Όπως τους Απριλιανούς

Όπως τους Απριλιανούς

AUDIO

Οι Απριλιανοί δικάστηκαν για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και της στάσης. Καταδικάστηκαν με βαριές ποινές. Για αρκετούς μήνες κυκλοφορούσαν ελεύθεροι. Σωστά καταδικάστηκαν όπως έπρεπε να έχουν καταδικαστεί και οι πρωταίτιοι της Μεγάλης Εθνικής Καταστροφής. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια και κυκλοφορούν ελεύθεροι. Η καταστροφή που προκάλεσαν στην χώρα είναι μεγαλύτερη από αυτή των χουντικών. Η προπαγάνδα είναι μεγαλύτερη από αυτή της δικτατορίας. Οι κλεψιές και οι σπατάλες είναι μεγαλύτερες.

Γιατί ο Απριλιανοί καταδικάστηκαν ενώ οι υπαίτιοι της Μεγάλης Εθνικής Καταστροφής κυκλοφορούν ελεύθεροι; Για ένα και μόνο λόγο. Στην πρώτη περίπτωση στην κυβέρνηση δεν ήταν οι δικοί τους ενώ στην δεύτερη ήταν. Αν αντί για τον Καραμανλή και την ΝΔ, το καλοκαίρι του ’75 που έγινε η δίκη της χούντας, ήταν στην κυβέρνηση φιλικά προσκείμενοι προς την χούντα, τότε δεν θα γινόταν καμιά δίκη και δεν θα πέρναγαν ούτε μια ώρα στην φυλακή αντί για πολλά χρόνια.

Ποιος θα κάθιζε στο σκαμνί τον Καραμανλή; Ο Σαμαράς; Αφού ο Καραμανλής το έκανε πρόεδρο. Πιθανώς να ήταν μέρος της συμφωνίας. Θα σε κάνω πρόεδρο για να συγκαλύψεις τα εγκλήματα μου. Ακόμα και να μην ίσχυε τίποτα από τα δύο, δεν μπορούσε να τα βάλει με τον ισχυρό άντρα του κόμματος; Αν είχε μπει στην φυλακή ο Καραμανλής τώρα μπορεί να μην υπήρχε καν Νέα Δημοκρατία. Αν υπήρχε θα είχε πολύ χαμηλά ποσοστά. Κάτι αντίστοιχο συνέβη μεταξύ Παπανδρέου και Σημίτη.

Αυτά εξηγούν αλλά δεν δικαιολογούν. Σε μια πραγματική Δημοκρατία γίνεται αυτό που θέλει ο λαός. Ο λαός θέλει την σκληρή τιμωρία των υπεύθυνων της Μεγάλης Εθνικής Καταστροφής. Όλοι όσοι ενήργησαν ενάντια στην λαϊκή βούληση, υφάρπαξαν την εξουσία από τον λαό και πρέπει να τιμωρηθούν. Ένοχοι συγκάλυψης είναι και όσοι λένε «μη πειράζετε τον Σημίτη», «μην αγγίζετε τον Καραμανλή» ή «πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να τα ξεχάσουμε αυτά». Μπροστά πρέπει να κοιτάξουμε αλλά αυτά δεν πρέπει να τα ξεχάσουμε.

Γιατί δεν τους τιμώρησαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; Ρωτήστε τους να σας απαντήσουν. Εμείς πιστεύουμε ότι δεν το έκαναν γιατί στο προσκήνιο αλλά και στο παρασκήνιο, είχαν ανθρώπους από το ΠΑΣΟΚ και την Νέα Δημοκρατία. Στο ΣΥΡΙΖΑ προσχώρησαν πολλοί άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ που στην συντριπτική πλειοψηφία τους δεν ήταν πρώτα ονόματα αλλά είχαν διασυνδέσεις με πρώτα ονόματα. Φημολογείται ότι στο παρασκήνιο κινούνταν πρώτα ονόματα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τους ΑΝΕΛ. Οι περισσότεροι προέρχονταν από την ΝΔ και δεν ήταν πρώτα ονόματα. Μάλιστα λέγεται ότι είχαν καλές σχέσεις με τους Καραμανλικούς. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προερχόμενοι από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πέρα από τις κόντρες και τις διαφορές με τους πρώην συντρόφους τους, δεν θα έφθαναν στο σημείο να τους βάλουν βαθιά μέσα στη φυλακή. Για αυτό παρόλο που κομματικά θα τους συνέφερε πολύ να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της Μεγάλης Εθνικής Καταστροφής, δεν το έκαναν.

Εδώ έχουμε δύο πολιτικά ζητήματα. Το ένα είναι η εξάρτηση της Δικαιοσύνης από το πολιτικό σύστημα. Όλα αυτά περί ανεξάρτητης δικαιοσύνης μόνο οι πολύ ανόητοι τα πιστεύουν. Οι δικαστές ανήκουν περισσότερο στον συντηρητικό χώρο. Οι δικαστές εφαρμόζουν τους νόμους. Τους νόμους τους φτιάχνουν οι κυβερνήσεις και τους ψηφίζουν οι κυβερνητικοί βουλευτές. Τους φτιάχνουν όπως ακριβώς τους βολεύει και όχι όπως θέλει ο ελληνικός λαός. Είναι ενάντια στην λαϊκή βούληση και σαν σκοπό έχουν να υποθάλπουν τους πολιτικούς εγκληματίες και να συγκαλύπτουν τα πολιτικά εγκλήματα. Έχουν υφαρπάξει την εξουσία από τον λαό αφού ενεργούν ενάντια στην βούληση του.

Μήπως περιμένετε να τους τιμωρήσει ο Μητσοτάκης; Ποιους να τιμωρήσει ο Μητσοτάκης, αυτούς που τον στηρίζουν; Αν είχαμε Δημοκρατία, θα είχε γίνει αυτό που θέλει ο ελληνικός λαός. Θα είχαν τιμωρηθεί οι υπεύθυνοι της Μεγάλης Εθνικής Καταστροφής και ο Καραμανλής θα ήταν στην φυλακή. Αν ήταν ο Καραμανλής στην φυλακή, η Νέα Δημοκρατία δεν θα ήταν στην Βουλή ή θα ήταν ένα μικρό κόμμα με μονοψήφια ποσοστά.

Το καλό της χώρας είναι να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της καταστροφής. Τώρα η Ελλάδα είναι διεθνής περίγελος. Δεν την έχουν για σοβαρή χώρα αλλά για μπανανία έτσι όπως την κατάντησαν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ. Είναι μια χώρα που οι κακοί δαίμονες κλέβουν, κοροϊδεύουν, καταστρέφουν και μένουν ατιμώρητοι. Η τιμωρία των υπεύθυνων της καταστροφής θα ανεβάσει την εκτίμηση της διεθνούς κοινότητας που θα έχει και άλλα οφέλη. Θα προκαλέσει την εμπιστοσύνη πιθανών επενδυτών.

Αν δεν τιμωρηθούν θα την καταστρέψουν ξανά και ξανά, όχι μία αλλά πολλές φορές. Γιατί να μην την καταστρέψουν; Έχουν μήπως τίποτα να φοβηθούν; Εάν δεν τιμωρηθούν αυστηρά οι υπεύθυνοι της καταστροφής, το μέλλον της χώρας θα είναι εξαιρετικά δυσοίωνο. Ο κάθε πολιτικάντης θα κάνει ελεύθερα μεγάλη ζημιά στην χώρα, για προσωπικό ή κομματικό όφελος, για εμμονές ή ιδεοληψίες και θα παραμένει ατιμώρητος.

Scroll to Top