Η περίπτωση Καραμανλή

Η περίπτωση Καραμανλή

video

Το έχω ξαναπεί. Με κεντροαριστερά δεν έχω καμία σχέση, μέχρι το κέντρο φθάνω. Πάντα ψήφιζα ΝΔ, ψήφισα και το Καραμανλή και το Σαμαρά. Τελευταία φορά που ψήφισα ΝΔ ήταν το 2012. Από εκεί και πέρα ψηφίζω λευκό η άκυρο. Με απογοήτευσε οικτρά και ο Καραμανλής και ο Σαμαράς. Θα μου πεις αφού η ΝΔ χρεοκόπησε τη χώρα τι πας και τους ξαναψηφίζεις. Δεν είχα αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής. Νόμιζα ότι θα ήταν μόνο 2-3 χρόνια δύσκολα και ότι μετά θα επανερχόμαστε. Νόμιζα ότι ο Σαμαράς θα έσκιζε τα Μνημόνια.

Έχω φίλους που θεωρούν τον Καραμανλή ημίθεο, κάτι μεταξύ Μέγα Αλέξανδρου και Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Περιμένουν πότε θα επανέλθει για να σώσει τη χώρα. Να κάνω διόρθωση, γνωστοί είναι με τους οποίους διατηρώ καλή σχέση. Τέτοιοι άνθρωποι δεν μπορεί να είναι φίλοι μου. Μιλάω και συναναστρέφομαι με όλο το κόσμο αλλά είμαι πολύ αυστηρός όταν είναι να κατατάξω κάποιον στους φίλους. Έχει επικρατήσει λανθασμένα η άποψη ότι ο  Καραμανλής δεν φταίει γιατί έτσι θέλουν να περάσουν αυτή την άποψη. Άλλο το δεν φταίει και άλλο το εάν φταίει λιγότερο. Το ποιος φταίει λιγότερο και ποιος φταίει περισσότερο μέλλει να αποδειχθεί. Όλοι οι πρωθυπουργοί ήταν πολύ κακοί αλλά κάποιοι ήταν λιγότερο κακοί από τους άλλους. Εάν δεν ήταν τόσο κακοί πως έγινε και φθάσαμε στη καταστροφή;

Ο Καραμανλής μας υποσχέθηκε ότι θα ρίξει φως στη υποθεση του Χρηματιστηρίου. Όχι μόνο δεν το έκανε αλλά πήρε και δίπλα του στο πρωϊνό καφέ τον Φιλιπίδη. Έβαλε σε σημαντικές θέσεις τον Παπαδόπουλο και τον Παπασταύρου που μπλέκονται στην υπόθεση του Χρηματιστηρίου. Ο Παπασταύρου μάλιστα μπλέκεται και σε υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Τα λέμε στα Ντοκουμέντα. Δηλαδή ο Καραμανλής μας έρριχνε δούλεμα κανονικά! Από τη μία μας παραμύθιαζε ότι θα κάνει κάτι για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και από την άλλη έβαζε σε θέσεις κλειδιά όλα τα λαμόγια του Χρηματιστηρίου.

Κατηγορούσε τον Σημίτη για αρχιερέα της διαπλοκής, τα έβαζε με τους νταβατζήδες και υποσχέθηκε νέο ήθος. Αυτό που έφερε ήταν νέο ύφος, διαπλοκή και σκάνδαλα με ύφος κεντροδεξιό αντί για κεντροαριστερό. Μας δούλευε δηλαδή κανονικά! Διάφορα σκάνδαλα τα περιγράφουμε επίσης στα Ντοκουμέντα. Το ότι καταδικάστηκαν ελάχιστοι δεν σημαίνει ότι είναι αθώοι. Μπορεί να σημαίνει ότι η ελληνική δικαιοσύνη είναι διεφθαρμένη και ελέγχεται από το πολιτικό σύστημα. Είναι απορίας άξιο πως τόσο άνθρωποι με τους οποίους είχε μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης εμπλέκονται σε τόσα σκάνδαλα. Η ήταν και αυτός στο κόλπο η ήταν τελείως ανίκανος να ελέγξει τη κατάσταση.

Βαδίζαμε στο γκρεμό και μας έλεγε ότι όλα πάνε καλά. Μόνο στο τέλος είπε τη μισή αλήθεια ότι θα χρειαστούν «σκληρά μέτρα» σε αντίθεση με το ΓΑΠ που μας είπε ότι «λεφτά υπάρχουν». Μετά από 6 χρόνια μας είπε τη μισή αλήθεια αλλά για 6 χρόνια «έκανε τη πάπια» μας δούλευε κανονικά. Εάν είναι «καθαρός» θα πρέπει πρώτος να βγει να πει να διερευνηθούν και τα σκάνδαλα και το πως φθάσαμε στη χρεοκοπία. Το ότι «κάνει τη πάπια» δείχνει ότι έχει τη «φωλιά του λερωμένη».

Το ότι θα έσκαγε η παγκόσμια φούσκα κάποια στιγμή και θα είχαμε παγκόσμια κρίση ήταν γνωστό. Μόνο τους τίτλους να διάβαζαν από σοβαρά ξένα ΜΜΕ αρκούσε. Στην Ελλάδα τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης δεν ασχολούνται με τέτοια ευτελή ζητήματα όπως η παγκόσμια κρίση. Τους ενδιαφέρει η βλακεία, η ασχετοσύνη η η προβοκάτσια  που είπε ο κάθε πολιτικός και η βλακεία, η ασχετοσύνη η η προβοκάτσια που απάντησε ο άλλος.

Δεν το είχε πάρει χαμπάρι ότι έρχεται παγκόσμια κρίση; Είναι κατάπτυστος! Το είχε πάρει χαμπάρι και τζόγαρε στο ότι θα προλάβει να ολοκληρώσει τη δεύτερη θητεία πριν έρθει η παγκόσμια κρίση ώστε να πετάξει το μπαλάκι στον επόμενο; Πάλι κατάπτυστος είναι. Μπορεί να συμβαίνει και κάτι άλλο. Ας εξηγήσει λοιπόν τη συνέβη. Το ότι παίζει το μουγκό μόνο ενοχή δείχνει.

Στην εποχή των Μνημονίων, ο ελληνικός λαός υπέφερε και εξακολουθεί να υποφέρει τα πάνδεινα από λάθη άλλων αλλά και δικά του. Δεν  έβγαλε κουβέντα. Δεν έκανε ούτε μια δήλωση συμπαράστασης για να προσπαθήσει να επηρεάσει τα πράγματα. Το μόνο που είπε είναι ΝΑΙ στο Μνημόνιο και το αιτιολόγησε «για λόγους εθνικής ασφάλειας» η κάπως έτσι. Και πάλι ένα πολύ μικρό μέρος της αλήθειας είπε. Συστηματικά αποκρύπτει μεγάλο μέρος της αλήθειας από τον ελληνικό λαό.

Μετά το Δημοψήφισμα λέγεται ότι μίλησε τηλεφωνικά με το Τσίπρα και του είπε «υπέγραψε τα όλα ότι σου ζητήσουν». Δείχνει το πόσο μεγάλος δημοκράτης είναι. Ο ελληνικός λαός είχε μόλις αποφανθεί  ΟΧΙ στα Μνημόνια και ο μέγας δημοκράτης Καραμανλής αγνόησε τη βούληση του ελληνικού λαού. Μάλλον το σκέφτηκε κάπως έτσι: «Tι λέει ο ελληνικός λαός δεν έχει σημασία. Εγώ τι λέω. Είμαι ο ημίθεος Κώστας Καραμανλής. Ότι πω εγώ αυτό είναι… τέλος. Το ότι ψηφίζουν σε εκλογές για να νομίζουν ότι έχουμε Δημοκρατία δεν σημαίνει κιόλας ότι ο λαουτζίκος θα κάνει ότι θέλει. Θα γίνεται ότι λέω εγώ που θα μείνω στην Ιστορία ως ο Μέγας Κώστας Καραμανλής».

Το Τσίπρα δεν τον ψήφισα ποτέ και έχω μεγάλη απέχθεια στο κρατισμό. Το Δημοψήφισμα ήταν πρόχειρο, άσχημα σχεδιασμένο και λειψό. Ο Τσίπρας οφείλει να επανορθώσει. Το έχουμε εξηγήσει σε άλλα video & audio. Ο  Τσίπρας, μετά το Δημοψήφισμα του Ιουλίου έψαχνε πολιτικό στήριγμα και δεν έβρισκε πουθενά. Ο Ομπάμα μάλλον του έλεγε «μη κάνεις κανένα αστείο και έχουμε και άλλη παγκόσμια κρίση». Οι Ρώσοι μάλλον «έκαναν τους Κινέζους». Δεν έχει ξεκαθαριστεί η στάση της Ρωσίας.

Κάτι Υπερμνημονικοί «χτυπιόντουσαν» στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης ότι θα τον περάσουν από Δικαστήριο για εσχάτη προδοσία εάν δεν τα υπογράψει όλα. Τέτοιο ήταν το θράσος τους. Απειλούσαν τον νόμιμα εκλεγμένο πρωθυπουργό εάν τολμούσε να εφαρμόσει την απόφαση του ελληνικού λαού. Θοδωράκηδες και παρεμφερείς του έλεγαν υπέγραψε ότι να ‘ναι. Το ΚΚΕ φρόντισε να αποστασιοποιηθεί επίσημα. Το μισό κόμμα του και ειδικά οι Πασοκογενείς του έλεγαν υπέγραψε τα όλα. Μόνο οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή είχαν μείνει από τα κοινοβουλευτικά κόμματα και ο μισός ΣΥΡΙΖΑ.

Η Χρυσή Αυγή έχει διάφορα θέματα. Οι ΑΝΕΛ έχουν περίεργες και ανεξακρίβωτες σχέσεις με το περιβάλλον Καραμανλή. Ο Τσίπρας δεν βρήκε στήριξη από το Καραμανλή και έφυγε αποφασισμένος να υπογράψει ότι καλύτερο μπορούσε να πετύχει. Η στάση του Καραμανλή ήταν κρίσιμη. Έχει μεγάλο μέρος της ευθύνης που το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ. Ανεξάρτητα με το τι πίστευε που το έκφρασε δημόσια, εάν ήταν δημοκράτης θα έπρεπε να σεβαστεί την απόφαση του ελληνικού λαού. Το ίδιο ισχύει και για τον άλλο μεγάλο Δημοκράτη το Παυλόπουλο που μάλιστα είχε και θεσμική θέση να επηρεάσει τα πράγματα. Κρυφοχουντικό είναι όλο το γαλαζοπράσινο καθεστώς, καταλάβετε το.

Τώρα τι περιμένει ο Καραμανλής; Δεν βλέπει ότι ο δρόμος των Μνημονίων είναι η καταστροφή. Μήπως τον «κρατάνε» διάφορα κέντρα; Μήπως περιμένει να φθάσουμε στο απόλυτο ναδίρ για να παρουσιαστεί ως σωτήρας; Έτσι νομίζει! Πως θα μας σώσει αφού αυτός μας οδήγησε στη καταστροφή; Δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος αλλά έκανε τα τελευταία σημαντικά βήματα πριν το γκρεμό. Εάν σκέφτεται έτσι είναι κατάπτυστος! Αφήνει τη χώρα να καταστραφεί ολοσχερώς για να επωφεληθεί προσωπικά.

Κάποιοι λένε ότι ο Καραμανλής ήταν ο καλύτερος από τους τελευταίους πρωθυπουργούς. Άλλοι βέβαια λένε ότι ο Σημίτης ήταν ο καλύτερος και πάει λέγοντας. Οι Σημιτικοί όπως ο Θεοδωράκης κάνουν δηλώσεις του τύπου «αφήστε το Σημίτη γιατί αποτελεί εθνικό κεφάλαιο». Σύμφωνοι, είναι εθνικό κεφάλαιο αλλά ποιας χώρας; Καραμανλικοί λένε «αφήστε ήσυχο το Καραμανλή». Έτσι δεν γίνεται. Να εξετασθούν και οι δύο μαζί με τους υπουργούς των οικονομικών τομέων. Εάν προκύψουν στοιχεία να καθίσουν στο σκαμνί και εάν κριθούν ένοχοι να μπουν στη φυλακή. 

Scroll to Top