Ενημέρωση Μικυμάο

Ενημέρωση Μικυμάο

Αποσύρθηκαν κάποια τουρκικά πλοία και όλα τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης βιάστηκαν να προεξοφλήσουν αποκλιμάκωση. Την  ίδια περίπου ώρα, η τουρκική πρεσβεία της Ουάσιγκτον είχε ανεβάσει στο twitter μια σειρά μηνυμάτων. Το τελευταίο έγραφε πως το σκάφος ξεκίνησε έρευνες και τα προηγούμενα αιτιολογούσαν το γεγονός. Ύστερα από λίγες ώρες το κατέβασε. Τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης απέκρυψαν εσκεμμένα την ανάρτηση και την αποκάλυψαν πολλές ώρες αφού είχε κατέβει.

Αυτό είναι πολύ παράξενο. Η πρεσβεία είναι η επίσημη αντιπροσώπευση της Τουρκίας στις ΗΠΑ. Μήπως έχουν πράγματι ξεκινήσει οι έρευνες και μας το κρύβουν; Μια άλλη άποψη είναι πως η πρεσβεία της Τουρκίας βιάστηκε. Μπορεί να είχε πληροφορίες πως επίκειται η αναχώρηση του Oruc Reis. Για κάποιους λόγους αυτό αναβλήθηκε. Μπορεί να έκριναν ότι δεν χρειάζονται είκοσι πλοία για να το συνοδεύουν. Μπορεί να έκριναν ότι αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να βγει και να το κάνουν αργότερα. Αν έχει παρέλθει η 2α Αυγούστου, απλά θα εκδώσουν μια νέα NAVTEX.

Η Dua Lipa είναι τραγουδίστρια, μουσικοσυνθέτης και πρώην μοντέλο. Τελευταία έχει κάνει πολύ μεγάλες επιτυχίες. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Μεγάλη Βρετανία αλλά οι γονείς της κατάγονται από το Κόσοβο. Ανάρτησε στο Διαδίκτυο ένα λάβαρο. Έχει τον ιδρυτή του αλβανικού κράτους Ισμαήλ Κεμάλι και τον εθνικό ήρωα των Κοσοβάρων Ίσα Μπολετίνι, ηγέτη του ανταρτοπόλεμου κατά της Σερβίας, το 1910.

Ανάμεσα τους είναι ο χάρτης της Μεγάλης Αλβανίας που περιλαμβάνει ελληνικά εδάφη. Από κάτω γράφει την αγγλική λέξη  «autochthonous» που έχει ελληνική ρίζα και σημαίνει «Αυτόχθονες». Θέλει να πει ότι οι περιοχές που περιλαμβάνονται στον χάρτη ανήκουν στους Αλβανούς γιατί ζουν εκεί αιώνες. Παράλληλα υπάρχουν εκπομπές στην Αλβανική τηλεόραση που εξηγούν την ιδέα πιο λεπτομερώς.

Ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί κάτι. Είναι πολλοί τρόποι για να ξεκινήσει πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, όχι μόνο το ερευνητικό σκάφος. Μπορεί να υπάρξουν προβλήματα με την Αλβανία και να ζητήσουν την συνδρομή της Τουρκίας. Μπορεί να δημιουργηθούν επεισόδια με την Μουσουλμανική κοινότητα της Θράκης, με Μουσουλμάνους νεκρούς ή σοβαρά τραυματίες. Μπορεί να έχουμε ανταλλαγή πυροβολισμών στον Έβρο, με νεκρό Τούρκο.

Ένας ειδικός είπε ότι οι Τούρκοι αποσύρθηκαν γιατί φοβήθηκαν την ετοιμότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Ήμουνα με δύο φίλους και μόλις τον ακούσαμε ξεκαρδιστήκαμε στα γέλια. Δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να γελάμε. Φίλε να είσαι καλά, τέτοιο γέλιο είχαμε χρόνια να ρίξουμε. Αυτούς όλους είναι δύο τρόποι να τους αντιμετωπίζεις. Ή τους παίρνεις στα σοβαρά και σπας την τηλεόραση με τα ψέματα που λένε ή τους παίρνεις στην πλάκα και ξεκαρδίζεσαι στα γέλια. Είναι ανώτεροι από τον Σεφερλή, έχουν περισσότερη πλάκα. Θα τον κλείσουν γιατί ο κόσμος δεν θα πηγαίνει στο Δελφινάριο όταν έχει τόσο γέλιο στα δελτία ειδήσεων και στις πολιτικές εκπομπές της τηλεόρασης. Η ενημέρωση όλων των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης και ειδικά της τηλεόρασης είναι για τους πολύ χαζούς.

Θα το ήθελα πάρα πολύ να συμβαίνει αλλά η αλήθεια είναι πως η ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων είναι ο τελευταίος λόγος που σταμάτησε τους Τούρκους. Το επανέλαβαν και άλλος ειδικός, παρουσιάστριες, παρουσιαστές. Αυτοί δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Οι παρουσιαστές έλεγαν ότι μπούρδα τους κατέβει. Τόσο οι δημοσιογράφοι, όσο οι πολιτικοί και οι ειδικοί είναι κατωτάτου επιπέδου. Οι δημοσιογράφοι έχουν κάποιους γνωστούς πολιτικούς και τους ρωτάνε. Ότι τους λένε το παπαγαλίζουν. Έτσι κάνουν δημοσιογραφική έρευνα. Αν δεν θέλετε ποτέ να ξέρετε τι γίνεται, ενημερωθείτε από την τηλεόραση. Οι σοβαροί και ενημερωμένοι άνθρωποι τους θεωρούν όλους αυτούς Μικυμάο . Οι εξηγήσεις τους δεν κάνουν ούτε για κόμικς, έχουν χαμηλότερο επίπεδο. Αν δεν θέλουν να τους περνάνε για Μικυμάο, να σταματήσουν να λένε γελοιότητες.

Δεν αποκλείεται βέβαια να τελείωσε η ιστορία. Σε αυτή την περίπτωση σημαίνει ότι έγινε κάποια συμφωνία. Ο Πομπέο είπε έμμεσα ότι το μοντέλο παγκοσμιοποίησης αλλάζει. Βέβαια εστίασε κυρίως στην Κίνα. Μπορεί να έβαλαν την Τουρκία ηγέτιδα σε ένα γκρουπ χωρών της περιοχής. Το ερώτημα είναι αν περιλαμβάνει μόνο μουσουλμανικές χώρες ή και βαλκανικές μαζί με την Ελλάδα. Ο Ερντογάν το είπε στην ομιλία του. Δεν απευθύνεται μόνο στους Τούρκους αλλά και σε όλους τους Μουσουλμάνους της περιοχής.

Δεν ξέρουμε τι ειπώθηκε στις συζητήσεις Τραμπ, Πούτιν, Τζόνσον, Μακρόν, Μέρκελ. Θα φανεί σε βάθος χρόνου τι συμφωνία έγινε. Αν έχει γίνει συμφωνία, θα την ξέρουν οι αρχηγοί κρατών που την έκαναν. Οι πρέσβεις θα ξέρουν λιγότερα και ο Μητσοτάκης ακόμα λιγότερα. Αυτός θα πει ακόμα λιγότερα από όσα ξέρει σε κάποιους πολιτικούς και μετά θα παίξει σπασμένο τηλέφωνο. Αυτό που θα φθάσει στους δημοσιογράφους είναι μόνο ένα μικρό μέρος της συμφωνίας.

Δημήτρης

Scroll to Top