Η αληθινή κοινή γνώμη

Η Αληθινή Κοινή Γνώμη

video

Χθες είχα μπει σε ένα μαγαζί στην Αθηνάς για να αγοράσω γάντια για τη μοτοσυκλέτα. Παίρνω οικονομικά και λόγω κρίσης αλλά και γιατί τα χάνω συχνά, τα βγάζω και τα ακουμπάω κάπου και μετά τα ξεχνάω. Στο ράδιο μίλαγε ο Λεβέντης και ζήταγε συγγνώμη που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους οπαδούς του και ότι η δύναμη του είναι η πολίτες. Ο μαγαζάτορας χρησιμοποίησε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και είπε «τοσο μαλχχχχ είμαστε που βάλαμε στη Βουλή τον χχχχχχχχχχχ να παίρνει 10 χιλιάρικα το μήνα-του ανταπάντησα «και οι σοβαροί πως μας κατάντησαν;»

Συμφώνησε και είπε ότι δεν υπάρχουν πολιτικοί με ικανότητες που να αγαπάνε την Ελλάδα και να θέλουν το καλό της χώρας. Του ζήτησα να βγει και να τα πει σε ένα βίντεο. Μου απάντησε ότι εάν κάνει κάτι τέτοιο θα τον κατηγορήσουν για εθνικιστή και φασίστα. Όποιος μιλάει υπερ της Ελλάδας ειναι φασίστας και όποιος είναι εναντίον είναι προοδευτικός. Εκεί καταντήσαμε. Του είπα ότι αυτά που λέει, τα λένε οι περισσότεροι πολίτες. Εμείς τα γράφαμε και τώρα τα λέμε και σε βίντεο αλλά εάν δεν βγουν πολλοί να τα πούνε θα νομίζουν ότι είμαστε απλά μερικοί περίεργοι. Προσπάθησα να τον πείσω να βγει σε ένα βίντεο. Άφησα τη κάρτα μου και ελπίζω να με πάρει τηλέφωνο αλλά πιθανολογώ ότι δεν θα το κάνει.

Έχω τέτοιου είδους συζητήσεις πολλές και επειδή το επιδιώκω. Στη τηλεόραση 8 στους 10 έχουν μια συγκεκριμένη άποψη με παραλλαγές. Δημιουργείται η εντύπωση ότι είναι η άποψη της πλειοψηφίας ενώ στη πραγματικότητα είναι μια μικρή μειοψηφία, ένα ποσοστό περίπου 20%. Στο δρόμο 8 στους 10 έχουν αντίθετη άποψη από αυτή που παρουσιάζεται στη τηλεόραση. Όλοι όσοι βγαίνουν στη τηλεόραση είναι οι βολεμένοι του συστήματος, οι συστημικοί, το κατεστημένο, οι καθεστωτικοί και έχουν ανάλογες απόψεις. Το σύστημα δεν θέλει να παρουσιάσει απόψεις που είναι εναντίον του. Σου έχει 10 κάκιστες παρεμφερείς επιλογές για να ψηφίσεις και σε αναγκάζει να διαλέξεις ανάμεσα σε αυτές τις πολύ κακές επιλογές.  

Το 2010 ξεκινήσαμε μια πολιτική κίνηση τη ΔΕΚΑ με πολίτες από όλες τις ιδεολογίες και σημείο συνάντησης το κέντρο. Στα πλαίσια αυτής της κίνησης γινόντουσαν πολλές συζητήσεις γύρω από τα πολιτικά που επεκτεινόντουσαν και σε άλλα θέματα κοινωνικά, οικονομικά ακόμη και φιλοσοφικά. Παρουσιάζονταν πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις. Ζητάγαμε από αυτούς να τις γράψουν για να τις παρουσιάσουμε στο blog της κίνησης που ήταν δημόσιος διάλογος πολιτών. Οι συνήθεις απαντήσεις ήταν : « δεν ξέρω, να το σκεφτώ, αυτή τη βδομάδα είμαι πνιγμένος, την άλλη φεύγω ταξίδι, να το συζητήσω με τη γυναίκα μου κλπ»

Μιλάγανε ώρες ατέλειωτες αλλά μισή σελίδα κειμένου δεν μπορούσαν να γράψουν. Επειδή σπάνια έφθανε σε εμάς κάποιο γραπτό κείμενο, η GReActiv που έκανε τη διαχείριση του blog κατέγραφε τις προφορικές απόψεις με όσο πιο πιστό τρόπο μπορούσε. Θα κινηθούμε στα ίδια πλαίσια και με τα βίντεο. Θέλουμε να παρουσιάσουμε καθημερινούς ανθρώπους, τις απόψεις τους, τις εμπειρίες τους και τις γνώσεις τους.  Πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε αρκετούς να βγούνε και απλά να  πούνε αυτά που συζητάνε καθημερινά. Τα θέματα που έχουμε διαπραγματευτεί σε διάφορα blogs και sites είναι πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, ψυχολογικά και φιλοσοφικά. Στα βίντεο θα ασχοληθούμε σίγουρα με αυτά αλλά δεν περιοριζόμαστε και μπορούμε να καταπιαστούμε με οποιοδήποτε θέμα. Εάν και δεν συνιστάται θα έχουμε γενική θεματολογία. Εάν σε ένα θέμα διαπιστώσουμε ότι έχουμε αρκετό υλικό και υπάρχει ενδιαφέρον θα αφιερώσουμε ειδικό κανάλι.

Κάποιος μου είπε ότι φαίνομαι  θυμωμένος. Δεν φαίνομαι είμαι και μάλιστα είμαι πολύ περισσότερο από ότι φαίνομαι. Είμαι θυμωμένος με αυτούς που κατέστρεψαν την Ελλάδα και την πλειοψηφία των Ελλήνων μαζί και εμένα. Ποιοι κατέστρεψαν την Ελλάδα; Δεν χρειάζεται ούτε πολύ μυαλό ούτε και σπουδαία μόρφωση για να το απαντήσει κανείς. Την κατέστρεψαν αυτοί που κυβερνούσαν. Την Ελλάδα την κατέστρεψαν τα πρόσωπα αλλά κυρίως τα κόμματα που κυβερνούσαν δηλαδή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ η αλλιως το γαλαζοπράσινο καθεστώς. Είμαι επίσης πολύ θυμωμένος με όσους είναι έτοιμοι να φέρουν στην διακυβέρνηση τους καταστροφείς της χώρας και του ελληνικού λαού είτε είναι ψηφοφόροι είτει διάφορα εγχώρια και ξένα κέντρα εξουσίας.

Αυτοί που ψηφίζουν τους καταστροφείς της χώρας και τους εξολοθρευτές του ελληνικού λαού η είναι πολύ χαμηλής αντίληψης η μαζί τα τρώγανε και περιμένουν να τα ξαναφάνε μαζί τους. Ότι το γαλαζοπράσινο καθεστώς μας έκλεβε και μας εξαπατούσε συστηματικά το ξέραμε. Αυτό που δεν ξέραμε ήταν το μέγεθος της κλεψιάς της κακοδιαχειρισης της σπατάλης της εξαπάτηστης και της καταστροφής. Η ΝΔ επιβάλλεται να εκλείψει και να αντικατασταθεί από ένα νέο πολύ καλύτερο κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μονοψήφια νούμερα και εκεί πρέπει να βρεθεί και η ΝΔ.

Ο κόσμος του κέντρου και της δεξιάς περιμένει κάτι καινούργιο. Το ακούμε κάθε μέρα στις συζητήσεις με καθημερινούς ανθρώπους. Εάν παρουσιαστεί μια αξιόλογη σοβαρή εναλλακτική στη ΝΔ θα σαρώσει με ποσοστά που θα πλησιά ζουν το 50%. Θα τα αναπτύξουμε αυτά εκτενώς. Όμως θα επιδιώξουμε να φέρουμε και καθεστωτικούς να παρουσιάσουν την δική τους άποψη. Δεν φοβόμαστε την αντίθετη άποψη. Ελπίζουμε να έρθουν οι καθεστωτικοί και να μη φοβηθούν ότι είναι παγίδα για να φάνε ξύλο.

Επειδή και εμένα σίγουρα θα με χαρακτηρίσουν φασίστα, αναρχικό η κάτι άλλο να πω πολύ γρήγορα κάποια πραγματα για τον ευατό μου. Ίσως κάνω κάποια στιγμή ένα βίντεο με ποιο εκτενή παρουσίαση. Προς το παρόν έχω συνδέσμους στο κάτω μέρος του βίντεο όπου μπορείτε να βρείτε προσωπικές πληροφορίες.

Στην εφηβεία ξεκίνησα από την Ένωση Κέντρου. Στις ΗΠΑ που έζησα περισσότερο από 10 χρόνια ήμουνα εγγεγραμμένος ψηφοφόρος του Δημοκρατικού κόμματος και βρισκόμουν στη δεξιά πτέρυγα του. Όταν γύρισα στην Ελλάδα πήγα στη ΝΔ γιατί έχω απέχθεια στο κρατισμό. Αυτοπροσδιορίζομαι στη δεξιά πλευρά του κέντρου η στη κεντρώα της δεξιάς.

Όπως ο Μητσοτάκης θα σκεφτεί κανένας. Καμμία σχέση…Το Μητσοτάκη και όλους τους νεοφιλελεύθερους τους θεωρώ ακραία στοιχεία, εξτρεμιστές και κακώς αυτοπροσδιορίζονται στο κέντρο. Ο νεοφιλελευθερισμός Μητσοτάκη, Μάνου, Αδριανόπουλου, Δράσης και υπολοίπων είναι η πιο ακροδεξιά οικονομική ιδεολογία που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολύ πλουσίων.

Ήμουνα και για λίγο στέλεχος της ΝΔ στην ΕΚΟ οικονομολόγων και στο ΔΣ μιας τοπικής. Στη ΝΔ μου χρωστάνε και δεν τους χρωστάω τίποτα. Μια ζωή ψήφιζα ΝΔ και ακόμη ψηφίζω. Από το 2012 ψηφίζω διπλό δηλαδή βάζω δύο ψηφοδέλτια και γράφω διάφορα σχόλια, με σημειώσεις παραμπομπές, ζωγραφιές. Εάν δεν μου φτάσει το πίσω μέρος του ψηφοδελτίου για να αναπτύξω τα θέματα βάζω και συμπληρωματικά φύλλα.

 Άθελα μου συνεισέφερα στη καταστροφή της χώρας βοηθώντας τη ΝΔ με εθελοντική εργασία και με τη ψήφο μου. Αναγνώρισα το λάθος μου μετανόησα και προσπαθώ να επανορθώσω. Μαζί με άλλους προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια πολύ καλύτερη εναλλακτική από τη ΝΔ στο κέντρο και τη δεξιά. Δεν θέλουμε να ηγηθούμε εμείς αλλά να βρούμε άξιους και έντιμους ανθρώπους και να τους βάλουμε στη θέση των λαμογιών και των ανίκανων.

Αφιέρωσα στο βίντεο introduction τόσο πολύ ώρα στη smart tv και τις δυνατότητες του διαδικτύου για να παροτρύνω όσους μπορούν και μπαίνουν στο διαδίκτυο να στραφούν σε αυτό για ψυχαγωγία και ενημέρωση. Υπάρχουν εκπομπές στη τηλεόραση που επιλεκτικά αξίζει κανείς να παρακολουθεί. Είναι όμως λίγες. Η παραδοσιακή τηλεόραση είναι τελείως ντεμοντέ και όποιος εμμένει σε αυτό το τρόπο είναι πίσω από την εποχή του. Δεν απαγορεύεται απλά είναι ντεμοντέ. Αφού ούτως η αλλιώς στο μέλλον θα επικρατήσει η smart tv με το διαδίκτυο γιατί να μην το κάνει κανείς μια ώρα αρχύτερα. 

Βέβαια ο παππούς και η γιαγιά στο χωριό αλλά και στη πόλη δεν έχουν τι άλλο να κάνουν και είναι καθηλωμένοι όλη τη μέρα μπροστά στη τηλεόραση. Έτσι οι καναλάρχες μπορούν αι τους κάνουν πλύση εγκεφάλου και έτσι μεγάλο ποσοστό των ηλικιωμένων εξακολουθεί και ψηφίζει αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα  και εξολόθρεψαν τους πολίτες.Ο παππούς και η γιαγιά δεν έμαθαν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Είναι ανεπίτρεπτο σε κάποιον που μπαίνει στο διαδίκτυο να επιτρέπει στα κανάλια να του κάνουν πλύση εγκεφάλου.

Scroll to Top