Τι έχει γίνει πραγματικά

Τι έχει γίνει πραγματικά 

video

Διάφοροι εκσυγχρονιστές προσπαθούν να παρουσιάσουν ότι το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι το ασφαλιστικό και φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτούς που το ασφαλιστικό δεν λύθηκε. Μάλιστα παρουσιάζουν και διάφορα νούμερα που δείχνουν ότι το ασφαλιστικό είναι η αιτία της δημιουργίας του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Το πρώτο που έχω να πω είναι ότι αυτοί είναι υπεύθυνοι που δεν εφάρμοσαν την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Όλες οι κυβερνήσεις έχουν σχεδόν πάντα αντίδραση σε μέτρα που προσπαθούν να περάσουν, ειδικά όταν είναι αντιδημοφιλή. Ας δοκίμαζαν και ας έπεφταν. Τότε μόνο θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτούς που δεν έγινε η ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Τώρα το μόνο που μπορούν να ισχυριστούν είναι ότι δεν φταίνε μόνο αυτοί και είναι σωστό. Φταίνε όμως κυρίως αυτοί καθώς αυτοί είχαν την εξουσία και από αυτούς κυρίως εξαρτιόταν η εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Το ασφαλιστικό είναι ένα πρόβλημα αλλά δεν είναι ο βασικός λόγος που φθάσαμε ως εδώ. Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί. Έχει κανείς ποτέ κοστολογήσει τι στοίχισαν οι χιλιάδες γαλαζοπράσινοι τεμπέληδες που πληρωνόντουσαν χωρίς να προσφέρουν τη ανάλογη εργασία; Εχει κανείς κοστολογήσει πόσα είναι τα κλεμμένα; Δεν έκλεβαν μόνο οι μεγαλουπουργοί αλλά ολόκληρος ο κομματικός μηχανισμός σε υπηρεσίες του Δημοσίου. Το σκάνδαλο του Xρηματιστήριου τι έχει στοιχίσει στην ελληνική οικονομία. Εκτός από αυτά που έκλεψαν από Έλληνες και ξένους επενδυτές, κατέστρεψαν και το Χρηματιστήριο. Το Χρηματιστήριο είναι ένας πολύ χρήσιμος μοχλός ανάπτυξης γιατί οι επιχειρήσεις εκεί αντλούν χρηματοδότητηση.

Το ενιαίο νόμισμα ήταν ένα πολύ γερό πλήγμα για την ελληνική οικονομία. Τα εγχώρια προϊόντα έγιναν λιγότερο ανταγωνιστικά και τα εισαγόμενα πιο φθηνά και αυτό διάβρωνε σιγά σιγά την ελληνική παραγωγική βάση. Το ίδιο γινόταν και με διάφορες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η γραφειοκρατία και το φορολογικό σύστημα ήταν επίσης παράγοντες που δυσχέραιναν την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Στα δύο καθεστωτικά κόμματα, ο μόνος παράγοντας που δεν παίζει κανένα ρόλο στην εξέλιξη και την ανάδειξη είναι η αξία και οι ικανότητες. Τις διάφορες θέσεις τις καταλάμβαναν άνθρωποι που μπορεί να μην ήταν τελείως άχρηστοι αλλά ήταν τελείως ακατάλληλοι για τις συγκεκριμένες θέσεις. Κάθε θέση χρειάζεται διαφορετικές ικανότητες. Μπορεί να είχανν κάποιες ικανότητες αλλα όχι αυτές που χρειάζοταν η συγκεκριμένη θέση. Για όλους αυτούς τους λόγους και άλλους πολλούς, τα λαμόγια, οι άχρηστοι η οι ακατάλληλοι μας έφθασαν στη χρεοκοπία.

Το γαλαζοπράσινο καθεστώς γέμισε όχι μόνο το Δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα με χιλιάδες άχρηστους. Μεγάλο μέρος στον ιδιωτικό τομέα είναι γαλαζοπράσινοι καθεστωτικοί, κυρίως σε τράπεζες, τηλεπικονωνίες, κατασκευαστικές και γενικότερα κλάδους που σχετίζονται με το Δημόσιο. Οι άχρηστοι γαλαζοπράσινοι που πλημμύρισαν τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα μείωσαν σημαντικά την παραγωγικότητα και των δύο τομέων και της ελληνικής οικονομίας συνολικά.

Δεν το έκαναν από καλωσύνη να γεμίσουν Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με άχρηστους. Με αυτό το τρόπο δηλαδή με το ρουσφέτι έπαιρναν και διατηρούσαν τις καρέκλες τους. Με αυτό το τρόπο αντάμειβαν τους κομματικούς στρατούς που τους βοηθούσαν να πάρουν τις καρέκλες.

Οι επενδύσεις μπορεί να είναι δημόσιες οι ιδιωτικές, εγχώριες η ξένες. Οι σοβαροί ξένοι επενδυτές ερευνούν καλά πριν κάνουν μια σοβαρή επένδυση. Όταν σε μια χώρα κυβερνούν λαμόγια που έχουν στήσει κάθε δυνατή κομπίνα και απάτη που είναι δυνατό δεν έρχονται να επενδύσουν. Ξέρουν ότι θα μπλέξουν με Πολεδομία, Δασαρχεία, Αρχαιολογική Υπηρεσία και δεκάδες άλλες υπηρεσίες. Ξέρουν ότι  το φορολογικό και το νομικό σύστημα είναι δαιδαλώδες και το φορολογικό αλλάζει συνεχώς. Ανά πάσα στιγμή μπορούν να περάσουν τα λαμόγια ένα νόμο που να τους αλλάξει τελείως τα δεδομένα. Έτσι δεν έχουμε ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Οι Ευρωπαίοι μας έδιναν επιδοτήσεις που ένα χρησιμοποιούνταν σωστά ενδεχομένως να βοηθούσαν την ελληνική οικονομία. Αμφιβάλλω εάν θα επαρκούσαν για να ισοσταθμίσουν τη ζημιά που έγινε από ενιαίο νόμισμα και τις πολιτικές της ΕΕ. Πάντως κάποια βοήθεια θα ήταν εάν τις αξιοποιούσαν αντί να τις κλέβουν. Αυτοί είναι μόνο λίγοι από τους λόγους που φθάσαμε στη καταστροφή.

Όταν μας έφθασαν στη καταστροφή, μαζεύτηκαν οι γαλαζοπράσινοι σε κάποιο σπίτι στο Κολωνάκι, στην Εκάλη η στη Κηφισιά για να δουν τι θα κάνουν. Πετάγεται ένας και λέει: « Να δώσουμε πίσω τα κλεμένα, είναι υπεραρκετά για να καλύψουμε το χρέος». Τον αρχίζουν όλοι στις βρισιές, τις καρπαζιές, τις κλωτσιές, τις ροχάλες, τα γιουχαίσματα, τα κτυπήματα καράτε και τις λαβές τζούντο. Πετάγεται ένας άλλος και λέει. «Να απολύσουμε τους δικούς μας από το Δημόσιο». Τον αρχίζουν και αυτόν πάλι στα ίδια:  βρισιές,  καρπαζιές, κλωτσιές και τις ροχάλες, γιουχαίσματα, κτυπήματα καράτε, λαβές τζούντο. Πετάγεται ένας άλλος και λέει: «Να σταματήσουμε να κλέβουμε και να κάνουμε πάρτυ με τα λεφτά των φορολογούμενων. Πάλι τα ίδια έγιναν, μπινελίκια, σφαλιάρες, σουτ, φτυσιές, εξάσκηση πολεμικών τεχνών.

Μετά πετάγεται ένας και λέει : « Να τα φορτώσουμε όλα στους μαλάκες τους πολίτες». Έγινε χαμός, χειροκροτήματα, ζήτω, μπράβο, σφυρίγματα και φωνές επευφημίας. Συμπληρώνει ένας άλλος « να τους μπερδέψουμε, να τους χειραγωγήσουμε και να προπαγανδίσουμε μέσω των ΜΜΕ που έχουν οι κολλητοί μας ώστε να μη καταλάβουν τι έγινε». «Να τους πείσουμε ότι αυτοί φταίνε και ότι μαζί τα φάγαμε» συνεχίζει ένας τρίτος. Η συνέχεια ήταν πραγματικός σεισμός, παραλίγο να γκρεμιστεί το σπίτι. Χτυπιόντουσαν όλοι από τη χαρά τους και τον ενθουσιασμό τους.  Όταν καταλάγιασε ο πολύς χαμός λέει ένας « Ναι όμως πρέπει να μειώσουμε και λίγο του μισθούς στους δικούς μας στο Δημόσιο». Είναι όλοι έτοιμοι να τον αρχίσουν στις βρισιές, τις ροχάλες, τις σφαλιάρες και τις κλωτσιές αλλά προλαβαίνει ένας που τον σέβονται και λέει « πρέπει αναγκαστικά να το κάνουμε δεν γίνεται αλλιώς. Κάπως έτσι στήθηκε η συνωμοσία του γαλαζοπράσινου καθεστώτος απέναντι στους πολίτες. Μπορεί να μην είναι έτσι τα γεγονότα που παρουσιάζονται με σατυρικό τρόπο αλλά η ουσία έτσι είναι.

Μετά έγιναν όσα έγιναν. Το χρέος ήταν κυρίως σε γαλλικές, γερμανικές και ελληνικές τράπεζες. Οι Γερμανοί και οι Γάλλοι για να μη θίξουν το τραπεζικό τους σύστημα και οι Έλληνες να μη θίξουν τα φιλαράκια τους τους τραπεζίτες, φόρτωσαν το χρέος στους Ευρωπαίους πολίτες. Έτσι ενώ στις τράπεζες μπορούσαμε να το διαχειριστούμε καλύτερα, όταν έγινε χρέος χωρών τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα.

Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται οι δανειστές είναι πως θα πάρουν τα χρήματα τους πίσω. Τι θα γίνει με την Ελλάδα και τους Έλληνες τους είναι παντελώς αδιάφορο. Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονταν οι γαλαζοπράσινοι καθεστωτικοί είναι πως θα κρατήσουν τις καρέκλες τους με εξαπάτηση και προπαγάνδα ώστε να συνεχίσουν την εκμετάλλευση και τη καταπίεση του ελληνικού λαού. Το μόνο που θα πρέπει να ενδιαφέρει τους πολίτες είναι πως θα απαλλαγούν από την τυραννία, το σάπιο γαλαζοπράσινο καθεστώς που τόσο δεινά έφερε στο τόπο.

Μετά ήρθε το δημοψήφισμα. Το γαλαζοπράσινο καθεστώς έστησε τη προπαγάνδα υπερ του ΝΑΙ. Στη συνέχεια συνωμότησαν πάλι ώστε να γίνει κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και η απόφαση του ελληνικού λαού για κατάργηση των Μνημονίων να ακυρωθεί. Οι νεομνημονιακοί και νεοκαθεστωτικοί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βαδίζουν στα βήματα του γαλαζοπράσινου καθεστώτος και προσπαθούν να κρατήσουν τις καρέκλες τους. Αυτό είναι σε γενικές γραμμές τι έχει γίνει και δεν είναι η αποτυχία εφαρμογής της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης μόνο όπως θέλουν να το παρουσιάσουν οι εκσυγχρονιστές.

error: Content is protected !!
Scroll to Top