Cosa Nostra

Cosa Nostra

Ο Νίκος Αγγελάκης ήταν υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας στην Πάτρα, παράγοντας της Παναχαϊκής και υποψήφιος της ΕΠΕΝ. Η κόρη του Αντιγόνη, επίσης τραπεζικός υπάλληλος παντρεύτηκε τον Τάκη Χατζή. Ο Τάκης Χατζής έφθασε μέχρι το Δημοτικό. Σύμφωνα με μαρτυρίες Πατρινών δούλευε σε ένα μαγέρικο και τηγάνιζε κεφτέδες. Πάραυτα, με άκρως περίεργο τρόπο, κατόρθωσε να γίνει διευθυντής της εφημερίδας Πελοποννήσου.

Από τα καταστατικά των Ενώσεων Συντακτών απαιτείται τουλάχιστον απολυτήριο Γυμνασίου για να ασκήσει κάποιος δημοσιογραφία. Αν και δεν είχε απολυτήριο Γυμνασίου, δούλεψε όλη τη ζωή του ως δημοσιογράφος και έφθασε σε πάρα πολύ ψηλές θέσεις. Έχει εισπράξει πάρα πολλά χρήματα από το Ελληνικό Δημόσιο ως δημοσιογράφος ενώ δεν είχε το δικαίωμα να δουλέψει ως δημοσιογράφος. Ήταν Διευθυντής Ειδήσεων της ΕΡΤ και στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Μια καθαρίστρια στο Βόλο καταδικάστηκε σε δεκαετή φυλάκιση για παρόμοια περίπτωση. Δεν είχε δικαίωμα να δουλέψει καθώς απαιτείται απολυτήριο Δημοτικού που δεν είχε τελειώσει.

Ο Τάκης Χατζής ήταν μεταξύ των ελάχιστων που συμμετείχαν στον πρωϊνό καφέ του Καραμανλή. Οι υπόλοιποι ήταν: Αγγέλου, Αντώναρος, Δασκαλάκης, Ζακυνθινός, Λειβαδάς, Ρουσόπουλος. Υπήρχαν υποψίες ότι όσα συζητούνταν στον πρωϊνό καφέ, τα μετέφερε ο Χατζής στο Πρώτο Θέμα. Έχει πολύ στενή προσωπική σχέση με τον Ρουσόπουλο. Ο Ρουσόπουλος κατάφερε να πάρει απολυτήριο Γυμνασίου και τυπικά τουλάχιστον είχε δικαίωμα να εξασκεί το επάγγελμα του δημοσιογράφου. Το ερώτημα είναι:

«Δεν έχει η ΝΔ Δημοκρατία ανθρώπους με πτυχία;»

Ο Ρουσόπουλος όπως και η σύζυγος του Μάρα Ζαχαρέα ήταν αριστεροί και πιθανώς είναι ακόμη στα κρυφά. Ποια είναι αυτά τα κέντρα που προωθούν κομμουνιστές σε ψηλές θέσεις στην ΝΔ και τι σκοπούς υπηρετούν αυτά τα κέντρα; Δεν είναι απλή σύμπτωση αλλά συστηματική προώθηση. Οι περιπτώσεις είναι πάρα πολλές. Η ΕΥΠ τι κάνει; Διακοσμητική είναι; Ας μετονομαστεί από Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών σε «Διακοπές για πάντα». Είναι κακό να υπάρχουν κομμουνιστές; Καθόλου! Είναι κακό να υπάρχουν κομμουνιστές στο κόμμα εξουσίας της δεξιάς.

Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Αντώναρο για αναρτήσεις του κατά του Γεωργιάδη και ο Ρουσόπουλος αμέσως έσπευσε να παρέχει στήριξη στον Γεωργιάδη. Ένας πρώην κομμουνιστής, στηρίζει έναν πρώην σχεδόν φασίστα επειδή ένας πρώην κομμουνιστής τον αποκαλεί ευθέως ή πλαγίως φασίστα. Στην συνέχεια Ρουσόπουλος και Γεωργιάδης είχαν κάνει ντουέτο στην Β’ Αθηνών, ένας πρώην κομμουνιστής και ένας πρώην σχεδόν φασίστας. Αυτό δεν είναι κόμμα, είναι τρελοκομείο!

«Αγόρι μου σε πήρα σε φτερά μου και σε απογείωσα» είχε πει ο Άδωνις στον Ρουσόπουλο.

Ο Ρουσόπουλος σηματοδότησε την στροφή προς τα αριστερά (το κέντρο) του Καραμανλή και ο Γεωργιάδης την στροφή του Σαμαρά προς τα δεξιά. Επειδή ο Γεωργιάδης κάνει μηνύσεις σε όποιον τον αποκαλεί φασίστα ή ακροδεξιό, χρησιμοποιείται ο χαρακτηρισμός σχεδόν φασίστας δηλαδή βρίσκεται ιδεολογικά κοντά στον φασισμό, χωρίς να είναι φασίστας.

Η Αντιγόνη Χατζή γνωρίζονταν με την Ανδρονίκη Θεοφιλάτου από τότε που η δεύτερη ήταν βρέφος, κατά δήλωση της πρώτης. Μαζί με τον σύζυγο της Τάκη Χατζή, την πάντρεψαν με τον Σταμάτη Πουλή και έγιναν κουμπάροι. Αμφότεροι δούλευαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο Πουλής ήταν πρόεδρος των εργαζομένων και η Θεοφιλάτου εισηγήτρια διαφημιστικών εξόδων.

Ο Χατζής μαζί με τον Κώστα Αγγελάκη, αδελφό της γυναίκας του, έχουν διαδικτυακές σελίδες και εισέπραξαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ του Άδωνι Γεωργιάδη, με εισήγηση της Ανδρονίκης Θεοφιλάτου και ενώ ο σύζυγος της Πουλής έλεγχε ή επηρέαζε τους εργαζομένους. Το 2015, η Ανδρονίκη Θεοφιλάτου και η Αντιγόνη Χατζή, ιδρύουν στην Βουλγαρία την εταιρεία Red Pepper. Ένα μήνα αργότερα, ο Χατζής και ο Αγγελάκης ιδρύουν στην Ελλάδα την Blue Pepper όπου συμμετέχουν εταιρείες που τους ανήκουν. Μόνο ένα σχόλιο αρμόζει. Τύφλα να έχει η Cosa Nostra!

Scroll to Top