Ποιοι σκότωσαν τον Φύσσα;

Ποιοι σκότωσαν τον Φύσσα;

Ποιοι σκότωσαν τον Παύλο Φύσσα; Αυτοί που «έπαιζαν» συνέχεια την χαροκαμένη μάνα και κατηγορούσαν τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Ποιοι είναι αυτοί; Το νεοταξικό σύστημα! Ο μουσικός Παύλος Φύσσας ήταν γνωστός και ως Dogo Argentino ή Killah P. Σύμφωνα με τον ίδιο σήμαινε killer past δηλαδή «δολοφόνος του παρελθόντος». Το είδος της μουσικής που έπαιζε ήταν το low pab, το ελληνικό hip hop που δημιουργήθηκε στο Πέραμα.

Οι Public Enemy (Δημόσιος Κίνδυνος) είναι Αφροαμερικανοί ράπερς από το Long Island της Νέας Υόρκης που κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ το 1987. Ο στίχος τους είναι πολιτικός, με θέματα κατά του ρατσισμού και των μίντια. Μετά από μία συναυλία τους, το 1992 στο Κατράκειο της Νίκαιας, δημιουργήθηκε το πρώτο low pab γκρουπ Active Member και στην συνέχεια η Freestyle Productions. Παρόμοια με τους Public Enemy, το low pab είναι έντονα πολιτικοποιημένο στον χώρο της αριστεράς. Δεν είναι μόνο μουσικό είδος αλλά και κοινωνικό ρεύμα με χώρους συνάντησης, βιβλιοπωλεία, περιοδικά, ταινίες κλπ.

Ο πατέρας του Φύσσα δούλευε στα Ναυπηγεία του Περάματος όπου είχε δουλέψει και ο Παύλος. Δεν ανήκε σε κάποια παράταξη. Είχε αντιφασιστική δράση και οι στίχοι του ήταν υπέρ των προσφύγων, των μεταναστών, του προ αυτού δολοφονηθέντος Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Γενικά ήταν στον χώρο της αριστεράς χωρίς να είναι κομματικοποιημένος. Αμέσως μετά την δολοφονία του αντέδρασε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πιθανώς να είχε σχέσεις με το κόμμα. Η Χρυσή Αυγή είχε έντονη παρουσία στις περιοχές εκείνες με τον πυρήνα της Νίκαιας να είναι από τους πιο δραστήριους. Οι Χρυσαυγίτες έκαναν διάφορες παρεμβάσεις, κάποιες από τις οποίες ήταν βίαιες. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Χρυσαυγίτες δεν τον συμπαθούσαν καθόλου. Εκεί στο Κερατσίνι και στις γύρω περιοχές, γνωρίζονταν μεταξύ τους οι μεν και οι δε. Το γνωρίζονταν δεν σημαίνει ότι έκαναν παρέα. Οι Χρυσαυγίτες ήξεραν ποιος είναι ο Φύσσας που τους «τα χώνει» συνέχεια. Ο Φύσσας και οι ομοϊδεάτες του της αριστεράς, ήξεραν ποιοι είναι οι φασίστες (κατά την άποψη τους) της περιοχής. Την έπεφταν στους μετανάστες που αυτοί υπερασπίζονταν. Έχθρα μεγάλη ανάμεσα τους σαφέστατα υπήρχε. Δεν αμφισβητείται.

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2013, ο Φύσσας ήταν με μία παρέα στην καφετέρια Κοράλλι στο Κερατσίνι και παρακολουθούσαν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Εκεί ήταν μία άλλη παρέα από Χρυσαυγίτες και διαπληκτίστηκαν. Έπεσε «σήμα» στους Χρυσαυγίτες ότι έχουν πιάσει 1-2 δικούς τους και πήγαν για να τους ξεμπλέξουν, έτοιμοι να «παίξουν ξύλο». Τα γεγονότα διαδραματίστηκαν γύρω στα μεσάνυχτα. Ο Ρουπακιάς πήγε με ένα αυτοκίνητο και μαχαίρωσε τρεις φορές τον Φύσσα, μία στον μηρό και δύο στον θώρακα, στον πνεύμονα και στην καρδιά. Πήγε για να σκοτώσει.  

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως φυσικός αυτουργός είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς και πως είχε σχέσεις με την Χρυσή Αυγή. Το ζήτημα είναι πόσο στενές ήταν οι σχέσεις. Η ενέργεια του Ρουπακιά δεν έγινε εν βρασμώ ψυχής για να θεωρηθεί ότι είχε χάσει τον έλεγχο των πράξεων του. Ούτε πάνω σε συμπλοκή έβγαλε ένα μαχαίρι και άρχισε να χτυπάει με αυτό στον αντίπαλο του. Πως το είχε σκεφτεί; Ότι θα κατάφερνε δύο χτυπήματα στον θώρακα και απλά θα τραυμάτιζε τον Φύσσα; Τι περίμενε να συμβεί; Ότι θα σκότωνε κάποιον και μετά δεν θα συνέβαινε τίποτα; Ή ότι θα έμπαινε μόνο λίγους μήνες φυλακή για εν ψυχρώ δολοφονία;

Είναι πέρα από κάθε λογική. Εκείνη την εποχή η Χρυσή Αυγή είχε αλματώδη άνοδο δημοσκοπικά. Αν συνεχιζόταν η άνοδος θα πέρναγαν την Νέα Δημοκρατία στην πρώτη θέση της κεντροδεξιάς. Μετά την δολοφονία ξεκίνησε η πτώση που κατέληξε στην φυλάκιση τους. Τι περίμεναν; Ότι θα σκότωναν έναν άνθρωπο και οι ψηφοφόροι θα έλεγαν ΜΠΡΑΒΟ και θα ανέβαιναν κι άλλο τα ποσοστά τους; Είναι και αυτό πέρα από κάθε λογική. Τι λέει λοιπόν η λογική; Ποιοι ωφελήθηκαν από την δολοφονία Φύσσα;

Η Νέα Δημοκρατία και το νεοταξικό σύστημα. Αυτοί λοιπόν έβαλαν το χεράκι τους! Πως ακριβώς έγινε το έχουν εσκεμμένα κουκουλώσει. Ίσως προβοκάτορες του νεοταξικού συστήματος έδωσαν διαβεβαιώσεις στον Ρουπακιά ή σε άλλους πως θα συγκάλυπταν την δολοφονία και δεν θα τιμωρούνταν κανένας. Ίσως προβοκάτορες του νεοταξικού συστήματος «κούρδισαν» τον Ρουπακιά (ή/και άλλους) για να κάνει αυτό που έκανε. Αν δεν κουβαλάει πολύ μυαλό στο κεφάλι του, δεν θα ήταν κάτι δύσκολο. Μπορεί να πήρε ένα μεγάλο ποσό για εκείνον αλλά μικρό για το νεοταξικό σύστημα ώστε να περάσει πολλά χρόνια στην φυλακή. 

Οι προβοκάτορες είναι εκπαιδευμένοι σε ψυχολογική χειραγώγηση. Πιθανότατα προβοκάτορες του νεοταξικού συστήματος είχαν διεισδύσει στην Χρυσή Αυγή. Πάντως κάπως, με κάποιο τρόπο προβοκάτορες του νεοταξικού συστήματος «κούνησαν τα νήματα» ώστε να προκληθεί αυτό που τελικά έγινε. Αντί για τσαμπουκά ή πλάκωμα να γίνει δολοφονία. Αν είχαν παίξει μόνο ξύλο, θα είχε δώσει κανένας σημασία στο γεγονός; Άλλο τραυματίες από ξύλο που μπορεί να ήταν και στις δύο πλευρές και άλλο νεκρός.

Αυτό δεν αθωώνει τον Ρουπακιά ούτε τους Χρυσαυγίτες. Σίγουρα ο Ρουπακιάς διέπραξε την δολοφονία. Σίγουρα οι Χρυσαυγίτες πήγαν έτοιμοι να «παίξουν ξύλο» με την παρέα του Φύσσα. Άλλο αυτό και άλλο η δολοφονία. Ξύλο παίζουν και οι πιτσιρικάδες της Καισαριανής και του Ζωγράφου μεταξύ τους επειδή μένουν σε διαφορετικές περιοχές. Όμως δάκτυλος του νεοταξικού συστήματος οδήγησε τα γεγονότα σε δολοφονία.

Αν ανατραπεί το νεοταξικό σύστημα, θα αποδειχθεί ακριβώς τι έγινε. Αν γίνει συμφωνία με το νεοταξικό σύστημα, δεν θα αποδειχθεί ποτέ. Η συμφωνία έχει συν και πλην όπως έχει ήδη εξηγηθεί. Πάντως να ξέρει η χαροκαμένη μάνα του Φύσσα πως πιθανότατα έβαλαν το δακτυλάκι τους, αυτοί που την εκμεταλλεύονται για να ξεσηκώσουν την κοινή γνώμη κατά της Χρυσής Αυγής.  

Μανώλης

Scroll to Top