Ελληνικό Σχέδιο

Ελληνικό Σχέδιο

what's your plan

video

Διάφοροι είναι αυτοί πλέον που μιλάνε για ελληνικό σχέδιο. Στη Νέα Αρχή, το πολιτικό δίκτυο που έχουμε δημιουργήσει, συμφωνούμε ότι χρειάζεται Ελληνικό Σχέδιο και την άποψη αυτή την έχουμε εκφράσει πριν αρκετό καιρό. Βγαίνει και ο Βελόπουλος και λέει για την Ελληνική Λύση. Μπορεί ο Βελόπουλος και οι Λυσάδες να πήραν από εμάς την ιδέα του ελληνικού σχεδίου, μπορεί και να σκέφτηκαν το ίδιο με εμάς, ανεξάρτητα από εμάς. Πάντως εμείς δημοσιεύσαμε το Βήμα Δημόσιου Διαλόγου Δέκα άρθρα σχετικά με ένα Ελληνικό Σχέδιο, πολύ πριν ο Βελόπουλος παρουσιάσει την Ελληνική Λύση. Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι αντέγραψαν την ιδέα από εμάς αλλά δεν είναι και απίθανο. Ένας λόγος που δεν βγάζουμε όλες τις θέσεις μας και τις λύσεις που προτείνουμε είναι γιατί μας τις αντιγράφουν από διάφορα κόμματα. Θα ασχοληθούμε με το Βελόπουλο και όλους τους πολιτικούς της κεντροδεξιάς σε άλλο βίντεο. Θεωρούμε ότι είναι όλοι τους καμένοι και όχι μόνο ο Πάνος.

«Κάνετε τους έξυπνους, τους βγάζετε όλους καμένους αλλά εσείς τι θα κάνατε στη θέση τους» θα μπορούσε να μας ρωτήσει κανείς. Αυτό που θα κάναμε ήταν να δημιουργήσουμε και να εφαρμόσουμε εξ αρχής ένα Ελληνικό Σχέδιο. Αντι να παρουσιάσουν ένα ελληνικό σχέδιο, οι παλαιομνημονιακοί και οι νεομνημονιακοί διαπραγματευόντουσαν κάποια σημεία του σχεδίου της Τρόικας. Δεν μπόρεσαν να φτιαξουν δικό τους σχέδιο και τους το έδωσε έτοιμο πακέτο η Τρόικα. Τόσο προδότες, ανίκανοι η ακατάλληλοι ήταν.

Οι ίδιοι οι Τροϊκανοί παραδέχτηκαν ότι τα Μνημόνια ήταν η λάθος συνταγή. Τα Μνημόνια έχουν και σωστά στοιχεία που έπρεπε να κάνουμε από μόνοι μας. Χρειαζόταν ένα ελληνικό σχέδιο που να έχει και τα καλά σημεία των Μνημονίων. Θα ζοριζόμασταν δεν υπάρχει αμφιβολία εκεί που μας έφερε το γαλαζοπράσινο καθεστώς αλλά δεν θα καταστραφόταν η χώρα και δεν θα εξαθλιώνονταν οι πολίτες.

Ούτε το γαλαζοπράσινο καθεστώς αλλά ούτε και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ελληνικό σχέδιο εξόδου από τη κρίση και ανάπτυξης. Ακόμη και τώρα που είναι αργά χρειάζεται ένα ελληνικό σχέδιο. Χρειάζεται να υπάρχει όχι μόνο ένα αλλά πολλά εναλλακτικά σχέδια ανά πάσα στιγμή. Οι Ευρωπαίοι έχουν πολλά εναλλακτικά σχέδια για την Ελλάδα αλλά οι Έλληνες πολιτικοί δεν είχαν ποτέ κανένα σχέδιο.

Το σχέδιο έπρεπε να υπάρχει απο την περίοδο Καραμανλή. Σχέδιο πρέπει να υπάρχει ανά πάσα στιγμή. Υπήρχε χρόνος και για το Καραμανλή και για το Παπανδρέου να φτιάξουν ένα σχέδιο. Όπως υπήρχε χρόνος για το Σαμαρά και τον Τσίπρα. Δεν είναι τώρα που δεν έχουν σχέδιο ούτε οι μεν ούτε και οι δε. Ποτέ δεν είχαν σχέδιο εθνικό αλλά σχέδια προσωπικά και κομματικά. Στους κουτοπόνηρους προσωπικούς και κομματικούς σχεδιασμούς ήταν καλοί. Είχαν σχέδιο ως προς τα δικά τους συμφέροντα, με ποιο τρόπο θα πάρουν και θα κρατήσουν τις καρέκλες και πως θα εκμεταλλευτούν με νόμιμους και παράνομους τρόπους τους Έλληνες πολίτες προς όφελος τους.

Ήταν καπετάνιοι στο καράβι και δεν ηξεραν που πήγαινε και τελικά το έρριξαν στα βράχια. Η είσοδος στην ΕΕ και την Ευρωζώνη δεν αποτελεί σχέδιο. Το σχέδιο είναι συνολικό, μακροχρόνιο που σπάει σε βραχυχρόνια τμήματα, διαρκές και δεν περιορίζεται μόνο σε μια ενέργεια. Η είσοδος στη ΕΕ και την Ευρωζώνη είναι σαν να λέει ο καπετάνιος «στρίψε εδώ και όπου μας βγάλει». Δεν είναι αυτό σχέδιο πλεύσης. Τελικά μας έβγαλε στα βράχια και το ναυάγιο. Την χώρα την έρριξαν στα βράχια και τη βούλιαξαν.

Οι δανειστές ενδιαφέρονται να πάρουν τα χρήματα τους πίσω. Δεν τους ενδιαφέρει εάν οι Ελληνες εξαθλιωθούν, εάν καταστραφούν όλοσχερώς, εάν αυτοκτονήσουν, εάν πεθάνουν. Είναι σκληρό αλλά από τη μεριά τους είναι σωστό. Αυτούς δεν τους ενδιαφέρει τι θα απογίνουν οι Έλληνες, εμάς όμως πρέπει να μας ενδιαφέρει. Εμείς δεν κυττάζουμε το δικό μας συμφέρον γιατί διάφοροι εγχώριοι ηλίθιοι και προδότες μας έχουν μπερδέψει. 

Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα στους ξένους δανειστές. Τους ξένους δανειστές δεν μπορούμε να τους μαυρίσουμε στη κάλπη και να τους βάλουμε φυλακή. Μπορούμε όμως να το κάνουμε στους ακατάλληλους παλιανθρώπους που μας έφεραν στη καταστροφή και μετά αντί να φροντίσουν τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών, υπερασπίστηκαν τα συμφέροντα όλων των άλλων εκτός των Ελλήνων πολιτών. Υπερασπίστηκαν τα συμφέροντα της Γερμανίας, της Γαλλίας, της ΕΕ, των τραπεζιτών, των μιντιαρχών, των πλουσίων, των νταβατζήδων, των κομματικών, των τρεχαλατζήδων τους, τα προσωπικά τους κλπ εκτός τα συμφέροντα των ψηφοφόρων τους και των Ελλήνων πολιτών.

Στους εγχώριους παλιανθρώπους που μας κατάντησαν έτσι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Οι παλιάνθρωποι είναι αυτοί που μας έφτασαν στη χρεοκοπία. Είναι όμως και οι ίδιοι που μας έχουν φλομώσει στη προπαγάνδα και το παραμύθι στη περίοδο της κρίσης και έχουν κάνει κάκιστη διαχείριση της κατάστασης. Σε αυτούς τους παλιανθρώπους αξίζει μαύρισμα στις κάλπες, φυλακή και εκτελεστικό απόσπασμα. Αυτοί οι παλιάνθρωποι που πρέπει να στηθούν όλοι στα 10 μέτρα λένε «δεν πειράζει να αντέξετε». Δεν τους πειράζει γιατί όλοι αυτοί οι παλιάνθρωποι είναι μια χαρά με τα δικά μας τα λεφτά. Δεν είναι όλοι τους παλιάνθρωποι αλλά οι περισσότεροι από δαύτους. 

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι ένα σχέδιο δικό μας για το πως θα καταφέρουμε:

1) να φροντίσουμε αυτούς που βρίσκονται σε δύσκολη θέση

2) να ορθοποδήσει η χώρα και στη συνέχεια να αναπτύξουμε την οικονομία μας 

3) να πληρώσουμε ότι μπορούμε όπως μπορούμε όταν μπορούμε

Πρέπει να τα βάλουμε στη σειρά με προτεραιότητα. Το πρώτο για τους δανειστές είναι να πάρουν τα χρήματα τους πίσω. Για εμάς δεν πρέπει να είναι το πρώτο αλλά το τελευταίο. Πρέπει να φτιάξουμε ένα ελληνικό σχέδιο και να τους πούμε ότι εμείς θα σας πληρώνουμε ότι μπορούμε και όταν μπορούμε αλλά πρώτα θα φροντίσουμε να μην εξαθλιωθούμε. Πρέπει να τα βάλουμε σε διαφορετική σειρά προτεραιότητας από ότι τα έχουν οι ξένοι δανειστές. Οι ξένοι ενδιαφέρονται κυρίως και πρωτίστως να πάρουν τα χρήματα τους πίσω. Μετά και σε μεγάλη απόσταση μπορεί να είναι η ανόρθωση της Ελληνικής οικονομίας και η προστασία όσων έχουν πληγεί περισσότερο. Προσπερνάω διάφορα σενάρια που υποστηρίζουν ότι ο πραγματικός σκοπός είναι η πολιτική υποδούλωση της Ελλάδας δια μέσου της οικονομικής εξαθλίωσης. Αυτά τα σενάρια δεν είναι καθόλου τρελλά αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου τώρα. 

Αυτοί που είναι σε δύσκολη θέση δεν είναι μόνο οι πολύ φτωχοί, όσοι δεν έχουν να φάνε και δεν έχουν σπίτι να μείνουν. Είναι και ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρηματίες, άνεργοι, υπάλληλοι που τους έχουν πνίξει τα χρέη, οι φόροι και οι εισφορές. Μπορεί να έχουν να φάνε και μια στέγη πάνω από κεφάλι τους αλλά η οικονομική τους κατάσταση είναι τέτοια που χρειάζονται βοήθεια.

Εάν είναι να συγκρουστούμε με τους δανειστές, ας γίνει. Θα πρέπει να έχουμε φροντίσει να δημιουργήσουμε άλλες παγκόσμιες συμμαχίες. Θα πούμε στους δανειστές: «Αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε κύριοι χωρίς να εξαθλιώσουμε τους πολίτες μας και να καταστρεψουμε τη χώρα». Νομίζω ότι θα το δεχτούν. Και εάν δεν το δεχτούν θα τους καταγγείλουμε στη διεθνή κοινότητα μέσω του τύπου και του Ιντερνετ ως καθάρματα. Εμείς προτείναμε ότι καλύτερο μπορούμε χωρίς να εξαθλιωθούμε και αυτοί το απέρριψαν.

Όμως κανένα σχέδιο δεν μπορεί να γίνει δεκτό όταν υπάρχουν ακόμη τόσοι γαλαζοπράσιονοι τεμπέληδες στο Δημόσιο που δεν χρειάζονται και που πληρώνονται πολύ περισσότερο από αυτά που προσφέρουν… όταν ακόμη διάφοροι προνομιούχοι με πρώτους του βουλευτές παίρνουν δυσανάλογους μισθούς για την οικονομική κατάσταση της χώρας… όταν οι βουλευτές δεν έχουν μειωθεί στο ελάχιστο απαραίτητο αριθμό, όποιος και εάν είναι αυτός.. όταν ακόμη υπάρχει μεγάλη σπατάλη στο Δημόσιο…όταν οι διάφορες λίστες, (Λαγκάρντ, Μπόργιανς κλπ) δεν έχουν ελεγχθεί…όταν δεν έχει γίνει η καλύτερη δυνατή προσπάθεια για να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα, τα μαύρα και τα λεφτά από φοροδιαφυγή… όταν όλοι οι πολιτικοί και όλα τα κόμματα αποφεύγουν να φορολογήσουν την οικονομική ελίτ όπως πρέπει… όταν παίρνουν μεγάλες συντάξεις άνθρωποι που δεν τις χρειάζονται.

Και δεν μπορούμε να τους καταγγείλουμε όταν ακόμη συμβαίνουν όλα αυτά και πολλά άλλα.  Γιατί θα ανταπαντήσουν ότι δεν είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε γιατί στην Ελλάδα ακόμη συμβαίνουν αυτά και αυτά. 

Scroll to Top