Απάτη η ανακύκλωση συσκευών

Απάτη η ανακύκλωση συσκευών

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα των δικαιούχων του προγράμματος ανακύκλωσης συσκευών. Όποιος ρίξει μια προσεκτική ματιά, αντιλαμβάνεται πως είναι μια καλοστημένη επικοινωνιακή απάτη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η εξαπάτηση των Ελλήνων είναι διαχρονική και συστηματική. Θα εξηγήσω τι συμβαίνει με το πρόγραμμα ανακύκλωσης και δεν θα έχει κανένας αναγνώστης την παραμικρή αμφιβολία πως είναι μια επικοινωνιακή απάτη.

Κοίταξα την Αττική που με ενδιαφέρει. Αντίστοιχα θα συμβαίνουν και στις άλλες περιοχές της χώρας. Για να καταλάβουμε ποιοι παίρνουν τελικά την επιδότηση, θα βοηθήσει να δούμε ποιοι δεν παίρνουν. Ας πούμε πως κάποιος ή κάποια είναι μόνος του και έχει μηδέν (0) ετήσιο εισόδημα. Τότε στο εισοδηματικό κριτήριο θα πάρει 100 μονάδες, είναι για το εύρος 0 - 1,000€ ετήσιο εισόδημα.

Για όσους βρίσκονται στο εύρος 1,000 - 30,000 υπάρχει μια φόρμουλα (30,000 - μέσο εισόδημα νοικοκυριού) / 29,000 X 100. Αυτό δίνει μια βαθμολογία από 0 έως 100 μονάδες. Πάνω από τις 30,000 ετήσιο εισόδημα, η βαθμολογία για το εισοδηματικό κριτήριο είναι μηδέν (0). Η βαθμολογία κόφτης που φαίνεται στη σελίδα 438 από τις 5,242 του συνόλου των αιτούντων είναι 50.498.

Υπάρχουν τέσσερα κριτήρια, εισόδημα, εξαρτώμενα μέλη, ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες. Το εισόδημα σταθμίζεται με 36% δηλαδή ακόμη και 100 να πάρει κανείς, φθάνει μέχρι το 36 που είναι πολύ μακριά από τον κόφτη 50.498. Ας πούμε πως είναι ένα ζευγάρι που έχει μηδενικό ετήσιο εισόδημα και ένα παιδί. Το ζευγάρι αυτό συγκεντρώνει βαθμολογία 36% Χ 100 + 24% Χ 25 = 36 + 6 = 42. Και αυτοί είναι μακριά από τον κόφτη.

Οι μονάδες που κερδίζει κανείς για εξαρτημένα μέλη είναι 25 για ένα παιδί, 50 για δύο παιδιά, 75 για τρία παιδιά και εκατό για τέσσερα παιδιά και πάνω. Το κριτήριο των εξαρτημένων μελών σταθμίζεται με 24% και τα υπόλοιπα δύο κριτήρια, ΑΜΕΑ και μονογονεϊκές οικογένειες με 20% το καθένα. Ας πούμε τώρα πως το ζευγάρι με το μηδενικό εισόδημα έχει δύο παιδιά.

Και πάλι κόβεται! Η βαθμολογία που θα συγκεντρώσει είναι 36% Χ 100% + 24% Χ 50 = 36 + 12 = 48. Δεν είναι πολύ μακριά από τον κόφτη αλλά σίγουρα κόβεται. Ας πάρουμε τώρα την περίπτωση το ζευγάρι με το μηδενικό εισόδημα να έχει τρία παιδιά. Σε αυτή την περίπτωση βαθμολογείται πάνω από τον κόφτη με 36% Χ 100 + 24% Χ 75 = 36 + 18 = 54. Δηλαδή με μηδενικό εισόδημα πρέπει να έχει ένα ζευγάρι τουλάχιστον τρία παιδιά για να πάρει την επιδότηση.

Αν δεν είναι ένα ζευγάρι με μηδενικό εισόδημα και δύο παιδιά ευάλωτη κατηγορία, τότε ποιοι είναι; Επομένως το πρόγραμμα δεν καλύπτει ούτε καν τους ευάλωτους αλλά ένα μικρό ποσοστό των ευάλωτων. Επίσης είναι τόσο μικρό το ποσοστό αυτών που εγκρίθηκαν ώστε δεν πρόκειται να έχει καμία επίπτωση στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στην Αττική, περίπου το 8% των αιτήσεων εγκρίθηκαν. Αυτοί που έκαναν αίτηση ανήκαν κυρίως σε ευάλωτες κατηγορίες. Να μην τα δώσουν έστω και αυτά; Και βέβαια να τα δώσουν. Και χίλιες επιδοτήσεις να δώσουν ωφέλεια είναι, καλύτερα από το τίποτα. Να μην κοροϊδεύουν τον κόσμο! Εκεί είναι η ένσταση μου. Αυτή η κοροϊδία πρέπει επιτέλους να τελειώσει.

Προσπαθούν να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση πως θα δοθούν μαζικά επιδοτήσεις ενώ στην πραγματικότητα θα δώσουν σε ένα μικρό ποσοστό των ευάλωτων. Τώρα πάνε να δώσουν ψεύτικες ελπίδες με τις ενστάσεις. Ένσταση μόνο μπορεί να γίνει σε περίπτωση λάθος υπολογισμού. Πρέπει να ψάξεις να βρεις την παράγραφο 5.3 του Οδηγού προγράμματος που τον έχουν κρυμμένο, να μην τον βρίσκουν εύκολα. Αν δεν υπάρχει λάθος, η ένσταση δεν θα βοηθήσει σε τίποτα. Κοροϊδεύουν διαρκώς τον κόσμο οι αλήτες, οι απατεώνες.

Επίσης υπάρχουν πληροφορίες πως δεν έδωσαν αποζημιώσεις σε ένα μεγάλο ποσοστό των πυρόπληκτων, με διάφορες δικαιολογίες.

Μάριος

Scroll to Top