Αναβάθμιση Τζόνσον

Αναβάθμιση Τζόνσον

Ο Μπάιντεν βγήκε και δήλωσε πως κέρδισε. Έτσι λέει, θα δείξει. Ο Τραμπ δεν αναγνωρίζει την ήττα και σίγουρα θα υπάρξουν πολλές συνέχειες στο ζήτημα της Προεδρίας. Ας υποθέσουμε ότι τελικά ο Μπάιντεν αναλαμβάνει κάποια στιγμή Πρόεδρος των ΗΠΑ. Αυτόματα γίνεται μια τεράστια αναβάθμιση του Τζόνσον. Ο Τραμπ και ο Τζόνσον ήταν δύο αρχηγοί κρατών που στάθηκαν ενάντια στην ακραία παγκοσμιοποίηση και στην Παγκόσμια Δικτατορία.

Και οι δύο χώρες, ΗΠΑ και Βρετανία είναι μεγάλες δυνάμεις. Όμως η Βρετανία δεν συγκρίνεται με τις ΗΠΑ. Μόνο μια πολιτεία των ΗΠΑ, η Καλιφόρνια, θα ήταν μετά την Γερμανία και πριν την Βρετανία, στην παγκόσμια κατάταξη ως ανεξάρτητη χώρα. Στο επίπεδο των ΗΠΑ είναι μόνο όλη η ΕΕ και η Κίνα. Ιαπωνία, Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία βρίσκονται σε ένα δεύτερο επίπεδο. Σε αυτό το δεύτερο επίπεδο ανήκουν Αυστραλία και Καναδάς.

Ο Τζόνσον ήταν στην σκιά του Τραμπ καθώς οι ΗΠΑ είναι η υπερδύναμη και η Βρετανία μια μεγάλη δύναμη σκέτο. Εάν ο Τραμπ δεν είναι πλέον Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τζόνσον έρχεται στην πρώτη θέση των αρχηγών κρατών που είναι ενάντια στην ακραία παγκοσμιοποίηση και στην Παγκόσμια Δικτατορία. Ο Τραμπ ήταν έτοιμος να κάνει συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Βρετανία. Ο Μπάιντεν θα δημιουργήσει προβλήματα σε αυτό διότι ελέγχεται από την κλίκα της ακραίας παγκοσμιοποίησης που θέλει τέσσερις ενώσεις, Αμερικανική, Ευρωπαϊκή, Ασιατική, Αφρικανική.

Βέβαια ο Μπάιντεν και η κλίκα μπορεί να το θέλουν αλλά σίγουρα δεν το θέλουν οι Αμερικανοί πολίτες. Ναι μεν ο Μπάιντεν θα είναι Πρόεδρος (με βάση την υπόθεση που κάναμε) αλλά θα υπάρχει πολύ μεγάλη αντίδραση εναντίον του σε όλη την τετραετία. Παριστάνει τον ενωτικό γιατί έτσι τον βολεύει. Αν τελικά ο Μπάιντεν γίνει Πρόεδρος, σε όλη την τετραετία πρέπει όλοι να δουλέψουμε ώστε να μην ξανασυμβεί να βρεθεί στην ηγεσία της υπερδύναμης κάποιος που υποστηρίζει την ακραία παγκοσμιοποίηση.

Με δεδομένο ότι ο Μπάιντεν θα δημιουργήσει προβλήματα στην συμφωνία ΗΠΑ - Βρετανίας, ο Τζόνσον πιθανώς να προχωρήσει γρήγορα στην CANZUK Canada - Australia - New Zealand - United Kingdom. Θα δημιουργηθεί έτσι η τέταρτη παγκόσμια οικονομική δύναμη με 6,195 τρις δολάρια, μετά από ΗΠΑ, ΕΕ, Κίνα. Αν συμμετέχει αργότερα και η Ιρλανδία, κάτι που είναι πολύ πιθανό, τότε η CANZUKI φθάνει τα 6,577 τρις δολάρια. Αυτό βέβαια θα είναι μόνο η αρχή. Θα προσπαθήσουν να μεγαλώσουν προσθέτοντας και άλλες χώρες. Σε αυτό το μπλοκ πρέπει να ανήκει η Ελλάδα και όχι στην Διαβολική Ένωση (EU Evil Union).

Η Βρετανία έχει ήδη υπογράψει συμφωνία εμπορίου με την Ιαπωνία. Ο Σίντζο Άμπε είχε κρατήσει μία αρκετά σκεπτική στάση απέναντι στην ακραία παγκοσμιοποίηση. Μπορούμε να πούμε ότι ο ίδιος, ο διάδοχος του και η χώρα γενικότερα είναι κατά της ακραίας παγκοσμιοποίησης. Η Ιαπωνία είναι η τρίτη οικονομική δύναμη με 5,176 τρις δολάρια, αν δεν συμπεριλάβουμε τα μπλοκ χωρών. CANZUKI + Ιαπωνία έχουν μαζί 11,753 τρις δολάρια και πλησιάζουν κοντά στην Κίνα (14,216 τρις $).

Σε περίπτωση που είναι Πρόεδρος ο Μπάιντεν, κατά την διάρκεια της τετραετίας, εκτός από αγώνας για να μην ξανά εκλεγεί Πρόεδρος της ακραίας παγκοσμιοποίησης στις ΗΠΑ, θα γίνει και προετοιμασία για όταν θα αναλάβουν ο Τραμπ ή ο διάδοχος του. Η κλίκα της ακραίας παγκοσμιοποίησης δουλεύει κρυφά εδώ και πολλές δεκαετίες ή αιώνες. Οι αντίπαλοι, όσοι είναι ενάντια στην ακραία παγκοσμιοποίηση, τώρα αρχίζουν να οργανώνονται σιγά - σιγά.

Άγγελος

Scroll to Top