι της κεντροαριστεράς που είναι πιο κοντά ιδεολογικά στη Κλίντον. Το έκανε και η ΝΔ. Ο Κουμουτσάκος είχε γράψει στο twitter για το «τέλος του κόσμου όπως το ξέρουμε». Ως εκπρόσωπος τύπου το σχόλιο του είχε ιδιαίτερη βαρύτητα. Κουμουτσάκος και Χατζηδάκης ίσον Βρυξέλες δηλαδή είναι Brussels boys. Ο Κουμουτσάκος αντιπαθεί τον Τραμπ γιατί έχει αδιάφορη η ακόμη και εχθρική στάση προς την ενότητα της ΕΕ. Βγήκε ο Κικίλιας και πήγε να τα μπαλώσει. Ο Κικίλιας είναι Αμερικάνος αλλά με τον Ομπάμα και όχι το Τραμπ. Ο συμπαίκτης του Άλεξ Γιανούλιας είναι φίλος και συνεργάτης του Ομπάμα.

Σε προηγούμενα βίντεο, είχαμε πει ότι η Αμερική έχει πολλά κέντρα εξουσίας, μερικά είναι πολύ ισχυρότερα από αυτά που στηρίζουν το Μητσοτάκη. Επίσης ότι ακόμη και μέσα στο παγκόσμιο Εβραϊσμό μπορούμε να το εξισσοροπίσουμε εάν χρειαστεί. Δεν λέμε λόγια του αέρα.

Οι ΑμερικανοΕβραίοι μάλλον στήριξαν περισσότερο Κλίντον. Βέβαια ο Μπέρνυ Σάντερς, ο εσωκομματικός αντίπαλος της Κλίντον είναι Εβραίος. Είχαν άσχημη και βρώμικη αντιπαράθεση στις εσωκομματικές εκλογές των Δημοκρατικών. Στην συνέχεια όμως οι Εβραίοι στήριξαν περισσότερο Κλίντον παρά Τραμπ.

Όμως και ο Τραμπ έχει γερές διασυνδέσεις με τους Εβραίους. Η οικογένεια του συζύγου της κόρης του Τραμπ Ιβάνκας, είναι πολύ φίλοι με το Νετανιάχου ενώ με τον Ομπάμα είχε μάλλον κακές σχέσεις ο Νετανιάχου. Οι περισσότεροι ΑμερικανοΕβραίοι είναι με τους Δημοκρατικούς. Ενώ διαφωνούν ιδεολογικά με τον Τραμπ, αρχίζουν να πιστεύουν ότι μπορεί να επηρεάσει θετικά το Παλαιστινιακό που είναι τεράστιο παγκόσμιο πρόβλημα. Θέλουν να του δώσουν μια ευκαιρία για να δουν τι θα κάνει. Τους ΑμερικανοΕβραίους τους απασχολούν πολύ τα θέματα του Ισραήλ, ακόμη περισσότερο απ’ ότι απασχολούν τους ΕλληνοΑμερικάνους τα θέματα της Ελλάδας.

Όσο στη Αμερική επικρατούσε η γραμμή Ομπάμα, ερχόταν και «έδενε» καλά η τριγωνική συμμαχία Μητσοτάκη. Περισσότερο «γραμμή Κλίντνον» ήταν παρά Ομπάμα γιατί η Κλίντον ήταν υπουργός Εξωτερικών. Εάν έβγαινε η Κλίντον, θα «κρατούσε καλά» η τριγωνική συμμαχία Μητοτάκη. 

Η γραμμή Κλίντον ήταν ενωμένη Ευρώπη με Γερμανική κυριαρχία. Η γραμμή Τραμπ είναι ακόμη απροσδιόριστη. Μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι αδιάφορη έως αρνητική ως προς το εάν θα μείνει ενωμένη η Ευρώπη. Επίσης φαίνεται να είναι πιο φιλική προς τη Ρωσία παρά τη Γερμανία.

Ο Μητσοτάκης είναι μπασταρδεμένος Αμερικάνος που εξελέγη αρχηγός σε ένα γαλλικό κόμμα, η ΝΔ είναι καραμανλικο κόμμα, με τη βοήθεια του Γερμανού Σημίτη, του Γάλλου Βενιζέλου και της Εβραίας Μαρέβας. Έχει υποστηρίξει σθεναρά το ευρώ, την ΕΕ, τα Μνημόνια. Παρόλο που δεν το λέει ανοιχτά, ως φιλελεύθερος είναι υπερ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Το πραγματικό κόμμα του το ALDE είναι ξεκάθαρα Φεντεραλιστές.   

Οι σχέσεις της ΝΔ με την κυβέρνηση Τραμπ δεν πρέπει να είναι καλές. Στη ΝΔ στήριξαν Κλίντον και είναι πιο φιλικοί απένταντι στη Γερμανία ενώ η κυβέρνηση Τραμπ δείχνε να διάκειται φιλικά προς τη Ρωσία. Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ τουίταρε ότι η εκλογή Τραμπ είναι «το τέλος του κόσμου» και συμπλήρωσε «όπως τον ξέρουμε» για ξεκάρφωμα.

Η θέση του Γεωργιάδη είναι επίσης δύσκολη. Μπορεί να είναι Άγγλος αλλά ήταν με τους Άγγλους της Ενωμένης Ευρώπης και ένθερμος υποστηρικτής των Μνημονίων. Η Αγγλία οδεύει όπως φαίνεται προς την έξοδο.

Με πολιτική Τραμπ, είτε την εφαρμόσει ο ίδιος ο Τραμπ είτε ο Μάικ Πενς, και την Αγγλία εκτός ΕΕ, η αγγλοσαξωνική φράξια της ΝΔ αποκτάει πολύ σαθρά θεμέλια, ειδικά Μητσοτάκης και Γεωγιάδης που είναι υπερμνημονιακοί και υπερ της Γερμανικής κυριαρχίας στην Ευρώπη.  Οι ομοϊδεάτες τους σε ΗΠΑ και Αγγλία είναι εκτός εξουσίας. Περιμένουν να δούν που θα κάτσει η μπίλια με το Τραμπ αλλά έχουν αρχίσει να βλέπουν το αδιέξοδο. Οι επιλογές τους είνα δύο.

Εάν κάνουν στροφή 180 μοιρών και  αλλάξουν το παραμύθι προς περισσότερο ευρωσκεπτικιστικό, θα τους δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα αναξιοπιστίας στην Ελλάδα. Επίσης το κόμμα παραμένει καραμανλικό και γαλλικό και είναι ένα ερωτηματικό πως θα αντιδράσει. Εάν μείνουν στο ίδιο παραμύθι που έλεγαν τόσα χρόνια, θα συγκρουστούν με τον αγγλοσαξωνικό άξονα, θα μείνουν χωρίς καμμία στήριξη και θα αποδυναμωθούν σοβαρά. Θα αρκεί έαν φύσημα για να τους ρίξει κανείς.

Το ίδιο πρόβλημα έχουν και διάφορα ΜΜΕ που βρίσκονται προς την αγγλοσαξωνική η μάλλον αμερικανική πλευρά. Ήδη έχουν αρχίσει σιγά – σιγά να γυρίζουν το παραμύθι προς το πιο ευρωσκεπτικιστικό η τουλάχιστον λιγότερο φιλοευρωπαϊκό. Στα ΜΜΕ βέβαια είναι πιο εύκολο να κάνουν στροφή και να αλλάξουν γραμμή παρά σε ένα κόμμα.

Τώρα εμείς στη Νέα Αρχή κρατάμε σταθερή τη γραμμή μας και δεν επηρεζόμαστε από τις αλλαγές στην Αμερική. Δηλώνουμε ανοιχτά ότι θέλουμε να αναπτύξουμε σχέσεις με την ομογένεια και ιδιαίτερα αυτή της Αμερικής και το έχουμε καταφέρει σε ένα βαθμό. Ότι λέγαμε επί Ομπάμα, λέμε και επι Τραμπ. Είμαστε υπερ της Ευρωπαϊκής Ιδέας αλλά ενάντια σε αυτή την Ευρώπη και πάνω από όλα βάζουμε τα συμφέροντα της Ελλάδας.  

Scroll to Top