Ανάδοχη χώρα

Ανάδοχη χώρα

AUDIO

Τι έλεγε ο Μητσοτάκης προεκλογικά για τα Εξάρχεια; Ότι θα τα κάνει Συρία δηλαδή εμπόλεμη ζώνη. Τότε είχε επικρατήσει η άποψη των σκληροπυρηνικών μέσα στην ΝΔ. Εμείς τι λέγαμε; Ότι θα τα κάνουμε Γκρήνουιτς Βίλατζ. Έβαλε τον ανιψιό τον Μπακογιάννη για να υλοποιήσει αυτό που λέγαμε εμείς. Δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε αφού ήταν δική μας πρόταση. Όμως η ιδέα ήταν δική μας και όχι του Μητσοτάκη.

Πολλές από τις ιδέες μας μας τις παίρνουν, όχι μόνο στην ΝΔ. Για αυτό και δεν έχουμε αποκαλύψει τις περισσότερες. Μας ευχαριστεί που γίνεται αυτό που προτείνουμε αλλά μας δυσαρεστεί που άλλοι παίρνουν τα εύσημα για τις δικές μας τις ιδέες. Έτσι αποφεύγουμε να αποκαλύπτουμε το πρόγραμμα μας. Όμως αναγκαστικά παρουσιάζουμε ένα μικρό μέρος.

Το θέμα της παράνομης μετανάστευσης είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Θα φτιάξουμε μεταναστευτικό νομοσχέδιο που θα το βάλουμε στο Δημοψήφισμα για να πάρουμε την έγκριση του ελληνικού λαού.

Είμαστε ξεκάθαρα κατά της παράνομης μετανάστευσης αλλά υπέρ της νόμιμης. Σε καλές εποχές υπήρχαν κενές θέσεις εργασίας. Τότε αντί να έρθουν παράνομα τόσοι μετανάστες, έπρεπε να έρθουν νόμιμα για να καλύψουν τις θέσεις εργασίας. Το κράτος θα επέλεγε ποιοι θα έρθουν και από ποιες χώρες. Θα ήταν προσωρινή άδεια διαμονής. Όσοι συμπλήρωναν αρκετά χρόνια διαμονής, όπως πχ δέκα, θα έπαιρναν μόνιμη άδεια παραμονής. Μετά από αρκετά χρόνια με μόνιμη άδεια παραμονής θα έπαιρναν ιθαγένεια. Θεωρούμε ότι δέκα πρέπει να είναι τα χρόνια για μόνιμη άδεια παραμονής και άλλα δέκα για ιθαγένεια. Αυτό μπορούμε να το συζητήσουμε όμως.

Επίσης πιστεύουμε ότι πρέπει να έρχονται μόνο όσοι χρειάζονται για να συμπληρωθούν οι κενές θέσεις εργασίας. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ ή οι Δημοκρατικοί στην Αμερική πιστεύουν κάτι άλλο, δεν τους εμποδίζει τίποτα να φέρουν νόμιμα όποιον αριθμό οικονομικών μεταναστών κρίνουν. Μπορεί να πει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν είναι στην διακυβέρνηση ότι θα φέρει μισό εκατομμύριο μετανάστες. Θα επιλέξει ποιοι θα είναι και από ποιες χώρες. Θα πρέπει να το κάνει ανοιχτά και να αναλάβει το πολιτικό κόστος.   

Αυτοί που έρχονται παράνομα είναι κανονικά πρόβλημα της Γερμανίας και των άλλων πλούσιων χωρών της ΕΕ. Εκεί είναι ο προορισμός τους. Οι Γερμανοί πονηρά μας πέταξαν εμάς το μπαλάκι και τραβάμε εμείς το λούκι. Μας έριξαν για άλλη μια φορά. Πολλά νησιά μας έχουν καταστραφεί τουριστικά. Σε πολλές πόλεις υπάρχουν περιοχές που επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες.

Αυτό το πρόβλημα και άλλα πολλά θα λυθούν αν αποκτήσουμε την ανεξαρτησία μας. Όλοι αυτοί οι μετανάστες θα είναι περαστικοί από την Ελλάδα. Τώρα μόνο κρυφά μπορούμε να τους προωθήσουμε σε γειτονικές χώρες. Αν κάνουν και αυτές το ίδιο, θα φτάσουν στην Γερμανία και στις άλλες χώρες προορισμού τους.

Τα έχουμε όλα μπερδέψει και τα έχουμε κάνει αχταρμά. Είναι άλλο θέμα να καλύψουμε κενές θέσεις εργασίας, όταν υπάρχουν, άλλο να δεχτούμε υποχρεωτικά τους πραγματικούς πρόσφυγες και άλλο πως από ανθρωπιστική σκοπιά θα βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας στις φτωχές χώρες του πλανήτη.

Θα πούμε τη λύση. Προειδοποιούμε τον Μητσοτάκη ότι θα έρθει η στιγμή που θα αποκαλυφθεί ότι μας κλέβει τις ιδέες. Να κάνει ότι λέμε αλλά να μας δώσει τα πέντε υπουργεία που του έχουμε ζητήσει από καιρό για να εφαρμόσουμε εμείς τις δικές μας ιδέες. Και να κάνει και το ίδιο ο Τσίπρας ή όποιος άλλος είναι όταν θα έρθει η σειρά του. Αν κάνει σωστά πράγματα ο Μητσοτάκης και μας δώσει πέντε υπουργεία δεν θα τον ρίξουμε.

Με το να έρχονται μετανάστες από φτωχές χώρες δεν λύνεται το πρόβλημα. Υπάρχουν περίπου 6,5 δις σε φτωχές χώρες και 1 δις στις αναπτυγμένες. Τα νούμερα δεν βγαίνουν. Μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό μπορεί να μεταναστεύσει στις αναπτυγμένες χώρες από τις φτωχές. Με τους άλλους τι γίνεται;

Να ανοίξουμε τα σύνορα είναι ανέφικτο γιατί θα μπουκάρουν μέσα 6,5 δις. Όποιος το υποστηρίζει αυτό είναι τελείως ανενημέρωτος και βλάκας. Τι ανθρωπιστικό είναι να κάνουν τα στραβά μάτια για την παράνομη μετανάστευση; Έτσι πνίγονται τα παιδάκια και οι άνθρωποι. Επειδή προσπαθούν να μπουν παράνομα στην χώρα. Ποια είναι η λύση;

Όταν έρθουμε στη διακυβέρνηση, θα αναλάβει η Ελλάδα υπό την προστασία της μια Αφρικανική χώρα. Θα δημιουργήσουμε άριστες σχέσεις με αυτή. Θα φέρουμε ανθρώπους από εκεί για να σπουδάσουν και να δουλέψουν αλλά προσωρινά. Το ζητούμενο είναι να γυρίσουν στην πατρίδα τους και να μεταφέρουν την τεχνογνωσία. Επιπλέον αφού θα έχουν δημιουργηθεί άριστες σχέσεις, θα είναι πολύ εύκολο για ελληνικές επιχειρήσεις αν εγκατασταθούν εκεί, να μεταφέρουν και με αυτό τον τρόπο την τεχνογνωσία. Θα είναι μια win – win κατάσταση. Και οι επιχειρήσεις θα κερδίζουν και η τεχνογνωσία θα μεταφερθεί τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα. Μπορεί να είναι χάλια το δημόσιο μας σε σύγκριση με τις αναπτυγμένες χώρες αλλά σε σχέση με φτωχές αφρικανικές χώρες είναι πολύ καλύτερο.

Θα είναι δική μας ευθύνη, της Ελλάδας, να αναπτυχθεί αυτή η χώρα. Θα το κάνουμε μόνο για μία για να είναι πιο εστιασμένο. Εμείς είμαστε μια μικρή χώρα και μπορούμε να αναλάβουμε μια μόνο χώρα. Οι μεγάλες οικονομικές δυνάμεις μπορούν να αναλάβουν περισσότερες. Αν κάνουν το ίδιο πράγμα όλες οι αναπτυγμένες χώρες, τότε θα λυθεί το πρόβλημα των φτωχών χωρών.

Όταν το βιοτικό επίπεδο μεταξύ των χωρών δεν είναι μεγάλο, μπορούν να ανοίξουν τα σύνορα. Εμείς δεν υποστηρίζουμε σε καμιά περίπτωση κάτι τέτοιο. Αν συμβεί όμως δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα. Δεν θα αφήνει κανένας την χώρα του για να πάει στην ξενιτιά που θα έχει απλά λίγο καλύτερο βιοτικό επίπεδο. Η μετανάστευση θα είναι μικρής κλίμακας.  

Scroll to Top