Διαγωνισμός σοσιαλισμού

Διαγωνισμός σοσιαλισμού

Πέρα από αυτά που δημοσιεύονται, γίνονται διάφορες συζητήσεις σε social media, email αλλά και από κοντά. Νομίζω ότι έχουν δημιουργηθεί παρεξηγήσεις για αυτά που γράφονται εδώ. Δεν μπορώ να μιλήσω για λογαριασμό άλλων αλλά μπορώ να πω αυτό που καταλαβαίνω πως θέλουν να πουν στα διάφορα άρθρα. Είναι κάτι που συμφωνώ και εγώ.

Κανείς δεν έγραψε ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι κακοί άνθρωποι ούτε ότι δεν είναι δικαίωμα τους να είναι ομοφυλόφιλοι. Επίσης κανείς δεν έγραψε ότι δεν πρέπει να συναναστρεφόμαστε τους ομοφυλόφιλους. Αυτό που λένε όλοι είναι πως η ομοφυλοφιλία είναι μια συμπεριφορά που δεν έχει θέση στην κεντροδεξιά. Να δώσω ένα παράδειγμα μήπως γίνει κατανοητό.

Έρχεται κάποιος και μου λέει πως τα μέσα παραγωγής πρέπει να ανήκουν στο κράτος. Δεν θα συμφωνήσω μαζί του αλλά δεν θα θεωρήσω πως δεν έχει δικαίωμα να το πιστεύει ή ότι είναι κακός άνθρωπος και δεν πρέπει να τον συναναστρέφομαι. Αν μου πει «ξέρεις εγώ είμαι κεντροδεξιός» θα του πω «έ όχι ρε φίλε, δεν είσαι πως να το κάνουμε;». Αν επιμένει θα του πω «όσο και να χτυπιέσαι, κεντροδεξιός δεν είσαι». Λέμε ότι αυτές οι απόψεις δεν έχουν θέση στην κεντροδεξιά. Νομίζω δεν είναι κάτι δύσκολο και δεν καταλαβαίνω πως δημιουργείται σύγχυση. Το ίδιο λέμε και για τους ομοφυλόφιλους. Ισχύει και για άλλες ελευθεριάζουσες συμπεριφορές.

Είναι συντηρητικός χώρος κοντά στην θρησκεία και η θρησκεία κατακρίνει την ομοφυλοφιλία και την ελευθεριάζουσα συμπεριφορά. Ένας ομοφυλόφιλος δεν μπορεί να είναι συντηρητικός διότι ο συντηρητισμός είναι αντίθετος στην ομοφυλοφιλία και γενικά σε κάθε σεξουαλική συμπεριφορά πέραν των συνηθισμένων. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι συμπεριφορά που συνάδει με την κεντροδεξιά νοοτροπία, πόσο μάλλον όταν το κόμμα ελέγχεται από το αδελφάτο. Είναι σαν να λέει κανείς «είμαι κεντροδεξιός και πιστεύω πως τα μέσα παραγωγής (γη, κεφάλαιο) πρέπει να ανήκουν στο κράτος». Αυτό δεν γίνεται! Πως γίνεται;

Επίσης κανείς δεν υποστήριξε ότι για τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους είναι προτιμότεροι οι σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ ή του ΣΥΡΙΖΑ. Σίγουρα προτιμότεροι είναι οι σοσιαλιστές της Νέας Δημοκρατίας, έστω κι αν είναι ελάχιστα πιο δεξιά από το ΚΙΝΑΛ. Όμως στην κεντροδεξιά έπρεπε να υπάρχει ένα γνήσιο κεντροδεξιό κόμμα. Γνήσιοι βέβαια είναι αλλά όχι κεντροδεξιοί. Είναι γνήσιοι πολιτικοί μεγαλοαπατεώνες.

Αυτοί δεν είναι ούτε καν μπάσταρδοι (υβριδικοί) κεντροδεξιοί. Αυτοί είναι μπάσταρδοι σοσιαλιστές που παριστάνουν τους κεντροδεξιούς. Παίρνουν αρκετά δεξιές θέσεις σε κάποια σημεία για να «ρίχνουν στάχτη στα μάτια» των ψηφοφόρων και να νομίζουν ότι είναι δεξιά ενώ στα περισσότερα σημεία είναι σοσιαλιστές. Αν δεν εκπροσωπήσει τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους επιτέλους ένα καθαρά κεντροδεξιό κόμμα, δεν υπάρχει ελπίδα για την χώρα να πάει μπροστά.

Η κεντροδεξιά έχει κάποια χαρακτηριστικά. Αν αλλοιώσουμε τα περισσότερα, τότε δεν είναι πλέον κεντροδεξιά όπως έχει συμβεί με την Νέα Δημοκρατία αλλά και όλα τα κόμματα της κεντροδεξιάς και της δεξιάς. Με την Νέα Δημοκρατία το πρόβλημα είναι σοβαρότερο επειδή είναι το κόμμα εξουσίας. Οι καραμανλικοί και οι μητσοτακικοί κάνουν διαγωνισμό σοσιαλισμού μεταξύ τους, ποιοι θα είναι περισσότερο σοσιαλιστές.

Σίγουρα το κρυφό όνειρο του Μητσοτάκη και του Καραμανλή ήταν να γίνουν αρχηγοί στο ΠΑΣΟΚ. Κανείς τους δεν το κατάφερε και αντ’ αυτού έγιναν αρχηγοί (πρόεδροι) στην Νέα Δημοκρατία. Οι Μητσοτακικοί συμφωνούν σε όλα με την κεντροαριστερά, εκτός από τα οικονομικά. Αυτό δεν είναι γνήσια κεντροδεξιά. Δεν είναι ούτε καν υβριδική κεντροδεξιά ούτε μισό δεξιά. Είναι υβριδικός σοσιαλισμός. Ούτε όμως οι Καραμανλικοί είναι γνήσια φιλολαϊκή κεντροδεξιά.

Κατά πρώτον, σε θέματα νομοθεσίας, οι νόμοι που υποστηρίζουν δεν έχουν καμία σχέση με την λαϊκή βούληση. Επιπλέον είναι κρατιστές. Αυτό είναι χαρακτηριστικό της κεντροαριστεράς, όχι της κεντροδεξιάς. Οι Μητσοτακικοί δεν είναι κρατιστές αλλά είναι όμως κρατικοδίαιτοι. Η οικογένεια Μητσοτάκη έχει μαζέψει μια τεράστια περιουσία χωρίς κανένας από αυτούς να έχει κάνει ποτέ κάποια άλλη δουλειά. Εκτός αν η τεράστια αυτή περιουσία προέρχεται από άλλες δραστηριότητες. Να μας πούνε τότε ποιες είναι αυτές.

Οι Καραμανλικοί παριστάνουν τους πατριώτες αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. Κοροϊδεύουν συστηματικά τον κοσμάκη, παίρνοντας πατριωτικές στάσεις σε ελάσσονα ζητήματα ενώ σε μείζονα δεν έχουν καθόλου πατριωτική στάση. «Το δάκρυ τη Εθνάρχη για τη Μακεδονία», οι ελληνικές σημαίες, ο Μεγαλέξανδρος και το «θα ‘ρθεις σαν αστραπή» του Σπανουδάκη που έπαιζαν στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Καραμανλή είναι πολιτικάντικα τεχνάσματα για να «ρίξουν στάχτη στα μάτια» των ψηφοφόρων και να τους περνάνε για πατριώτες ενώ δεν είναι.

Κρυφοπασόκια είναι και οι Καραμανλικοί. Πως γίνεται αυτό; Μα όλα είναι ΠΑΣΟΚ δηλαδή σοσιαλιστικά. Μητσοτακικοί και Καραμανλικοί είναι δύο πολύ κακές σοσιαλιστικές (υβριδικές) επιλογές. Αφού δεν πραγματοποίησαν το όνειρο τους να γίνουν αρχηγοί (πρόεδροι) του ΠΑΣΟΚ, έκαναν την Νέα Δημοκρατία σοσιαλιστικό (υβριδικό) κόμμα. Ποιοι είναι χειρότεροι δηλαδή περισσότερο σοσιαλιστές, είναι θέμα κρίσης. Εξαρτάται από το πόσο βάρος δίνει κανείς σε διάφορα πολιτικά ζητήματα. Οι Έλληνες κεντροδεξιοί και η Ελλάδα αξίζουν μια καλύτερη και γνήσια κεντροδεξιά.

Αντώνης

Scroll to Top