Εις θάνατον
Εις θάνατον
Δεχόμαστε πολλές εισηγήσεις για την επαναφορά της θανατικής ποινής. Αφορμή ήταν κάποια άρθρα μας για εσχάτη προδοσία. Είναι αρκετοί φίλοι της ΔΕΚΑ που θεωρούν ότι για την εσχάτη προδοσία χρειάζεται η εσχάτη των ποινών. Όμως είναι και πολλοί άλλοι που διαφωνούν. Οι απόψεις είναι μοιρασμένες. Οι φίλοι της ΔΕΚΑ είναι όπως η ελληνική κοινωνία.
Είναι χωριστό ζήτημα το αν διαπράχθηκε το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας και ποια θα πρέπει να είναι η ποινή για αυτό. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι διαπράχθηκε. Αν ο Σημίτης και ο Καραμανλής εν γνώσει τους προκάλεσαν μεγάλη ζημιά και υποδούλωση στην χώρα για την επιτυχία του ευρωπαϊκού πειράματος, τότε ξεκάθαρα διέπραξαν το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας.
Η μία ερώτηση είναι αν προκάλεσαν μεγάλη ζημιά και υποδούλωση στην χώρα. Αυτό είναι πέρα από κάθε αμφιβολία. Η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της. Το άλλο είναι αν ήταν εν γνώσει τους. Και αυτό είναι πασιφανές. Η ζημιά και η υποδούλωση δεν έγινε από την μια στιγμή στην άλλη αλλά μέσα σε περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια. Ή ήταν εν γνώσει τους ή είναι πολύ βλάκες. Δεν φαίνονται για πολύ βλάκες. Βέβαια ένα δικαστήριο χρειάζεται πολύ περισσότερες αποδείξεις από αυτή την απλή εξήγηση.
Μπορεί να το έκαναν για το καλό της ανθρωπότητας. Σίγουρα είναι προτιμότερο από το αν το έκαναν για το προσωπικό συμφέρον. Δεν έχει σημασία για ποιο λόγο το έκαναν και ούτε μπορούμε να ξέρουμε τα πραγματικά κίνητρα γιατί δεν είμαστε μέσα στο μυαλό τους. Για όποιους λόγους και αν το έκαναν, αν προκάλεσαν εν γνώσει τους καταστροφή και υποδούλωση, τότε ξεκάθαρα έχουν διαπράξει το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας. Ποια θα είναι η ποινή είναι ένα άλλο ζήτημα.
Η θέση τους δεν ήταν αυτή του Προέδρου της Κομισιόν αλλά του πρωθυπουργού της Ελλάδας. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ψηφίζεται από τους Έλληνες για να υπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας και όχι αυτά της ΕΕ. Αυτό δεν αφορά μόνο τον Σημίτη και τον Καραμανλή αλλά και τον Μητσοτάκη. Μάλιστα η θέση του Μητσοτάκη μπορεί να είναι ακόμη πιο επιβαρυμένη γιατί τώρα πια είναι αποδεδειγμένη η καταστροφή και η υποδούλωση. Όσο συνεχίζεται η καταστροφή και η υποδούλωση από την παραμονή στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, ο Μητσοτάκης διαπράττει το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας. Οι υπόλοιποι πρωθυπουργοί ενδιάμεσα εξαιρούνται γιατί λόγω της κατάστασης δεν είχαν πολλά περιθώρια.
Ασχοληθήκαμε με την εσχάτη προδοσία γιατί για αυτήν αρκετοί Έλληνες πολίτες θεωρούν ότι πρέπει να επανέλθει η θανατική ποινή. Παράλληλα όμως υπάρχουν ιδιαίτερα ειδεχθή εγκλήματα που αξίζουν την θανατική ποινή. Επομένως αν επανέλθει θα αφορά και αυτά. Ένα παράδειγμα είναι η περίπτωση του κατά συρροή δολοφόνου της Κύπρου. Το αναφέρουμε γιατί είναι πιο πρόσφατη. Υπήρχαν και στην Ελλάδα παρόμοιες περιπτώσεις παλαιότερα.
Για θέματα που είναι διχαστικά έχουμε βρει την καλύτερη λύση, το δημοψήφισμα. Κάθε πέντε χρόνια θα γίνεται δημοψήφισμα για περίπου δέκα σημαντικά θέματα. Αυτό θα γίνεται παράλληλα με αυτοδιοικητικές ώστε να μην υπάρχει έξτρα κόστος. Δεν αναφέρουμε τις ευρωεκλογές γιατί ευελπιστούμε οι πρόσφατες να ήταν και οι τελευταίες.
Το θέμα της θανατικής ποινής μάλλον δεν θα περάσει. Πάραυτα θα το βάλουμε στο δημοψήφισμα διότι με αυτό τον τρόπο θα τελειώσει ο διχασμός γύρω από το ζήτημα. Έχουμε πει ότι όσον αφορά τα νομοσχέδια, θα προσπαθούμε να περνάνε με ποσοστό πολύ μεγαλύτερο του 50%. Όμως θα φέρνουμε και θέματα που μπορεί να πιστεύουμε ότι δεν θα περάσουν για να λήγει ο διχασμός.
Η επαναφορά της θανατικής ποινής θα δημιουργήσει προβλήματα με την ΕΕ. Ελπίζουμε ότι μέχρι το 2024 η Ελλάδα να είναι μέλος και έδρα του CINEA (Συνασπισμού Ανεξάρτητων Εθνών για Οικονομική Πρόοδο). Σε αυτή την περίπτωση θα κάνουμε ότι θέλουμε. Δεν θα μας το υποδεικνύουν οι Βρυξέλλες και οι Γερμανοί. Θέλουμε επαναφορά της θανατικής ποινής ή όχι; Θέλουμε περισσότερη ή λιγότερη προστασία του περιβάλλοντος; Θέλουμε σκληρότερη ή ηπιότερη αντιμετώπιση των μεταναστών; Θέλουμε έλλειμα ή πλεόνασμα; Εμείς θα το αποφασίζουμε και όχι άλλοι για εμάς.