Διαλύεται η Νέα Δημοκρατία

Διαλύεται η Νέα Δημοκρατία

Όσα παρουσιάζουν τα σατανικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αυτό ισχύει για τα πάντα, συμπεριλαμβάνεται ο χώρος της Νέας Δημοκρατίας και της κεντροδεξιάς. Στην επιφάνεια όλα είναι καλά όπως τουλάχιστον προσπαθούν να τα παρουσιάσουν οι προπαγανδιστές της υποτιθέμενης ενημέρωσης.

Η κατάσταση είναι συνολικά εφιαλτική. Έχουμε παταγώδη αποτυχία σε όλους τους τομείς. Παρόλα τα ψέματα που λένε στον κόσμο, οι ίδιοι αντιλαμβάνονται την παταγώδη αποτυχία και ξέρουν πως κάποια στιγμή θα «σκάσει». Η οικονομία είναι κάτι παραπάνω από κατεστραμμένη. Την κρατάνε στη ζωή με μηχανική υποστήριξη αλλά αυτό δεν μπορεί να διαρκέσει πολύ.

Το θέμα της αντιμετώπισης του ιού είναι μία εξισορρόπηση μεταξύ δημόσιας υγείας από τη μία και ελευθεριών και οικονομίας από την άλλη. Όσο πιο αυστηρά μέτρα, τόσο καλύτερη η αντιμετώπιση του ιού αλλά και τόσο μεγαλύτερη η στέρηση των ελευθεριών και η επίπτωση στην οικονομία. Παρά τα πολύ αυστηρά μέτρα κατά του covid-19, η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στην υγεία.

Οι Τούρκοι σουλατσάραν ανενόχλητοι στο Αιγαίο και επί της ουσίας δεν υπήρξε καμία επίπτωση παρά μάλλον επιβράβευση. Αυτό είναι παταγώδης αποτυχία δύο τομέων, της εθνικής άμυνας και των εξωτερικών. Η παταγώδης αποτυχία του Χρυσοχοΐδη στο χώρο της δημόσιας τάξης είναι πέρα από κάθε αμφιβολία. Ο χώρος του πολιτισμού μαστίζεται από σκάνδαλα. Δηλαδή έχουμε παταγώδη αποτυχία τουλάχιστον σε υγεία, οικονομικά, εθνική άμυνα, δημόσια τάξη, εξωτερικά, πολιτισμό.

Υπάρχει τεράστια αντίδραση μέσα στο κόμμα για όλους τους αλεξιπτωτιστές εξωκομματικούς που έχουν πάρει σημαντικές θέσεις (Γεωργιάδης, Χρυσοχοΐδης, Μενδώνη, Θεοχάρης) και έχει ενταθεί με την παταγώδη αποτυχία τους. Η αντίδραση είναι μεγαλύτερη για τους πασοκογενείς που ήταν επί δεκαετίες οι αιώνιοι αντίπαλοι της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό έρχεται να προστεθεί στο γεγονός ότι δεν συγχώρησαν ποτέ τον τρόπο που εκλέχτηκε ο Μητσοτάκης Πρόεδρος. Έπεσε γραμμή στους Σημιτικούς και κατέβηκαν μαζικά στις εσωκομματικές εκλογές.

Ο Τραμπ φαίνεται να κυριαρχεί στους Ρεπουμπλικάνους. Είναι βέβαιο ότι κέρδισε τις εκλογές του Νοεμβρίου 2020. Αν δεν ορκιστεί Πρόεδρος μέχρι το τέλος Απριλίου, τότε υπάρχει σίγουρα μυστική συμφωνία. Για να μην δημιουργηθεί αναστάτωση, θα αφήσουν τον Μπάιντεν να κάνει την προετοιμασία και θα δώσουν τις επόμενες εκλογές στο πιάτο, στον ίδιο τον Τραμπ ή σε όποιον διάδοχο ορίσει. Οι καραμανλικοί μέσω Πατούλη προσπαθούν να προσεγγίσουν τον κύκλο του Τραμπ. Υπάρχει πράγματι δίαυλος επικοινωνίας αλλά από την αμερικανική πλευρά μεγάλη επιφυλακτικότητα.

Έχουν πληροφορηθεί ότι ο Πατούλης είναι ομοφυλόφιλος κομμουνιστής και είναι επιφυλακτικοί ως προς το πρώτο και αρνητικοί ως προς το δεύτερο. Σαφέστατα και ανοιχτά είναι κατά των κομμουνιστών. Δεν είναι κατά των ομοφυλόφιλων αλλά οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι που εναντιώθηκαν στον Τραμπ ήταν ομοφυλόφιλοι, συμπεριλαμβανόμενου του Αντιπρόεδρου Μάικ Πενς. Φοβούνται ότι οι ομοφυλόφιλοι όπως ο Πατούλης, ο Καραμανλής και πάρα πολλοί στην Νέα Δημοκρατία μπορεί να είναι Δούρειοι Ίπποι όπως ήταν οι ομοφυλόφιλοι στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Οι καραμανλικοί είναι γαλλόφιλοι, ευρώδουλοι, ψευτοπατριώτες. Πατριωτισμός και ΕΕ δεν πηγαίνουν μαζί γιατί η ευρωπαϊκή πορεία κατέληξε στην υποδούλωση και στην οικονομική καταστροφή. Ο κύκλος Μητσοτάκη είναι κρυφοφεντεραλιστές ενώ οι καραμανλικοί είναι μεν ευρώδουλοι αλλά κατά του φεντεραλισμού.Ο Μητσοτάκης ανήκει στον αμερικανοαγγλόφιλο μεν αλλά κρυφοφεντεραλιστικό κύκλο και είναι σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση από Τραμπ, Τζόνσον. Υποστηρίζεται από τον Μπάιντεν και τους Δημοκρατικούς δηλαδή το αντίστοιχο ΠΑΣΟΚ Αμερικής ενώ ηγείται σε κεντροδεξιό κόμμα. Βρίσκεται στην κυριολεξία στον αέρα.

Υπάρχει και ο ευρωσκεπτικιστικός ή αντιευρωπαϊκός χώρος, τόσο εντός της ΝΔ, όσο και στην υπόλοιπη κεντροδεξιά. Ο Σαμαράς είναι αμερικανόφιλος αλλά απέτυχε παταγωδώς να εκφράσει αυτόν τον χώρο. Αποδείχθηκε εξίσου ευρώδουλος με τους υπόλοιπους και είναι «καμένος από χέρι». Ο χώρος δεν έχει ηγεσία αλλά έχει επαφές με τον κύκλο Τραμπ που τους εμπιστεύεται πολύ περισσότερο από τους καραμανλικούς τους οποίους υποπτεύεται για Δούρειους Ίππους της ακραίας παγκοσμιοποίησης.

Μαζί με τους καραμανλικούς ανήκουν στο πατριωτικό χώρο, οι μεν καραμανλικοί είναι ευρώδουλοι ψευτοπατριώτες ενώ οι ευρωσκεπτικιστές - αντιευρωπαϊστές γνήσιοι πατριώτες. Μεταξύ τους φημολογείται πως υπάρχει μια λυκοφιλία για να ξεφορτωθούν τους εξωκομματικούς (Γεωργιάδη, Χρυσοχοΐδη, Μενδώνη, Θεοχάρη) και να τους αντικαταστήσουν με ανθρώπους μέσα από το κόμμα. Η κατάσταση είναι χαοτική παρόλο που δεν αποκαλύπτεται στο ευρύ κοινό.

Ένα πιθανό σενάριο είναι να δημιουργηθούν τρία (ή και περισσότερα) κόμματα που θα συμφωνούν σε κάποια σημεία για τέσσερα χρόνια και θα δημιουργούν προεκλογικά κεντροδεξιά συμμαχία κομμάτων όπως στην Ιταλία. Η δεύτερη κυβέρνηση Καραμανλή έμεινε δύο χρόνια. Βέβαια είχαν προηγηθεί τρεισήμισι χρόνια της πρώτης κυβέρνησης. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έμεινε επίσης δύο χρόνια. Η κυβέρνηση Σαμαρά έμεινε δυόμιση χρόνια. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κλείνει δύο χρόνια τον Ιούλιο. Είναι πολύ πιθανό να προκηρύξει σύντομα εκλογές.

Ζήσης

Scroll to Top