Χαζοκούτι vs web

Χαζοκούτι vs Web

old man watching tvΗ μέρα που θα αποφασίσετε να καταργήσετε ή να ελαττώστε σημαντικά την τηλεόραση, είναι η πρώτη μέρα της νέας σας ζωής. Από εκεί και πέρα η ζωή σας θα γίνει πολύ πιο ωραία γιατί θα απελευθερώστε πολύ χρόνο που θα τον αξιοποιήστε πολύ καλύτερα, πιο χρήσιμα ή πιο απολαυστικά.

Τι ακριβώς θα κάνει καθένας είναι δικό του θέμα. Υπάρχουν τόσο πράγματα που μπορείτε να κάνετε και τα έχετε παραμελήσει γιατί κάθεστε και τρώτε την ζωή σας μπροστά στο χαζοκούτι. Υπάρχει περίπτωση να έχετε μόνο μια ζωή. Μην την σπαταλάτε βλακωδώς.

Ειδικά τώρα με το Ίντερνετ, είναι τελείως ανεπίτρεπτο σε ανθρώπους κάτω των εξήντα πέντε χρονών να βλέπουν τηλεόραση. Είναι κάπως κατανοητό για τους πιο μεγάλους που δεν κατάφεραν να εξοικειωθούν με τα κομπιούτερ και το Ίντερνετ.

Η σύγκριση του Ίντερνετ με την τηλεόραση είναι η μέρα με την νύχτα. Στο Ίντερνετ μπορείτε να μπείτε όποτε σας γουστάρει. Κάνετε το πρόγραμμα σας με αυτά που σας αρέσουν, διαφορετικά για τον καθένα. Όταν δεν έχετε τίποτε άλλο να κάνετε μπορείτε να μπείτε στο Ίντερνετ.

Επίσης όσοι χρησιμοποιείτε κινητά, tablet και laptop μπορείτε να μπείτε από οπουδήποτε. Μπορείτε να μπείτε από την στάση, το λεωφορείο ή τραίνο, το πάρκο, την παραλία, την πλατεία, την καφετέρια. Έτσι αξιοποιείτε πολύ καλύτερα τον χρόνο σας. Στο Ίντερνετ υπάρχουν κείμενα, φωτογραφίες, audio και video. Η τηλεόραση έχει μόνο video.

Στο Ίντερνετ βρίσκετε όλες τις απόψεις ενώ στην τηλεόραση μόνο μία άποψη σε παραλλαγές. Δεν είναι μόνο αυτό. Οι ίδιοι και οι ίδιοι, λένε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια. Λες και έχουν βάλει ένα κασετοφωνάκι και πατάνε το play κάθε φορά για να επαναλάβουν την ίδια κασέτα. Αν το καλοσκεφτείτε, είναι σκέτη τρέλα αυτό που κάνετε. Τρώτε την ζωή σας, βλέποντας τους ίδιους και τους ίδιους, να λένε τα ίδια και τα ίδια.

Στο Ίντερνετ είναι άπειρα αυτά που υπάρχουν. Δεν έχουν τέλος. Και όλη σας την ζωή να περάσετε από εδώ και πέρα μέσα στο Ίντερνετ δεν θα προλάβετε να τα ακούσετε ή να τα διαβάσετε όλα. Παράλληλα με το να διαβάζετε, να βλέπετε ή να ακούτε νέα πράγματα, μπορείτε να έχετε ανοιχτό το Facebook ή κάποιο άλλο social media και να επικοινωνείτε με τους φίλους σας.

Υπάρχουν εκπομπές στην τηλεόραση που κάτι αξίζουν, ανάλογα με τα γούστα του καθενός. Για μένα είναι ταξιδιωτικές, μαγειρικής και μουσικές. Για αυτές, τα προηγούμενα επεισόδια είναι ανεβασμένα στο Ίντερνετ. Είναι διαχρονικές δηλαδή δεν έχει διαφορά αν θα τις δείτε στην πρώτη προβολή ή πολλούς μήνες αργότερα. Ένα ταξίδι στη Μαλαισία, μια συνταγή για κοτόπουλο, μια λαϊκή τραγουδίστρια παραμένουν το ίδιο καλά όσο περνάει ο καιρός.

Επιπλέον στο Ίντερνετ είναι πάρα πολλές εφημερίδες και περιοδικά. Συνήθως ανεβαίνουν την ίδια μέρα που εκδίδεται το έντυπο. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όμως. Μην αρκεστείτε στην άποψη των συστημικών εφημερίδων γιατί λένε τα ίδια πράγματα με τα κανάλια, η ίδια άποψη σε παραλλαγές.   

Στο Ίντερνετ δεν περιορίζεστε σε υλικό που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα. Για αυτούς που γνωρίζουν λίγα Αγγλικά, υπάρχει πολύ πιο σημαντικό και ενδιαφέρον υλικό σε αυτή την γλώσσα παρά στα Ελληνικά, σε κείμενα video ή audio. Το ίδιο συμβαίνει σε πολύ μικρότερο βαθμό όμως με άλλες γλώσσες όπως Ισπανικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά.

Ακόμα και αν δείτε λίγο τηλεόραση, κάντε το με πρόγραμμα. Μπείτε στο Ίντερνετ, βρείτε μια ιστοσελίδα από τις πολλές με το πρόγραμμα της τηλεόρασης και όταν έχει κάτι που πράγματι σας ενδιαφέρει, καθήστε μπροστά στο χαζοκούτι. Μην κάθεστε με τις ώρες κάνοντας ζάπινγκ και περιμένοντας να βάλει κάτι ενδιαφέρον. Κάποτε, όταν δεν υπήρχε Ίντερνετ, το κάναμε όλοι. Μόνο οι πολύ χαζοί το κάνουν αυτό πια και άνθρωποι ηλικιωμένοι που δεν έμαθαν το Ίντερνετ.

 Η τηλεόραση δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη προσπάθεια. Πατάτε το ON και μετά είναι δέκα - δεκαπέντε κανάλια. Και ο πιο χαζός μπορεί να το κάνει. Το Ίντερνετ θέλει λίγο ψάξιμο. Είναι χιλιάδες οι ιστότοποι. Δεν είναι για τους πολύ χαζούς και τους πολύ τεμπέληδες. Λίγο εξοικείωση χρειάζεται.

Νίκος

error: Content is protected !!
Scroll to Top