Είναι ύπουλος άνθρωπος

Είναι ύπουλος άνθρωπος

Ο Μητσοτάκης είναι ο κατ’ εξοχήν εκφραστής της Νέας Τάξης. Η ιδεολογία του είναι πιο κοντά από όλους σε αυτή της Νέας Τάξης. Η Νέα Τάξη είναι ένα αριστεροδεξιό συνονθύλευμα. Σε κοινωνικά θέματα όπως ομοφυλόφιλων, μεταναστών, περιβάλλοντος είναι φιλελεύθεροι δηλαδή προς τα αριστερά. Σε οικονομικά ζητήματα είναι νεοφιλελεύθεροι δηλαδή άκρα δεξιά. Ο Τραμπ σταμάτησε την Νέα Τάξη. Τα ΜΜΕ που «χτυπούν» τον Τραμπ (New York Times κλπ), υμνούν τον Μητσοτάκη. Αυτά των ΗΠΑ υποστηρίζουν τους Δημοκρατικούς. 

Το αφήγημα του Τσίπρα και του Καραμανλή δεν είναι ακριβώς αυτό της Νέας Τάξης. Του Τσίπρα διαφοροποιείται κυρίως στα οικονομικά και του Καραμανλή λίγο στα οικονομικά και λίγο σε άλλα. Πάραυτα και οι δύο υπηρετούν την Νέα Τάξη διότι Νέα Τάξη και ΕΕ είναι ένα και το αυτό. Η ΕΕ είναι ένα βήμα της Νέας Τάξης. Αν δεν το αντιλαμβάνονται είναι πανίβλακες και ακατάλληλοι λόγω βλακείας. Επομένως Τσίπρας και Καραμανλής είναι πιο επικίνδυνοι από τον Μητσοτάκη διότι παρασύρουν τους ψηφοφόρους στα σχέδια της Νέας Τάξης, χωρίς οι ψηφοφόροι να το καταλαβαίνουν. Ο Καραμανλής είναι ακόμα πιο επικίνδυνος από τον Τσίπρα.

Ο Κάμερον στην Αγγλία αναγκάστηκε να κάνει το δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ επειδή υπήρχε μεγάλη αντίδραση μέσα στο κόμμα του, τους Συντηρητικούς. Βέβαια υπέρ του Brexit ψήφισαν και πολλοί παραδοσιακοί ψηφοφόροι των Εργατικών. Ο Τραμπ είναι στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα όπου και εκεί υπήρχε μεγάλη αντίδραση για την Νέα Τάξη. Και στους Δημοκρατικούς υπήρχε αντίδραση που εκφράστηκε με τον Σάντερς. Πολλοί ψηφοφόροι του Τραμπ ήταν παραδοσιακά με τους Δημοκρατικούς. Η αντίδραση σε επίπεδο ψηφοφόρων υπάρχει και στην κεντροδεξιά και στην κεντροαριστερά. Όμως το σταμάτημα της Νέας Τάξης και στην Αγγλία και στην Αμερική προήλθε από την κεντροδεξιά.

Ο Καραμανλής είναι ο εκφραστής του χώρου που αντιδρά περισσότερο στην Νέα Τάξη. Όμως παρασύρει τους ψηφοφόρους στην υλοποίηση της ΕΕ που είναι ένα βήμα της Νέας Τάξης. Μπορεί να μην πολυφαίνεται αλλά παρασκηνιακά ο ρόλος του είναι πολύ σημαντικός όπως και του Σημίτη. Συμφωνώ και επαυξάνω ότι η πολιτική εξόντωση του Καραμανλή, του ξαδέλφου του και των καραμανλικών είναι επιβεβλημένη. Όταν συμβεί αυτό, ο χώρος που τώρα εκφράζεται λανθασμένα και παρασύρεται από τους καραμανλικούς, θα βρει γνήσιους, αληθινούς εκφραστές και θα πρωτοστατήσει στο σταμάτημα των σχεδίων της Νέας Τάξης.

Ευάγγελος Μ

Scroll to Top