Διόρθωση εξαπάτησης

Διόρθωση εξαπάτησης

Ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας έχει εξαπατηθεί διπλά. Στις εσωκομματικές εκλογές κατέβηκαν μαζικά οι Σημιτικοί και έδωσαν στον Μητσοτάκη την πρώτη θέση. Αν δεν έβγαινε ο Μητσοτάκης ποιος θα έβγαινε; Όλες οι επιλογές ήταν πάρα πολύ κακές. Πιθανώς να έβγαινε ο Μεϊμαράκης που ήταν μια πολύ κακή επιλογή. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα του κόμματος, η έλλειψη ικανών κα έντιμων στελεχών που θα φθάσουν στα υπουργικά κλιμάκια.

Σε κάθε περίπτωση, έπρεπε να εκλεγεί ο αρχηγός από τις ψήφους των κεντροδεξιών και όχι των Σημιτικών ακόμη κι αν ήταν η κάκιστη επιλογή, ο Μεϊμαράκης. Δεν σταματάει όμως εδώ η εξαπάτηση. Στις εθνικές εκλογές του 2019, κατέβηκαν οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι μαζικά και έδωσαν στην Νέα Δημοκρατία σχεδόν 40% και αυτοδυναμία με 158 βουλευτές. Νόμιζαν ότι ψήφιζαν κεντροδεξιά πατριωτική κυβέρνηση. Αυτό που δεν ήξεραν είναι πως ψήφιζαν Σημιτικούς και Δημοκρατικούς των ΗΠΑ δηλαδή κεντροαριστερό διεθνισμό.

Αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερη εξαπάτηση από την πρώτη. Οι δύο εξαπατήσεις πρέπει να διορθωθούν. Θα πει κανείς «να βάλουμε πρωθυπουργό τον Μεϊμαράκη». Δεν το ξέρουμε σίγουρα αν θα έβγαινε ο Μεϊμαράκης. Ο Μητσοτάκης ξεκίνησε τελευταίος και καταϊδρωμένος. Με τις ψήφους των Σημιτικών πέρασε στο δεύτερο γύρο. Σε αναμέτρηση Τζιτζικώστα - Μεϊμαράκη δεν είναι σίγουρο αν θα κέρδιζε ο Μεϊμαράκης. Εκτός αυτού πως θα γίνει η αλλαγή πρωθυπουργού; Μόνο με πτώση της κυβέρνησης μπορεί να γίνει αλλά μετά δεν είναι σίγουρο ποιος θα κερδίσει τις εκλογές.

Επομένως πρέπει να διορθωθεί το ζήτημα εκ των έσω, σε συνδυασμό με τις παγκόσμιες εξελίξεις. Γράφουμε ότι θα δημιουργηθούν δύο πολιτικά γκρουπ στην Δύση, ένα του Μπάιντεν και ένα του Τραμπ. Όσοι ήταν στην γραμμή του Τραμπ πρέπει να αναβαθμιστούν. Είναι εντολή του Τραμπ. Θέλει στα κόμματα που θα συμμετέχουν στο γκρουπ του, να είναι άνθρωποι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην δική του πολιτική. Ο Καμένος ήταν εξ αρχής με τον Τραμπ.

Με τον Καμένο έχουμε πολύ σοβαρά θέματα που πρέπει να διευθετήσουμε. Εκτός των άλλων, πιστεύουμε ότι έχει κόκκινη γραμμή την παραμονή στην μισητή ΕΕ. Όλα όμως είναι σχετικά. Από τον Χρυσοχοΐδη είναι προτιμότερος. Δεν επιτρέπεται να είναι εκτός κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και να είναι εντός Χρυσοχοΐδης, Μενδώνη, Θεοχάρης κλπ. Ο Καμένος ήταν μικρό παιδάκι όταν πρωτομπήκε στην Νέα Δημοκρατία, φόραγε κοντά παντελονάκια. Είναι ο Καμένος εκτός και είναι εντός ο Χρυσοχοΐδης που όλη του την ζωή πολεμούσε εναντίον της Νέας Δημοκρατίας;

Δίνουμε εντολή στον Καμένο, να αναλάβει άτυπα όποιο υπουργείο θέλει, μέχρι να το αναλάβει και επίσημα. Αν θέλει το Προστασίας του Πολίτη, ας πάει να το πάρει. Έτσι επιτυγχάνεται με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια δηλαδή και φεύγει ο Χρυσοχοΐδης και έρχεται ο Καμένος. Κάποια άλλη από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας όπως πχ η Κουντουρά μπορεί να αναλάβει άτυπα το υπουργείο Πολιτισμού. Όποιος άλλος θέλει μπορεί να πάει να αναλάβει άτυπα όποιο υπουργείο έχει υπουργό που δεν προέρχεται από τον χώρο της κεντροδεξιάς πχ ο Νικολόπουλος του Θεοχάρη. 

Αν πάνε δύο στο ίδιο υπουργείο τι γίνεται; Ας τα βρουν μεταξύ τους. Να αναλάβει ένας υπουργός και ένας υφυπουργός. Δεν χρειάζεται καμία άδεια από τον Μητσοτάκη. Θα πάνε και θα πουν «γεια σας ήρθαμε να αναλάβουμε άτυπα μέχρι να γίνει και επίσημα η ανακοίνωση στον αναμενόμενο ανασχηματισμό». Αν τους ρωτήσουν ποιος τους έστειλε να πουν «είναι εντολή του Τραμπ, πάρτε τον τηλέφωνο».

Επιπλέον όπως έχουμε πει ήδη, η Οργάνωση Τραμπ πρέπει να αναλάβει σιγά σιγά το κόμμα. Ο Μητσοτάκης θα παραμείνει πρωθυπουργός αλλά με σαρωτικό ανασχηματισμό. Στον ανασχηματισμό θα επισημοποιηθούν οι άτυπες αναλήψεις καθηκόντων στα διάφορα υπουργεία. Αυτή είναι μια ήπιας μορφής διόρθωση της διπλής εξαπάτησης, σε συνδυασμό με την διόρθωση για τις παγκόσμιες αλλαγές. Η ήπια μορφή είναι πάντα καλύτερη από την απότομη. Αν δεν επικρατήσει ή ήπια, τότε θα γίνει απότομη ανατροπή.

Μάρκος

Scroll to Top