Δημοκρατικοί vs χουντικών

Δημοκρατικοί εναντίον χουντικών

audio

Το γαλαζοπράσινο καθεστώς, με τη βοήθεια των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, ρίχνει «χοντρό δούλεμα» στους αδαείς και τους απονήρευτους. Πριν το Δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015 ο διαχωρισμός ήταν Μνημονιακοί και Αντιμνημονιακοί. Μετά το Δημοψήφισμα ο διαχωρισμός είναι Χουντικοί εναντίον Δημοκρατικών. Να βάλουμε στην άκρη τη σιχαμερή προπαγάνδα που έγινε υπερ του ΝΑΙ από τη μεγαλύτερη πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης. Θέλει να είναι κανείς Μνημονιακός, μαγκιά του. Θέλει να ταχθεί υπέρ του ΝΑΙ και να το υποστηρίξει σθεναρά, δικαίωμα του, μέχρι όμως τη στιγμή του Δημοψηφίσματος.

Από τη στιγμή που γίνεται το Δημοψήφισμα και ο ελληνικός λαός με συντριπτική πλειοψηφία και με 25% διαφορά αποφαίνεται υπερ του ΟΧΙ, η απόφαση αυτή πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους, είτε τάχθηκαν υπερ του ΝΑΙ είτε τάχθηκαν υπερ του ΟΧΙ. Αυτοί που δεν σέβονται την απόφαση του ελληνικού λαού δεν λέγονται πλέον Μνημονιακοί αλλά χουντικοί και τύραννοι. Ποιοι είναι αυτοί; Είναι το γαλαζοπράσινο καθεστώς, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. Για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπάρχει ερωτηματικό. Έχουμε μαύρη χούντα, καταλάβετε το. Όσοι υποστηρίζουν την εφαρμογή Μνημονίων είναι χουντόμουτρα και πρέπει να απαλλαγούμε από αυτούς το συντομότερο δυνατό εάν θέλουμε να ορθοποδήσουμε ως χώρα.

Η κρίσιμη στιγμή είναι η ημέρα του Δημοψηφίσματος. Από την ημέρα εκείνη, εάν κάποιος εξακολουθεί να υποστηρίζει εφαρμογή Μνημονίων , παύει να λέγεται Μνημονιακός και είναι πλέον χουντικός. Ακόμη και εάν κάποιος υποστήριξε το ΝΑΙ, οφείλει να σεβαστεί την απόφαση του λαού. Οι Μνημονιακοί υποστηρίζουν ότι στο Δημοψήφισμα το ΟΧΙ στα Μνημόνια δεν σημαίνει και ΝΑΙ σε έξοδο από το ευρώ. Μπορεί να μη συμπεριλήφθηκε το θέμα της εξόδου στο ψηφοδέλτιο αλλά τέθηκε ξεκάθαρα τόσο από όλους τους Ευρωπαίους όσο και από όλους τους Μνημονιακούς ότι ΟΧΙ σημαίνει έξοδος από το ευρώ. Επομένως δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι οι ψηφοφόροι ήταν ανυποψίαστοι ότι το ΟΧΙ μπορεί να επέφερε και την έξοδο.

Την εποχή του Δημοψηφίσματος, δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι η πλειοψηφία ήταν υπερ της παραμονής στο ευρώ. Οι δημοσκποήσεις όμως έχουν πέσει επανειλημένα έξω. Στη περίπτωση του Δημοψηφίσματος, οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ισοπαλία μεταξύ του ΝΑΙ και του ΟΧΙ και τελικά η διαφορά ήταν 25 μονάδες. Έτσι μπορεί να είχαν πέσει κατά πολύ  έξω και στη περίπτωση του ευρώ και η άνετη πλειοψηφία υπερ του ευρώ να ήταν ισοπαλία. Τώρα τα πράγματα μπορεί να έχουν αλλάξει πολύ. Πιστεύω ότι εάν γινόταν δημοψήφισμα θα κέρδιζε η έξοδος από το ευρώ.

Οι δημοσκοπήσεις μπορούν δικαιολογημένα να αμφισβητηθούν αλλά όχι το Δημοψήφισμα. Το Δημοψήφισμα κατέγραψε αδιαμφισβήτητα ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού υποστηρίζει κατάργηση των Μνημονίων. Πάραυτα να δεχτώ τις δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι η πλειοψηφία ήταν υπερ του ευρώ τον Ιούλιο του 2015. Πως γίνεται λοιπόν να είναι και κατά των Μνημονίων και υπερ του ευρώ όταν ξέρουν ότι η κατάργηση των Μνημονίων ενδεχομένως να επιφέρει και έξοδο από το ευρώ;

Θα πω πως το αντιλαμβάνομαι εγώ και κάθε λογικός άνθρωπος που έχει στοιχειώδεις ικανότητες αριθμητικής. Θα πάρω κάποια νούμερα χοντρικά για να είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς. Το δημοψήφισμα έδειξε 60% υπερ του ΟΧΙ και 40% υπερ του ΝΑΙ. Να δεχτώ ότι τότε 70% ήταν υπερ του ευρώ και 30% υπερ της εξόδου. Είναι δύσκολο να φανταστώ ότι κάποιος είναι υπερ της εξόδου και ταυτόχρονα υπερ των Μνημονίων. Είναι επίσης δύσκολο να φανταστώ ότι κάποιος είναι υπερ των Μνημονίων και κατά του ευρώ.

Από το 60% που είναι υπερ του ΟΧΙ, το 30% είναι και υπερ της εξόδου σε κάθε περίπτωση. Μένει ένα ποσοστό 30% που λέει το εξής. Εάν μπορούμε να καταργήσουμε τα Μνημόνια και να παραμείνουμε στο ευρώ καλώς, αυτό θέλουμε. Εάν όμως δεν μπορούμε τότε ψηφίζουμε ΟΧΙ στα Μνημόνια, όποιες και να είναι οι συνέπειες. Δηλαδή έχουμε ένα τμήμα Α του εκλογικού σώματος 30% που έλεγε ΟΧΙ στα Μημόνια και ΟΧΙ στο Ευρώ, ένα τμήμα Β του 30% που λέει ΟΧΙ στα Μνημόνια και ΝΑΙ στο ευρώ εάν αυτά τα δύο μπορούν να πάνε μαζί. Εάν δεν μπορούν να πάνε μαζί, τότε ΟΧΙ στα Μνημόνια με όποιες και να είναι οι συνέπειες. Και έχουμε επίσης ένα τμήμα Γ της τάξης του 40% που λέει ΝΑΙ στο ευρώ και ΝΑΙ στα Μνημόνια. Το Α μαζί με το Β κάνουν 60% που είναι το ποσοστό του ΟΧΙ και το Β μαζί με το Γ κάνουν 70% που είναι το ποσοστό της παραμονής στη ευρωζώνη. Όλα αυτά εάν δεχτούμε ότι οι δημοσκοπήσεις για το ευρώ ήταν σωστές, κάτι που δικαιολογημένα αμφισβητείται. Στο τμήμα Β που θέλει κατάργηση Μνημονίων και παραμονή στο ευρώ είχε γίνει ξεκάθαρο ότι το ΟΧΙ μπορεί να σημαίνει έξοδο από το ευρώ και επέλεξαν να ψηφίσουν ΟΧΙ.

Επαναλαμβάνω και τονίζω ότι οι ψηφοφόροι ήξεραν πολύ καλά ότι το ΟΧΙ στα Μνημόνια μπορεί να σημαίνει και έξοδο από το ευρώ. Φρόντισαν να το ξεκαθαρίσουν με κάθε τρόπο τόσο οι Ευρωπαίοι, όσο και οι Μνημονιακοί. Παρόλο που ήταν ξεκάθαρο ότι το ΟΧΙ μπορεί να σημαίνει και έξοδο, ο ελληνικός λαός αποφάσισε με συντριπιτκή πλειοψηφία το ΟΧΙ.

Έχουμε ξαναπεί ότι το Δημοψήφισμα έγινε πρόχειρα και χωρίς προγραμματισμό. Εάν ο Ιούνιος ήταν η τελική ημερομηνία θα έπρεπε να γίνει καπου στα τέλη Απριλίου η αρχές Μαίου και να έχει δοθεί τουλάχιστον ένας μήνας πριν για να ενημερωθεί σωστά ο κόσμος. Θα μπορούσε να συμπεριληφθεί το ζήτημα του ευρώ και στο ψηφοδέλτιο. Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα έτσι. Σε κάθε περίπτωση το θέμα του ευρώ τέθηκε ξεκάθαρα. Ήταν ξεκάθαρο ότι το ΟΧΙ μπορεί να επιφέρει και έξοδο από το ευρώ και το 62% αποφάνθηκε ΟΧΙ στα Μνημόνια.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ανέλαβαν τέλος Ιανουρίου 2015. Μέχρι το τέλος Μαρτίου ήταν υπεραρκετός χρόνος για να καταλάβουν τις διαθέσεις των δανειστών. Τέλος Μαρτίου έπρεπε να ανακοινώσουν το δημοψήφισμα και να γίνει τέλος Απριλίου η Αρχές Μαϊου. Μετά θα είχαν άλλους δύο περίπου μήνες να διαπραγματευτούν με τους δανειστές και να προετοιμαστούν για το τι θα γινόταν σε περίπτωση μη συμφωνίας.

Ότι έγινε έγινε. Είναι ένοχοι με δικαιολογητικά λόγω του σύντομου χρόνου και της μεγάλης πίεσης. Το θεμα είναι τώρα τι γίνεται. Τώρα δεν μπορούν να συνεχίσουν να εφαρμόζονται Μνημόνια όταν ο Ελληνικός λαός έχε αποφανθεί ΟΧΙ στα Μνημόνια. Όσοι δεν σέβονται αυτή την απόφαση δεν είναι παλαιομνημονιακοί η νεομνημονιακοί αλλά χουντικοί, τύρανοι και δυνάστες. Παριστάνουν τους δημοκρατικούς αλλά δεν είναι.

Οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου, από την εξοκονοβουλευτική αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά πρέπει να συνεργαστούν μεταξύ τους ενάντια στη Μνημονιακή χούντα. Οι δρόμοι είναι δύο, κατάργηση των Μνημονίων η νέο δημοψήφισμα με όλα τα θέματα, Μνημόνια, ευρώ, ΕΕ.

Επαναλαμβάνω μπορεί κανείς να ήταν υπερ των Μνημονίων μέχρι την 15 Ιουλίου 2015. Εάν μετά το δημοψήφισμα υποστηρίζει την εφαρμογή των Μνημονίων δεω είναι πλέον Μνημονιακός αλλά χουντικός. Οι χουντικοί είναι ξεκάθαρο ποιοι είναι. Είναι η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. Ερωτηματικό υπάρχει για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την Ένωση Κεντρώων. Τυχγάνει οι χουντικοί να είναι και το γαλαζοπράσινο καθεστώς που εξαπατά, εκμεταλλεύεται, καταπιέζει και καταδυναστεύει τον ελληνικό λαό επι τέσσερις δεκαετίες. Είναι το καθεστώς που έχει κατακλέψει τους Έλληνες πολίτες και δεν έχει τιμωρηθεί κανείς. Είναι αυτοί που προπαγανδίζουν και χειραγωγούν τους αδαείς και του καλόπιστους με τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Είναι αυτοί που συνδέονται στενά με όσους έχουν έμμεσα υποδουλώσει την Ελλάδα και την έχουν οδηγήσει στη εξαθλίωση. Είναι παράσιτα και βαμπίρια. Αυτοί είναι ο εχθρός του λαού και όσοι τους υποστηρίζουν. Η χώρα είναι άρρωστη και αυτοί είναι ο καρκίνος. Πρέπει να απαλλαγούμε από τον εχθρό για να μπορέσουμε να ανακάμψουμε. 

Οι δυνάμεις του Δημοκρατικού τόξου πρέπει να συμμαχήσουν ενάντια στους χουντικούς, καθεστωτικούς, τυράνους ψευτοδημοκράτες και να τους εκδιώξουν, να τους τιμωρήσουν, να πάρουν πίσω τα κλεμένα να αποκαταστήσουν τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, την Ελευθερία, την Αλήθεια, την Αξιοπρέπεια. Πρέπει να εκδιώξουμε τους τυράνους με κάθε τρόπο. Στη κατοχή το ΕΑΜ και ο ΕΔΕΣ ήταν ανεξάρτητες μεταξύ τους οργανώσεις που πολέμησαν ενάντια στους Χιτλερικούς κατακτητές. Σε κάποιες περιπτώσεις έκαναν κοινές επιχειρήσεις όπως στη γέρυρα του Γοργοπόταμου.

Πολλοί Έλληνες συμμάχησαν με τους Χιτλερικούς κατακτητές. Είναι οι ίδιες οικογένειες που θέλουν να εφαρμόσουν τα Μνημόνια και να συνεχίσουν την υποδούλωση και την εξαθλίωση της Ελλάδας. Είναι οι τύραννοι, οι χουντικοί, το καθεστώς, οι εχθροί του ελληνικού λαού. Συνεργάζονται μεταξύ τους μια χαρά. Οι δυνάμεις του Δημοκρατικού τόξου πρέπει να συνεργαστούν ενάντια στη χούντα και τη τυρανία ανεξάρτητα ιδεολογικής τοποθέτησης. Το πρώτο βήμα είναι να απαλλαγούμε από τον εχθρό του λαού, το καρκίνο που λίγο λίγο τρώει τα σωθικά της χώρας. Στη συνέχεια οι διαφορές να λυθούν με δημοκρατικό τρόπο. Τα θέματα των Μνημονίων, του Ευρώ, της ΕΕ να τεθούν στη κρίση του ελληνικού λαού σε ένα νέο Δημοψήφισμα αφού ενημερωθεί σωστά και σφαιρικά. Οι εκλογές θα αποφανθούν ποιοι θα κυβερνήσουν. Δεν χρειάζεται να πολεμήσουμε μεταξύ μας όπως έγινε στον Εμφύλιο. Αυτό που χρειάζεται είναι να απαλλαγούμε από τη χούντα, το καθεστώς, τη τυρανία που μας καταδυναστεύει σαράντα χρόνια, κατέστρεψε τη χώρα, μας υποδούλωσε και μας εξαθλίωσε. Μόνο εάν απαλλαγούμε από τον καρκίνο έχουμε μια ελπίδα, αλλιώς θα πεθάνουμε σαν χώρα. 

Scroll to Top