Ισόβια για παραπλάνηση

Ισόβια για παραπλάνηση

AUDIO

Οι εξαγγελίες του Μητσοτάκη είναι άνευ σημασίας. Δεν θυμάστε τις εξαγγελίες του Σημίτη και του Καραμανλή; Τα λόγια είναι τζάμπα. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. Το αποτέλεσμα ήταν η καταστροφή. Το αποτέλεσμα ήταν ότι μας έφτασαν στο ίδιο επίπεδο με την Τουρκία. Μην ακούτε τι λένε. Κοιτάξτε τι κάνουν.

Όμως εδώ ερχόμαστε σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, αυτό της παραπλάνησης. Ο λαός έχει δικαίωμα να κάνει λάθος και να το πληρώσει. Όταν όμως υπάρχει παραπλάνηση, τότε ο λαός οδηγείται σε λάθος αποφάσεις. Έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι Σημίτης και Καραμανλής παραπλανούσαν τους πολίτες για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σε συμπαιγνία με τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.

Λόγω της παραπλάνησης οι πολίτες είχαν μια τελείως λανθασμένη αντίληψη της πραγματικότητας και με βάση αυτή έβγαζαν τελείως λανθασμένα συμπεράσματα. Έτσι προκλήθηκε τεράστια ζημιά στην χώρα.

Κατά την διάρκεια των Μνημονίων υπήρχαν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί που είχαν αναλάβει παραπλανητικό ρόλο. Είναι γνωστοί, ξέρετε σε ποιους αναφερόμαστε, ο αριθμός τους είναι μονοψήφιος. Δια μέσου της προπαγάνδας παραπλάνησαν μαζικά τον ελληνικό λαό και προκάλεσαν ανεπανόρθωτη ζημιά στην χώρα. Τιμωρία χρειάζεται και στους υπεύθυνους των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης και κυρίως των καναλιών διότι όλα έγιναν με την δική τους θέληση.

Αν δεν τιμωρηθούν πολύ αυστηρά όσοι μεθοδευμένα, συστηματικά και διαχρονικά παραπλανούσαν τους Έλληνες ψηφοφόρους, θα μπορεί ο κάθε λαθρέμπορος και ναρκέμπορος να φτιάχνει ένα κανάλι, σκέτο ή μαζί με εφημερίδα και ραδιόφωνο και να παραπλανεί τους ψηφοφόρους προκαλώντας έτσι μεγάλη ζημιά στην χώρα. Θα μπορεί το κάθε πουλημένο τομάρι δημοσιογράφος να βγάζει πολλά λεφτά χειραγωγώντας τους θεατές ή τους αναγνώστες και προκαλώντας έτσι μεγάλη ζημιά στην χώρα.

Οι ποινές πρέπει να είναι ανάλογες της ζημιάς που προκάλεσαν. Επειδή η ζημιά είναι τεράστια, η αρμόζουσα ποινή είναι ισόβια και θα συνοδεύεται από κατάσχεση περιουσίας μέχρι του ύψους της ζημιάς δηλαδή όλης της περιουσίας.  Αυτό το λέει ο λαός δεν το λένε οι κακοί δαίμονες που έχουν υφαρπάξει την εξουσία από τον λαό. Σε μια πραγματική Δημοκρατία γίνεται αυτό που λέει ο λαός. Αυτό που έχουμε δεν είναι Δημοκρατία. Αν ο λαός αποκτήσει την εξουσία που του έχουν υφαρπάξει, θα τιμωρηθούν ο παραπλανητές.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ της έκφρασης άποψης μέσα από ένα ιδεολογικό πρίσμα, της επικοινωνιακής ικανότητας και της παραπλάνησης. Το πρώτο είναι θεμιτό και το δεύτερο σεβαστό. Το τρίτο πρέπει να είναι ποινικά κολάσιμο γιατί αυτό θέλει ο λαός στον οποίο ανήκει η εξουσία. Αν μπορεί να το καταλάβει ένας πολίτης, τότε σίγουρο μπορεί να το καταλάβει καλύτερα το Δικαστήριο σε μια ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Ούτε ο Χίτλερ δεν έκανε όσα έχουν συμβεί  τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Η θέση των περισσότερων καναλαρχών και των υπευθύνων Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης είναι στη φυλακή μαζί με τους υπεύθυνους της Μεγάλης Εθνικής Καταστροφής. Τους αξίζουν μεγαλύτερες ποινές από αυτές των Απριλιανών.

Παραπλάνηση γίνεται και προεκλογικά από τους αρχηγούς κομμάτων. Ο Καραμανλής, εκτός από όλα τα άλλα, βαρύνεται για την παραπλάνηση του ελληνικού λαού στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και στην συνέχεια για την συγκάλυψη. Βέβαια ο Σημίτης βαρύνεται για το ίδιο το σκάνδαλο. Πάρα πολλοί πολίτες ψήφισαν τον Καραμανλή για να αποδοθεί δικαιοσύνη στη μεγάλη ληστεία του Χρηματιστηρίου. Αν δεν έκανε αυτή την παραπλάνηση, πιθανώς να μην κέρδιζε τις εκλογές. Οι ενδείξεις είναι ότι οι γαλάζιοι που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου είναι κυρίως Μητσοτακικοί.

Στους τρεις πρωθυπουργούς της κρίσης μπορούν να αποδοθούν ευθύνες διαχείρισης. Όμως ευθύνες παραπλάνησης έχει κυρίως ο Σαμαράς. Οι άλλοι δύο μάλλον θα την γλυτώσουν. Έχει μεγάλη η διαφορά η στάση του Τσίπρα από του Σαμαρά. Και οι δύο υποσχέθηκαν ότι θα καταργήσουν τα Μνημόνια.

Ο Σαμαράς έκανε αμέσως κωλοτούμπα χωρίς ούτε καν να το προσπαθήσει. Ήταν ξεκάθαρη η παραπλάνηση. Ο Τσίπρας το προσπάθησε μέχρι εκεί που δεν πήγαινε άλλο. Όταν δεν κατόρθωσε να τηρήσει την υπόσχεση του, πήγε σε εκλογές και έδωσε στον ελληνικό λαό την ευκαιρία να μην τον εκλέξει. Η περίπτωση του φαίνεται ότι είναι λανθασμένη εκτίμηση και όχι παραπλάνηση.

Και ο Παπανδρέου θα την γλυτώσει. Αυτό που είπε, το «λεφτά υπάρχουν» είναι ασαφές και αόριστο ώστε καθένας να το πάρει όπως θέλει. Ήταν σε γκρίζες ζώνες αλλά δεν ήταν ξεκάθαρη παραπλάνηση. Λεφτά υπήρχαν σε λογαριασμούς και offshore του εξωτερικού.

Ποιοι στηρίζουν τον Μητσοτάκη; Καραμανλής, Σαμαράς, Σημίτης και οι περισσότεροι καναλάρχες. Όλοι θα έπρεπε να είναι στην φυλακή, αν είχαμε πραγματική Δημοκρατία. Αν είχαμε πραγματική Δημοκρατία θα γινόταν αυτό που θέλει οι ελληνικός λαός. Ο λαός θέλει να τιμωρηθούν αυστηρά οι υπεύθυνοι της καταστροφής, όσοι παραπλανούν και όσοι συγκαλύπτουν εγκλήματα.

Οι απόψεις που εκφράζουμε ανήκουν σε ένα μεγάλο μέρος των πολιτών. Το έχουμε πει επανειλημμένα. Είμαστε δίκτυο βάσης. Βρισκόμαστε μέσα στην κοινωνία και δεν ζούμε μακριά από την κοινωνία, έχοντας χάσει κάθε επαφή με αυτήν, στον θαυμαστό κόσμο της Βουλής. Πιάνουμε τον παλμό της κοινωνίας και τον εκφράζουμε.

Scroll to Top