Δεν εκφράζουν τον κόσμο

Δεν εκφράζουν τον κόσμο

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας που είναι παράρτημα των Υπουργείων Εξωτερικών Γαλλίας και Γερμανίας καταδίκασε απερίφραστα την ειρηνευτική προσπάθεια της Ρωσίας στην Ουκρανία. Είναι ένα ακόμα παράδειγμα πως το Καθεστώς ΕΕ - ΝΤΠ έχει χάσει τελείως το λαϊκό έρεισμα και δεν εκφράζει πλέον κανένα ή σχεδόν κανένα. Οι συζητήσεις που γίνονται σε παρέες, στο δρόμο, σε οικογένειες δείχνουν πως το πολύ ένας στους δέκα καταδικάζει τις ενέργειες της Ρωσίας.

Δηλαδή το Καθεστώς ΕΕ - ΝΤΠ εκφράζει λιγότερο από το 10% των ψηφοφόρων. Βέβαια δεν έχω διενεργήσει δημοσκόπηση αλλά η εντύπωση μου είναι πως τέσσερις - πέντε στους δέκα είναι υπέρ της Ρωσίας, τέσσερις - πέντε στους δέκα είναι ουδέτεροι και ένας στους δέκα είναι κατά της Ρωσίας. Δηλαδή αυτοί που είναι υπέρ της Ρωσίας είναι τετραπλάσιοι ή πενταπλάσιοι από αυτούς που είναι κατά.

Ας κάνει καθένας μια πρόχειρη δημοσκόπηση στον κύκλο του, σε φίλους, συγγενείς, γείτονες, συναδέλφους. Στη δουλειά βέβαια χρειάζεται λίγο προσοχή η ανάμειξη πολιτικών θεμάτων. Αυτό όμως δεν είναι θέμα ιδεολογικής ή κομματικής τοποθέτησης και είναι πιο ακίνδυνο. Αν είναι βέβαια κανείς Καθεστωτικός και βρίσκεται μέσα σε κύκλο Καθεστωτικών, ίσως τα αποτελέσματα της πρόχειρης δημοσκόπησης να είναι πολύ διαφορετικά. Εγώ δεν μιλάω για την άποψη των Καθεστωτικών αλλά της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που δεν έχει καμία σχέση με την άποψη του Καθεστώτος.

Η Ρωσία είναι ομόδοξη χώρα με την οποία έχουμε εκτός από θρησκευτικούς και άλλους δεσμούς αιώνων πολιτισμικούς, πολιτικούς. Χάλασαν λίγο τον καιρό του κομμουνισμού καθώς εμείς είμαστε στην άλλη πλευρά, τη μη κομμουνιστική. Όμως ο κομμουνισμός αποτελεί παρελθόν για την Ρωσία και τις υπόλοιπες πρώην κομμουνιστικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Βέβαια και η Ουκρανία είναι ομόδοξη χώρα. Ουσιαστικά Ρωσία και Ουκρανία είναι το ίδιο.

Αυτή είναι και η θέση της Ρωσίας. Λένε στους Ουκρανούς: «Εμείς είμαστε αδέλφια. Πρέπει να είσαστε μαζί μας και όχι με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους με τους οποίους σας συνδέουν πολύ λιγότερα από όσα σας συνδέουν με εμάς». Δυστυχώς αυτό δεν μπορούσαν να το καταλάβουν πολλοί Ουκρανοί. Βέβαια υπήρχαν μηχανορραφίες, δολοπλοκίες, προπαγάνδα, χειραγώγηση από την πλευρά Γερμανίας - Γαλλίας - ΕΕ παρόμοιες με αυτές που συνέβαιναν και συμβαίνουν στην Ελλάδα. Σίγουρα πολλοί πολιτικοί στην Ουκρανία έχουν εξαγοραστεί από Γερμανία - Γαλλία - ΕΕ όπως συνέβαινε και συμβαίνει ακόμη στην Ελλάδα.

Επειδή και η Ουκρανία είναι ομόδοξη χώρα, είναι κατανοητό πως αρκετοί στην Ελλάδα προτιμούν την ουδέτερη στάση. Ίσως να είναι και οι περισσότεροι. Αυτοί όμως που παίρνουν θέση κατά της Ρωσίας είναι ελάχιστοι. Πρέπει να καταλάβουμε πως δεν είναι ίδια η σχέση Γαλλίας - Ρωσίας και Ελλάδας - Ρωσίας. Δεν μπορούμε να κάνουμε ότι μας υπαγορεύουν κάθε φορά Γάλλοι και Γερμανοί. Δεν χρειαζόταν να πάρει το Καθεστώς επίσημα θέση. Αν όμως το έκανε, η πιο αρμόζουσα στάση θα ήταν ανάλογη με της Τουρκίας δηλαδή ουδέτερη.

Το ζήτημα της διένεξης Ρωσίας - Ουκρανίας είναι ένα από τα πολλά, στα οποία το Καθεστώς ΕΕ - ΝΤΠ έχει τελείως διαφορετική άποψη από την πλειονότητα των πολιτών. Θα πει κανείς πως τους ψηφίζουν. Ναι τους ψηφίζουν γιατί το Καθεστώς ελέγχει τα ΜΜΕ και εμποδίζει την ανάδειξη κομμάτων που θα εκφράζουν τον κόσμο. Επίσης πολλοί πέφτουν στην παγίδα «το μη χείρον βέλτιστον». Οι κεντροδεξιοί σκέφτονται «από τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΙΝΑΛ καλύτερα είναι η Νέα Δημοκρατία» και οι κεντροαριστεροί αντιστρόφως.

Το θέμα είναι πως κάθε μέρα που περνάει, το Καθεστώς ΕΕ - ΝΤΠ χάνει διαρκώς και περισσότερο το λαϊκό έρεισμα, παρόλη την ασύδοτη προπαγάνδα των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης. Και το ερώτημα είναι πόσο μπορεί ακόμα να αντέξει το Καθεστώς όταν σύντομα λιγότεροι από ένας στους δέκα θα συμφωνεί μαζί τους στα περισσότερα θέματα όπως συμβαίνει τώρα στο θέμα Ρωσίας - Ουκρανίας.

Μιχαήλ

Scroll to Top