Είναι παλαβός!

Είναι παλαβός!

Δεν κάνω ούτε στείρα αντιπολίτευση αλλά και ούτε αστειεύομαι. Μετά από τους χειρισμούς του Μητσοτάκη, θεωρώ ότι έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Ρωτήστε έναν ψυχίατρο ή έναν ψυχολόγο. Πολλοί άνθρωποι έχουν προδιάθεση για ψυχασθένεια. Δηλαδή υπάρχουν κάποια προβλήματα που όμως εκδηλώνονται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, συνήθως ψυχολογικής πίεσης.

Έτσι γίνεται με τους τρελούς. Ακούς μετά και λένε «ήταν ήσυχος άνθρωπος, κλειστός στον εαυτό του» για κάποιους τρελούς που σκοτώνουν. Υπήρχε όμως μέσα του η προδιάθεση και δεν φαινόταν. Σίγουρα ο Μητσοτάκης έχει πιεστεί πολύ. Κάθε πρωθυπουργός πιέζεται. Αυτός ίσως πιέστηκε περισσότερο. Είχε την στάση της Τουρκίας πέρυσι που μπορούσε ανά πάσα στιγμή να γίνει πόλεμος. Μετά ήρθε η πανδημία και οι φωτιές.

Πιέστηκε και πιθανώς του βγήκε και έχει πλέον χάσει τον έλεγχο. Κάνει την μία παλαβομάρα πάνω στην άλλη. Η πρώτη διπλή παλαβομάρα ήταν που έβαλε τον Αποστολάκη υπουργό Πολιτικής Προστασίας. Ο Αποστολάκης ήταν μεγαλο-υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, για μικρό σχετικά διάστημα αλλά πάντως ήταν. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι από τα σημαντικότερα υπουργεία.

Θα είχε νόημα αν συγκυβερνούσε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως δεν συγκυβερνά. Αν ήθελε συναίνεση θα μπορούσε να βάλει κάποιον από τον χώρο της κεντροαριστεράς που όμως δεν είχε κάποια πολιτική θέση με άλλο κόμμα. Η παλαβομάρα είναι διπλή. Έπρεπε τουλάχιστον να εξασφαλίσει πως ο Αποστολάκης δεν θα τα γύριζε μέσα σε μία ώρα. Δύσκολο πράγμα είναι κάτι τέτοιο; Για κάποιον λογικό δεν είναι κάτι δύσκολο. Αλλά οι παλαβοί δεν σκέφτονται σαν τους λογικούς. Έχουν έναν δικό τους τρόπο σκέψης, τρελό.

Έπρεπε λοιπόν μετά το ναυάγιο Αποστολάκη, να δώσει τεράστια προσοχή στο ποιον θα όριζε αντικαταστάτη. Για την ακρίβεια δεν λέγεται αντικαταστάτης γιατί ο Αποστολάκης δεν ανέλαβε ποτέ καθήκοντα. Αντί λοιπόν να προσέξει να κάνει κάτι πολύ λογικό, κάνει δεύτερη ή τρίτη παλαβομάρα αν θεωρήσουμε ότι η πρώτη ήταν διπλή.

Βάζει έναν που δεν είναι Έλληνας. Δεν έχει σημασία αν έχει τα προσόντα για την δουλειά. Ο Στυλιανίδης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ. Μήπως ο Μητσοτάκης δεν έχει καταλάβει ότι η Κύπρος και η Ελλάδα είναι διαφορετικές χώρες. Ναι μεν είναι αδελφοί οι Κύπριοι αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, είναι άλλη χώρα. Μάλιστα για να μπορέσει να αναλάβει πρέπει να του δώσει ελληνική ιθαγένεια που του την απονέμει τιμητικά.

Η περίπτωση Κρανιδιώτη έχει τεράστια διαφορά από του Στυλιανίδη. Τυχαίνει να έχουν συνεργαστεί. Ο Κρανιδιώτης παρέμεινε στην Ελλάδα μετά τις σπουδές του και δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ. Ανέβηκε και κάποια στιγμή έγινε υπουργός. Ο Στυλιανίδης είναι Κύπριος πολιτικός που πολιτευόταν με κόμματα της Κύπρου, σίγουρα με τον Δημοκρατικό Συναγερμό και μπορεί με κάποιο άλλο, δεν το γνωρίζω.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ντροπιάζει την Ελλάδα. Δεν το κάνει όμως συνειδητά, το κάνει επειδή είναι παλαβός. Οι τρελοί δεν έχουν συναίσθηση των πράξεων τους. Με την ενέργεια του αυτή τι λέει; «Δεν υπάρχει κανένας στην Ελλάδα να αναλάβει την θέση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας και βάζω κάποιον ΜΗ ΕΛΛΗΝΑ». Εκτός κι αν δεν υπάρχει πράγματι κανένας δηλαδή πρότεινε σε πολλούς και δεν δέχτηκε κανένας. Κι αυτό είναι επίσης ανησυχητικό, αν συνέβη. Νομίζω όμως ότι κάποιος Έλληνας με ικανότητες θα μπορούσε να βρεθεί ώστε να μην βάλει έναν μη Έλληνα.  

Το πρόβλημα δεν είναι αυτό καθαυτό ότι ο Στυλιανίδης δεν είναι Έλληνας αλλά το ότι ο Μητσοτάκης μπορεί να είναι παλαβός. Αυτό που έγινε ήταν ένα δείγμα τριπλής παλαβομάρας. Θα έχουμε ένα παλαβό πρωθυπουργό στο τιμόνι της χώρας, να κάνει παλαβομάρες; Αν είναι πράγματι παλαβός, θα κάνει και άλλες. Εμάς της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης, από μία μεριά μας εξυπηρετεί. Μακάρι να κάνει και άλλες παλαβομάρες, να τον καταλάβουν οι πολίτες, να τον διώξουν με τις κλωτσιές και να αναλάβουμε την κεντροδεξιά. Όμως δεν είμαστε μόνο κεντροδεξιοί κατά του Μητσοτάκη και όλων των Νεοταξιτών αλλά και Έλληνες.

Μας ενδιαφέρει και η Ελλάδα και όχι μόνο να συνεχίσει τις παλαβομάρες ο Μητσοτάκης για να φύγει μία ώρα αρχύτερα. Αυτός ο παλαβός είναι ικανός να κάνει και άλλες παλαβομάρες που θα στοιχίσουν πολύ περισσότερο στον ελληνικό λαό. Έλεγαν για τον Σαμαρά ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα από τον καιρό της «πολιτικής ερήμου» όπως την αποκαλούσε και ο ίδιος. Ο επόμενος πρωθυπουργός της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο Μητσοτάκης. Δεν είναι μόνο το πρόβλημα ο Μητσοτάκης αλλά και αυτό το κόμμα που αναδεικνύει όλους τους ψυχασθενείς ή έστω με ψυχολογικά προβλήματα.

Πάνος

Scroll to Top