Η απάντηση στον Χίτλερ

Η απάντηση στον Χίτλερ

Adolf HitlerΠως ένας ομοφυλόφιλος στρέφεται εναντίον των ομοφυλόφιλων; Γιατί κάποιος με Εβραϊκό αίμα πραγματοποιεί γενοκτονία των Εβραίων; Τι κάνει έναν που ανήκει σε μυστικιστικούς κύκλους να τους πολεμάει; Γιατί ένας αριστερός «κυνηγάει» τους αριστερούς; Όλα όσα αναφέρω είναι σύμφωνα με μία άποψη που θεωρώ ότι μπορεί να είναι σωστή, χωρίς να είμαι βέβαιος.

Ο παππούς του Χίτλερ ήταν Εβραίος. Ο πατέρας του Χίτλερ ήταν το νόθο παιδί μιας υπηρέτριας και του δεκαεννιάχρονου γιου της Εβραϊκής οικογένειας στην οποία εργαζόταν. Ο Χίτλερ στα νιάτα του ήταν ένας πάμφτωχος, μποέμ, ομοφυλόφιλος, αριστερός, ζωγράφος. Στον πόλεμο έλαβε μετάλλια μετά από σύσταση Εβραίων ανώτερων αξιωματικών. Μάλιστα δεν πολεμούσε στην πρώτη γραμμή αλλά ήταν στις διαβιβάσεις. Κάποια από τα μετάλλια που έλαβε δεν δινόντουσαν σε όσους δεν πολεμούσαν στην πρώτη γραμμή.

Η Θούλη ιδρύθηκε μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο από τον Γουόλτερ Ναουχάους που αργότερα ήταν στον στενό κύκλο του Χίτλερ. Στην αποκρυφιστική εταιρεία της Θούλης συμμετείχαν αριστοκράτες και διάφοροι εξέχοντες Ναζί. Έπαιξε ρόλο στην ανάδειξη του Ναζιστικού κόμματος. Θούλη είναι μία υπερ-βόρεια χώρα που αναφέρεται σε αρχαιοελληνικό μύθο. Η σβάστικα προέρχεται από την Θούλη. Είναι ένα αρχαίο Ινδοευρωπαϊκό σύμβολο. Η αριστερόστροφη συμβολίζει το θείο και την πνευματικότητα και η δεξιόστροφη που υιοθέτησαν οι Ναζί την καλή τύχη και ευημερία. Επί της ευκαιρία, ο καιγόμενος φοίνικας της ελληνικής χούντας είναι επίσης αρχαίο σύμβολο.

Οι πολιτικές απόψεις του Χίτλερ παρουσιάζουν δυσκολία σε ιστορικούς και μελετητές. Διακρίνουν τρεις περιόδους. Η πρώτη ήταν ως πάμφτωχος, νέος, ομοφυλόφιλος ζωγράφος στην Βιέννη και το Μόναχο. Αυτή ήταν περίοδος ομοφυλοφιλίας. Είχε μεγάλες περιόδους ομοφυλοφιλίας και ετεροφυλοφιλίας σαν να πάλευε ανάμεσα στα δύο. Αρχικά ήταν μάλλον κομμουνιστής ή έστω είχε πολύ καλές σχέσεις με τους κομμουνιστές. Μετά έγινε σοσιαλιστής.

Στο βιβλίο «ο Αγών μου» παραδέχεται ότι αρχικά είχε φιλελεύθερη και ανεκτική στάση απέναντι στους Εβραίους. Πιθανώς να είχε ανάμεικτα συναισθήματα για τον Εβραίο παππού του που δεν γνώρισε ποτέ. Κάποιες στιγμές ένοιωθε ότι είχε Εβραϊκό αίμα και άλλες μισούσε τον βιολογικό παππού του που γκάστρωσε την γιαγιά του και την παράτησε.

Η δεύτερη περίοδος ξεκινά στο τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Εκεί διαμόρφωσε την άποψη ότι εσωτερικοί εχθροί, εκτός των εξωτερικών, ήταν υπαίτιοι που η Γερμανία έχασε τον πόλεμο. Μετά τον πόλεμο, έγινε μέλος του Ναζιστικού κόμματος που τότε ονομαζόταν Γερμανικό Εργατικό Κόμμα. Ο Άντον Ντρέξλερ μαζί με τον Καρλ Χάρερ της Θούλης το ίδρυσαν τον Ιανουάριο του 1919. Ο Χίτλερ έγινε μέλος μετά από λίγους μήνες.

Η τρίτη περίοδος είναι κατά την διάρκεια της φυλάκισης του και μετά. Υπήρξε μεταστροφή τόσο του Χίτλερ όσο και του Ναζιστικού κόμματος. Εξαρχής ήταν εθνικιστικό σε αντίθεση με τον διεθνιστικό χαρακτήρα των κομμουνιστικών και άλλων σοσιαλιστικών κομμάτων. Η λέξη Ναζί είναι συντόμευση της πλήρους ονομασίας Εθνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Γερμανών Εργατών.

Από την ονομασία και μόνο φαίνονται τα τρία χαρακτηριστικά: εθνικιστικό, σοσιαλιστικό, εργατικό. Όπως και τα κομμουνιστικά ή τα υπόλοιπα σοσιαλιστικά κόμματα στόχευε στους Γερμανούς εργάτες ως την εκλογική του βάση. Τοποθετείται στην άκρα δεξιά. Οι Ναζί θεωρούσαν το κόμμα συγκρητιστικό που συνδύαζε στοιχεία από την αριστερά και την δεξιά. Αρχικά ήταν κατά τους μπουρζουαζίας, των μεγάλων επιχειρήσεων και του καπιταλισμού. Είχε φιλική στάση στους ομοφυλόφιλους και υπήρχαν μέσα στο κόμμα ανοιχτά ομοφυλόφιλοι.

Αργότερα στράφηκε κατά του κομμουνισμού, των Εβραίων και των ομοφυλόφιλων ενώ προσπάθησε να προσεγγίσει τον επιχειρηματικό κόσμο. Τι μας νοιάζει τώρα εμάς τι έκανε ο Χίτλερ πριν σχεδόν έναν αιώνα; Μας νοιάζει και πολύ μάλιστα. Ότι έγινε πριν έναν αιώνα, έχει σχέση με ότι γίνεται τώρα σχετικά με την ακραία παγκοσμιοποίηση. Ίσως η απάντηση να βρίσκεται σε πιο προσεκτική μελέτη του Χίτλερ. Τα ίδια πράγματα επαναλαμβάνονται με λίγο διαφορετικό τρόπο. 

Η Νέα Τάξη αναφέρεται επίσης στο βιβλίο «ο Αγών μου». Το αφιερώνει στον Ντίτριχ Έκαρτ που ήταν εξέχων μέλος της Θούλης. Μιτεράν, Καραμανλής, Κοκτώ, Ράλλης (Ιωάννης), Μελίνα και πολλοί άλλοι ήταν μέλη μυστικιστικών κύκλων και όλοι Χιτλερικοί. Οι αποκρυφιστικές οργανώσεις έχουν ανεκτική ή θετική στάση στην ομοφυλοφιλία. Εντός είναι δημοφιλείς διάφορες ηθικοφιλοσοφικές απόψες που συναντώνται επίσης σε κάποιες θρησκείες και σοσιαλιστικές ιδεολογίες. 

Μια άλλη μυστικιστική οργάνωση της Βαυαρίας ήταν οι Μπαβάριαν Ιλουμινάτι - Πεφωτισμένοι της Βαυαρίας. Ιδρύθηκαν το 1776. Από τότε διάφορες άλλες μυστικές οργανώσεις αναφέρονται ως Ιλουμινάτι και συνδέονται με την αρχική δηλαδή είναι ένα δίκτυο οργανώσεων που ξεπήδησε από την αρχική. Έχουν ανθρώπους τους σε επιχειρήσεις και κυβερνήσεις και σχεδιάζουν διάφορα παγκόσμια γεγονότα με σκοπό να δημιουργήσουν μια Νέα Τάξη παγκόσμια. Η ακραία παγκοσμιοποίηση έχει συγκρητιστική ιδεολογία με στοιχεία από την αριστερά και την δεξιά.

Γιώργος

error: Content is protected !!
Scroll to Top