Από τις σταυροφορίες στον Χίτλερ και την ΕΕ

Από τις Σταυροφορίες, στον Χίτλερ και την ΕΕ

audio

Πολλοί που πιθανώς θα ακούσουν αυτό το audio θα πουν: « Τι λέει πάλι αυτός ο παλαβός; Καθένας με τη τρέλα του!».

Α) Δεν τα λέω εγώ αλλά άλλοι Β) Αυτοί οι άλλοι είναι πολύ σοβαροί  άνθρωποι με μεγάλη μόρφωση και καλλιέργεια. Γ) Αυτά που λέω αποτελούν απλώς την άποψη τους και απλά ως μια άποψη πρέπει να την προσεγγίζει κανείς και όχι ως απόλυτη αλήθεια.

Με απειλούν ότι εάν δεν βγω και τα πως θα μου βγάλουν βρώμα ότι είμαι νεοφιλελές και φλώρος. Εάν μου βγάλουν τέτοια βρώμα δεν θα έχω μούτρα να βγω από το σπίτι μου. Θα περπατάω στο δρόμο και θα με σταματάνε για να με φτύσουν. Έτσι αναγκάζομαι και τα λέω προκειμένου να μου βγει το όνομα ότι είμαι νεοφιλελές και φλώρος.

Όπως το σύστημα λέει στο Μητσοτάκη βγες και πες αυτά και βγαίνει και τα λέει, έτσι και το αντισύστημα μου λέει βγες και πες αυτά και βγαίνω και τα λέω. Μέρος του αντισυστήματος είναι μέσα στο σύστημα αλλά διαφωνούν οριζόντια, πλάγια και κάθετα με αυτά που κάνει η επικρατούσα τάση μέσα στο σύστημα. Μέρος του αντισυστήματος είναι δηλαδή η συστημική αντιπολίτευση που έχει συμμαχήσει με άλλους που βρίσκονται εκτός συστήματος και έχουν παρόμοιες με αυτούς απόψεις.

Πάμε τώρα επί της ουσίας. Οι μεγαλύτεροι υπέρμαχοι της Ενωμένης Ευρώπης  στην Ελλάδα είναι αυτοί που οι οικογένειες τους συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κατακτητές στην Κατοχή. Η ΕΕ που έχει διαμορφωθεί είναι η Γερμανική Ευρώπη όπου η Γερμανία μαζί με το κύκλο των συμμάχων χωρών έχουν την απόλυτη κυριαρχία μέσα στην Ευρώπη. Αυτοί που υποστηρίζουν ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΕ υποστηρίζουν την Γερμανική κυριαρχία στην Ευρώπη. Η υπουδούλωση στη Γερμανία είναι πιο έκδηλη στη περίπτωση της Ελλάδας.

Η Ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης είναι πολύ παλιά. Κοσμοπολίτικη αντίληψη με τη σωστή έννοια είχε διατυπωθεί απο τους Αρχαίους Έλληνες και ακόμη νωρίτερα. Κοσμοπολίτης θεωρείται κάποιος που έχει ταξιδέψει πολύ. Η σωστή έννοια της λέξης κοσμοπολιτισμός είναι η επικράτηση παγκόσμια μιας κοινής ηθικής και ενός κοινού κώδικα αξιών. Ο Σωκράτης, οι κυνικοί, οι στωϊκοί κλπ είχαν διατυπώσει τέτοιες απόψεις.

Έχει υποστηριχτεί η άποψη ότι η ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης ξεκίνησε στις Σταυροφορίες αλλά διατυπώθηκε πολύ αργότερα.Το 1095 ξεκίνησαν οι πρώτες Σταυροφορίες. Σκοπός τους ήταν η απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ και κάτω από αυτό το στόχο ενώθηκε η Ευρώπη και σταμάτησαν οι ενδοευρωπαϊκοί πόλεμοι.  Οι Σταυροφορίες κράτησαν 200 χρόνια. Έγιναν 5-7 μεγάλες Σταυροφορίες και άλλες μικρότερες. Οι απόψεις των ιστορικών διίστανται για τον αριθμό τους. Σε γενικές γραμμές υπήρξε συνεργασία με το Βυζάντιο αλλά με εξαιρέσεις. Η Δ’ Σταυροφορία είχε σαν αποτέλεσμα την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Σταυροφόρους. Συχνά οι Σταυροφορίες συνοδεύονταν με διωγμούς κατά των Εβραίων
Οι Σταυροφορίες απέτυχαν. Το 1291 έγινε η τελευταία σύγκρουση και χάθηκαν τα τελευταία εδάφη από τους Σταυροφόρους. Οι Σταυροφορίες προκάλεσαν μια μίξη σε όλους τους τομείς:  στρατιωτικά, πολιτισμικά, επιστημονικά, φιλοσοφικά, μεταφυσικά – θρησκευτικά κλπ. Δημιουργήθηκαν πολλά τάγματα τα σημαντικότερα από τα οποία ήταν οι Ναϊτες, οι Ιωαννίτες και οι Τεύτονες Ιππότες. Τα τάγματα αυτά απέκτησαν απόκρυφες γνώσεις που προέρχονταν από την Αρχαία Αίγυπτο και κυκλοφορούσαν στη περιοχή της  Μέσης Ανατολής. 

Οι ιδέες της απελευθέρωσης των Αγίων Τόπων και της Ενωμένης Ευρώπης εξακολουθούσαν να παραμένουν στην Ευρώπη. Η ιδέα των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης ανάγεται τουλάχιστον στον Ανρί ντε Σαίν Σιμόν  που ήταν πρώιμος Σοσιαλιστής. Ανάμεσα στους πολλούς που επηρέασε η φιλοσοφία του Σαιν Σιμόν ήταν και ο Βίκτωρ Ουγκώ. Στο μυθιστόρημα του «Οι Άθλιοι» περνάει με μυθιστορηματικό τρόπο τις σοσιαλιστικές ιδέες του Σαιν Σιμόν. Το 1870, ο Βίκτωρ Ουγκώ φύτεψε μια βελανιδιά στο κήπο του σπιτιού του και είπε ότι όταν μεγαλώσει θα έχουν αναπτυχθεί και οι ΗΠΕ.

Οι περισσότερες προσωπικότητες του Διαφωτισμού ανήκαν σε φιλοσοφικούς και αποκρυφιστικούς κύκλους. Αυτή η τάση δηλαδή της Ευρωπαϊκής ιδέας, συνεχίστηκε για τους ανθρώπους του πνεύματος και μετά το Διαφωτισμό. Οι μυστικές εταιρείες ανθούσαν σε όλη την Ευρώπη αλλά πιο έντονα στη Γαλλία και μετά στη Γερμανία. Στους κύκλους αυτούς κυκλοφορούσε πολύ η ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης και η φιλοσοφική θεώρηση της δυαρχίας η δυϊσμού που έχει τις ρίζες της στους Ορφικούς, τους Πυθαγόρειους, τον Πλάτωνα και τον Πλωτίνο.

Ο Ανρί ντε Σαιν Σιμόν και ο Βίκτωρ Ουγκώ όταν ονειρευόντουσαν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης δεν φανταζόντουσαν ότι το όνειρο τους θα προσπαθούσε να πραγματοποιηθεί μέσω του Ιμπεριαλισμού του Χίτλερ. Οι πρώιμοι σοσιαλιστές ήταν ουτοπικοί, διατύπωναν ένα όνειρο αλλά δεν εξέταζαν πως θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Μάλλον θα είχαν αγαθές προθέσεις εάν κρίνει κανείς από τις απόψεις που είχαν εκφράσει.

Οι διάφοροι άνθρωποι του πνεύματος, των επιχειρήσεων και της πολιτικής που υποστήριζαν την ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης δεν έμεναν μόνο στη θεωρία αλλά άρχιζαν να ερευνούν πως η Ενωμένη Ευρώπη θα μπορούσε να γίνει πράξη. Μερικοί κύκλοι είδαν τον ιμπεριαλισμό (επεκτατικό εθνικισμό) ως το τρόπο με τον οποίο θα επιτυγχανόταν κάτι τέτοιο. Επίσης θεώρησαν ότι με τον ίδιο τρόπο θα επιτυγχανόταν επιτέλους ο σκοπός των Σταυροφοριών δηλαδή η απελευθέρωση των Αγίων Τόπων.

Υπάρχει η θεωρία ότι όχι μόνο είδαν με καλό μάτι τις επεκτατικές τάσεις του Χίτλερ αλλά ενδεχομένως να τον υποκίνησαν και τον στήριξαν. Ο Ναζισμός είναι σοσιαλισμός μαζί με εθνικισμό όπως λέει και η λέξη εθνικοσοσιαλισμός. Ο Ναζισμός έχει στενή σχέση με την αποκρυφιστική οργάνωση Θούλη και τους Τεύκτονες Ιππότες που δημιουργήθηκαν στις Σταυροφορίες.

Δεν υποστήριξαν αυτή την άποψη όλοι όσοι ήταν υπέρ της Ενωμένης Ευρώπης αλλά μια μερίδα το έκανε. Γενικά στο στρατόπεδο τις Ενωμένης Ευρώπης συναντώνται όλες οι τάσεις, προθέσεις και ιδεολογίες. Άλλοι έχουν αγαθούς και αλτρουιστικούς σκοπούς και άλλοι σκοτεινούς και ιδιοτελείς. Το βασικό σκεπτικό πίσω από την Ενωμένη Ευρώπη είναι για να σταματήσουν οι πόλεμοι. Πολλοί άνθρωποι μπερδεύονται και κάνουν το μέσο αυτοσκοπό. Έτσι για μερικούς η Ενωμένη Ευρώπη έγινε αυτοσκοπός και «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Τέτοιοι εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί σήμερα.

Η Γαλλία και άλλες χώρες έπεσαν εύκολα στα Γερμανικά στρατεύματα γιατί ένα σημαντικό και ισχυρό μέρος του πληθυσμού τους  υποστήριζε το Γερμανικό ιμπεριαλισμό σαν το μόνο τρόπο για την Ενωμένη Ευρωπη. Μια προσωπικότητα που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην Ενωμένη Ευρώπη ήταν ο Φρανσουά Μιτεράν. Στα νιάτα του ανήκε σε φασιστικές οργανώσεις. Ο ίδιος το είχε χαρακτηρίσει νεανικό σφάλμα. Μερικά από τα έργα που έγιναν επί της προεδρίας του καθώς και διάφορες ενέργειες του έχουν αποκρυφιστικούς συμβολισμούς.

Υπάρχει η άποψη ότι ο Χίτλερ είχε υποστηριχτεί αρχικά από κέντρα που στη συνέχεια άσκησε διωγμό εναντίον τους. Μπορεί να φαντάζει τελείως τρελό αλλά με μια πιο προσεκτική εξέταση μπορεί να μην είναι. Η ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης δημιουργήθηκε πιθανότατα στις Σταυροφορίες που βασικό σκοπό είχαν την απελευθέρωση των Αγίων Τόπων. Η ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης, της απελευθέρωσης των Αγίων Τόπων και της κοινής αντιμετώπισης του ισλαμικού κινδύνου των Οθωμανών και των Αράβων είναι αλληλένδετες.

Έτσι στο Χίτλερ μπορεί κάποιοι να είδαν αυτόν που εκτός του ότι θα ένωνε την Ευρώπη θα απελευθέρωνε στη συνέχεια τους Αγίους Τόπους. Το σκεπτικό ήταν ως εξής. Θα έβαζαν ένα κακό, το Χίτλερ, να κατακτήσει την Ευρώπη και να απελευθερώσει τους Αγίους Τόπους και στη συνέχεια θα τον έβγαζαν από τη μέση και θα έβαζαν στη θέση του έναν «καλό». Τώρα το πόσο καλός θα ήταν αυτός είναι ένα ερώτημα. Μπορεί απλά να μην ήταν τόσο κακός όσο ο Χίτλερ. Ότι όμως είχε κάνει ο κακός δηλαδή ο Χίτλερ θα παρέμεινε.

Αντίστοιχα γίνονται και τώρα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Έχουν βάλει τη Μέρκελ να κάνει «τη βρωμοδουλειά» και μετά θα την βγάλουν από τη μέση και θα φέρουν ένα καλό η μια καλή.  Επίσης στην Ελλάδα αλλάζουν τους πρωθυπουργούς κάθε δύο χρόνια. Έρχεται ο επόμενος αλλά η «βρωμοδουλειά» που έκανε ο προηγούμενος παραμένει. Αφού τελειώσουν τη «βρωμοδουλειά» οι διάφοροι περιστασιακοί τύπου Μητσοτάκη, θα φέρουν το καλό η τη καλή και θα μείνει για καιρό.

Ο Στάλιν για να μείνει απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού στράφηκε και εναντίον των υποστηρικτών και συνεργατών του. Μπορεί ο Χίτλερ να τους την «έφερε» και να προσπάθησε να εξοντώσει αυτούς που αρχικά τον στήριξαν για να μείνει και αυτός απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού. Ο Χίτλερ μάλλον ήταν τρελλός αλλά δεν ήταν χαζός. Κατάλαβε ότι του ετοίμαζαν να τον βγάλουν απο τη μέση και στάφηκε ενάντια σε αυτούς που τον στήριξαν αλλά του την «είχαν στημένη». Εκείνες τις εποχές τον να «βγάλουν κάποιον από τη μέση» σήμαινε να τον δολοφονήσουν.

Η εξόντωση των Εβραίων από τη Χίτλερ σίγουρα βοήθησε στη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ. Κάποιοι δίνουν μεταφυσικές εξηγήσεις. Μπορεί ο Χίτλερ να ήταν μια τιμωρία για τον περιούσιο λαό ανάλογη με τα Σόδομα και Γόμορα γιατί είχαν ξεφύγει από το δρόμο του Θεού. Οι μοναχοί υποβάλλονται σε νηστεία και αγρύπνια δηλαδή σε κακουχίες. Μερικοί ακραίοι καθολικοί υποβάλλουν τον εαυτό τους σε βασανιστήρια. Το ίδιο συμβαίνει και με μουσουλμάνος που αυτομαστιγώνονται. Πολλές αιρέσεις έχουν αυτοκτονήσει ομαδικά. Μπορεί η εξόντωση των Εβραίων να ήταν και τα δύο μαζί δηλαδή πρώτα κακουχίες και μετά έξοδος από αυτή τη ζωή. Εάν δεχτούμε τη μετά θάνατο ζωή η πολλές ζωές μέσα από μετενσαρκώσεις, τότε αυτή η ζωή δεν έχει μεγάλη σημασία μπροστά στην αιωνιότητα. 

Επειδή στα διεθνή κέντρα που αρχικά στήριξαν το Χίτλερ υπήρχαν άνρθωποι μεγάλης ευφυίας, είχαν φροντίσει για κάθε ενδεχόμενο. Εάν επιτύγχανε ο Χίτλερ στρατιωτικά, θα καταλάμβανε όλη την Ευρώπη και θα απελευθέρωνε τους Αγίους Τόπους. Μετά θα τον έβγαζαν από τη μέση και θα έβαζαν στη θέση του ένα «καλό». Εάν αποτύγχανε θα τόνιζαν την ανάγκη της πολιτικής ένωσης της Ευρώπης για να αποφευχθούν οι πόλεμοι. Ήταν δηλαδή μια κατάσταση Win-Win όπου σε κάθε έκβαση θα επιτυγχανόταν ο σκοπός που ήταν ή Ένωση της Ευρώπης και η απελευθέρωση των Αγίων Τόπων.

Scroll to Top