ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

Ψευτοπατριώτες

AUDIO

Είναι αρκετοί που παριστάνουν τους πατριώτες στο θέμα της Μακεδονίας. Οι περισσότεροι έχουν απωλέσει δια βίου το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται πατριώτες. Το έχασαν από δική τους υπαιτιότητα λόγω της στάσης τους στην περίοδο των Μνημονίων. Όταν σε ένα μείζον θέμα όπως είναι τα Μνημόνια της υποδούλωσης έχουν κρατήσει μη πατριωτική στάση, δεν μπορούν να παριστάνουν τους πατριώτες σε ένα δευτερεύον ζήτημα που δεν είναι ουσιαστικό αλλά έχει μεγάλη συμβολική αξία. Το θέμα της ονομασίας της ΔΑΟΜ (Δεν Αναφέρουμε την ονομασία Μακεδονία) δεν έχει να κάνει με πατριωτική ή μη πατριωτική στάση αλλά με στενή ή πλατιά αντίληψη των πραγμάτων. Τα έχουμε εξηγήσει αυτά σε άλλα άρθρα/audio.

Μη σας πιάνουν κορόιδα οι διάφοροι επιτήδειοι. Δεν πέρασαν τόσα χρόνια από τα Μνημόνια και είναι γνωστή η στάση όλων. Σας περνάνε για χαζούς και σας παριστάνουν τώρα τους πατριώτες. Μη μασάτε και μην τους αφήνετε να σας κοροϊδεύουν. Η δουλειά τους είναι να κοροϊδεύουν τους χαζούς. Εάν είσαστε χαζοί, τότε θα σας δουλεύουν.

Στη κεντροδεξιά είναι δύο κατηγορίες. Στη μια κατηγορία ανήκουμε μόνο εμείς, η ΝΑ και η Χρυσή Αυγή. Μόνο εμείς και η ΧΑ κρατήσαμε πατριωτική στάση στην εποχή των Μνημονίων. Η στάση μας στη περίοδο των Μνημονίων είναι καταγεγραμμένη στο Διαδίκτυο. Δεν είμαστε συστημικοί για να μας βγάζουν τα συστημικά κανάλια και οι απόψεις μας βρίσκονται μόνο στο Διαδίκτυο. Με τη Χρυσή Αυγή έχουμε αρκετές διαφορές. Εμείς είμαστε πιο μετριοπαθείς σε όλα σχεδόν τα ζητήματα. Ένας κέντρο + δεξιός ψηφοφόρος που αυτοπροσδιορίζεται πατριώτης έχει μόνο δύο επιλογές, εμάς ή τη ΧΑ. Ας διαλέξει ότι του πηγαίνει καλύτερα.

Στην άλλη κατηγορία είναι όλοι οι άλλοι, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΑΝΕΛ, Δημιουργία Ξανά, Δράση, Γεωργιάδης, Βελόπουλος, Μπαλτάκος, Κρανιδιώτης κλπ. Δεν τους χαρακτηρίζουμε προδότες. Τα πράγματα δεν είναι άσπρο η μαύρο. Ανάμεσα στους υπερπατριώτες και τους προδότες υπάρχουν πολλές διαβαθμίσεις. Απλά δεν μπορούν να λέγονται πατριώτες. Είναι για πολλά γέλια να παριστάνουν τώρα τους πατριώτες στη ΝΔ, όταν τόσα χρόνια είχαν μη πατριωτική στάση σε ένα πολύ σημαντικό θέμα. Αυτοί οι άνθρωποι στη κυριολεξία κοροϊδεύουν τους χαζούς. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τι έκαναν. Είναι γνωστά σε όλους.

Να πάμε στους πολιτικούς του ΛΑΟΣ που κάποιοι ήδη βρίσκονται μέσα στη ΝΔ. Ο Γεωργιάδης μάλιστα είναι αντιπρόεδρος. Δεν έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια από τότε που έτρεξαν να ψηφίσουν αμέσως το πρώτο Μνημόνιο. Τι λόγο είχαν να κάνουν κάτι τέτοιο; Tότε η ΝΔ ήταν αντίθετη. Στη κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ. Δικό τους ήταν το πρόβλημα και όχι του ΛΑΟΣ. Τη χώρα την έφτασαν στη χρεοκοπία, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ας έβγαζαν αυτοί τα κάστανα από τη φωτιά. Τι δουλειά είχαν να εμπλακούν οι του ΛΑΟΣ στην υποδούλωση της χώρας. Δεν μπορούν πλέον να λέγονται πατριώτες. Βέβαια υπάρχουν χαζοί που τους πιστεύουν. Ειδικά ο Γεωργιάδης πήγε ενάντια στη γραμμή του κόμματος για να ψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο. Τόσο μεγάλος πατριώτης είναι.

Ο Βελόπουλος και ο Γεωργιάδης που παριστάνουν τους πατριώτες είναι ακριβώς το ίδιο με τον Τζήμερο. Με τον Τζήμερο έχουμε συζητήσει αρκετές ώρες στα πλαίσια συνεργασίας μικρών κομμάτων και οργανώσεων. Ο άνθρωπος είναι ευγενέστατος και ήπιος στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις. Σε κάποια συμφωνούμε και σε άλλα διαφωνούμε. Μάλιστα οφείλω να αναφέρω ότι σε αντίθεση με άλλους και προς τιμήν του, δεν απαιτούσε την αρχηγική καρέκλα εκ των προτέρων στο ενδεχόμενο ενιαίου σχήματος. Από μια μεριά εκτιμούμε τον Τζήμερο και τον Μάνο διότι είναι ξεκάθαροι. Ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε. Δεν παριστάνουν κάτι άλλο από αυτό που είναι όπως οι υπόλοιποι που παριστάνουν τους πατριώτες.

Μετά έχουμε τον Μπαλτάκο και τον Κρανιδιώτη. Όταν υπηρέτησαν τα Μνημόνια της εθνικής υποδούλωσης δίπλα στον κωλοτούμπα Σαμαρά, είναι γελοίο να κάνουν τους πατριώτες. Είναι γελοίο ο κωλοτούμπας, αποστάτης Σαμαράς να το παίζει πατριώτης. Δικαίωμα τους να έχουν μια άποψη στο θέμα της Μακεδονίας. Πατριώτες όμως δεν είναι.

Εμείς δεν παριστάνουμε τους υπερπατριώτες. Ορίζουμε πως αντιλαμβανόμαστε τον πατριωτισμό. Ως πατριωτισμό σύμφωνα με τη δική μας θεώρηση ορίζουμε: 1) τα συμφέροντα της χώρας και των Ελλήνων είναι πάνω από όλα 2) ανάπτυξη στενών σχέσεων με τον παγκόσμιο Ελληνισμό 3) ύπαρξη εθνικού οράματος 4) διατήρηση και προώθηση σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο της πολιτισμικής κληρονομιάς με ανοιχτούς όμως ορίζοντες προς άλλες κουλτούρες.

Είμαστε υπερήφανοι και το βροντοφωνάζουμε που στα πέτρινα χρόνια των Μνημονίων είμαστε δίπλα στον ελληνικό λαό και κρατήσαμε πατριωτική στάση. Δεν μπορεί όμως να βγαίνουν και από πάνω οι μη πατριώτες. Εμείς δεν ανταγωνιζόμαστε και ούτε ασχολούμαστε με Βελόπουλο, Κρανιδιώτη, Μπαλτάκο, Καρατζαφέρη κλπ. Εμείς θα ανήκουμε σε κόμμα εξουσίας. Δεν πρόκειται να είμαστε σε ένα κόμμα που μπαίνει δεν μπαίνει στη Βουλή. Ασχολούμαστε ως επί το πλείστον με τη ΝΔ. Εμείς είμαστε η ΝΔ. Απλά έχουν πάρει την εξουσία καταληψίες και πειρατές. Ή θα αλλάξουμε ριζικά την ΝΔ ή θα την αντικαταστήσουμε.

Scroll to Top