Ανώμαλοι Καθεστωτικοί
Ανώμαλοι Καθεστωτικοί
Η πρώην αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Μαρία Παπάκου έκανε καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση από τον αρχιπροπονητή της Εθνικής το 2000, όταν ήταν σε ηλικία 14 ετών. Οι καταγγελίες για τον χώρο της γυμναστικής έχουν ξεκινήσει από τον Απρίλιο του 2021. Τα κανάλια εσκεμμένα έχουν δημιουργήσει μεγάλη σύγχυση πάλι ώστε να δημιουργήσουν τις λάθος εντυπώσεις. Μπερδεύουν σεξουαλική, σωματική, ψυχολογική κακοποίηση μαζί με γυναικοκτονίες.
Πρέπει να τα ξεκαθαρίσουμε. Σαφώς και υπάρχει ψυχολογική πίεση στους αθλητές από τους προπονητές τους. Σε όσο πιο ψηλό επίπεδο βρίσκονται, τόσο μεγαλύτερη είναι η πίεση. Η ψυχολογική κακοποίηση μοιάζει αλλά είναι κάτι διαφορετικό. Σκοπό έχει να μειώσει κάποιον, να τον κάνει να αισθανθεί άσχημα ενώ η ψυχολογική πίεση να αποδώσει καλύτερα. Ενδεχομένως κάποιες φορές η ψυχολογική πίεση να άγγιζε ή να ξεπέρναγε τα όρια της κακοποίησης. Εδώ μιλάμε για πρωταθλητές, όχι για κανονικούς ανθρώπους. Η πίεση είναι μέρος της ζωής τους αφού διάλεξαν τον πρωταθλητισμό.
Από τότε που συνέβη το γεγονός σύμφωνα με την πρώην αθλήτρια Μαρία Παπάκου, έχουν περάσει πάνω από είκοσι χρόνια. Είναι κατανοητό πολλοί άνθρωποι να αντιμετωπίζουν με κάποια δυσπιστία την καταγγελία αφού πέρασαν τόσα πολλά χρόνια. Η δυσπιστία είναι δικαιολογημένη και δεν πρέπει να ξαφνιάζει τις καταγγέλλουσες, όταν έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια. Εγώ δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν τα όσα καταγγέλλει συνέβησαν ή δεν συνέβησαν. Ούτε κανένας είναι σε θέση να το γνωρίζει. Αυτό θα το εξετάσει η Δικαιοσύνη, αν δεν έχει παραγραφεί (μάλλον έχει παραγραφεί).
Όμως είναι δύσκολο να διαπιστωθεί τι ακριβώς έγινε πριν είκοσι χρόνια. Εδώ είναι δύσκολο να διαπιστωθεί τι έγινε πριν δύο μήνες. Για κάθε καταγγελία χρειάζονται αποδεικτικά στοιχεία. Επειδή κάποια ή κάποιος κάνει μια καταγγελία δεν πάει να πει πως έτσι ακριβώς έγινε. Βέβαια πρέπει να υπάρχει σοβαρός λόγος. Ένας λόγος είναι να συνέβη αυτό που περιγράφει. Μπορεί όμως να συνέβη κάτι αλλά να είναι λίγο ή πολύ «παραφουσκωμένο» καθώς το πραγματικό περιστατικό δεν ήταν αρκετά βαρύ.
Μπορεί να υπάρχουν άλλα κίνητρα όπως δημοσιότητα ή οικονομικά. Από την άλλη ούτε μπορούμε να αγνοούμε οποιαδήποτε καταγγελία. Πρέπει να παίρνουμε κάθε καταγγελία στα σοβαρά, χωρίς όμως να έχουμε την βεβαιότητα πως είναι πέρα για πέρα αληθής. Μπορεί να είναι αληθής, ψευδής ή κάτι ενδιάμεσο. Το ενδιάμεσο έχει μία βάση δηλαδή περιέχει κάποια αληθινά στοιχεία, στα οποία έχουν προστεθεί και ψευδή.
Σαφώς και πρέπει να υποστηρίζουμε τα θύματα κακοποίησης, σεξουαλικής, σωματικής ή ψυχολογικής. Επειδή όμως κάποια ή κάποιος κάνει καταγγελία δεν σημαίνει πως συνέβη ή είναι έτσι ακριβώς όπως το περιγράφει. Δυστυχώς υπάρχουν περιπτώσεις που πραγματικές κακοποιήσεις δεν μπορούν να τιμωρηθούν λόγω ελλείψεων στοιχείων. Αυτό συμβαίνει με όλα τα εγκλήματα.
Όσο πιο κοντά στο έγκλημα γίνεται η καταγγελία, τόσο πιο εύκολο και δυνατό είναι να βρεθούν στοιχεία και να τιμωρηθεί ο/η εγκληματίας. Όσο περνάει ο καιρός, τόσο δυσκολεύει. Η Μαρία Παπάκου έπρεπε να καταγγείλει τον αρχιπροπονητή την ίδια μέρα και δημιουργεί απορίες γιατί δεν το έκανε. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της προχώρησε αρκετά ο προπονητής αλλά δεν έγινε κάποια διείσδυση.
Ας υποθέσουμε πως τα λεγόμενα της πρώην αθλήτριας είναι πέρα για πέρα αληθή, κάτι που δεν αποκλείεται καθόλου, απλώς δεν είναι σίγουρο. Η συγκάλυψη είναι κοινή πρακτική του Καθεστώτος ΕΕ - ΝΤΠ. Αν πράγματι συνέβη, δεν είναι καθόλου παράξενο πως προσπαθούν να το συγκαλύψουν. Το 2000 ήταν το Σημιταριό, οι αναχρονιστές της συμμορίας του Σημίτη. Όλοι στις πάνω θέσεις δικοί τους ήταν.
Εδώ μαζί με την Νέα Δημοκρατία και τη συμμορία του Καραμανλή συγκάλυψαν την μεγαλύτερη ληστεία στην Ιστορία του Νεοελληνικού κράτους και δεν θα συγκαλύψουν μια σεξουαλική κακοποίηση που μάλιστα δεν προχώρησε σε κάποια διείσδυση; Η ληστεία του Χρηματιστηρίου έγινε μπροστά στα μάτια όλων των Ελλήνων και πάραυτα την συγκάλυψαν. Δεν θα συγκαλύψουν ένα παρά λίγο βιασμό που είναι ο λόγος της πρώην αθλήτριας ενάντια στο λόγο του πρώην (και νυν;) αρχιπροπονητή;
Σωτήρης