Διώξτε τους!

Διώξτε τους!

Χρυσοχοΐδης ΜενδώνηΟ Σαμαράς πήρε μόλις 29,66% στις δεύτερες εκλογές του 2012. Βέβαια ήταν πολύ καλύτερα σε σχέση με ένα μήνα πριν όπου το ποσοστό ήταν 18,85%. Έκανε συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Λογικό είναι να μην μπορεί να εφαρμόσει την πολιτική του στο ακέραιο. Λογικό είναι να πάρουν κάποια υπουργεία τα κόμματα που συγκυβερνούσαν.

Στις πρώτες εκλογές του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 36,34% και έβγαλε 149 βουλευτές. Έκανε συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ. Στις δεύτερες του 2015 έβγαλε 145 βουλευτές και συνέχισε την συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ. Λογικό είναι να πάρουν οι ΑΝΕΛ κάποια υπουργεία και να μην εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ακέραιο το πρόγραμμα του. Έτσι λειτουργούν οι συγκυβερνήσεις.

Στις εκλογές του 2019, η Νέα Δημοκρατία πήρε 159 βουλευτές δηλαδή είχε αυτοδυναμία. Δεν χρειάστηκε να συγκυβερνήσει με κάποιο κόμμα. Πάραυτα, ο Μητσοτάκης γέμισε την κυβέρνηση του με ΠΑΣΟΚΟΥΣ. Παράλογο; Φαινομενικά τελείως αν κανείς δεν ξέρει το παρασκήνιο. Ο Μητσοτάκης βγήκε αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΠΑΣΟΚ της Αμερικής (των Δημοκρατικών). Οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι, όταν ψήφιζαν στις κάλπες Νέα Δημοκρατία, νόμιζαν ότι ψήφιζαν για κεντροδεξιά κυβέρνηση. Τους προέκυψε σοσιαλδημοκρατική.

Στο Επικρατείας είναι όλα τα ΠΑΣΟΚΙΑ. Ο Θεοχάρης επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ μας προέκυψε. Είναι άγνωστο φρούτο αλλά σίγουρα ανήκει σε χώρο διαφορετικό από αυτόν της κεντροδεξιάς. Το ίδιο ισχύει για την Μιχαηλίδου. Και ο Λιβανός ΠΑΣΟΚΟΣ θεωρείται. Ο Σκυλακάκης είναι ΠΑΣΟΚ τύπου Δράσης. Ο Κικίλιας είναι άνθρωπος του Ομπάμα μέσω του συμπαίκτη του στον Πανιώνιο Άλεξ Γιανούλια. Επειδή προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, απλά τον ανεχόμαστε.

Εμείς δεν λέμε να μην υπάρχουν υποστηρικτές του Μπάιντεν στην Ελλάδα. Να υπάρχουν υποστηρικτές του Μπάιντεν αλλά να είναι στο ΠΑΣΟΚ ή κάπου αλλού στην κεντροαριστερά. Να μην βρίσκονται στην κεντροδεξιά. Εμείς δεν λέμε να μην υπάρχουν ΠΑΣΟΚΟΙ. Να υπάρχουν ΠΑΣΟΚΟΙ αλλά να είναι στο ΠΑΣΟΚ οι ΠΑΣΟΚΟΙ, να μην είναι στην Νέα Δημοκρατία, το πρώτο κόμμα της κεντροδεξιάς. Μάλιστα όχι μόνο βρίσκονται μέσα αλλά και το ελέγχουν. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον Χρυσοχογίδη, την Μενδώνη όταν είναι στο ΠΑΣΟΚ. Θα τους πολεμήσουμε στα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης όπως και όλους τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ.

Η αλήθεια είναι στο ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον στο παλιό ΠΑΣΟΚ, κάτι Χρυσοχογίδηδες και κάτι Λοβέρδους δεν τους ήθελαν. Δηλαδή όλη την σαβούρα του ΠΑΣΟΚ θα την φορτωνόμαστε εμείς; Δεν ήθελαν τους Μητσοτάκηδες λόγω Αποστασίας και τους φορτωθήκαμε εμείς. Βέβαια τώρα που το μεγαλύτερο μέρος τους αριστερού ΠΑΣΟΚ έχει πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρέπει να έχουν κάποιο πρόβλημα μαζί τους. Ο Κάλαχαν είναι μούτρο μεγάλο. Η Μενδώνη φαίνεται αξιοπρεπής. Δεν έχει ακουστεί κάτι ιδιαίτερα κακό. Πάραυτα να πάει στο ΠΑΣΟΚ, εκεί που ανήκει. Πάμε τώρα σε αυτούς που είναι υποτίθεται στην ίδια πολυκατοικία.

Υπάρχει κόσμος πολύς στην Νέα Δημοκρατία που έχει αγωνιστεί για την παράταξη. Μας έφερε ο Αντουάν αυτούς που επί σειρά ετών πολεμούσαν την Νέα Δημοκρατία. Είναι πάρα πολύ άδικο και πλέον τελείως ανώφελο. Υπήρξε μια ρευστή κατάσταση για μερικά χρόνια με την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Ας πούμε ότι αυτή η ενέργεια απέβλεπε στην ανακοπή της ανόδου της Χρυσής Αυγής. Πλέον η Χρυσή Αυγή είναι εκτός Βουλής αλλά ο νέος ΛΑΟΣ, η Ελληνική Λύση, μπήκε στην Βουλή και έχει δέκα βουλευτές. Μάλιστα πήρε την πέμπτη και προτελευταία θέση, μετά από τέσσερα κόμματα που έχουν διαχρονική παρουσία την Βουλή κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Ο Καραμανλής διέγραψε τον Καρατζαφέρη το 2000 επειδή είπε Σαλώμη τον Σπηλιωτόπουλο. Κακώς την είπε Σαλώμη, έπρεπε να την πει Άρια, με τον όνομα της. Το 2004 ήταν η πρώτη φορά που ο ΛΑΟΣ συμμετείχε στις εκλογές και πήρε 2,20%. Το 2007 πήρε 3,80% όσο δηλαδή ο νέος ΛΑΟΣ, η Ελληνική Λύση. Έκανε την γκάφα με τα Μνημόνια και από το 2012 έμεινε εκτός Βουλής. Ο Βελόπουλος με την πρώτη πήρε ότι ο Καρατζαφέρης με την δεύτερη. Οι εκ του ΛΑΟΣ προερχόμενοι δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα πλέον.

Δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό η ύπαρξη Γεωργιάδη και Βορίδη μέσα στην Νέα Δημοκρατία, απλά εκνευρίζει αφάνταστα, ιδιαίτερα του Γεωργιάδη. Να πάνε και αυτοί στο κόμμα τους που υπάρχει, να μπορέσουν να εκφραστούν οι ψηφοφόροι καλύτερα και μετά αν χρειαστεί να γίνουν κυβερνήσεις συνεργασίας. Θα μπορούσε η Νέα Δημοκρατία να κάνει μετεκλογική συνεργασία με τον ΛΑΟΣ (Ελληνική Λύση), αν είναι απαραίτητο. Τότε σωστά θα πάρουν κάποιες υπουργικές καρέκλες. Ο Αντουάν τους έφερε ο Αντουάν να τους διώξει. Είπαμε θα τον κάνουμε Πρόεδρο μετά την κυρα-Κατερίνα. Τι άλλο θέλει;

Να φύγουν όλοι οι εξωσχολικοί από την κυβέρνηση. Μετά να φύγουν από το κόμμα όσοι εξωσχολικοί έχουν μπει μέσα. Ύστερα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι είναι κεντροδεξιά και όσοι δεν κολλάνε να φύγουν επίσης (Βενιζελικοί;). Χρειάζεται απλή αναλογική και αν είναι ανάγκη κυβερνήσεις συνεργασίας. Να είναι πιο ξεκάθαρο τι εκφράζει κάθε κόμμα. Αν όμως πρέπει να διαλέξουμε κάποιους υποχρεωτικά, σαφέστατα προτιμούμε αυτούς της ίδιας πολυκατοικίας. Πάρτε και τον Βελόπουλο* μέσα να τελειώνουμε. Αρκεί να προσκυνήσουν και αυτοί τον Τραμπ και να σταματήσουν να υμνούν τον Μπάιντεν.

* εννοείται και Καμένο, Νικολόπουλο, Ψωμιάδη κλπ

Βασίλης

error: Content is protected !!
Scroll to Top