Απαντήσεις 28/6/23

Απαντήσεις 28/6/23

Ερώτηση

Έβλεπα αυτό το τσίρκο της ορκωμοσίας της κυβέρνησης, με τις/τους συζύγους και τα παιδιά. Δεν αντέχω να τους βλέπω. Μου γυρίζουν τ' άντερα. Τι να κάνω; Πως εξηγείτε αυτό το τσίρκο;

Απάντηση

Να απαντήσω πρώτα το δεύτερο. Μία εξήγηση είναι το ποσοστό που πήραν τα κόμματα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Θέλουν να το παίξουν δεξιοί και άνθρωποι σαν όλους εμάς τους υπόλοιπους ενώ δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Είναι κεντρώοι και ανθρωπόμορφα τέρατα. Θα δώσουν την παράσταση «Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια», το τρίπτυχο της δεξιάς. Στην ορκωμοσία έδωσαν την παράσταση «Οικογένεια».

Άλλη μια εξήγηση είναι για λόγους ασφαλείας. Ακόμη και από την τηλεόραση φαινόταν πως είχαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Κάποιοι που ήταν παρόντες, μεταφέρουν πως ήταν πολύ μεγαλύτερα από αυτά που φαίνονται στα κανάλια. Υπήρχαν ακόμη και ακροβολισμένοι σε διάφορα σημεία. Όταν οι στόχοι βρίσκονται μαζί με τις οικογένειες τους, γίνεται πιο δύσκολο ένα πιθανό κτύπημα.

Επίσης αποφεύγεται γενικά, διότι και σε αυτές τις δουλειές υπάρχουν κανόνες που δεν είναι βέβαια απαράβατοι. Σε γενικές γραμμές δεν γίνεται απόπειρα εναντίον κάποιου/ας μπροστά στην οικογένεια του/της. Ίσως το τσίρκο που παρατηρήσαμε να εξυπηρετούσε και τους δύο σκοπούς δηλαδή και να δώσουν την παράσταση «Οικογένεια» και να βελτιώσουν την ασφάλεια τους από πιθανό κτύπημα.

Δεν ήταν η τελευταία παράσταση. Θα δώσουν και άλλες παραστάσεις στο τρίπτυχο «Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια», για να μπορέσουν πιο εύκολα να περάσουν αντί-δεξιές πολιτικές που ετοιμάζουν, ειδικά σε κοινωνικά θέματα. Δυστυχώς σε ένα ποσοστό των ψηφοφόρων, τους πιο χαζούς, αυτά πιάνουν. Δεν χρειάζεται να είναι όλοι οι ψηφοφόροι χαζοί. Ένα 20%, των πιο χαζών Ελλήνων ενηλίκων, αρκεί για να δώσει την αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία.

Σε όλους εμάς που καταλαβαίνουμε και δεν είμαστε χαζοί, μας γυρίζουν τα άντερα όταν τους βλέπουμε. Μπορείς να αλλάξεις κανάλι ή να κλείσεις την τηλεόραση, αν το παίζει σε όλα τα κανάλια. Το βασικότερο είναι η δραστηριοποίηση, ώστε η Κατοχή από την ΝΤΠ και τον Παγκόσμιο Εβραϊσμό, να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Ερώτηση

Τι ξέρετε για την παράξενη αυτή ιστορία που έγινε στην Ρωσία με τον Μπριγκόζιν;

Απάντηση

Δεν είναι βέβαιο σε τι αποσκοπούσε. Μπορεί να ήθελε να κάνει μια αντίστοιχη πορεία προς την Ρώμη με του Μουσολίνι. Ίσως ήλπιζε να πιέσει για να πάρει κάποια ανταλλάγματα. Ήταν μια κίνηση μεγάλου ρίσκου για τον ίδιο και ίσως δεν βγήκε κερδισμένος αλλά δεν μπορούμε να το ξέρουμε σίγουρα. Μάλλον κερδισμένος βγήκε ο Πούτιν. Ο Μπριγκόζιν ξεκίνησε αρχικά ως ο υπεύθυνος οικονομικών της Wagner. Άλλος ήταν επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων και μετά ανέλαβε και αυτό ο Μπριγκόζιν.

Είναι Εβραϊκής καταγωγής και αυτό ίσως λέει πολλά. Εικάζεται πως είχε και υποστήριξη από άλλους ολιγάρχες ή μεγαλοσχήμονες. Πιθανώς να ήταν και αυτοί Εβραϊκής καταγωγής ή Εβραίοι. Εκτός από τον Αμπράμοβιτς, Εβραίοι είναι επίσης ο Φρίντμαν, o Κάντορ ο Άβεν και άλλοι περίπου δέκα τέσσερις. Σε γενικές γραμμές οι Ρώσοι Εβραίοι ήταν κατά των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία καθώς ο Ζελένσκι και το επιτελείο του είναι Εβραίοι.

Ο Μπριγκόζιν έλεγε πως αυτοί που έκαναν το εγχείρημα, να καταλάβουν το Ροστώφ και να πάνε προς την Μόσχα, ήταν πατριώτες. Αυτοί που πολεμούν για την Wagner είναι Ρώσοι πρώην στρατιωτικοί και πρώην φυλακισμένοι. Γενικά, οι Εβραίοι είναι οι λιγότερο πατριώτες, σε όλες τις χώρες που ζουν. Αναγνωρίζουν ως πατρίδα τους τον Παγκόσμιο Εβραϊσμό. Αισθάνονται και αυτοπροσδιορίζονται κρυφά ως Εβραίοι και όχι ως Ρώσοι, Αμερικάνοι, Βρετανοί, Γάλλοι, Έλληνες. Προσπαθούν να ρίξουν και να εκμεταλλευτούν όσους δεν είναι δικοί τους δηλαδή Εβραίοι.

Ερώτηση

Γράψατε πως θα δημιουργηθεί ξεχωριστή Ανατολική Ευρωπαϊκή Ένωση, πιθανώς με την συμμετοχή Τουρκίας και Ρωσίας. Είναι 8 χώρες της Ευρωζώνης που βρίσκονται στην Ανατολική Ευρώπη. Πως θα γίνει η μετάβαση στην δημιουργία ξεχωριστής Δυτικής και Ανατολικής Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας;

Απάντηση

Πράγματι είναι οκτώ οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που συμμετέχουν στην Ευρωζώνη: Ελλάδα, Κύπρος, Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, Σλοβενία, Κροατία Σλοβακία. Επιπλέον το ευρώ χρησιμοποιείται στο Μαυροβούνιο και στο Κόσοβο. Σε πρώτη φάση δεν θα χρειαστεί να βγουν οι χώρες από την Ευρωζώνη αλλά να γίνει διαχωρισμός Δυτικής και Ανατολικής Ευρωζώνης.

Δηλαδή θα δημιουργηθεί East Eurozone, με μια Κεντρική Τράπεζα Ανατολικής ΕΚ (Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας) και ένα νέο διαφορετικό νόμισμα το eastern euro (E€) που θα ξεκινήσει με μια ισοτιμία 1 προς 1 με το ευρώ που θα γίνει western euro (W€). Όταν το eastern euro αρχίσει να διαπραγματεύεται, πιθανώς θα πέσει η ισοτιμία του με το ευρώ.

Έτσι θα γίνει λιγότερο σκληρό και θα έρθει πιο κοντά το επίπεδο τιμών, στις άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που δεν θα βρίσκονται αρχικά στην ζώνη του eastern euro. Στην συνέχεια θα αποφασιστεί τι θα γίνει. Μπορεί να μπουν και άλλες χώρες στο κοινό νόμισμα ή να καταργηθεί και κάθε χώρα να έχει το δικό της νόμισμα. Μπορεί το eastern euro να συνδεθεί ή να αντικατασταθεί με ένα άλλο νόμισμα. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα αποφασιστεί μελλοντικά.

Ακόμη και να καταργηθεί το κοινό νόμισμα στην Ανατολική ΕΚ, είναι μια διαδικασία που θέλει λίγο καιρό. Ότι είναι να συμβεί, θα γίνει εντός της Ανατολικής Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας, χωρίς να εμπλέκεται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα που θα έχει λέγεται πλέον Δυτική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, για να διαχωριστεί από την Ανατολική Ευρωπαϊκή Τράπεζα.

Το κοινό νόμισμα δεν είναι πρόβλημα ή είναι μικρότερο πρόβλημα, όταν οι χώρες είναι ίδιας παραγωγικότητας. Επειδή οι οκτώ χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που βρίσκονται στην Ευρωζώνη είναι κοντά σχετικά από άποψη εισοδήματος, πιθανότατα είναι κοντά και από άποψη παραγωγικότητας.

Δεχόμαστε πολλές ερωτήσεις και κάποιες αντιρρήσεις από τους αναγνώστες που απαντώνται σε άρθρα που διαπραγματεύονται ένα θέμα. Οι «Απαντήσεις» ασχολούνται με περισσότερα από ένα θέματα στα οποία υπήρξαν ερωτήσεις και δεν κρίνεται πως αρμόζει να αφιερωθεί ολόκληρο άρθρο.

Παύλος

Scroll to Top